Okan Buruk

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Prince
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Okan hocam Allah aşkına ikinci yarıda yedek kulübesinde nhaga gibi genç bir futbolcun varken nasıl bir akıl tutulması yaşıyorsan kaanı oyuna alıyorsun herkes söylüyor kızıyor eleştiriyor bu bitik kaandan ne yapacaz diye yani bu kaandan artık ne bekliyorsun okan hocam.Zaten başkana ve yönetime kızıyoruz gerekeni yapmıyorlar diye sende bizim aklımızla dalga geçme ya.İyi bir hoca sadece 4 sene üst üste şampiyon olmanın yanında gerektiğinde masaya yumruğunu koymalı ağırlığını başkan ve yönetimine hissettirmelisin sen böyle yaparsın bu sene kusura bakma bu takımdan bir bok olmaz😡

Geniş kadro istiyor ama son 6 ay içinde alınmış iki orta sahayı (Nhaga ve Lesley) oyuna bile almıyor.

Şu an eleştirilmeyi fazlasıyla hak eden bir yönetim olduğu için şanslı, aldığı bazı kararların savunulur yanı yok ve bu uzun zamandır böyle.

Geniş kadro istiyor ama son 6 ay içinde alınmış iki orta sahayı (Nhaga ve Lesley) oyuna bile almıyor.

Şu an eleştirilmeyi fazlasıyla hak eden bir yönetim olduğu için şanslı, aldığı bazı kararların savunulur yanı yok ve bu uzun zamandır böyle.
O değişiklikleri bilerek yaptı gibi geldi bana transfer yapmazsanız elimdeki kadro bu diye.

fener’in maçını, trabzon’un maçını da izledim. Aralarında en iyi topu oynayan bizdik. 3-4 iyi transferle çok daha farklı bir takım oluruz.

Yürüye dur hocam.

Feldkamp sonrası Reiner Hollmann ligde şampiyonluğu elde etmesine rağmen Avrupa´da başarılı olamayınca gönderilmişti. Aynı şey Okan Buruk´un da başına gelebilirdi önceki yıllarda ama geçtiğimiz sezondaki Şampiyonlar Ligi başarımı sonrası istifa beklemek pek gerçekçi gelmiyor bana.

Çorum´u yenmek için transfere ihtiyaç yok ama Çorum´u yensen bu takım transfer olmadan da ligde şampiyon olabilir zihniyetine sahip yöneticiler var. O nedenle kralın çıplak olduğu gerçeğiyle basit bir maçta yüzleşmemiz daha hayırlı.

Okan Hoca futbolcu takip ediyor mu, yönetime transfer listesi veriyor mu çok merak ediyorum. Yani X pozisyonu için dört tane isim geçiyorsa dördünün de özellikleri ayrı oluyor. Sergen kadar piyasadan bihaber olduğunu sanmıyorum ama dört yılın ikisinde son dakika transferleriyle durumu kurtardık. Hatta o son dakika transferleri ikişer sene kurtardı neredeyse. Transfer sezonunun başına baksak o da tuhaf... Mesela Lesley geldi, 20 maç oynarsa zorunlu olarak alacağız. Bu kadar saçma-sorumlusu daha çok yönetim- bir koşul mu olur demiyor mu acaba? Göründüğü kadarıyla zaten profil olarak maçı tutmak üzere 70. dakikadan sonra girecek bir isim. Umarım yanılırım ama 3 milyon sterlin kiralama bedeli ve alınacak olması halinde 22,5 milyon sterlin de bonservis euro olarak 30 milyon civarına geliyor. İlk 11'e oyuncu eklemeden 30 milyon harcamış oluyorsun. 19 maç oynatmanın bedeli bile 5,5 milyon euro.

Şu Singo'yu stopere çekmekten vazgeç ! Oyuncuların mevkileriyle zar atmaktan vazgeç artık ! En son malum Youtube yayıncısı gibi çıldıracağım: Stoper stoperdir, sağ bek sağ bektir, kanat kanattır... Adamlarla oynayıp performanslarını yerin dibine indirme!
Öte yandan madem forma adaletin var ; Barış problemini çöz artık! Sane'yi zerre beğenmiyorum ama onun bile yedek kaldığı yerde Barış'ın sürekli sahada kalmasının sebebi nedir ?

Şu Singo'yu stopere çekmekten vazgeç ! Oyuncuların mevkileriyle zar atmaktan vazgeç artık ! En son malum Youtube yayıncısı gibi çıldıracağım: Stoper stoperdir, sağ bek sağ bektir, kanat kanattır... Adamlarla oynayıp performanslarını yerin dibine indirme!
Öte yandan madem forma adaletin var ; Barış problemini çöz artık! Sane'yi zerre beğenmiyorum ama onun bile yedek kaldığı yerde Barış'ın sürekli sahada kalmasının sebebi nedir ?
Singo rahatlıkla stoper oynayabilecek bir oyuncu, zaten kariyerinde birçok kez o mevkide oynamış biri, dolayısıyla orada denenmesinden daha doğal bir şey de yok. Elimizde Sanchez ve Apodan başka koşulsuz güvenebileceğimiz bir orijinal stoper olmadığı için, ayrıca Lemina'da orijinal stoper olmadığı için de hoca o mevkiyi Singo ile yedeklemek istiyor ve çok da doğru yapıyor. Bunu bile yanlıştır diye yazıp, bir de bundan dolayı çıldırıyorum diye egzajere edebilmek de gerçekten ilginç olmuş :)

Diğer konu da Barış'ın kesilmesi konusu. Sanırsın ki elimizde Barış'tan daha iyi bir açık oyuncumuz var da hoca Barış'ı kesecekmiş. Okan hoca, Barış gibi değerli bir oyuncuyu alternatifi de olmadığı için oynatarak kazanmaya çalışıyor. Bundan daha doğal ne olabilir? Doğru, formsuz olduğunu bizim gördüğümüz gibi herhalde hoca da görüyordur ama ne yapmasını bekliyorsunuz? Alternatifsiz olduğu bir mevkide onu onbire koymayarak ne kazanmasını umuyorsunuz? Unutmayalım, Barış formunu bulduğu takdirde ki mutlaka bulacaktır, çok değerli bir oyuncumuzdur.

Formu berbat bir oyuncuyu yedek başlatmak da bir kazanma stratejisidir. Sara'da bunu deneyip karşılığını da aldı hoca.
Oyuncu formunu bulana kadar tek çare ''oynatmak'' daha ilginç bir düşünce :) ki hocanın böyle düşündüğünü zannetmiyorum.

Hocanın bazı oyunculara gereksiz bir sahipleniş ya da takıntısı varmış gibi görünüyor.
Uzun uzadıya yazıp insanları sıkmak istemiyorum. Ama madem örnek istediniz vereyim :

Liverpool maçlarında dünya yıldızı Sane yedek soyunuyor(doğru karar) , Sara 2-3 maç kötü oynasın hemen kesik yiyebiliyor, iyi oynayan Kazımcan başka takıma kiralanabiliyor ama Barış hep oynamalı. Kale ağzından sürekli vursun dağa taşa, rakip ceza sahasından orta sahaya top yollasın önemli değil. Oyuncu bunları düzeltti mi peki düzeltiyor mu , hayır.
Geçtiğimiz sezon Yunus, Barış sezon geneli döküldü ''bazı maçlar'' hariç. Siz alternatif yok diyorsunuz.
Asprilla takımda dikine gidip şut atabilen tek adamdı ama pek şans vermedi. Torreira, Lemina sezon geneli çok kötüydü ama skoru aldığımız maçlarda dahi Nhaga'ya süre vermedi.
Singo mevzusuna hiç girip iyice uzatmak istemiyorum. Her atlet oyuncu stoper oynamalı kaidesi yok. Adamın stoper defoları çokça. Sağda harikalar yaratıyor.

Geri