• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

2025 Fi̇vb Kadınlar Voleybol Dünya Şampiyonası

Puanları 0
Çözümler 0
@Eyüp Özkaya
Milli takımımızın bulunduğu grup ve çaprazının nispeten kolaylığı ile son 4e kadar temiz bir yolumuzun gözüktüğü turnuvada ilk 2 grup maçları başladı ve büyük bir sürpriz de yaşanmadı. Şahsen 32 takıma çıkan katılım hiç iyi olmadı son 24 takımlı versiyon hem daha dengeli hem de kura şansını azaltan bir formattı. grup performansı play-off sıralaması belirlediği için demin dediğim gibi temiz bir yolu grup performasınızla elde edebiliyordunuz ancak. Şimdi de ilk torbadaki takımlar dünya sıralamasındaki yerlerine göre sıralansalar da evsahibi Tayland'ı yine saçma ev sahibini avantaj verip dünya sıralamasına bakıyoruz yüzsüzlüğünü yaptılar ve bu da 7.sıradaki Sırbistan'a ilk 6dan hiçbir takımla oynamadan son 4e kalma şansı verdi.

Formatla ilgili asıl rahatsızlık konusu turnuvanın homojen olmayacak olması ve son 4e kadar 8erli takımalrın aralarında mini turnuva yapacak olması. Son turnuva gibi daha heterojen bir format varken bu benim turnuvaya olan merakımı da azalttı kim kimle eşleşecek biliyoruz hemen hemen ama yine de takip edilmesi gereken bir turnuva.

Final yolumuz çok kolay finale kalmamanın açıklaması olamaz.Set vermeyen tek takımız şuan yarın Kanada maçını da alıp grubu lider bitiricez gibi duruyor.Son 16 muhtemel rakibimiz Slovenya Pasörleri Eva hızlı toplar atabilen zeki bir pasör.Ortaları Sasa ve Milosic nispeten iyi ortalar.Smaçörleri Sillah da turnuvanın parlayan yıldızlarından manşete zayıf ama hücum da çok iyi çok skorer bir smaçör.Geri kalan bölgelerde zayıf bir takım Zatkovic Fijok Juric bize tehlike yaratabilecek isimler değil.Enerjisi güzel oyun tempomuzu geliştirecek ama rahat elememiz gereken bir takım.Çeyrek Finalde muhtemel rakibimiz Amerika.Smaçörde Franklin Avery ikilisi ile manşete çok zayıf ama smaçör hücumlarında tehlikeli bir takım.Pasörleri Poulter eski bildiğimiz gibi değil çok iyi oynatamıyor takımı.Pç bölgeleri çok sıkıntılı Skinner çok etkisiz kalıyor.Ortaları Retke Ogbogu çok dikkat etmemiz gereken çok çok iyi ikili.Libero Hentz istekli ama genç tecrübesiz biri.Amerika da geçmemiz gereken bir takım.Yarı finalde Japonya yada Sırbistan gelecek iki takımdan da kalite olarak öndeyiz elenmek kabul edilemez.Finalde muhtemel İtalya gelicek İtalya bizden iyi takım ama doğru oyunla İtalya'yı da yenecek güçteyiz.

Hollanda sayesinde final yolumuz garanti gibi artık.Boskovic yokluğunda en riskli rakip Sırplar 16 da veda etti.Slovenya bize göre çok güçsüz kalıyor 16 da set dahi vermememiz lazım.Amerika ekol olduğu için tehlikeli onlarda kötü oynuyor çeyrek de muhtemel rakip Amerika'ya 1 set anca vermemiz gerekiyor.Yarı finalde ya Japonya ya Hollanda gelir.Japonya çok düşük bildiğimiz Japonya gibi gelmedi DŞ'ye zaten Cansu Elif Eda İlkin gibi bir çok oyuncumuz eksik olmasına rağmen son anda yenmişlerdi bizi as kadro o maçı da zorlayabilirler ama net favori biziz.Hollanda gelirse zaten 1 set anca onlara da diyebilirim köşeleri çok kötü şuan bu turnuva köşeleri bloğu zor geçiyor.Pasör hatları iyi kaliteli paslar atıyorlar ortaları da hücumda tehlike oluşturuyor.Timmerman'ın orta hücumlarını kapar köşe bloklarında ekstrem hatalar yapmazsak o maçta rahat gelir gibi.Final yolunda açık ara favoriyiz gibi.

Gayet iyi oynuyoruz.
Şampiyonluk bekliyorum.

Umarım şampiyon oluruz hislerim beklentim o yönde ama finalde İtalya ağır favori.Çeyrek de Amerika ile eşleştik bence çok zorlanmadan geçicez.Yarı da Hollanda Japonya maçının galibi gelicek.Hollanda gelirse rahat geçeriz Japonya gelirse çok zorlar ama Japonların bizi elemesine çok ihtimal vermiyorum.Final yolu açık ama Finalde muhtemelen rakip İtalya bizden her alanda daha iyi oynuyorlar.Ama benimde içime 3-2 alıp kupayı alıcaz gibi doğuyor umarım öyle olur.

Amerika'yı 3-1 yenerek çok baskın bir oyunla yarı finale yükseldik.Yarı finalde Japonya ile karşılaşıcaz.Bu maçı da baskın bir oyunla alıcağımızı düşünüyorum.Japonya çok riskli defans manşet servis şu üç konuda dünyanın en büyük ekolü.Çok disiplinli her topu çıkarıp çok hızlı oynayıp çok iyi servis atıp rakibi bezdiren bir ekol.Ama çok da kısa hücum da zayıf bir oyuncu.Eğer sabırlı olursak bizde defanslarına iyi bir defans blok kurgusuyla cevap verir acele değil sabırlı oynarsak kesinlikle favori olduğumuz bir maç olduğunu düşünüyorum.

Finaldeyiz 3-1 çok güzel bir oyunla Japonya'yı eleyerek finalde İtalya'nın rakibi olduk.Şuana kadar favori geldik ama finalde favori İtalya çok dikkatli olmalıyız.Alamayacağımız bir maç değil İtalya Brezilya maçında bugün ortaları Nervini Orro Egonu bence çok kaliteli oynamadı.Sylla Antopova Monica bu üç oyuncu getirdi maçı.Zaten ortalarımız pasör pç ve libero bölgemiz iyi.Kilit oyuncular Hande İlkin Ebrar smaçörde bu üçlüden ikisi gününde olursa o kupa gelir.Ama favori İtalya kendi oyunumuzun da üstüne çıkmaya çalışmamız lazım.

Ebrar Karakurt şu güzel takımı bozan oyuncudur. Söylemleri ile gündemde olup kendini işine veremeyen bir şovmendir. Şuna verilen süre İlkin'e verilse belkide İtalya'ya kaybetmeyecektik.

İtalya yardimci hocasi HOCAMIZ M.BARBOLINI ve M.Sylla'ya teessuflerimi iletiyorum neyse tebrikler kızlar...

Ebrar denen şarlatan yüzünden kaybettik. Gitsin sosyal medyada bejeke amigoluğu yapsın.

Helal olsun kızlara son anda maç gitti.Ebrar ısrarını bıraksak maç gelebilirdi ama yapacak bir şey yok yine 2. olup çok güzel bir final maçı izlettik son sette verdik helal olsun kızlara.Oyuncularımız Sylla ve İlkin'in oynadıkları güzel oyundan dolayı da tebrik ederim ikisi de çok kaliteliydi.

Yenebilecegimiz bir takıma kaybettiğimiz için cok üzüldüm,son sayılarını hep blokla aldilar,sanirim bizim takim yoruldu.Ama takım buyuk is başardı,teşekkür ediyorum.

Şunu ifade etmek gerekir ki bizim iyi bir orta rotasyonumuz var iyi Pasörlerimiz var liberolarımız var, fakat hiçbir zaman iyi smaçörlerimiz olmadı. Bu yüzden de bugün ikili hücum turunda sıkıştık Pasör çaprazından devşirdiğimiz Ebrar tek ayakta Eda topu öldüremeyince beşinci sette dünya şampiyonluğunu kaybettik.
Bizim altyapı koçlarımız 1.80-1.85 arası her oyuncuyu bir Gabi çıkar diye Smaçör oynatmaya kalkarsa 1.90 üzeri her oyuncuyu da orta oyuncu olur bundan diye takıma alırsa yine geliriz bu seviyelere belki ama kolay kolay son maçları kazanamayız. Zaten bu yüzden Myriam Sylla'yı transfer ettik diye sevinmiyor muyuz kulüp takımımızda da.

İtalyan koçumuzla ilgili de bir şeyler söyleyelim kendisi Imoco ile sayısız büyük maça çıktı kazandı kaybetti çoğunlukla da kazandı ama Hiçbirinde final setinde 13-8'de Mola almadı. Hiçbir büyük koç da o noktadan sonra mola almaz, şunu açık yüreklilikle ifade etmek lazım ki final setini yönetmedi.

Son düzenleme:
Aslında güzelde bir haber aldık bugün Moki milli takımı bıraktığını söyledi.Aktif dünyanın en iyi takımı konumuna çıkardı bence bizi kağıt üstünde İtalya'nın duvarı Moki'nin milli takımı bırakması.Bence gelecek yaz bir sakatlık talihsizlik olmazsa Avrupa Şampiyonasın da favori biziz diye düşünoyorum.
Cansu
Vargas
İlkin ?
Zehra Eda
Gizem
Çok çok iyi bir takım oluyoruz İlkinin yanında Ebrar Derya Hande Yaprak Tuğba bu 5 oyuncudan birini monte edebilirsek her kupaya favori çıkacak bir takım oluruz Olimpiyatlara kadar.Rotasyonumuz da çok iyi.
Cansu Elif
Vargas Alexia
İlkin Hande Ebrar Yaprak
Eda Zehra Snead Aslı
Gizem Eylül
Mükemmel bir rotasyonumuz var bence Olimpiyata kadar önümüz cidden çok açık.

Bu noktada kazanmak gerekiyordu, kazanamadık. İkincilik kimsenin umrunda olmayacak. Basit şeyleri yapamadık, topları öldüremedik hiç. ''Canınız sağ olsun''dan ''Hak ettik kazandık.'' Kısmına geçmek gerekiyor sporda.
Bu maç öncesi ikinci olacağımıza adım gibi emindim bu yüzden. Yine de gönül Ay Yıldızlı bayrağın sallanacağını umut ederek televizyonu açtık ama...

Bu noktada kazanmak gerekiyordu, kazanamadık. İkincilik kimsenin umrunda olmayacak. Basit şeyleri yapamadık, topları öldüremedik hiç. ''Canınız sağ olsun''dan ''Hak ettik kazandık.'' Kısmına geçmek gerekiyor sporda.
Bu maç öncesi ikinci olacağımıza adım gibi emindim bu yüzden. Yine de gönül Ay Yıldızlı bayrağın sallanacağını umut ederek televizyonu açtık ama...
Biz daha yeni 2020 den sonra kupalarda favori olmaya başlamış bir ülkeyiz.Avrupada da 2021 de 3-2 son anda kupayı verdik sonra 2023 de şampiyonluk geldi.DŞ de en büyük başarımız 6. olmaktı alabilirmiydik kesinlikle alabilirdik bence daha da iyiydik oyun olarak ama buraları oynayamayı öğreniyoruz 2027 de bu kupayı alıcağımıza inancım yüksek.5 senedir falan mt de büyükler arasında sayılıyoruz yılların ekolleri var karşımızda bazen krıtik anlarda tecrübe olarak önümüze geçebiliyorlar bu sebeple mallesef.

Biz daha yeni 2020 den sonra kupalarda favori olmaya başlamış bir ülkeyiz.Avrupada da 2021 de 3-2 son anda kupayı verdik sonra 2023 de şampiyonluk geldi.DŞ de en büyük başarımız 6. olmaktı alabilirmiydik kesinlikle alabilirdik bence daha da iyiydik oyun olarak ama buraları oynayamayı öğreniyoruz 2027 de bu kupayı alıcağımıza inancım yüksek.5 senedir falan mt de büyükler arasında sayılıyoruz yılların ekolleri var karşımızda bazen krıtik anlarda tecrübe olarak önümüze geçebiliyorlar bu sebeple mallesef.
İnşallah öyle olur. Voleybolda sanki büyük umutlarla girip fiyasko sonuçlar aldığımız turnuva/lar oldu diye hatırlıyorum. Birkaç tane de organizasyon olunca kafası karışıyor insanın. Umarım yakın gelecekte dünya şampiyonu da oluruz.

İnşallah öyle olur. Voleybolda sanki büyük umutlarla girip fiyasko sonuçlar aldığımız turnuva/lar oldu diye hatırlıyorum. Birkaç tane de organizasyon olunca kafası karışıyor insanın. Umarım yakın gelecekte dünya şampiyonu da oluruz.
Evet öyle mallesef gereksiz sakatlıklarla 2025 VNL ve 2024 Olimpiyatlarında şampiyon oluruz umuduyla giderken ikisinde de hüsran yaşadık takımın yarısı sakatdı nerdeyse bu turnuvalarda.Bu turnuva sağlıklı gittik ama finalde Ebrar ısrarı gibi bir detayla son anda verdik.Moki İtalya milli takımını bıraktım dedi kağıt üstünde sadece oyuncu kalitesi olarak en iyi takım biz olduk şuan bütün takımlar arasında bence Moki bırakınca.Umarım bu jenarasyonu doğru kullanırız gelecek 3 sene Avrupa Şampiyonası Dünya Şampionası ve Olimpiyatlar bu üç kupayı da getirebilecek bir jenerasyon var doğru yönetilirse takım.Dani sınıfta kaldı bu turnuva diğer bölgelerde oyuncularımız iyiydi zaten kötü olduğumuz bölge yoktu ama.İlkin 3 aydır falan maça çıkmıyordu ameliyat oldu en iyi smaçörünü DŞ de grupta yedek bırakıp hazırlamadı.Bir anda Yarı finalde maç eksiği varken as oynatmaya başladı İlkin yine çok iyiydi defans manşet servis blok kusursuz yaptı ama hücumda ritim tuturmasına izin vermedi Dani.Ebrar da çok ısrar etti kenarda Hande geri turlarda kullanılabilirdi ön turlar iyi geçsin istiyorsa Yaprak Derya denenebilirdi Dani smaçör rotasyonunda hatalı yönetti takımı.İyi yönetilirse takım 3 yaz önümüz çok açık bence.

Teşekürler Filenin Sultanları🇹🇷

Santarelli ile ilgili de bir şeyler Söylemeye devam edecek olursak; olimpiyatlardan önce ben takımı izlemedim bana gelen raporlar doğrultusunda takımı oluşturdum diyen birisi, Kendisi Imoco'da çalışmazsa zaten İtalyan Federasyonunun da bir numaralı koç adayı, aklında da kulüp takımında sahip olduğu yenilmezliği milli takıma taşımak olduğunu düşünüyorum. Tamam Vargas'ı ilk altı oynatmak için Ebrar’ı smaçör oynattı Bundan da verim aldı ama oraya Derya’yı götürüyorsunuz Yaprak'ı götürüyorsunuz Ebrar'ın aksadığını görüyorsunuz ve hala bu iki oyuncuyu ısrarla oyuna almıyorsunuz. Almayı aklınızdan bile geçirmiyorsunuz bakın şu finali Imoco takımı ile oynasaydı ne Ebrar bu kadar sahada kalırdı. Ne beşinci sette bu kadar kötü bir yönetim sergilerdi.

Bir tarafta bunlar olurken diğer tarafta İtalyan voleybol’un kurucusu baş antrenör olarak çalışıyor İtalya voleybolunun önemli antrenörlerinden ve daha önce bu takıma baş antrenörlük yapmış bir diğer koç onu asiste ediyor.

Geri