Final 3. Maç | Galatasaray CC 97 - 93 Fenerbahçe Ülker

Bu takımın finale çıkması büyük başarı, bunun için hocamıza ve aslanlarmıza teşekkür ediyorum.

Fakat bazı küçük amalarım var, keşke hocamız sezon başında bu takım finale yapabilir bu nedenle geniş bir kadro kurayım deseydi, keşke hocamız Sertaç'a ilk muhtaç duyduğunda ve olmadığında, takıma iyi bir uzun katsaydı, keşke hocamız büyük taraftar desteği ile her şeyi başarabileceğine inanıp, bu sezonu gelişim sezonu gibi görmeseydi, bu gün daha iyi bir kadro ile daha fazla şansımız vardı.

Şimdi keşkeleri kenara bırakıyorum, hiç bir şeyi kaybetmedik, kadro zaafımız var, Rancik'in olmaması bütün sistemimizi bozdu, ama İpekçi'de bu takım yenilmez, hocamızın ilk 2 maçtaki defektlerimizi tespit edip, takımı hazırlayacağını düşünüyorum.

Bizimde muhteşem desteğimiz ile, bu takım seriyi 2-2 ye getirip, bombayı kucaklarına atacak, geriden gelip yakalamanın morali ile mücadele etmeye devam edeceğiz.

PERŞEMBE GÜNÜ İNANMAYAN MAÇA GELMESİN!
 
Bu takımın finale çıkması büyük başarı, bunun için hocamıza ve aslanlarmıza teşekkür ediyorum.

Fakat bazı küçük amalarım var, keşke hocamız sezon başında bu takım finale yapabilir bu nedenle geniş bir kadro kurayım deseydi, keşke hocamız Sertaç'a ilk muhtaç duyduğunda ve olmadığında, takıma iyi bir uzun katsaydı, keşke hocamız büyük taraftar desteği ile her şeyi başarabileceğine inanıp, bu sezonu gelişim sezonu gibi görmeseydi, bu gün daha iyi bir kadro ile daha fazla şansımız vardı.

Şimdi keşkeleri kenara bırakıyorum, hiç bir şeyi kaybetmedik, kadro zaafımız var, Rancik'in olmaması bütün sistemimizi bozdu, ama İpekçi'de bu takım yenilmez, hocamızın ilk 2 maçtaki defektlerimizi tespit edip, takımı hazırlayacağını düşünüyorum.

Bizimde muhteşem desteğimiz ile, bu takım seriyi 2-2 ye getirip, bombayı kucaklarına atacak, geriden gelip yakalamanın morali ile mücadele etmeye devam edeceğiz.

PERŞEMBE GÜNÜ İNANMAYAN MAÇA GELMESİN!

4-2 alacağız şampiyonluk ipekçi'de gelecek ;)
 
Taraftarın gazıyla bi ayrı çalışan takımız.Salon gene full olacaktır.Ama inşaallah takımın gazı perşembe ve cumartesi günleri bitmez.Sinan Erdem'de atacak bir kurşunumuz olmalı.Abdi İpekçi'de ki 2 maç şarjörü doldurma maçları.
 
Ne şampiyonluk ne kupa UMRUMDA şanlı CİMBOM AŞKI BAŞKAA

Açıcası sonuç ne olursa olsun bu sene butakım elinden geleni yapmıştır.Hatalar tabiki olmuştur,ancak bu aslanlara sonuna kadar inanmamız gerektiğini ve bunu yapacağımızı düşünüyorum.
TARAFTARINLA BİRLİKTE SAVAŞ
 
Arkadaşlar bilgim olmadıgı için soruyorum seriyi 2-2 getirirsek ki getirecegiz sonraki maçlar gene 2 maç sinan erdem demi oynanacak ?
 
Ben bu maçı kazanacağımızı düşünüyorum. Taraftarı arkasına alınca takım yeterli performansı gösterecektir. Aksi sonuç çıkarsa da canları sağolsun
 
Abdi İpekçi kelimenin tam anlamıyla cehenneme dönecek daha önce olduğu gibi... ve taraftar olarak takıma güvenini verip seriyi hep birlikte 2-2 ye getirip Sinan Erdemde galibiyet kovalayacağız, en azından mücadele edeceğiz, ama maç maç düşünmek zorundayız o yüzden önce bu maç.Bu takımın ayrıcalıklı olduğunu ve bu takımda Galatasaray'da oynamanın nasıl bir ayrıcalık olduğunu herkese göstermek dileğiyle.Sonuna kadar Galatasaray !
 
Şimdiden söyliyim İpekçide 2 maçıda kaznırız. seriyide 6. maç bitirir şampiyon oluruz. Aksi bir durumda 6 maç sonrası polisi geçtim orduyu koysalar TbF binasında taş üstünde taş kalmaz. Çünkü sezon boyu taraftarın ve takımın üzerine oynadı TBF. Umarım öyle bir durum olmaz. Ama Gs taraftarının sabrını çok zorlamaya gerek yok. Bugün andric'in iki faulü şaka gibiydi. Ki birindehücum faul bile verilebilridi.

Maçın bu duruma gelmesinin ise hakemlerle alakası yok. biz 5 sayı öndeyken FB seyircisi seyirci olduğunun farkında gbiydi maçı seyrediyordu. Salonda panik havası başlamıştı. o Panik ile içeri giremeyince 2 tane üçlük salladılar iki üçlükten biri bile girmese farklı durumlar konuşurduk. Ama ikiside girdi. Üstüne schumpert top kaybı aptı ömer boş turnike atıp rüzgarı arkalarına aldı. Yani bugünkü maç 1. maç ile alakasız şekilde geçti. Takımın basit sayıları hatta boş turnikeleri hala atamaması ise oldukça ilginç Hayır bu durumlarda yapılan taktikler vardır. Maç öncesi ısınırken panyayı kır yeni panya ve pota takılsın FB'ninde dengesini bozarsın. Ki zamanında kaunas bize devre arasında bunu yapmıştı. İlk yaı ödneydik. devre arasında sabonis potayı kırdı ikinci yarı ne atsak girmemişti. Yani takım bu tarz taktikler de deneyebilirdi. Ama artık önümüzdeki iki maça konsantre olmalıyız. İpekçiden çıkma ihtimalleri yok. Üstelik takım 2 galibiyet alınca öz güvenini de tekrar kazanacak. Özellikle yerli oyuncuların buna ihtiyacı var. Seri başladı başlayalı yerlilerden katkı alamıyoruz. Bir haluk katkı verdi o da biliyorsunu tecrübe kokan bir adam. Ama aklımın almadığı, tutku atış yaptı 3lük girdi e Tutku ile topu buluşturacaksın. JJ attı girdi o zaman JJ ile buluşturacaksın. Bİz bugün bunu yapmadık. Schumpertin bu takım için ne kadar önemli olduğunu daha iyi anladık.

%70 ile her zaman atamazlar. Kobe Lebron boş atış kullansa %70 ile üçlük atamaz. Seriyi önümüzdeki iki maçtan sonra değerlendirmek lazım. 2-2ye kadar kadrolar konuşur. Ama 2-2 den sonra rakibini analiz eden hocalar konuşur. 17'sinde şampiyonluk kutlayacağız...
 
Taraftarla herşey bambaşka. Rüzgar bizim arkamızdayken çok defa şahit olduk birşey yapamadıklarına. Euroleague takımı falan anladık da o atmosferde ben bile tribünde rahat değilim. Sahadaki rakip nasıl rahat olsun ki..

Yalnız şu Kaya ve Oğuza gereken tepki fazlasıyla verilmeli. Volkan abisini fazla izlemiş Oğuz..

Bu seride herşey mübahmış gördük. Sadece seyirci olarak bizler değil, sahadaki oyuncularımıza teknik kadroya da büyük iş düşüyor. Tansiyon olabildiğince yüksek olmalı. Bu durum sadece iki maçı kazanmak için değil. Bir sonraki Sinan Erdem maçında onların da dengesini bozmak için. Böyle laylaylom bir ortam olursa işimiz çok zor. Gerekirse tansiyon hastası yapıp öyle göndermeliyiz onları Sinan Erdeme.

Çok işimiz var çok. Fazla konuşmayın, bol su için, enerjinizi toplayıp salona gelin. Daha çok işimiz var..
 
Bir de teknik analiz..

Kesinlikle sene başından beri yaptığımız oyunu bir şekilde buraya da taşımalıyız. İkili oyunda Andriç 'in içeri kat, yardım gelecekse Şampi tarafından gelmesini sağlamak. Ya Andriç tamamlayacak ya Şampi boş şut bulacak. En büyük silahımız sene başından beri buydu. Kesinlikle ısrar etmeliyiz. Belki 3 defa 5 defa başarısız oluruz. Ama mutlaka tekrar tekrar denemeliyiz.

Diğer klasiğimiz de Ermal'in birebirleri. Kaçırsın arkadaş ya. 5 tane pota altından bomboş kaçırsın isterse. Ama 6. yı da mutlaka oradan oynasın. Yüksek posttan şuta, 3 lük denemesine falan hiç gerek yok.

Gördük ki Evren çok formsuz. O'nun tüm rollerini Caner ve Göksenin paylaşmalı. Caner 'in ne kadar iyi baskı yaptığını daha önce gördük. Ayrıca şu dönem şut formu da fena değil. Kesinlikle daha fazla süre almalı. Gökenin ise enerji katması gereken anlarda sahne almalı.

Sene başından beri oynadığı düzenin dışına çıkmayan tek isim Haluk sanırım. Ona söyleyecek bişey yok. Aynen devam..

Ve savunma. Buna isim isim girmeye gerek yok. Biz savunma takımıyız bunu herkes biliyor. Atarak kazanmak bize göre değil. Yemeden kazanmalıyız.

Ayı yeniden keşfetmeye gerek yok. Biz zaten bunların hepsini sene başından beri yapıyoruz. Tek yapmamız gerek bunlarda ısrar etmek. İki defa deneyip sonra alternatif aramak değil. Bizim için alternatif yollar önümüzdeki seneye düşünülebilir. Bu takım kendini buraya getiren oyunu oynamalı.
 
Çok iddalıyım +10 fark atıcaz,bu fark 15 olur 20 olur orasını bilmem :).İki takım arasında bahsedildiği gibi bir kalite farkı yok iki takım arasında bir tecrübe farkı var kırılma anlarını daha iyi oynuyorlar ama İpekçi'de kırılma anlarını yiyosa oynasınlar :D.Taraftar desteğiyle rahat bir şekilde 3. ve 4. maçları kazanırız ve Sinan Erdem'e kendimize olan güvenimiz geri gelmiş bir şekilde gideriz.
 
Arkadaşlar işlerimin yoğunluğu sebebiyle bilet almayı düşünmüyordum. Fakat şuyaşanan olaylar karşısında (Kaya, Oğuz ve Onan ) benimde bu maçta olmam gerekiyor ve onların yüzüne bende tükürmek istiyorum. Elinde fazla bilet olan varsa benimle iletişime geçebilir mi? Teşekkürler...
 
Bu seri 2-2 ye gelecek ! Abdi İpekçi'de maç vermicez yenilceğimizi düşünmüyorum.Düşünmek bile istemiyorum.Seri ne olur bilemem ama bu 2 maç bizim.

ADINLA-TAKIMINLA-TARAFTARINLA EN BÜYÜK SENSİN CİMBOMBOM.
 
Ben şahsen Ülker'in ilk iki maçta kazanacağını düşünüyordum. Gördüğünüz üzere korktuğum başımıza geldi. Ben bunu hiçbir şekilde kadro kalitesizliğine bağlamıyorum. Tamamen final oynama alışkanlığıyla alakalı. Tüm oyuncuların elleri ayakları bağlanmış durumda. Basiret bağlanması bu.
Şu iki maç çok önemli eğer 2-2 ye getirebilirsek %99 4-2 kazanacağız. Eğer getiremezsek en iyi ihtimalle 4-1 kaybedeceğiz.
 
İlk 2 maçta malesef onların sistemine ayak uydurduk ve bu bizim için iyi olmadı.. Dün farklıydık aslında, önde girdiğimiz 2.yarıda 51-55i yakaladıktan sonra yediğimiz 19-4lük seri her şeyi bitirdi.. Bu takımın 3.çeyrek kitlenmelerini hep söylüyorum.. Bu seri öncesinde de yazdım 3.çeyrek kitlenmelerini minimuma indiremezsek fener karşısında dönüşümüz zor olur diye.. ama ipekçide her şey çok farklı olmalı.. Kesinlikle onları kendi sistemimize uydurmalıyız.. Sinir edercesine piskopat savunma, olabildiğince sakin yavaş hücumlar.. Süreyi doğru kullanarak yapacağımız iyi top paylaşımı.. Bunlara dikkat edersek ve bunun için çaba harcarsak taraftarın oluşturacağı atmosferden zaten etkilenmemelerine imkan yok.. Ama kontrolü baştan kaptırırsak sonuç farklı olur..

Serinin ben de 2-2ye geleceğini umuyorum ama bu dediklerime dikkat edersek.. Kadro farkı elbette var kabul.. ama o farkı taraftarla, ipekçideki atmosferle kapatmak zorundayız.. Sühan abi de yazmış lebron kobe olsa bu kadar istikrarlı şut atamaz ki dün gaza geldiler biraz da ondan kaynaklandı.. Umutsuzluğa kapılcak bir durum yok, ipekçide gaza gelmelerine izin vermeyeceğiz, 2-2yle daha özgüvenle gideceğiz sinan erdeme..
 
2 maçtada inanılmaz şut attılar.Sezon içinde en skorer oyuncumuz Shumpert boş şutları bile sokamadı.3.maç serinin en önemli maçı haline geldi belkide ya direnç göstereceğiz yada istemediğimiz en kötü senaryo olacak ama biz her zaman aslan yüreklilerin arkasında olacağız.
 
Beyler, ben yarın ki maç için günübirlik Adana'dan geliyorum. Sağdan soldan borç alıp aldım yol biletimide. Forumdaki havaya bakıyorum, cidden kahroluyorum. Ben 23 yaşındayım ve ben yıllardır bu finali izlemek için bekledim. SİZİ BİLMEM, ama olur ya, yarın Abdi İpekçi'de bir defa daha 20 fark yeriz misal. Beni orada göreceksin, ellerim kanayana kadar, mecalim kalmayana kadar, şampiyon olmuşçasına alkışlayacam ben bu takımı. Alkışlayacam Oktay hocamızı. Biz bugünleri görebilmek için çok bekledik. Kısacası +20'de olsa -20'de olsa ben memleketime mutlu, huzurlu bir şekilde dönecem. Tek üzüldüğüm nokta, bu geldiğimiz noktayı dahi beğenemeyen beyefendiler olacak. Saygılarımla...
 

Üst