2011/2012 Euroleague

Grup zor ama çıkmamız halinde final 8 yolunda büyük avantaj. Avrupalı uzun deniyor ama onu alırsak o da ligde oynayamayacak. Kadromuzda Alba ve Taurasi gibi guarda inanılmaz katkı yapan iki oyuncu var. Bence eğer Syl sezon başında gelecekse Prince dışarda bırakılıp, Tina,Syl ve Taurasi kadroya alınabilir.

Dediğin olay imkansız.Kıta dışından en fazla 2 oyuncu oynatılıyor.Ayrıca Prince Rus pasaportuna sahip.Yani Avrupalı statüsünde dışarda kalması imkansız.Zaten ben onu ağırlıklı olarak Avrupa için aldığımızı düşünüyorum.
 
UMMC Ekaterinburg kadrosu:

Olga Arteshina-Rus milli takım forveti
Anna Ostroukhova
Sandrine Gruda-Fransız center
Tatyana Vidmer-Rus Center
Maria Stepanova-Rus Center
Candace Parker-Amerikalı power forvet
Deanna Nolan-Guard Rus vatandaşı
Cappie Pondexter-Guard Amerikalı
Svetlana Ambrosiva-Rus forvet
Sue Bird-Amerikalı Guard
Hana Horakova-Guard
Anete Jakobsene Zogota-Guard Letonya

Gördüğümüz gibi kusursuza yakın bir kadroları var özellikle neredeyse tüm Rus milli takımı kadrolarında mevcut..Ben yine de içerde onların çok daha fazla seçeneği olmasına rağmen bizim daha dominant olacağımızı düşünüyorum..Forvetler konusunda da daha iyi gibiyiz ama rotasyonda baya zorlayacak bir kadro bu bizi...Ayrıca Candace Parker ve Sue Bird biraz korku veriyor..
 
Çekebileceğimiz en zor kurayı çektik ama ben umutluyum takımımız herkesi yenecek güce sahip.Olası bir uzun transferi ile iyice güçleneceğiz.Eğer bir değişiklik olmadıysa Maya Moore Casares e Ocak ayında gelecek.Bu da grup maçlarında bizim için bir avantaj.
 
Bizim cok iyi bir Avrupali 4 almamiz lazim.Marina Kress,Melek ve Litvanyali Gintare eurocup seviyesinde ancak yeterli olabilir.Ecaterinburg ve Ros Casares rotasyon sirasinda takimin gucunun zayiflamadigi takimlar.Bizde ise durum tam tersi ilk bes oyuncumuza maksuimum sure vererek oynayacagiz.Rotasyon oyuncularimiz ust duzey degil.
Prince,Diana,Alba,Avrupali 4 ve Tina besi her takimiyenebilecek bes.Ama Melisa,Isil,Saziye,Bahar rotasyonundan sadece Saziye Albanin yerine cok fazla siritmaz.Diger oyuncularimizla oynayan ilk bes arasinda ucurum var.Bu yuzden alacagimiz Avrupali dordunde minimum 30 dakika bize ust duzey katki verecek bir isim olmasi gerek.
 
Bizim menejerimiz Muge bizim gecen sene Ekaterinburg ve Ros Casaresle ayni grupta oldugumuzu saniyor.Halcon ve Spartakla karistiriyor bu takimlari.Bir takimi karistirsa cok yogun kendinde degil derim ama 2 takimi karistiriyorsa ve bu kisi bayan basket takimimizin menejeriyse vay halimize derim.Acil olarak bu tip ilgisiz kisilerin klupten uzaklastirilmasi lazim.Mihriban Oguz tekrar geri donmeli kimlerin eline kalmis Galatasaray.Biz burada sabah aksam kafa yoruyoruz GS tv ye cikan menejer gecen sene bizim Ecaterinburg ve RosCasaresle ayni grupta oldugumuzu saniyor.cok sinirlendim.Daha Fazla yazamiyacam.
 
Ali Bey,

Sizin menejeriniz Müge, bizim menajerimiz Müge Hanım yanlış söylemiyor aslında. Bir önceki sene UMMC ve Ros Casares ile aynı gruptaydık. Bu kadar çabuk kovmayın insanları, lütfen.
 
detaylı bilgim olmadığı için soruyorum . grup için ölüm grubu demişsiniz tamam ama bizim kadroda el nin en iddaalı kadrolarından biri değil mi ? wnbain en iyileri bizde , her pozisyonun en iyisini aldık sadece 4 numaramız eksik . e onlar da bizden tırsıyordur heralde ?
 
Koçu ve yerli kadrosu Avrupa 2.'si, Avrupalıları Torrens ile Prince, kıta dışı oyuncuları Taurasi ile Tina/Sylvia olan Galatasaray'ı 5. torbadan nasıl bulduk diye rakiplerimiz korksun. #SimdiOnlarDusunsun

Demiş Aras Abi :) Yani bu grubun adının ölüm grubu olmasında en büyük neden birinci ve ikinci torbanın en iyi takımlarının gelmesinden ziyade beşinci torbadan Galatasaray' ın gelmesi.
 
Aykun bey rakiplerin değerlendirilmesinde bazı yanlışlıklar var..Örneğin Celine Dumerc hala o kadroda yok..Kendisi gurubumuzdaki bir başka takım olan Bourges'a transfer oldu..
 
Gerçekten ölüm grubundayız.Gruptaki hiçbir takımda 5.torbadan bizi çekmek istememiştir.Ancak ben kaza yaşamadan gruptan çıkacağımızı düşünüyorum.Bu yıl yapılan hamlelerle yerimiz ilk 4 olmalı ve umuyorum olacaktır.Fenerbahçe'nin grubu ise tam anlamıyla bir lokum grubu.Önümüzdeki turlarda Fenerbahçe'yle eşleşmemizi isterim.Ligdeki maçlarda yerli kalitesi ön planda olsa bile,Euroleague'te eşleşirsek ben Fenerbahçe'yi geçeceğimizi düşünüyorum.

Sylvia,Tina,Epiphanny,Diana,Alba..

# YenilmezArmada :)
 
Aras birşey sormak istiyorum bu arada senin muhtemelen bilgi sahibi olduğunu düşünerek.Melisa Can kalacak mı takımda,sözleşme durumu nedir?Ayrıca Nihan Anaz'ın durumu?Bu soru biraz ekstra ama bunu da merak ediyorum,bilgin olmasa da izlenimlerin nedir Avrupa'da oynaması için alınacak bir dört numara konusunda?Böyle bişey düşünüyorlar mı veya sence düşünüyorlar mıdır?Ha bir de Tuğba'nın durumu tabiiki de..
 
DeWanna Bonner---Avenida
Celine Dumerc,Kiesha Brown---Bourges
Anna Vajda---Avenida
Allison Feaster-Strong-Avenida
Marta Xargay---Avenida
Nika Baric---Spartak
 
Lotosun geçen seneki en skorer oyuncusu Monica Wright Botaşla anlaşmamışmıydı?
 
Aykun bey rakiplerin değerlendirilmesinde bazı yanlışlıklar var..Örneğin Celine Dumerc hala o kadroda yok..Kendisi gurubumuzdaki bir başka takım olan Bourges'a transfer oldu..

İlginiz için teşekkür ederim Necati Bey. Takip edemediğimiz bazı transfer hareketleri için Fibaeurope.com ve Eurobasket.com datalarından faydalandık ancak orası da pek güncel değil anlaşılan. İsimleri tekrar kontrol edeceğim.
 
Rica ederim Aykun..Bu arada gerçekten şaka gibi,bu basketbolda kadro güncelleyen adam gibi bir site yok,resmi sitede bile geçen senelerin kadroları var..Şöyle bakıp da oyuncuları takımları adam gibi değerlendiremiyoruz :)Bu arada bende emeğiniz için sizi tebrik ederim..
 
Bu grubu lider bitiren kupanın en büyük favorisidir.

Çıta oldukça yükseldi artık. Zaten Final Eight var oraya kalmak gibi bir sıkıntımız olacağı aklımın ucundan bile geçmiyor. Bu takım Final oynamazsa başarısızlıktır net.
 
Ben kupa icin konusmanin erken oldugunu dusunuyorum.Su anda Ros Casares,Fenerbahce,Ecaterinburg kadrolari rotasyonlariyla dusundugumuzde bizden iyi durumda.Biz rotasyonsuz oynarsak oyuncularda gununde olursa bir adim onde oluruz.Avrupali alinacak 4 numaranin cok iyi olmasi kosuluyla soyluyorum bunu.Eger kagit ustunde mutlak favori olmak istiyorsak devsirmemizi degistirmeliyiz ama bunun icin geciktik herhalde,O zaman ara transfer doneminde final 8 ler oncesi Avrupali 4 un haricinde bir Avrupali oyuncu daha kadroya katmaliyiz.
 
Bence kupayı alamazsak başarısızlıktır demek yanlış..Hem Ros Cacares hem de UMMC bizim gibi kaliteli oyuncular aldılar ve sürekli üst seviyede oynayan kendi ülkelerinin milli oyuncularına sahipler..Ayrıca ben Avrupa maçlarında fenere karşı avantajlı olduğumuzu düşünüyorum ancak lig için malesef tam tersi.Yerlilerimiz onlara nazaran çok vasat..
 

Üst