Oktay Mahmuti

Bu mesajı yazmak için resmi açıklamayı bekledim. Öncelikle Oktay Mahmuti hocama yuvana hoş geldin diyorum. 91 doğumlu bir insan olarak hayatımın her anında Galatasaray hayatımın merkezinde gitti diyebilirim. Küçüklüğümde Ahmet Cömert daha sonra Abdi İpekçi şimdi Sinan Erdem gidebildiğim her an her saniye Galatasaray'a destek olmaya çalıştım. Tarihimizde en sevdiğim oyuncularımızdan Radoslav Rancik ve Cem Akdağ ile küme düştüler denilen sezonda müthiş bir refleks gösterip küme düşmekten kurtulmuştuk. Ve yollarımız Oktay Mahmuti ismiyle kesişti. Oktay Mahmuti ile bu şubenin en güzel zamanlarını yaşadım. Gerçekten kazanıyor kaybediyorduk ama mutluyduk. Çünkü Oktay Mahmuti elindekiyle sahada maksimum verimi alıyordu. Belki de kariyerinin en zorlu dönemlerini yaşamasına rağmen bir gün çıkıp konuştuğunu hatırlamıyorum. Ayrılık sürecini de dün gibi hatırlıyorum. Resmi siteden sözleşme uzattığımız ya da uzatacağımızı açıkladıktan sonra Ataman boşa çıkınca Ünal Aysal yolları ayırmıştı. Tabi koça yapılan ısmarlama haberler de cabası. Böylesine rasyonalist bir insan hayatında ilk defa bu denli kırılmış olabilir o dönem. Ayrılık sürecinde Gsbasket Taksim'de koçla vedalaşma yemeği yemişti sanırım. Önder ağabey anlatmak isterse de okumak isteriz. Geçmiş gün gerçi... Şimdi ise bu durumda geldi yeniden tak diye imzasını attı ve takımın başına geçti. Oktay hocam senin hakkını biz nasıl ödeyeceğiz bilmiyorum. Sana söz veriyorum bireysel olarak üstüme düşen ne varsa yapacağım. Başarılar olsun Koç ! Seninleyiz.

Gelelim saha içine... Bugün kim gelseydi işi çok zordu. Maalesef enkaz söz konusu. Bu enkazı koç bu sene toparlayabildiği kadar toparlarsa bizim için yeterli olur. Yalnız bir pivot almalıyız o elzem yani. Koç zaten gerekeni konuşmuştur veya yapacaktır. Hemen koçun gelme durumu oluştuğunda takvimimize açıp bakmıştım. Türkiye Kupası ve All Star organizasyonları olacak. Türkiye Kupası hangi tarihlerde düzenlenecek ona ulaşamadım. Sinan Erdem'de oynanacak o belli ama. Her neyse Pazar günü Efes maçı sonrası ligin ikinci yarısı 28 Ocak'ta başlayacak bizim için. O tarihe kadar Gran Canaria ile 16'sı (içeride) ve 24'ünde Eurocup maçı oynayacağız. Takımı toparlamak için belki bir de takviye için uygun zamanımız olacak. Haftasonu final sınavlarım var. Efes deplasmanına gitmeye çalışacağım Efes'in bilet satış sistemi de sıkıntılı gerçi ama bakalım :)

Son söz de taraftarımıza olsun. Özellikle bu forumda vizyonu çok geniş bir sürü arkadaşımız var. Hepsini anlıyorum, saygı duyuyorum. Yabancı koç dileklerine hakveriyorum. Şunu söylemek istiyorum arkadaşlar; düşünün bence muallak bir söylem ama Türkiye basketbol liginin en iyi antrenörü Ergin Ataman bedava çalışırım diyecek kadar Galatasaray'a bağlılık göstermesine rağmen kapıyı gösteren bir şahıstan şubeyi kurtarmak için mücadele verdik aylarca. Bunun üstüne birde liseden arkadaşını getirdi Erman Kunter'i. Bu zihniyetin verdiği zararı hepimiz gördük. Sizlerde ki vizyonun yarısı bile bizi yöneten insanlarda yok. O yüzden en başından beri Oktay Mahmuti dedim. Koç , sadece kendisini getirmez. İşe yaramayan adamı da gün yüzüne kabak gibi çıkartacak. Ayrıca salona seyircimizi çekmemiz lazım. Ataköy halkı basketbola ilgili olduğu için gelip izliyor yoksa hakikaten 2000 kişi bile yokuz salonda... Olabilecek en iyi ismi baskıyla, onunla bununla bir şekilde getirttik. İnşallah 1.5 yıl boyunca gerekli desteği veririz koçumuza. Sizlerden tek ricam şu yönetim koşullarında her şeyi değerlendirin. Çünkü bunlar her an kendi adamlarını , kafalarındaki başarısız zihniyeti getirmek için pusuda olacaklar. Şubeye bizler sahip çıkalım, sesimizi çıkaralım.

Allah yar ve yardımcımız olsun, inşallah bu birliktelik bizi yeniden kenetler ve sahada "SON TOPA KADAR" sergilenecek bir mücadelenin başlangıcı olur.

ŞAMPİYON YAP BİZİ OKTAY MAHMUTİ !
 
Oktay Mahmuti Galatasaray'dan Ergin Ataman'ın Beşiktaş'ına elendiği için gitti. Galatasaray'a Ergin Ataman geldi...
Ergin Ataman gitti, şimdi Oktay Mahmuti geri döndü ve ilk maçını Ergin Ataman'a karşı oynayacak. Üstelik EA da Galatasaray'a Galatasaray'a karşı ilk maçına çıkıyor... Yani neredeyse tam altı yıl önceye geri dönmüş gibiyiz, durumlar farklı olsada...

Hayat garip karşılaşmalara ve tekrarlamalara gebe...
 
Bu sezon Basketbol takimimizla alakali, aldigimiz ilk guzel haber. Umarim Oktay Mahmuti yonetiminde daha nicelerini aliriz. Hosgeldin Oktay Hocam.
 
Ben top-class seviye için en doğru isim olmadığını, zamanında yerine Ergin Ataman'ın gelmesini doğru bulan biriyim, geçmiş mesajlarım mevcut, şimdi saf optimizm ile düşündüğümden farklı şeyler yazmayacağım ama böyle zor günde elini taşın altına sokması unutulmaz. Teşekkürler koç
 
Resmi olarak tekrar hoşgeldin Oktay hocam...

Oktay Mahmuti yaklaşık 25 yıldır basketbol camiasında bilinen/bildiğimiz bir isim. Daha Mart 68 doğuumlu yani hala 49 yaşında. Bizim için ihtiyar kurttan sonra genç bir kurt diyebiliriz Ayrıca kendi ifadesiyle sürekli kendini yenileyen öğrenen gündemi takip etmeye çalışan biri. Verdiği ara da umarım hocama iyi gelmiştir.
Karakter ve insan olarak da bu ülkede saygı duyduğum az sayıdaki kişiden biridir..

Can Topsakal denilen burada ne söylesem az kalacak değişik karakter eğer iyi niyetli biri olsa, taraftarı ikiye ayrılmış berbat bir sezondan sonra ilk olarak Oktay Mahmuti'ye giderdi. Hatta o dönemdeki tepkileri de azaltır ve süreci olumluya bile çevirebilirdi..
O ne yaptı önce kendi egosunu tatmin etmek için yönetici kimliğini de kullanarak Ataman'fan kurtuldu sonra da okul arkadaşını son dönemlerdeki başarısızlığına bile bakmadan takımın başına getirdi.. Topsakal için şube ileriye gitsin kulübün büyüklüğüne yakışır olsun gibi şeylerin pek umurunda olduğunu sanmıyorum. Hatta Topsakal'ın Galatasaraylı olduğunu bile sanmıyorum...!

Neyse adına yazınca bile sinirleniyorum zaten.. Oktay hocam gelmiş keyfimizi bozmayalım...
 
Anadolu Efes-Pertevniyal altyapisindan cikip, 21 yasina kadar NBA'e gidemeyen, hatta Efes'in bile takimda tutmadigi oyuncularin kariyeri genelde ileriden ziyade geriye dogru gidiyor. Ornek : Cenk Akyol, Barış Ermiş vs. ...

Bu oyuncuların(özellikle Cenk'in) böyle olmasının sebebi çalışmamaları, kendilerini geliştirmemeleri. Okben de geçen sezonun başına kadar böyleydi ama geçen sezondan beri çalışıyor gerçekten, buna bizzat şahit oldum. Ama Okben'in hatası sezon ortası Daçka'ya gitmesiydi. Blatt da Okben iyi oynasa bile hiç güvenmiyor ona, ilginç. Bence potansiyel olarak kesinlikle Avrupa'nın en iyi oyuncusu olma potansiyeli var Okben'de, kullanıp kullanmamak kendisine kalmış.
 
qG2dbd.jpg


[Color="ff00000"]“Taraftarımızın desteği çok önemli”[/color]

Galatasaray Odeabank Erkek Basketbol Takımımızın Başantrenörlük görevine getirilen Oktay Mahmuti, sarı-kırmızılı takımın başında bugün ilk antrenmanına çıktı. Antrenman sonrasında Galatasaray Televizyonu’ndan Merve Ergü’ye konuşan tecrübeli koçun ilk sözleri şöyleydi:


“BİRTAKIM DEĞİŞİKLİKLER YAPMAYA ÇALIŞACAĞIZ”


“Tabii değişik bir dönem. Bugün ilk defa çalışmaya başladım. 2010 yılında ilk defa Galatasaray’a geldiğimde sezon başında gelmiştim ve her şey için çok daha fazla zaman vardı. Şu anda ise yürüyen bir düzende birtakım değişiklikler yapmaya çalışacağız. Şunu çok açıkça belirtmem lazım; hepimizi zor bir süreç bekliyor. Oyuncuları da beni de seyircileri de ama hep beraber bir yerlere varmaya çalışacağız. Ondan kimsenin kuşkusu olmasın.”


“ZOR BİR SÜREÇTEYİZ”

“Açıkçası antrenör olarak çok fazla planlar yapmamam gerektiğini öğrendim. Bugün bulduğum bu kadro hakkında olumsuz düşüncelerimi çok fazla paylaşmak istemiyorum. Olumlu düşüncelerim için de bir şey söyleyemiyorum. Açıkçası hiç yorum yapamıyorum çünkü kadroyu tanımıyorum. Bu oyuncuların hepsi kendi kariyerlerinde, değişik zamanlarda değişik yerlerde birtakım katkı gösteren oyuncular ve benim şu anda gördüğüm ise en son maçlardaki performansların ne bir sporcu olarak ne de bir kişi olarak onlara yakıştığı. Ama her şeyden daha önemlisi bu performans Galatasaray Kulübü’ne yakışmıyor…”


“TARAFTARIMIZIN DESTEĞİ ÇOK ÖNEMLİ”

“Ben hep söylüyorum; hepimiz için zor ama hep beraber olursak daha kolay bir süreç olacak. Ben taraftarımızla hep beraber yürümemiz gerektiğini ve yürüdüğümüzü zannettiğim için bunları söylüyorum. Hiçbir zaman olduğum dönemde de onun kuşkusunu hissetmedim. Hep onların desteğini arkamda gördüm. Sadece benim arkamda olmaları çok önemli değil, takımın arkasında olmaları da önemli. O desteği bulduğumuz zaman hep beraber daha iyi yerlere geliriz diye düşünüyorum.”


“KENDİ İÇİMİZDE BİRTAKIM ŞEYLERİ ÇÖZMEMİZ GEREKİYOR”

“Şu anda Anadolu Efes’le veya Gran Canaria ile ilgilenmemiz gerekmiyor. Bunu oyunculara da söyledim. Şu anda sadece kendimizle ilgilenmemiz gerekiyor. En başta kendi içimizde birtakım şeyleri çözmemiz gerekiyor.”
 
Son düzenleme:
Ligin dibine demir atmış, Eurocup'da iki maçını da farklı kaybetmiş ve kendisinin basketbol mentalitesine aykırı oyuncuların bulunduğu, kadroyu tanımadığı bir takıma geldi. Bunlara rağmen Oktay hocanın şu zorlu süreçte takımın başına gelmesi her şeyden önce kötü gün dostu olduğunu gösteriyor. Biz iyi günde photoshopla kendine takım posterine ekletenlerin değil, böyle zor zamanların adamlarına inanır, güvenir ve destek veririz. Zaten kalan yarım sezonda kendisinden pek bir şey beklemiyorum. Belki ligde ilk 8 olur gerisi olmaz. Ama takımı küme düşürse bile pek bir itirazım olmaz. Bu zamanda taşın altına elini kimse kolay kolay koyamaz.

Başarılar hocam.
 
Oktay mahmuti gerçek anlamda bir enkaz deveraldı . Hem mental hem fiziksel olarak bitmiş bir takım var . Ligde bu yıl deplasmanda kazanamamış bir takım var.
Ergin ataman gönderilirken bu yönetimin ' daha iyi ' bir hoca bulamayacagi gün gibi ortadaydi . Malumun ilanı oldu . Takım haftalardır uzun diye bagırırken , filipinlerden henry walker denen oyuncuyu transfer eden , ve bu transfere izin veren ne kadar yönetici varsa hepsinin canı cehenneme . Adam 3-4 oynuyor hangi mantıkla bu adamı transfer ettiniz?

Şimdi üst üste Efes ve Antep deplasmanları var... Kaybedersek oktay hoca'ya kimse tek kelime söyleyemez.. Bu yıl amac ligde kalmak ve bu rezil sezonu unutmak olmalı ...
 
Genel anlamda dibe vurmuş takımı aldığı için teşekkür edilmiş kendisine. Peki bir de Mahmuti penceresinden bakalım olaya. Çalıştırdığı son iki takımda yetersiz bulunduğu için gönderilmiş, bir süredir takım çalıştırmayan, haliyle kariyerinin dibini görmüş birisi. Devraldığı takım basketbol namına hiçbir şey yapmayan, sezonun en büyük hayal kırıklığı.

Takım o kadar kötü ki en ufak bir pozitif etki bile Mahmuti'ye olumlu puan olarak yansıyacak. Zaten bundan daha kötü seviyeye gelemeyiz. En kötü ihtimalle bu seviyede kalırız ki bu durumda da " Mahmuti ne yapsın, takım zaten berbattı." denecek. Kısacası Mahmuti'nin Galatasaray'da kaybedeceği hiçbir şey yokken, en ufak bir kıpırdanmada kazanmaya başlayacak. Kariyeri dibe vurmuş birisi için bundan daha iyi bir fırsat olamaz herhalde.

Bence taraftarın Mahmuti'ye teşekküründen çok Mahmuti'nin Galatasaray'a teşekkür etmesi gerek. Son yıllarda Eurocup'u almış, Euroleague'de dişe dokunur işler yapmış bir takım bu kadar kısa sürede dibi gördüğünde Mahmuti gibi düşüşteki birisiyle uzun süreli kontrat yapmaz. Bu seneyi idare eder, seneye bütçe artırır ve çok daha yükselişte birini takımın başına getirir.
 
Oktay hoca resmen ateşten gömlek giydi. Kendisi bunun gayet farkında. Erman Kunter'den aldığı enkazı kaldırabilmesi zor olsa da hocamız zoru sever. Yabancı oyuncu grubu hocaya tamamen zıt durumda. Aklıyla oynayabilen oyuncu sayımız neredeyse yok. Hal böyleyken Oktay hocanın zorlanacağı aşikar. O yüzden birkaç takviye ile durumu düzeltmeye çalışacaktır ki zaten fazla değişiklik yapma hakkı da yok. Hocamıza şimdiden başarılar diliyorum.Kendisine burun kıvıran azınlık bir kesimde olsa tarih yaptığı bu fedakarlığı unutmaz hocam.Allah yarıda kalan işlerini tamamlamayı nasip etsin.
 
Bu enkazı devraldığı için Oktay Hoca'ya teşekkür edilmesine bile tahammülü olmayanları, başarı dilemek yerine laf sokmaya, bir süredir takım çalıştırmadığı için aşağılamaya çalışanları ortaya çıkaran başlık.

Tabii hayranı oldukları "müthiş" koçun Galatasaray'dan gönderildikten sonra uzun süre gidecek takım bulamaması, Efes de olmasa iyice işsiz kalacağı gerçeği canlarını epey sıkmış olsa gerek. Çünkü Euroleague takımlarının sıraya girmesi gerekiyordu kendisi için.

Sonuna kadar seninleyiz Oktay Mahmuti!
 
En azından gelecek sene için hayalim David Blatt idi.Mesela ne bileyim bugün duyurusu yapılan Turkcell işbirliği için adamlara 1-2 milyon euroluk sponsor baskısı yapılabilirdi.Şöyle ilk yıl için 7-8 milyonluk bütçe ile şu takımda Blatt'i görmek isterdim.
Neyse hayallere devam Oktay Hocaya başarılar.
 
En azından gelecek sene için hayalim David Blatt idi.Mesela ne bileyim bugün duyurusu yapılan Turkcell işbirliği için adamlara 1-2 milyon euroluk sponsor baskısı yapılabilirdi.Şöyle ilk yıl için 7-8 milyonluk bütçe ile şu takımda Blatt'i görmek isterdim.
Neyse hayallere devam Oktay Hocaya başarılar.
David Blatt bu kıtadaki en iyi koçlardan birisi ama bizim için daha uzun süre hayal olarak kalmaya devam eder. Bu yönetim ve kafa yapısıyla David Blatt bize 2-3 beden büyük gelir daha uzun bir süre.. Bildiğim kadarıyla kontratına sadık kalmak için Darüşşafaka'da kaldı bu sezon, Darüşşafaka bu sezonki bütçesiyle devam ederse seneye Darüşşafaka'da kalacağını da pek sanmıyorum ve hatırladığım kadarıyla David Blatt Darüşşafaka'dan yıllık 1.7 milyon euro alıyor ve bu kıtada bir koç için çok büyük para bu.. net rakamları bilmiyorum ama muhtemelen Obradovic'ten sonra en yüksek parayı kendisi alıyordur, en kötü ihtimalle ilk 5'tedir.

Biz Oktay hocamızla başarılı ve istikrarlı sezonlar geçirelim kısa vadede.. orta ve uzun vadede ise bir gün Trinchieri'yi Galatasaray'ın başında görmek isterim kendi adıma.
 
Herkes simdiden mahmudiyi korumaya gecmis. Enkaz devralmis, fedakarlik yapmis. 2 senedir bosta olan koca kurtarici muamelesi yaparak sozlesme imzalayan kulube ne demeli. Madem mahmudi bu sezon hicbirsey yapamayacakti neden getirdik takimin basina. Biraksaydik erman hoca devam etseydi. Herkes mahmudiye kurtarici diye bakmadimi? Bu yuzden her ne kadar bu kadroyu kendisi kurmasa da bana gore basarili olmak zorundadir. Oyle bu kadroyu ben kurmadim, oyuncular kotu mazereti olamaz. Madem geldin. Madem bazi sozler aldin bunlari uygulatip koskoca GS yi bu berbat durumdan cikarman gerekir. Aksi takdirde benim gozumde Erman kunterden bir farkin yok. Bu takimin basina biraz antreman yaptirip displin saglayacak herhangi bir antrenir bile sirf taraftar destegi ile bile bu takimi kolaylikla playofa sokabilirdi.
 
Son düzenleme:
Kendisini begenenlere saygı duyuyorum ama ben oynattığı basketbolu ve koçluğunu beğenmiyorum. Ama taraftarda heyecan yarattı. Bu bile bu ortamda güzel. Gerçekci olursak bu yönetim ve mevcut hedefsizlikle daha iyi bir koçun bizi seçme ihtimali yoktu. Ancak Topsakalın şubede etkinliği devam eder yada gelen de onun gibi çıkarsa önümüzdeki seneye kadar dayanacağını düşünmüyorum. Bu şubeyi yönetenlere katlanabilmek için profesyonellikten fazlası lazım...
 
Yahu başkanın Dursun Özbek şube sorumlun Can Topsakal koçunun Erman Kunter olduğu yerde Mahmuti'ye burun kıvırmak en hafif tabirle şımarıklıktır benim gözümde. Erman Kunter devam etseydi denilmiş muhtemelen devam etseydi küme düşecektik. Sıfır şaka. :) Mahmuti'nin sezon ortasında enkaz devraldığı ortada. Takımdaki oyuncuların birbiriyle alakası yok.Çalışılmış set yok. Plan yok program yok. Değil Mahmuti'yi , Obradovic'i getir bu kadroya hocalığı bile bırakabilir sezon sonunda.
 

Üst