Oktay Mahmuti

Hoca hoşgeldi. Kesinlikle toparlayacaktır takımı. Ama umarım bu ahbap-çavuşların bıraktığı enkaz çok sorun olmaz hocaya. Bir kere pota altı yolgeçen hanı gibi. Oraya umarım bir transfer daha yapabiliriz. Bu Henry Walker transferi ne alaka hala çözebilmiş değilim. Eminim Oktay hoca şubeyi sahiplenecektir. Daha da güzel günler görürüz. Ama sanırım biraz zaman alacak.
 
Hiç beklenmedik bir sezonda bizi finale çıkartan, "Dream Team" CSKA'yı mağlup eden takımın koçu Oktay hocam hoşgeldin. :) Benim için Ergin Ataman'dan sonra Türk basketbol tarihinin en iyi 2. koçudur. Bize de harika sezonlar yaşattı kendisi, özlemiştik kesinlikle.

Asıl planlamayı sonraki sezon için yapacaktır Oktay hoca, bu sezon işi zor. Playoff'a kalırsa başarılıdır kesinlikle. Çok acil 2 transfer gerekli 1 ve 5 numaraya. Taylor'ın sözleşmesi uzatılmış Erman Kunter gitmeden ama kesinlikle çıkılması gerek o kontrattan ve yerine Oktay hocaya uygun biri alınmalı. Iverson bizi reddetti ama birde Oktay hocayla denemeliyiz şansımızı. Bu sefer kabul edebilir.
 
Hocam hoş geldin.

Dibi gören şubeyi kenetleyecek tek kişisin gözümde. İlk seferden de zor bu sefer işin ama her zaman sana güveniyoruz ve senin yanındayız. Ayrılık zaten büyük hataydı ama en sonunda doğruyu buluyoruz yine.

Nihayet içimize sinen, üzülmeyi de hak eden bir erkek basketbol takımımız olacak, gerisini çok da umursamıyorum.
 
Oktay Mahmudi hocamıza hoşgeldin diyorum. Yolu açık olsun. Sıradaki işimiz bir an önce yeni Hakan Üstünberk'i bulmak ve her iki koçunda etrafında doğru insanları bulundurmak. Nasılsa en kötüyü gördük gelecek yönetim aynı hataları yapmaz diye tahmin ediyorum (çok mu iyimserim?).
 
Geçen sene bir yazı paylaşmıştım burada o zaman yazım kaldırılmıştı çok da uzatmamıştım konuyu mesajım şu şekildeydi: '' Bu başlığın burada ne işi var diye. '' O zaman başlık nostalji kısmındaydı şimdi ise gerçek yerinde. Mesajı silenler herkesin düşüncesine saygı duyan insanlara benzemeye çalışıyorlar neyse hocamız geldi bizde geri dönelim... HOŞ GELDİN ASLAN YÜREKLİ!
 
Önceki gelişinde hilafına yazı yazmadım, beğenmediğim biri değildi ama çok taraftar değildim gelmesine. Buna sebep zor günümüzde yardıma koşup ligde kalmamızı sağlayan, üzerine bir de bizi play off potasına kadar yaklaştıran Cem Akdağ hocanın bir sezon daha takımın başında kalmasını istememdi. Bununla beraber Mahmuti özellikle karakter olarak tam istediğimiz koçtu. O dönem dost düşman herkes tarafından sayılan ve takdir gören biri oldu. İkinci yılında birkaç kararı farklı verseydi onunla şampiyon olup yıllarca EL oynamış, bir veya daha fazla F4 oynamış bile olabilirdik.

Bence, Oktay Hoca nın zayıf karnı hep atletik uzun yerine oyun zekası yüksek uzunlar tercih etmesi ve bazı kayıplar sonrasında-Oly maçıyla F8 in kapısından dönme ve Shipp in sakatlığı- takıma eski motivasyonunu kazandıramaması olmuştu. Yine bence hiç de basketbola ve spora ait kelimeler olmayan winner-loser gibi kavramları hep Mahmuti-Ataman arasında bazılarının lüzumsuz kıyasları üzerine sıkça gördük. Son yıllarda çalıştığımız Akdağ-Mahmuti-Ataman-Kunter hep kalburüstü Türk koçlardı ancak Kunter in son halini gördükten sonra-hoş, Le Mans tecrübesinden belliymiş- genç bir yabancı istiyordum ama yönetim ve şubenin durumu düşünüldüğünde kendini yeniden yarışın ortasına atabilecek bir Mahmuti de iyi bir seçim olabilir.

Savunma, disiplin, oyun felsefesi gibi konularda belki Türkiye de en önde gelen koçtur. Umarım transfer ve maç içinde oyuna müdahale konularında da kendini geliştirir. Bunları da yaparsa başarının gelmemesi için en ufak sebep göremiyorum.

Tekrar hoşgeldin hocam.
 
Her başarısızlıkta eskiye sarılmak pek hoşuma gitmesede bazı mecburiyetler var.Hayırlı olsun.
Bu takımı play-offlara sokabilirse benim için başarıdır.
 
Hocaya öncelikle sabır diliyorum, şu 4-5 ay için. Mental ve fiziksel bakımdan tükenmiş bir oyuncu toplamı olacak elinde.

Umarım ilk döneminden de daha uzun kalır, daha başarılı olur.
 
Şu Galatasaray Basketbolunun kaotik zamanında bize 2 görüşme sonucu imza atmanı bu taraftar unutmaz. Taraftarın da uzun zamandır beklediği savunma odaklı basketbol felsefesini inşallah geri getirirsin hocam. Keşke 2016-17 sezonunda başımızda olsaydın ama kısmet böyleymiş elini yine taşın altına soktun büyüksün hocam...
 
Bu vizyonsuz yönetim ile işi çok zor ama hepimiz için bir umut ve diriliş vakti. 2.sezonun da kaçan şampiyonluktan sonra çok sinirlenmiştim kendisine ama şimdi destek olma zamanı. Umarım bu hamle Galatasaray için ufak bir kıpırdanma değil de eski güzel ve iddialı günlerimize dönüşün bir başlangıcı olur...
 
Sonuçta Kunter'li dönem kadar kötü olmayız,her şey süper olmaz lakin play off görürüz,Kunter'li takımın küme düşme riski mevcuttu,basketbolda başarı tek unsurdan gelmiyor,koç süper bir isim olsun durum pek değişmez,büyük başarılar için başkan,yönetim,sponsor,koç,idareciler iyi olacak ve salon olacak,bunların hepsi iyi olursa başarı gelir,Oktay bey hoşgeldi,elbette ufak oranda katkısı olur,düzelme sağlarız ama Dursun bey başkan oldukça biz daima orta sıra takımı oluruz
 
Tekrardan hoşgeldin koç.Umarım gelecek sezon büyük bir bütçe verebilecek ve arkanda durabilecek bir yönetimle çalışabilirsin ve tekrardan büyük başarılara ulaşabiliriz.Bu başarılara bizim kadar senin de ihtiyacın var.33 Yaşında Euroleague'de final four'a çıkmış biri olarak tekrarden herkese kendini kanıtlaman gerek .

Bu sezonun kalanı için de tek diyebileceğim bize Eurocup"ta çeyrek finale çıkarman ve igde ilk 8'e sokabilmen.Psikolojisi bozulmuş ve basketbol felsefene uyumsuz (Uyumlu diyebileceğim sadece Renfroe-Hendrix ve Göksenin var ) bu oyuncu topluluğuyla daha fazlasını yapman oldukça zor.
 
İnsanın ruh sağlığını bozma potansiyeline sahip bir kadro yapısını teslim alıyor Oktay Hoca, kendisine Allah sabır versin. Bu sezon için işi çok zor yani.

Kötü günümüzde görevden kaçmayıp elini taşın altına koymuş olması da, gönlünde Galatasaray'a verdiği kıymeti ortaya koymaya yetiyor.

Hoşgeldin hocam...
 
y0nEEN.jpg


Oktay Mahmuti Galatasaray Odeabank'ta!

Galatasaray Odeabank Erkek Basketbol Takımımız, başantrenör Oktay Mahmuti ile bir buçuk yıllığına anlaşmaya vardı.

Daha önce kariyerinde 2010-2012 yılları arasında da takımımıza hizmet etmiş olan Oktay Mahmuti’ye yeniden hoş geldin diyor, görevinde başarılar diliyoruz.

6 Mart 1968’de Makedonya’nın başkenti Üsküp’te dünyaya gelen Oktay Mahmuti, antrenörlük hayatına Eczacıbaşı’nın altyapı kategorilerinde başladı. Kariyerinin büyük bölümünü geçirdiği Efes Pilsen’e ilk olarak 1992-93 sezonunda yardımcı antrenör olarak gelen Mahmuti, 1996’da Koraç Kupası’nı kazanan teknik ekibin parçalarından biriydi.

Mahmuti, Efes Pilsen’de başantrenörlük pozisyonuna ilk olarak 2000-01 sezonunda geldi. O sezon Suproleague’de Efes Pilsen’i Avrupa üçüncülüğüne taşıdı. 2001-02 sezonundan 2005-06 sezonuna kadar Efes Pilsen ile üst üste 4 kez lig şampiyonluğu yaşadı. 2007-08 sezonunun Kasım ayında İtalya’nın Benetton Treviso takımıyla anlaşan Mahmuti, ilk sezonunda kendisinden önce alınan kötü sonuçlar sebebiyle Benetton’u playoff’lara taşıyamadı ancak ikinci sezonunda oldukça başarılı bir performans sergileyerek ULEB Cup’ta Yılın Koçu seçildi.

2010-2011 sezonunun başında Galatasaray ile anlaşan Mahmuti, ilk senesinde Galatasaray’a ligde final oynatma başarısı gösterdi. Ortaya çıkardığı savunma temelli ve hücumda ikili oyun odaklı sistemi başarıyla uygulayan takım, büyük beğeni topladı.

Bu başarı sonrası Euroleague katılımı için ön eleme oynama hakkı kazanan Mahmuti yönetimindeki Galatasaray, Litvanya’nın Vilnius kentinde düzenlenen organizasyonda önce PAOK’u, sonra ASVEL’i ve finalde de ev sahibi Lietuvos Rytas’ı eleyerek tarihinde ilk kez Euroleague’e katıldı. Aynı sezonun başında Cumhurbaşkanlığı Kupası maçında ezeli rakibi Fenerbahçe’yi mağlup eden Galatasaray, bu kupayı tarihinde ikinci kez müzesine götürdü.

Oktay Mahmuti, Galatasaray’daki ikinci sezonunda Euroleague’de büyük bir başarı gösterdi. İlk tur grubunu dördüncü sırada bitiren Galatasaray, tarihinde ilk kez katıldığı ligde son 16 takım arasına girdi. İlk turda 4 galibiyet toplayan Mahmuti’nin takımı Son 16 turunda CSKA Moskova ve Olympiakos gibi devlerle aynı grupta yer aldı. Abdi İpekçi’de alınan etkileyici CSKA Moskova ve Olympiakos galibiyetlerinin yanında Anadolu Efes’i de mağlup eden Galatasaray, bu grupta üç galibiyet elde etmesine rağmen grubunda üçüncü sırada yer alarak çeyrek final hakkını kaybetti. Aynı sezon ligde normal sezonu lider tamamlayan Galatasaray play-off yarı finalinde elenerek sezonu tamamladı.

2012-13 sezonu başında Anadolu Efes ile anlaşan Mahmuti, Euroleague’de takımını çeyrek finale taşısa da çeyrek finalde daha sonra o sezonu Euroleague şampiyonu olarak tamamlayacak olan Olympiakos’a seriyi 3-2 kaybederek elendi. O yıl ligde normal sezonu ikinci sırada tamamlayan Anadolu Efes, play-off yarı final serisinde Banvit’e elenerek sezonu tamamladı.

2014-15 sezonu öncesi Darüşşafaka ile iki yıllık sözleşme imzalayan tecrübeli antrenör, Darüşşafaka ile ilk sezonunda ligde normal sezonu üçüncü sırada tamamladı. İkinci sezonunda Darüşşafaka ile Euroleague’e katılan Oktay Mahmuti takımını Son 16 turuna taşımıştı.
 
Oktay Mahmuti daha önceki döneminde Galatasaray basketbol şubesine çağ atlatmıştı şimdi de bunu diliyoruz. Tabi ki o günün şartları ile bugünün şartları aynı değil, hem Galatasaray bakımından hem de rakipleri bakımından. Eğer şubede düzgün bir organizasyon olursa fiyat/performans olarak her zaman tatmin edici sonuçlar ortaya çıkaracaktır Oktay hoca, buna eminim. Can Topsakal'ı şubeden uzak tutmak bile işlerin yoluna girmesi için büyük olay.
 

Üst