17 Canımız Mehmetçiğimiz Daha Şehit..

Re: 17 canımız mehmetçiğimiz daha şehit

Hattı müdafa yoktur, sathı müdafa vardır. O satıh bütün bir vatandır !

Mustafa Kemal Atatürk


. . .

İlk defa yaşanmıyor karakol baskını ülkemin doğusunda, son da olmayacak siyasi irade vatan topraklarının hayattaki herşeyden çok daha önemli olduğunu idrak edip, askeri yalnızlıktan kurtarıp; gerekirse ABD 'ye de kafa tutana dek..

5 Kasım 'da ülkeyi yönetenlerin başı Amerika 'da diz çöküp icazet almaya gittiğinde malumun ilani gibi görünen ama aslında birilerine incecik bir mesaj olarak iletilen bir slogan ortaya çıkmıştı :
" Amerika ve Türkiye istihbarat konusunda tam uyum ve anlaşma içerisindedir, pkk ortak mücadele konusudur.. "

Türk Askeri 'nin kullandığı mühimmat, teknik, teçhizat ile bazen aynı bazen daha üst modelleri elinde bulunduran terör örgütünün bu malzemeleri ağaçtan toplamadığı ve yıllarca Amerikan desteği aldığı malumken, konuyu yakından bilen ve takip edenlerin dudağının kenarına bir gülümsemeden başka fikirler de vermişti aslında bu mesaj..

Amerika diyordu ki : pkk artık Türkiye ile silahlı mücadele yapmayacak, siyasi arenada söylemlerini gerçekleştirecek, Kürt olayında başrol bizim müttefikimiz olan Barzani 'dir..

Ama öyle olmadı, yıllarca beslediği - büyüttüğü terör örgütü sözünü dinlemedi büyük abisinin, Irak 'ın kuzeyinden başlayan Barzani - Öcalan çekişmesinin Kürt Halkı üzerinde oynanan oyunlar ile birleşmesinden doğan güçler dengesinde piyon olmaktan imtina etmeyen bu iki insanımsı adamından vatanımın topraklarında hükümlü olarak hayatta tutulanı kafa tuttu ve Dağlıca Baskını 'nı düzenleyerek, Kürt adı altında oluşacak her türlü menfaat ilişkisinin içinde başrolde olmak istediğini gösterdi..

Amerika beslemesine söz geçiremedi, zaten diğer bir kukla sırtını Coni amcasına dayamış olmanın rahatlığıyla daha bundan birkaç zaman evvel " bir Kürt kedisi bile vermem " diyerek kafa tutmadı mı koskaca Türkiye 'ye..

Aslında, Türkiye 'nin kendi varlığına yönelik bir tehdide karşı ABD istihbaratı ile kısıtlı ölçüde harekete geçmesi stratejik bir hatadır. Çünkü bu bölgesel planlarda Türkiye ile ABD 'nin ulusal çıkarları birbiriyle çatışmaktadır ve ABD, Türkiye 'nin bölgesel güç haline gelmesine olanak verecek bir harekatın gerçekleştirilmesine yönelik bir istihbaratı vermesi olası görülmemektedir..

Tehdit alenidir, yeri bellidir ve bilinmektedir.. Irak kuzeyindeki Zap, Avaşin, Basyan ve Hakurk kampları ile İran 'daki Jerma ve Kelereş pkk kampları uzun yıllardır faaldir ve ülkemin sınırındaki gencecik fidanlarımızın katilleri orada beslenmektedir..

Vakt - i zamanında söz konusu bölgeye karasal harekat için tezkere isteyen askere milyonların önünde televizyonlardan " önce içerideki terörist varlığı yok et.. " diyen siyasi irade bölgede şehid olan Mehmetçiğe de " kelle " demekten utanmamıştır ve bu sözler anaların gözyaşları ile ıslanan mezarlarında ters döndürmüştür Türk Askerini..

Bölgeyi bilmeden, tanımadan hamasi söylemlerde bulunmak kolaydır belki ancak size şu kadarını söyliyeyim ' yaşamadan bilemezsiniz.. ' birazcık coğrafya ile ilginiz var ise terörist varlığının ve tehdidinin bulunduğu bölgeleri inceleyerek Çukurca, Şemdinli ve Yüksekova 'nın üç cepheden çok ağır bir tehdit altında olduğunu ve maalesef üzülerek söylüyorum adı konulamayan bir kuşatma çerçevesinde değerlendirilmesi gerektiğini fark edeceksiniz..

Zira, Dağlıca ve Aktütün saldırıları bu değerlendirmenin trajik bir kanıtıdır.. Irak 'taki Avaşin alanının Hakkari 'ye açılım noktasında Dağlıca karakolu, Basyan alanının Şemdinli 'ye açılan noktasında ise Aktütün karakolu konuşlanmıştır.. Her iki karakol da kritik bir arazide bulunmakta olup teröristlerin Türkiye 'ye ana geçiş istikametlerini kapatmaktadır..

Uzmanların görüşü ise şu şekildedir :

"Uydudan görsel ve karadan fiziksel önlemlerin bulunmadığı sınırlarımızda illegal sınır geçişlerinin asker gücüyle önlenmesi olası değildir, arazi ve mevsim şartları buna izin vermez."

Hal böyle iken silkinmenin zamanı çoktan geçmiştir aslında, kendi iç dinamikleri dünyadaki tüm askeri birliklerden farklıdır Türkiye 'nin.. Bu iç dinamik vatan topraklarını kanıyla kızıla boyamaktan korkmayan cesur Mehmetçik 'tir.. Ama artık analar " Vatan Sağolsun " söylemlerini dişlerini sıkarak, acılarını gömmeyerek ve mevcut duruma itiraz ederek söylemektedir ve asıl acı dikkat çekici olan bu söylemin günbegün daha yüksek sesle söyleniyor olmasıdır, ne de olsa göz göre göre yitmektedir gencecik can 'lar..

Güncel olmasından dolayı söylüyorum İran ABD 'ye biat etmeyeceğini ve karşı güç olarak duracağını son tahlilde beş Amerikalı generali gözaltına alarak ve günlerce sorgulayarak yeniden ilan etmiştir, demek ki Emperyalizm 'in başrol oyuncusuna kendine güvenen ülke işaret parmağını sallayabilmektedir herdem.. ( Kulaklarınız çınlasın Chavez ve Fidel ! )

Kan durmaz..

Türkiye kendi iç dinamiklerini kullanıp, Mustafa Kemal 'in söylediği ' tam bağımsızlık ' şiarını hayata geçirmedikçe, kan durmaz.. Çıkar çatışmalarının tam ortasında kalan hüzünlü coğrafyam aymaz politikacıların hamasi söylemleri altında baskı yedikçe kan durmaz.. Problemin sadece askeri değil aynı zamanda derin bir siyasi çerçeveden değerlendirilmesi gerektiğini bilmedikçe kan durmaz.. Dost ve müttefik görünenlerin eli kanlı teröristlere ' irtibat bürosu ' , ' özel tv ' , ' radyo ' gibi olanakları sağlamasını engelleyemedikçe kan durmaz..

Türkiye çok daha güçlü ve kararlı durmadıkça, kan durmaz !

Sonsöz : Cennetteki her Mehmed 'i sonsuz saygı, sevgi ve minnetle anıyorum..


Kerem
 
Bi de şey var klişe olmuş bi cümle ''Askerlerimiz skorsky ve kobra tipi helikopterle gün boyunca dağları bombaladı.'' :oops: Boş dağları neden bombalarsın yada bombaladığın yerde kimse olmazmı ilginç.
 
Başı dik bir şekilde, bağımsızlığın arkasında durmadıktan sonra kan bitmez bu ülkede.

Her saldırıdan sonra yetkililerin çıkıp "Lanet olsun teröre. Bunun önlemini alacağız. Kimse amacına ulaşamayacak." söylemleri, oyalamaktan başka bir şey değildir.

Kararlı olmadıkça, uşaklığa devam ettikçe, analarımız evlatlarını feda etmeye devam edecek ne yazık ki!
 
Onur BALCI' Alıntı:
Başı dik bir şekilde, bağımsızlığın arkasında durmadıktan sonra kan bitmez bu ülkede.

Her saldırıdan sonra yetkililerin çıkıp "Lanet olsun teröre. Bunun önlemini alacağız. Kimse amacına ulaşamayacak." söylemleri, oyalamaktan başka bir şey değildir.

Kararlı olmadıkça, uşaklığa devam ettikçe, analarımız evlatlarını feda etmeye devam edecek ne yazık ki!

Onur ABİ artık bazı pislikler mecliste bile TERÖRİSTLERE,Terörist diyemezken bizimkilerin söyledikleri bile iyi geliyor :oops:
 

Üst