2008-2009 NBA Play-Offları (Eşleşmeler)

29 Nisan Sonuçları ;

Boston @ Chicago 106 - 104 UZT ( 3 - 2 )

Orlando @ Philadelphia 91 - 78 ( 3 - 2 )

SAS @ Dallas 93 - 106 ( 1 - 4 )

Portland @ Houston 88 - 77 ( 2 - 3 )
 
1 Mayıs Sonuçları ;

Chicago @ Boston 128 - 127 3 UZT ( 3 - 3 )

Philadelphia @ Orlando 89 - 114 ( 2 - 4 )

Houston @ Portland 92 - 76 ( 4 - 2 )
 
bize her zaman ters gelen ve yarı final de oldukça zorliycak bi Portland yerine daha rahat geçebilceğimiz Houston gelmesi pek güzel oldu..bu durum da batıda yarı final eşleşmeleri şöyle şekillendi ;

Los Angeles Lakers - Houston Rockets

Denver Nuggets - Dallas Mavericks

tahmin yürütmek gerekirse ;

LAL 4 - Hou 0 veya 1

Denver 3 - Dallas 4


Lakers 4 - Dallas 2
 
Levent abi korkarım bu defa yanılacaksın.

Lakers 4-0 geçecek kadar büyüdü mü? :)

Denver, Dallas karşısında zorlanmaz bile... En fazla iki maç koparır Nowitzki ve saz arkadaşları...
 
Denver Dallas'ı eleyebilir diye düşünüyorum , Houston'un da eleme ihtimali var Lakers'i ama her maç çok büyük direnç göstermeleri gerek..
 
Denver, Billups önderliğinde iyi bir takım oldu. Ancak Dallas'ı yabana atmamak gerekli. Saha avantajı Denver için önemli olsa da Dallas Spurs'e neler yaptı ortada. O yüzden Dallas'ın elemesi hiç sürpriz olmaz. Sonuçta sadece Nowitzki'den oluşan bir takım değil Dallas...
Diğer tarafta ise Houston zorlasa bile Lakers'ı geçemez diye düşünüyorum...
 
Bence Dallas ın Denver ı elemesi çok düşük bir ihtimal.K-Mart ın yapacağı sert savunma ile Dirk i durdurabilceğini düşünüyorum.Terry ise baskılı savunmalara karşı zorlanabilen bir oyuncu.Onun karşısında Dahntay Jones gibi defansif özellikleri çok iyi olan bir adam olacak.Dampier ın Nene karşısında ne yapabileceğini çok merek ediyorum.Kadro derinliği açısındada Denver önde.Dallas ın Terry dışında kenardan gelipte iyi katkı veren bir oyuncusu yok.Oysa Denver da J.R Smith,C.Andersen,Kleiza gibi oyuncular var bu görevi üstlenen.O yüzden Dallas bu seride en fazla 2 maç(oda Dallasta) alır.Denver sahasındaki 2 maçıda alır dallas ın sahasındaki 3. maçıda alırsa 4-0 da bitebilir seri.

Lakers - Rockets serisininde çok çekişmeli geçeceğine inanıyorum.Tabiiki Lakers bir adım öne gibi görünüyor ama bu hiçte kolay olmayacak.Rockets finale çıkarsa şaşırmamak lazım.
 
Cleveland Cavaliers, Atlanta serisinin ilk maçında yine kalitesini gösterdi. İlk yarıda başabaş bir mücadele vardı; Hawks'ta pota altında Josh Smith, dış şutlarda ise Mike Bibby oldukça zorladı Cavaliers'ı ama oyunun sıkıştığı anlarda King James kontrolü eline aldı sürekli. İlk yarıda daha hırslı olan ve yüksek tempolu oynamaya çalışan taraf konuk Atlanta oldu genelde. İkinci yarıda çok daha derli toplu oynadı ev sahibi ekip, özellikle LeBron'un penetreleri sonrasında savunmaların yardıma gelmesi ile King James'in boştaki arkadaşlarını iyi yerlerde topla buluşturması oldukça ekstra sayılar kazandırdı. Mo Williams bu bölümlerde yüksek yüzdeli şutları ile farkı açmayı başardı. İki takım arasında ciddi kalite farkı var ama eğer Atlanta bu maçın ilk yarısında sergilediği mücadeleyi kendi sahasındaki maçlarda sergilerse oldukça zorlayabilirler güçlü rakiplerini. Ama yinede Cavs 4-1 veya 4-2 ile falan geçecektir bu turu..
 

Üst