2008-2009 NBA Play-Offları (Eşleşmeler)

İnanılmaz bi maçtı gerçekten.Hidayet'i izlerken keyif aldım.Paul Pierce'ı ezdi geçti adeta.Maç sonu Pierce'ın yüz ifadesi görülmeye değerdi.Maç boyu Hidayet'i Pierce başta olmak üzere,Ray Allen,Rajon Rondo,Brian Scalabrine tutmaya çalıştı.Ama hakikaten de sadece çalıştılar durduramadılar.

Hidayet maçı 25 sayı 5 ribaund 12 asist ve 9/12 saha içi isabetiyle bitirdi.

Ne denilebilirki LeBron'la kapışmanı büyük bi heyecanla bekliyorum.
 
552.jpg


Uzun yıllar unutulmaz bu maç...
 
Burak Ceyhan' Alıntı:
yatın kalkın Allah'a şükredin iyi ki yao,t-mac,mutombo sakat diye.Diğerlerini saymıyorum onları adamdan mı sayıyorsun derler! Gasol meydanı boş buldu 21 sayı 18 rib. Lavuk sezonda 81 maç vardı o zaman nerdeydin Yao karşısında da böyle oynayabildin mi? Tabii oynayamaz gücü horoza yetmez tavuğa diklenir. :) Neyse söyleyecek bir şeyim yok belki 4-3 kaybettik ben mutluyum çünkü; brooks'u,scola'yı,battier'in ne kadar hırslı ve gerçek kimliğini gördük bu cok önemli. Kobe oğlanı sen kendini büyük oyuncu diye zannet dur aslanım.Nuggets'ı geçemeyeceksiniz bundan hiç şüphem yok taş çatlasa 2 maç koparırsınız.O artest'e yaptığını aman Kenyon'a falan yapma tır gibi üzerinden geçer aman haa! Oldu ki kazadır geçtiniz LeBron tek başına 4-0 geçer sizi :)

Bunu çok rahat söyleyebilirim güçsüz bir takıma karşı bu kadar zorlanan bir oyuncusun sen Kobe!

KİNG=MVP=LEBRON JAMES 23 > kobe !!

tebrik etmeyeceğim çünkü; harbiden tebrik edilecek bir tarafı yok.İnşallah Denver 4-0 geçer,Kobe'de sakatlanır basketbolu sakat oynasın tek dileğim bu! Hadi İNŞALLAH...



burakcım amma dolmuşsun :) sakin ol boşver.. rockets sevgini lakers nefretine dönüştürmene gerek yok.. bence de houston süper bir sezon geçirdi.. yao sakatlanmamış olsaydı eminim turu da geçebilirdi.. rockets ın artık t-mac den vazgeçmesi lazım..09-10 sezonu onun sözleşme sezonu olduğundan takas için ideal durumda.. iyi bir şey alabilirlerse karşılığında bence verip kurtulmaları en doğrusu olur..
 
"LeBron'u savunacağım"
Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi NBA'de, milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu'nun üstün performansı ile Orlando Magic, deplasmanda Boston Celtics'i 101-82 mağlup ederek Doğu Konferansı'nda finale yükseldi.
Yarı final serilerinde daha önceki 6 mücadelede, her iki takım da 3'er kez galip geldiği için yedinci ve son maç normal sezonu Magic'in üstünde tamamlayan Celtics'in evinde oynandı.

Boston'da TD Banknorth Garden'daki karşılaşmada Hidayet, 25 sayı, 12 asist ve 5 ribaunt ile oynayarak maçın yıldızı oldu. Mücadelede 36.04 dakika süre ile oynayan Türkoğlu, 5 kez denediği 3 sayılık atışların 4'ünü baskete çevirdi.

Mücadele sonrası hem takım arkadaşları ve Magic antrenörü Stan Van Gundy'nin, hem de Celticsli basketbolcuların tebrik ettiği milli basketbolcu, televizyon canlı yayınlarının da ilgi odağı oldu.

Soyunma odasında AA'ya açıklamalarda bulunan Türkoğlu, ''Çok mutluyum, özellikle takımın galibiyetinde büyük rol oynadığım için de gururluyum. Dünyanın en büyük liginde final oynayacağım için sevinçliyim'' dedi.

Kariyerinde ikinci defa final oynayacağını söyleyen Türkoğlu, ''Sacremento Kings'le final oynadığımda kenardan gelen bir oyuncuydum. Magic'te takımın önemli oyuncusu konumundayım. Tüm sorumluluğu almak ve takımı finale taşımak beni gururlandırıyor'' diye konuştu.

Finaldeki rakibi Cleveland'ın çok formda ve favori gösterildiğini söyleyen Türkoğlu, finalde şu an NBA'in en önemli yıldızı olarak gösterilen Cavalierslı Lebron James'i kendisinin savunacağını belirtti. Cleveland karşısında takım olarak inançlarının tam olduğunu kaydeden Türkoğlu, önemli oyunculara karşı iyi performans sergilemeye devam edeceğini ifade etti.

Türkoğlu, NBA'de Play-off'ların başından beri devam eden dizindeki sakatlığın da bu karşılaşma öncesi tamamen geçtiğinin altını çizdi.

Büyük çekişme içinde geçen Magic-Celtics yarı final serisinin yedinci ve son maçında evinde oynamanın avantajını kullanamayan ev sahibi takım, Hidayetli Magic karşısında 19 sayı fark yerken, Magic'te Rashard Lewis 19 sayı, Dwight Howard 12 sayı, Mickael Pietrus 17 sayı, Rafer Alston da 15 sayı ile oynadı.

Celtics'te ise Ray Allen 23 sayı, Paul Pierce 16 sayı, Glen Davis ise 13 sayı da kaldı.
 
9/12 FG, 4/5 üç sayıyla 25 sayı, 12 asist, 5 reb.

o salonda 7. maçı almak her takıma,her oyuncuya nasip olmaz..

insan değilsin Hedo..
 
Alperen Kaplan' Alıntı:
Denver-Magic finali olsa daha ne isterim ben ya... :)

Sence Uğur? :) :)
Alperen en son Detroit ile bana böyle takılmaya çalışıyordun. Çok hevesliydin eskisi gibi olursak yeneriz falan diye muhabbetler yapıyordun. Sonrası acı bir hatıra. :)
Dileğine gelince. Tabi umut fakirin ekmeğidir. Senin umudun bu yönde. Ancak bir de ralite var. Denver çok iyi bir ivme ile geliyor. Şuan her takımı yenebilecek gibi oynuyorlar. Ancak Play-Off öyle bir yerdir ki bir özgüven kaybı yaşandığın da bir daha kendini zor toparlarsın. Karşıdaki takım her ne kadar hiç sevmesem de, Rockets karşısında çok zorlansa da, Kobe'den dolayı bir antipati beslesem de Lakers.

Benzer şeyler Cavs için de geçerli. Cavs şu an oynadığı oyun itibari ile şampiyonluğu hedefliyor. Ancak Oralando ters bir ekip. Ne olacağı belli olmaz. Ancak bir taraftan MVP ''KİNG'' var.

Senin dileğin Denver-Magic finali yönünde benim ki de Cavs-Lakers finali olması yönünde. Lakers'ı sevmem ancak burda olay farklı. NBA Finali'nde kimin büyük olduğunun daha net anlaşılması gerektiğini düşünüyorum. Bunun için de bu final iyi fırsat olacaktır. Ancak Denver çıkarsa da üzülmem. Çünkü Billups'ı severim ayrıca sen Denver'ı tuttuğundan galibiyete daha yakın olan taraf oluruz. :)
 
Şimdi gerçekler elbette ayrı. Cavs-Lakers finali olacak gibi geliyor bana ki iğrenç olur bu benim açımdan, ama durum bu. Orlando'yu Hidayet için, Denver'ı Billups için destekliyorum.
Bunun yanında klasik Türk psikolojisi, zayıfı tutma da var tabii asıl sebep olmasa da. En azından genlerde problem yok.. :)
 
Ya ne Detroit'miş be ...
Şu Pistons'tan bu kadar yarası olan o kadar çok kişi var ki
Demek ki var bir ''miracle worked by God through a person'' (Bkz MoonStar Türkçe sözlüğe)
O zaman bende yarın tatil , çarşamba günü işe gidip istifamı veriyorum ve tekrardan Detroit'in klavye avukatlığını ; Asgari Ücret + Klavye Primi + SSK + İnternet Ücreti ( Joe Dumars sağolsun ) karşılığında burada bu seviyeli yazılarımızı kapıştırırız var mısınız ???
 
Emre Yuksel' Alıntı:
detroit artık 2015 den önce final falan oynayamaz.. bitti o contender lıklar.. baştan başlayacak dumars.. san antonio gibi.. en baştan..

Emre Abi Selam!

2015'den önce final oynayamayacağımızı iddia ediyorsun sanırım,ben de çok aşırı koyu bir Pistonum. Ne olacak şimdi. :)

Bu görüşüne ben şahsen katılmıyorum. Çünkü takımda belirli parçalar var,bunun yanında salarymizde ciddi bir boşluk var. 2015 ile alakalı kanıya nereden vardın net olarak bilmiyorum fakat bu sezon için Ben Gordon,Chris Paul,Carlos Boozer,Odom,Memo,Bosh ve Amare gibi oyuncularla ismimiz anılıyor. Benim yeni organizasyonla alakalı tek endişem şu, Dumars acaba 2009 yılında şampiyonluğa oynayan bir takım oluşturmak için kolları sıvayıp 2010'daki büyük fırsatları es geçer mi? Yani sen 2015 diyorsun, ben istesek 2009 yılında final oynarız demiyorum ama final oynayabilecek bir takım kurarız diyorum. Çok zıt düşünüyoruz sanırım.. :)
 

Üst