Öncelikle Ünal değil; Ünsal.
Şimdi madem anlatmak gerekiyor anlatalım. Ama bu son yazdığın postta da basketbol yok , ayar vermeye çalışmak var, ne beni okumuşsun, ne yazmadan önce birşeyler araştırmışsın. Ama tamam ; yazalım. Lakin; yine bana basketbola dair birşeyler anlatmicaksan devam etmem.
Cemal konusu: Cemal süperdir dediğim kısmı nerden çıakrdın? Söylemeye çalıştığım konu gayet basit, Cemal da benim gözümde overpaid bir adamdır. Cemal bile overpaid iken aynı işi yapacak daha overpaid bir adam almanın manası var mı? Hele ki, takım hızlı oynamaya çalışırken. cemal 200 bin dolar alırken; ve adaptasyonu yeterince zorluyken , daha zor adapte olanını getirmek neden?
Konu: Ortalıkta daha iyi bir yerli pivot var mı da alalım? Alsak kaç paraya alırız?
- Ortalıkta daha iyi bir yerli pivot yok. Ortalıktaki Fatihten başka tek pivot Volkan Çetintahra. peki, alternatifinin Volkan olması Fatih'i değerli bir pivot yapar mı? Almak zorunda mıyız? Galatasarayın parasını sokağa atmak zorunda mıyız Fatih gelip 350 bin doalr para alıp 5 sayı 5 ribaund yapsın diye? Bunları en çok senin düşünmen lazım; sen 350 bin doalra takım kuruyordun. ama heyhat; paradigmalar farklı. Bir düşün bakalım; Glatasaraya Fatih mi daha çok katkı yapar; yoksa; fatihe verilen 350 bin dolar da katılsaydı upfrade edilecek 1 veya 2 yabancı mı daha çok katkı yapar. Büyük resime odaklan; büyük resime.
Konu 2: Fatih Milli takımda oynuyor.
- Söylecek çok fazla birşey yok ; Mehmet Okur-Kaya Peker- Ömer Aşık- Kerem Gönlüm- Oğuz Savaş- Mirsad Türkcan- Hüseyin Beşok-Ermal Kurtoğlu- Ersan İlyasova gibi 9 tane ; Fatih'in 2 seviye üstünde uzunların olduğu bir ülkede Fatih milli takımda oynuyorsa bu benim ayıbım değil. Ümit Sonkol, Asım pars, Cevher özer gibi Fatihten daha çok katkı veren uzunları saymadım bile. Ama; bunu bir argüman olarak söylediğinde pek hoş olmuyor. Sen de biliyosun bunu.
Konu 3: Fatih Avrupa Kupalarında ne yapmış:
Hayır bunu bilmediğin için bana mı soruyorsun, yoksa açık bakmaya mı üşendin anlamadım. Hayır; bunu Fatih'in Avrupa Kupalarında birşeyler yaptığını düşünerek söylediysen - ki bak sana çıkış yolu da verdim; ben bilmiyordum diyip kurtulabilirsin
- konuşma çok mantıklı yerlere gitmiyor.
Gel bakalım Fatih Avrupa kupalarında ne yapmış. Önceden bir dipnot vereyim ki; okuyanlar şaşırmasın. Fatih'in Avrupa kupalarındaki en başaırılı sezonu 6 yıl önce. Evet; 6 yıldır yerinde sayıyor :
03-04 : Ülker ---- 2.5 sayı 2.5 ribaund
04-05 : Ülker ---- 1.2 sayı 1.1 ribaund
07-08 : Galatasaray----0.2 sayı 1.2 ribaund.
evet Fatih Avrupada bunları yapmış! hani diyosun ya elindeki adamı kaça satarsın falan diye. 300 bin doalrın üstünde para alan adamım uleb Cupda bu istatistikelrle oynadığında bir daha kimse yüzüme bakmaz; hayatıma banka memuru olarak devam ederim. O yüzden normalde; bana Fatih Avrupa kupalarında başarılı işler yaptı diye gelse; " La yörü git " den başka cevap da yazmam; da belli bir muhabbetimiz var; güzel adamsın sevildiğini bil
Ama gözünü seveyim; bana böyle harcıalem argümanlarla gelme; görüyorsun yemiyorum, bu kadar açıktan ayar vermeye kalkınca da üstelik; açıktan tahrik eidyorsun ayar vermek zorunda kalıyorum. Al işte; bunu yapmış yani Fatih Solak Avrupa kupalarında; bir tane soru işaretiyle anlamayacağımı düşündüğün için koyduğun 14 tane soru işaretinin karşılığı bu. 300 bin dolar; 0.2 sayı! Bak ünlem bir tane; 14 değil.
Basketbol konusunda da gelince:
Hücum :
- Parmak ucu hassasiyeti eksik
- Kötü pasör
- Oyun bilgisi eksik; setlerin bir kısmında gerekli hareketleri yaparken gecikiyor
- Trafik içinde topu yere vuramıyor. Topla hareketsiz.
- Atılan paslarda parmak ucu hassasiyeti olmadığı için topu tutmakta zorlanıyor. Bu nedenle de kötü bir finisher.
Savunma :
- Blok yapaibliyor burda hemfikiriz. Lakin; bu iyi savunma yaptığı manasına gelmiyor; basketbolu o kadar iyi ilen bir adam oalrak bildiğin gibi. Anlatalım neden:
- Yatay adımı yavaş. Bu maç içinde 2 şeye sebep oluyor:
1. Sağ elini kullanıp içeriye dönen uzunların karşısında kalamadığı için koluyla dışarı doğru itiyor.
2. Baseline'a dönen uzunları da karşılamıyor. Ucuz basket oluyor bu da
3. Blok yapmaya o kadar konsantre olduğu için; drive+pass oynayan gardlar karşısında komik durumlar düşüyor; çok kolay sayılar yedirtiyor.
4. Blok yapmaya çok fazla konsatre olduğu için; yapamadıpı pozisyonalrda topun ribaundunda yere yeni düşümüş oluyor; iri bir oyuncu olduğu için yeniden zıplayabilmesi imkansız, koaly hücum ribaunları veriliyor oynadığı takımlarda.
5. Alan savunmalarında sadece 1-3-1 oynarken; çok fazla oyun algısı gerektirmediği için başarılı oluyor. Kalan bütün alan savunmaları ve komine savunmalarda rotasyonlarını şaşırıyor.
Vaziyet budur. Gördüğün gibi özen gösterdim; bu kadar anlattım sana durumu. O yüzden, Fatih Avrupa kupasında neler yapmış falan gibi şeylerle geleceksen; hiç sen yazma; ne sen üzül ne ben üzüleyim.