2011/2012 Sezonu İçin Transfer Dönemi ve Futbolcu Önerileri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Madem basketbolda bu başlık açılmış,futbol bölümünün başı kel mi:)

Sezona cok üzün süre önce havlu attık bilindiği gibi,başkanlık seçimide kapıda,hoca belli olacak ,yerli ve yabancı oyuncu transferleri muhakkak olacaktır,Piyasadaki Türk oyuncu isimleri 3 aşağı 5 yukarı belli zaten(Hamit,Mevlüt,Selçuk,Gökhan İnler v.s)

Herkes burada diğer liglerde beğendiği,Galatasaray forması altında izlemek istediği futbolcuları,yabancı futbolcuları bilhassa dile getirsin derim ben.

Bende nacizane olarak beğendiğim,parçalı altında görmek istediğim oyuncuları yazmak istedim.

1- Galatasaray taraftarının gönlünü almak ve sükse yapmak için alınması gereken oyuncular(gelmeleri mali açıdan zor olduklarını biliyorum)

Didier Drogba (Chelsea)
Samuel Etoo (İnter)
Kaka (Real Madrid)
Van der Vaart(Tottenham)
Radamel Falcao(Porto)
Hulk(Porto)

2-Maliyetleri biraz daha bize göre olup,üstteki isimlere kıyasla alınmaları daha kolay olacak oyuncular;

Luisao(Benfica)
David Pizarro (Roma)
Theo Janssen(Twente)
Alezander Frei (Basel)
Kennedy Bakırcıoğlu(Racing Santander)
Emana(Real Betis)

3-Sırf büyük takımlara satıp,para kazanma amacıyla alınması gereken oyuncular;

Gervinho(Lille)
Moussa Sow(Lille)
Hourau(PSG)
Lukaku(Anderlecht)
Papis Cisse(Freiburg)

Benden şimdilik bu kadar,aklıma geldikçe eklemeler yaparım,buyrun herkes fikirlerini,beğendiği oyuncuları paylaşsın.......

1.kısım Drogba haricinde imkansız. 2.kısım iyi ancak Frei ve Kennedy gereksiz. 3.kısım güzel ancak Gervinho'yu alsak aynı paraya zor satarız.Bi ton para vermemiz lazım.Hoaurau ise zaten bu isimlerin içinde olmamalıydı bence :) 2.kısım en iyisi. Ben ise klasik olarak Selçuk İnan ve Hamit ile başlıcam.Kesinlikle lazımlar.Hele ki rakiplerden birine giderlerse iyi bir sezon geçirmemiz olanaksız hale gelebilir. Benim isteğim imkansız transfer olarak Drogba ve Mexes.Mexes İtalya'da büyük bir klübe gidecektir.Bu da Milan olur muhtemelen.Drogba taraftarı canlandırır.Kalou'da benzer bir etki yaratır ancak başarılı olabilceğini düşünmüyorum buralarda.İtalya ve Fransa'ya yönelmek en mantıklısı.Sadece elimizde lig olduğundan Miccoli,Di Vaio gibi isimlere bile razıyım ben.
Fransa liginden kaliteli oyuncular daha düşük maliyetlere alınabilir. Payet,Sow,Hourau,Obraniak,Kallstrom,Diakite,Bayal vs vs. Bakalım bekleyip görücez ama herhangi bir mevkiye zenci oyuncu şart diyorum başka da bir şey demiyorum :)

Kafamdaki kadro

Stekelenburg(kameni) / Sabri- Servet-Bougherra- Cissokho / Cana - Selçuk- Kallström / Arda-Baros- Volkan

Yedek Kadro: Aykut / xxx - Gökhan - xxx - Hakan / Hamit- Yekta- M.Ekici - Ozan / M.Pektemek - xxxx

+Emirhan - Kazım - Yiğit İncedemir Tünay Torun - Baptista - Berkin. Bu listede olmayan tüm oyuncularda gönderilsin GS'dan veya futbolu bıraksın.

Selçuk'un alınmaıs çok iyi olur. Alınmazsa o bölgeye bir yabancı ön libero daha almalı. Makoun, iyi olur. Kallström yerine geçen sene konuştuğumuz cabaye veya Ledesma alınabilir. Arda gönderilrise Selçuk transferi kesinlikle yapılmalı yanına bir oyuncu daha bakılmalı ve Rosicky takıma akzandırılmalı (ki kendisinin geçen seneden sözü var Baros ile iyi olurlar)

Abi,Mustafa Pektemeki ben yazacaktım sen erken davranmışsın.Mustafa bence ligin en iyi yerli forveti,mutlaka almalıyız.Oyuncu kalitesi olarak Sercan ın çok önünde.Bitiriciliği,top tekniği,top saklaması,hava hakimiyeti iyi olan komple bir forvet oyuncusu Mustafa.

Aslında devre arasında çok büyük fırsat geçmişti elimize.Yeni yeni sakatlıktan çıkıyordu ve bonserviside epey düşmüştü sakatlıktan dolayı.2-3 m.euro ya devre arasında alabilirdik tahminimce.Sakatlıktan sonra iyi döndü gollerine devam ediyor.Şimdi Cavcav ucuza bırakmaz,epey bir para ister.

Yerli olarak Hamit,Selçuk,M.Ekici,Volkan ve M.Pektemek transfer edilirse yeterli bence.

Şuanki kadroda da yerli olarak Arda,Servet,Yekta,Sabri,Kazım,Balta,Çağlar,Gökhan ve Ufuk u elde tutarlar büyük ihtimalle.Yabancı olarakta Baros,Culio,Cana ve Stancu var zaten.4 tane de kaliteli yabancı alındı mı kadro tamamlanır.

Bu arada Tunay Torun,H.Berlin ile anlaşmış.Genç ve iyi bir yerli oyuncu kaçtı.

Çağlar-Pino-Arda-Sabri-Culio-Yekta bir kaçda altyapı oyuncusu dışında herkes gönderilse kabulüm.Ama öyle olmayacaktır.Yinede en az 7 yerli ismin[Hakan,Kazım,Ufuk,Ayhan,Barış,Mustafa,Aydın] yollanması gerek.

As Kadro

Kameni - Sabri - Serdar Kesimal - Yabancı Stoper - Hasan Ali - Cana - Kallström - Rosicky - Arda - Hamit - Drogba

Yedek Alternatifleri : Aykut - Emirhan - A2'den sağ bek - Gökhan Zan - Ahmet Kesim - Gökhan Süzen - Yiğit İncedemir - Yekta - Pino - Kazım - M.Pektemek - Baros - Culio - Musa Çağıran - Anıl Dilaver ve Çağlar Birinci alternatifler...

Kaleye senelerdir ismi geçen Kameni'nin gelme vakti bence. Sol bekte Çağlar'ın sakatlıklarından dolayı 3 oyuncu bulundurmalıyız diye düşünmekteyim. Insua yolcu gibi, Balta'yı istemiyorum asla... Stoperlerde de köklü değişim şart bence... Tabi aklıma gelenler şimdilik bunlar, gözümden kaçan da olmuş olabilir mevki olarak karıştırdığım isimler de olabilir as yazdığım kadroda. En net söyleyebileceğim 10 transfer falan gerekecek minimum tablo bunu gösteriyor...

Artık çok çok iyi bir kaleci şart. Bence en önemli transferimiz bu olmalı. Ortasaha üçlümüz Cana-Culio-Selçuk ya da Selçuk Hamit-Culio olsa çok iyi olurdu. Bu takımdan Arda, Baros, Stancu, Culio, Cana, Kazım, Çağlar, Yekta, Sabri dışındaki oyuncuların gönderilmesi şart. Yoksa yine aynı tas aynı hamam olur. Servet konusunda kararsızım. Ortasahaya Hamit ve Selçuk alınırsa yeterli bence. Murat Ceylan da ayrıca düşünülmesi gereken bir oyuncu. Forvet de Baroş ve yedeği Stancu olur. Bunların arkasında Mustafa olabilir ya da Mehmet Batdal geri gelir.
Bu yıl SSL'yi pek takip edemedim. Onun için önerilerim demode :)

Pletikosa ( Stekelenburg ) / Sabri - Serdar Kesimal - Bougherra - Taiwo / Cana - Selçuk - Culio / Arda - Ekici- Elmander

Alternatif yedekler: Aykut - Gökhan Zan ( maç başı ücretle ) - Gökhan Süzen - Yekta - Kazım - Pino - Valbuena - Berkin...

Gerets önderliğinde. :)

Ama her şeyden önce temizlik yapılmalı.

Kale:Aykut-Yabancı-Emirhan----Kemeni olursa süper olur
Sol bek:Çağlar-Hasan ali yada İnsua
Sağ bek:Sabri-Orhan Şam
Defans:Gökhan-Ahmet yada Semih-Serdar-Yabancı-----Garay yada Bougherra olabiilr bu isim
Orta Saha:Cana-Culio-Yekta-Hamit
Sağ Kanat:pino-Volkan Şen
Sol Kanat:Arda-Eren Albayrak
Forvet:Baros-Stancu-Anıl-Mustafa
Yani bana göre 9 transfer gerekli takıma..7 yerli 2 yabancı..

Oyuncu havuzu zaten belli, Hasan Ali Kaldırım, Özgür Çek, Mustafa Pekdemek, Yiğit İncedemir, büyük takım için hazır olduğunu düşünmemekle beraber Yiğit Gökoğlan(bonservis alınıp 1 sene Manisa'da oynayabilir).
Hamit, Selçuk filan zaten göz önünde ama yeni yapılanma içinde bu 4 oyuncuyu mutlaka almalıyız bence. Hatta Hasan Kabze rolu için İskender Alın bile düşünülebilir. Forvet bolluğundan zarar gelmez.
Kürşat'ın yazdığı Eren Albayrak'ta olabilir ama Trabzon ile anlaşmıştı sanırım. Kokusu çıkar yakında.
Son olarak kaleciye 10milyon bonservis verilse bile razıyım. Şu sezon adam gibi kalecimiz olsa çok net 10 puan daha fazla toplamıştık. ufuk'ta karavana attık şansımız kalmadı artık.

1)Arda satılacaksa da satılmayacaksa da bir sol kanat lazım Arda artık ortada oynamalı.

2)Sağ kanada da Keita gibi delici oyuncu lazım.

3)Forvete mutlaka bir oyuncu, Baros gidersede 2 oyuncu alınmalı

4)Stoper mevkine Neill'in yerine yası daha da genc ve aynı tarz oyuncu alınmalı.

5)Sol beke Marsilya'dan Taiwo alınmalı bonservisi elinde olacak.

6)İyi bir kaleci ve iyi bir kaleci antrenörü alınmalı.

7)Futbol subesine futboldan anlayan arastırmacı adamlar getirilmeli.

Son olarak kaliteli yerli oyuncular da alınarak yeni yapılanmaya gidilmeli.

Fener'den geldi ya ondan yazmistir. Yoksa takimda ki su an top oynayan 5 6 kisiden biri olmasi hic onemsiz ne yazik ki bazilarimiz icin.

Aynen. Bende başka hiç bir sebep göremiyorum zira çıktığı çoğu maçta çatır çatır topunu oynadı. Gol dersen attı , yetmedi fb'yede iteledi bir tane yine yaranamadı.

Geleli kaç ay oldu, 3 haftadır cezalı maçı yok bir kez dahi antrenmanı aksattı haberi okuduk mu? Hayır. Gece hayatı haberi okuduk mu? Hayır. Takım içinde kavga etti haberi okuduk mu ? Hayır. Eee arkadaş nedir bu herifle derdiniz söyleyin bilelim.Ne yapması lazım kendini kabul ettirmek için yada en azından yargısız infazdan kurtulmak için. Daha 26 yaşında ve yerli statüde ülkenin en iyi 2 kanat oyuncusundan birini bu kadar çabuk harcayacak,yaptıklarını ,yapabileceklerini görmezden gelecek kadar vurdumduymazmıyız yoksa çok mu paramız var???

Zaten bebegi oglu da oldu. Yine soyluyorum yenileyim o malum olay icin yabanci basin kendisinden ozur diledi ve yalandi dedi. Artik birakin da adam oynasin.

Bunca skaldal sonuçlar ve vahim durumdan sonra transferde " bu çok iyi top oynuyor alalım anlayışının fiyasko ile sonuçlandığının farkına varmak" ilk dersimiz bu! buna çalışıp öyle transfer yapmak gerek. olmazsa olmaz ilke oyuncunun kişiliği ve profosyonellik anlayışı üzerine olmalı sicili araştırılmalı ona göre transfer yapılmalı bugün bir çok avrupa kulübü bu ilkeleri doğrultusunda transfer yapıyor.

İLK 11 :

Yabancı Kaleci(Adler/Stekelenburg/Kemani/Almunia/Neuer(Keşke:) )

Orhan Şam(Sabri) Yabancı(Neill) Serdar Kesimal (Ersan Gülüm) İnsua(Çağlar)

Selçuk İnan Cana

Hamit Ekici Arda

Eto'o(Drogba/Elmander)

2. 11:

Yerli Kaleci(Onur Kıvrak)

Sabri(Orhan Şam) Servet Ersan(Serdar Kesimal) Çağlar(İnsua)

Murat Ceylan Yiğit(Ceyhun Gülselam) Culio

Volkan Şen(Kazım) Necati Tunay(Olcan Adın)

Cenk Tosun(Stancu/Mustafa Pektemek)

İlk 11de Arda,İnsua(Çağlar) ve Cana dışında bence tamamen değiştirilmeli..Bu yüzden direk ilk 11 de oynayabilecek en az 10-11 oyuncu alınmalı.Maliyetleri ne olursa olsun kaliteli transferler yapılmalı.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...