2011-2012 sezonu Play-off sistemi ile oynanacak

Sözüm sana MAA, değil play-off tek maçlı eleminasyondan rakip sahada oynama dezavantajını çıkarsan karşımıza hiç birşey farketmeyecek. Biz kupaları kaldırırken birgün sen de, ya Metris'te ya da Acıbadem'de odana tıkılıp kalacaksın.. Ateş olsan cürümün kadar yer yakarsın..

Saçmalıktan başka birşey değil. Fenerbahçe ve yayıncı kuruluşu kurtarmak adına yapılmış bir hamle gibi duruyor. Fener eksi puan cezası alır en fazla zaten, Lig tv de önemli ölçüde zarar etmiş.. Zarar edeceği önceden belliydi, o zaman almasaydı ihaleyi Lig tv. Hukuken bu sene yapılamaz deniyor play off ama neyi kitabına uygun yapıyorlar ki bu da yapılmasın, yeter ki birilerinin çıkarlarına uygun olsun...

Türk futbolu nereye gidiyor anlamış değilim, Allah sonumuzu hayır etsin ama bu zihniyetle daha çok kaybederiz çok..

Fenerbahçenin burnunu b.ktan kurtarmak için atılmış adımlar.. Sözde karşıyız.. Karşıysak katılmayalım lige, Galatasaraysız yapsınlar yapabiliyorlarsa..
Bundan sonra kendi adıma bu pislik çarkına hizmet etmeyeceğim.. Kombinemi de alan olursa satacağım..
Ünal Aysal gitsin maçlara.
Fenerbahçenin kuyruğundan ayrılmayan Galatasaray başkanları ! Sizden utanıyorum.
Kankanız Aziz Yıldırım'ın peşinden inşallah siz de silinip gidersiniz.

Bu saatten sonra bu şikeci şerefsizlerle aynı masaya oturan adam benim gözümde başkanım değildir. Dediğim gibi yönetim lafta. Kağıt üzerinden artistik yapıyorlar ama içten içe onlarda ligin aynen devam etmesini istiyor.

MAA´nın dediğine göre bu sistem sadece bu yıl geçerli olacak zaten.

Bunu şimdiden söylüyor, tutmadı değiştiririz gibisinden... İddianame açıklandıktan sonra bahsi geçen takımlara eksi puan verilecek ve bu sistem sayesinde takımlar aldıkları cezaya rağmen ligde kalacaklar !
Artık masaya yumruğu vurmak da yaramıyor, o masaya oturmamak gerekiyor !

Arkadaşlar play of diye bahsedilen sistemde şikeciler küme düşerse bi avantaları mı var. Ben bu yıl sadece şampiyonu belirlemede play of oynanacak diye duymuştum haberlerde falan...

Ünal Aysal ve yönetim ne yapacaktı, ben onu anlamadım. Zaten gerekli açıklamaları yapmışız, imzamızı atmamış, sisteme karşı da çıkmışız. Üstüne resmi siteden hukuk dışıdır, bu sene uygulanamaz diye bir uzman görüşü yayınlamışız. Ve söylenenlere göre muhtemelen ''Play-Off'' konusunda itirazımızı da bunla ilgili yapacakmışız. Yani bunun dışında ne bekleniyor? Biraz Trabzon dışında şu an tüm takımlar ve TFF karşımızda. Gerekli mücadeleyi yapıyoruz, açıklamaları yeterli bulmuyorsak ne yapmalıyız. Şike Soruşturması konusunda yapılabilecek bir itiraz yok. Çünkü alınmış bir karar yok, bir erteleme daha var. Evet, örtbas etmeye çalıştıkları ortada ama an itibari ile hukuki olarak ne yapabiliriz ki, adamlar erteliyor. Tek yapabileceğimiz baskı gösterip, bu kararlarından vaz geçmelerini sağlamak, ''örtbas çalışmalarını'' sekteye uğratmak. Bunu da açıklamalar ile bence son derece iyi yapıyoruz. Play-Off konusunda da zaten gerekli tavır konuldu, öyle düz mantıkla da değil açıklamalar ile neden istenilmediği söylendi. Bunun yanında hukuki açıdan da bu sene uygulanamaz olduğu belirtildi, gerekli itirazların yapılacağı da söyleniyor.

Yapılanları ''hep rüzgar'' olarak görüyorsak ne beklediğimiz konusunda soru işaretlerim var. Hadi ligden çekiliyoruz mu desinler, ya da alın emanetleri, sopları TFF'yi basmaya gidiyoruz mu desinler? Ben gayet memnunum verilen tepkilerden. Dil olarak da doğrudur, üslup olarak da. Biz her ne kadar burdan laf söylesek de, bu adamlar Galatasaray'ı yönetiyor, öyle küfürlü, argolu konuşma yapacak, fevri hareketler yapacak halleri yok.

Uğurcum;

Bana göre olması gereken başkanla ilgili tek isim yazacağım.

Sen O başkanken çok küçüktün anladığım kadarıyla..Kimse sevmez, çoğu küfreder.. En son Adnan Polat'ın devrilmesi olayında başrol oynadı.

Şimdi ben adını yazınca, yine herkes homurdanacak ama gerçek değişmiyor, başkanımız şu anda O veya O'nun gibi biri olsa şu anda her şey çok başka olacaktı.

O'nun başkanlığı dönemine bir bakmak lazım.Hakem kararlarından, MHK kararlarına, maçların oynanacağı güne kadar hiç bir konuda Galatasaray ezilmemiş, ezilememiştir.. Aziz Yıldırım süt dökmüş kedi gibi bir kenara pısmışken , bizim borumuzu öttürmüştür.. Rahmetli Canaydın gibi tırıvırı fair-play işlerine girmemiştir.. Hatta maçları şeref tribününde değil, numaralı çatı altı localarında izlemiş, kimseyle enseye tokat kıça şaplak olmamış, Galatasaray'ı diğerlerinden hep ayrı yere koymuştur.. Fatih Terim, Fenerden sami yen'de 4 yediğinde bile bir adım geri atmamış, desteğini hiç çekmemiştir.. Şimdi dillerden düşmeyen 20.45'te lideriz laflarını da o çıkarmış, dediğini de yapmıştır..

Başka konularda , ticari ve parasal meselelerde bir çok yanlışı olabilir ama böyle bir kaos ortamında öyle bir başkana çok ihtiyaç var.. Ekonomide bir terim vardır. "Bull market ". Boğa piyasası.. Şu anda boğa piyasası şartları hakim.. Güç kavgası. O'nun gibisi lazım.

Kim mi ?

Faruk Süren..

Emre Abi, keşke dediğin gibi olsa. O tarz dominantlıklar yapabilecek, herkesin korkacağı bir isim olsa başımızda. Ama Ünal Aysal ve Yönetimin de bence hakkını vermek lazım. Belki belli bir kısmın beklentilerinin altında kalmış olabilir. Ama ben gayet yeterli görüyorum, bu konudaki hal, hareketlerini. Senin dediğin olaylar da basın önünden ziyade, lobilerde olacak işler gibi duruyor çoğunlukta. Bunu ne kadarı ile yaptıklarını net bilemeyiz şu aşamada. Ama bir şeyler yapmaya çalıştıkları ortada. Herkes susarken, 17 takımı ve TFF'yi karşılarına alarak açıklama yaptıkları, nasıl baskılar yedikleri, ''Vakıftan atalım'', ''Ceza verelim'' laflarının ortada dolandığı da görülüyor. Belki senin veya belli bir kısmın beklentilerinin altında kalmıştır ama uzun zamandan beri görmediğimiz şekilde ''Galatasaray'ın büyüklüğü''ne yaraşır bir şekilde, hareket etmeye başladıkları, taraftarın sesine kulak verdikleri de ortada.

Ben kendi adıma Ünal Aysal'ın yaptıklarını yeterli buluyorum. Eksikleri elbet de olabilir, ama bu konuda ciddi anlamda TFF ve kulüpler ile ters düşerek, bir savaş verdiğini düşünüyorum. Belki Haluk Ulusoy ve senin dediğin gibi Faruk Süren'i görseydik, daha da sert tavırlar görebilirdik. Ama ben şu aşamaya kadar yapılan açıklamaları, tavırları da gayet yerinde, sert, büyüklüğümüze yakışır şekilde hareket etmeye başlayan tavırlar olarak görüyorum.

Baskan yapabileceginin son noktasina kadar yapmistir.15 takima karsi tek basina mucadele etmek kolaymi saniyorsunuz.Dogan grubu ve ozellikle Hurriyet gazetesi,lig tv,ntv,ntvspor,aksam gazetesi ve sorusturmada adi gecen herkese karsi mucadele veriliyor.Mucadele sadece Fenerbahceye karsi olsa daha fazlasi yapilabilir.Ama IBB,Sivas,Eskisehir,Besiktas,Karabuk,Genclerbirligi,Mersin Idman yurdu,Giresun,Kayseriye karsida mucadele veriliyor.Bilinen ve bilinmeyen o kadar cok kisi varki karsi tarafta.Sponsorlar,yayinci kurulus,futbolcular,teknik direktorler,medya,siyaset.
Burda asil taraftarin tepkisi onemli.Transfer basliklari 20 sayfa boyle konular 2 sayfa.

MAA denen işbirlikçi Sami Yene gelmeye kalkmaz umarım çünkü ligin içine resmen sıçtı
şöyleki
ilk 4 takım kendi aralarında rövanşlı olara karşılaşacaklar ligde alınan puanlar bu play off maçlarında geçerli olacak yani lider takım ikinci sıradaki takıma 10 puan fark atmışsa bu maçlar formaliteden öte gitmeyecek
dahasıda var play offu 4. olarak bitiren takım ve 5. 6. 7. 8. sıradaki takımlarda play off oynayacaklar ligin 4.sünü belirlemek için işte burası şikeye gebe
bu play offlarda hangi kural geçerli olacak ilk 4 play offundaki gibi bir prosedür olacaksa Türkiye ligini 4. yada5. bitirienle 7. 8. arasında dağlar kadar fark olur buda demek oluyorki bu play offa en az bir takım(8.) hatta belki 6. 7. bile boşu boşuna katılacak
hayrı tek maçlı ya da rövanşlı eleminasyon olacaksa lig kavramı ne olacak
60 puan toplamış 4.nün yerini 40 puan toplamış 8. hangi hakla alabilecek
başka bir sorunda bu lig ne zaman bitecek
geçen seneki lig tablosunu gösterip bu ply off sisteminin deli saçması bişey olduğunu ıspatlayabilirsiniz
puanı silinecek takımların çıkarı için uydurulmuş eşi benzeri olmayan bir uygulama ama hiçbir işe yaramayacak

Arkadaşlar hepinize (Temiz futbol izlemek isteyen herkese) şu şarkıyı dinlemenizi ve anlamaya çalışmanızı tavsiye ediyorum:
Micheal Jackson - they don't really care about us

Sanki böyle günler için yazılmış...

MAA dan federasyon başkanı olursa benden de padişah olur valla.Digitürk 2 gün baskı yaptı bir anda ligin tüm sistemini değiştirdi adam.34 maç sonunda ben lider olacağım üstüne bir de play off yapacağım.Ne akıl alıyor ne de mantık.Yıllardır bu sistemde olan Hollanda bile isyan etti klasik sisteme döndüler.BElçika,Andora,GÜney Kıbrıs gibi muhteşem ligler bizim için ideal örnek zaten.İşin kötü tarafı kulüplerin bunu desteklemesi.Durmadan konuşan Cavcav bugün play off un olası hasılatını sana vereceğiz ama oynamayalım desek tüm söylediklerini yersin en büyük karşıtı olursun.10 yılda bir şampiyon olan Bjk ve dahi başkanı Y.D acaba play off ta şampiyon olacağına mı inanıyor?Ünal Aysal havuz sisteminden çıkarsa efsane başkan olur benim gözümde.D-Smart bizim maçlar için 120 milyon dolar teklif etmişti sırf birlik olsun diye bu saçma sistemde duruyoruz.Galatasaray ın olmadığı havuza bak bakalım o parayı veriyormu digi.İşin kısası çek git MAA bırak otur Fb nin başkanlığına sonra çık karşımıza.

Bu uygulamadan olmazsa döneceklermiş..

Hıhı dönersiniz..Galatasaray şampiyon olursa dönersiniz..

Bir federasyon Yıldırım demirören ve M.a.a ya kaldıysa orada futbol bitmş demektir

Demedi demeyin olur da düşmeyi ertelerler, FB ligi birinci, biz ikinci bitirirsek. MAA Play-Off oynatmadan, biz vazgeçtik, çok saçma bir sistemmiş deyip, FB'yi şampiyon yapar.

Federasyon bu play-off'un sonucunu o makamda göremez bende bu düşüncedeyim.

Bu yıl tribünlerde olacak her dalgalanma, her aşırılık bu federasyonun suçudur.

Çok merak ediyorum yarın çekilecek fikstürde ilk hafta Avni Aker'de Trabzon-Fener maçı olursa, maçta olacak olaylardan kim sorumlu olacak ?

Anadolu kulüplerini ve malum kulübü anlıyorum bu karar aşamasında ama lafa gelince biz büyüğüz biz şöyleyiz böyleyiz diyen kulüplerin bu aşamada kedi gibi olmaları da gerçek yüzlerini ortaya koyma fırsatı doğurdu.Bazı arkadaşların dediği gibi bende mevcut yönetimin bu sistemi göremeyeceğini,hatta en kısa sürede istifa etmelerini bekliyorum.

Enes,zaten fikstür Lig Tv binasında belirlenecek.Gene ligin her sene sabitleşmiş haftalarına koyarlar derbileri 5.hafta 9.hafta 11.hafta vs. gibi..

Ben de şunu merak ediyorum. Lig başladığında, MAA denen adam (?) arenaya bir maça gelebilir mi ? Oradaki uğultuyu da duymazdan gelebilir mi ?

Fenerbahçe+ şakşakçısı demirören+ yardakçısı MAA+ işbirlikçisi doğan medya grubu... sloganınız neydi.. siz size yetersiniz.. hepiniz böylesiniz.. birleşin utanmayın. iki çıplak bir hamama yakışır. aynen devam.