2013 - 2014 Sezonu Transfer Çalışmaları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Yabancı sınırı kafaları karıştırsa da, şu an ki kadro yapsıyla top 16'da çok zorluk yaşanacağı açık. Makul rakamlarla bitirilecekse Daniel Hackett transferi sırf Euroleague için bile düşünülebilir. Top 16'da 14 maç var, olası bir çeyrek finalde dört veya beş maç daha oynuyorsun ki, bu neredeyse normal bir sezon uzunluğunda. Hackett haftada bir sahaya çıkıp 35 dakika ortalamayla Euroleague'de fark yaratan oyuncu olabilir. Bu transfer iki ana hücum sorununu çözer.

- Takımın temposunu ciddi anlamda yukarı çeker.
- Akılcı penetreleriyle takımdaki delici oyuncu eksikliğini giderir. (Hackett şu an Avrupa'da Spanoulis ile birlikte en doğru/etkili penetre eden oyuncu)

En az bunlar kadar önemli durumdaki başka bir eksik olan Arroyo'suz dakikalarda takımın zorlanma sorununu da çözer Hackett. Siena'da çoğunlukla 1 numara oynuyor, bazen ikiye geçiyor hiç zorlanmıyor. Penetreler dışında topu elinde çok tutmayan bir yapısı olduğu için Arroyo ile birlikte sahadayken de hiç sorun yaşamaz. Arroyo'suz da takımı çok rahat idare eder.

madrid-barca-bayern-chealse gibi takımları eleyip yarı final-final yapabilmek için veya en azından şansını arttırmak için robben-nani tarzı oyuncuları çok istemiştim...
şimdi de f4 yapabilmek için madrid-cska-olimpiakos gibi takımları orada dize getirmek için hackett gibi hücum gücü güçlü,istikrarli skorer ve kimi zaman 25-30 sayı atabilecek potansiyelde oyunculara ihtiyaç vardır...alınması lüks olur olmaz bilemem ama alınırsa şansımızın daha da artacağı aşikar...

Yabancı sınırı kafaları karıştırsa da, şu an ki kadro yapsıyla top 16'da çok zorluk yaşanacağı açık. Makul rakamlarla bitirilecekse Daniel Hackett transferi sırf Euroleague için bile düşünülebilir. Top 16'da 14 maç var, olası bir çeyrek finalde dört veya beş maç daha oynuyorsun ki, bu neredeyse normal bir sezon uzunluğunda. Hackett haftada bir sahaya çıkıp 35 dakika ortalamayla Euroleague'de fark yaratan oyuncu olabilir. Bu transfer iki ana hücum sorununu çözer.

- Akılcı penetreleriyle takımdaki delici oyuncu eksikliğini giderir. (Hackett şu an Avrupa'da Spanoulis ile birlikte en doğru/etkili penetre eden oyuncu)

En az bunlar kadar önemli durumdaki başka bir eksik olan Arroyo'suz dakikalarda takımın zorlanma sorununu da çözer Hackett. Siena'da çoğunlukla 1 numara oynuyor, bazen ikiye geçiyor hiç zorlanmıyor. Penetreler dışında topu elinde çok tutmayan bir yapısı olduğu için Arroyo ile birlikte sahadayken de hiç sorun yaşamaz. Arroyo'suz da takımı çok rahat idare eder.
mesajında beğen butonu olmadığı için bizzat "beğendim" diye bir mesaj atmak istedim..

Hiç gerek yok bu transfere. Mevcut kadro ile çok rahat top8 yapacak güçteyiz bence. Hedefimiz zaten çok yüksek değildi Ergin Hoca'mın dediklerini hatırlayın sene başında.

Aslında top 16 ve sonrası için iyi olacak bir transfer. Hackett ya da Hairston'dan birini Türkiye Liginde kullanırız ve euroleauge içinde çok derin bir kadromuz olmuş olur. Şu hamleleri sezon başı yapsaydık şimdi bambaşka konuşurduk.

Yabancı sınırı kafaları karıştırsa da, şu an ki
kadro yapsıyla top 16'da çok zorluk yaşanacağı açık. Makul rakamlarla bitirilecekse Daniel Hackett transferi sırf Euroleague için bile düşünülebilir. Top 16'da 14 maç var, olası bir çeyrek finalde dört veya beş maç daha oynuyorsun ki, bu neredeyse normal bir sezon uzunluğunda. Hackett haftada bir sahaya çıkıp 35 dakika ortalamayla Euroleague'de fark yaratan oyuncu olabilir. Bu transfer iki ana hücum sorununu çözer.

Çok güzel bir mesaj bende beğeniyorum ağabey :)

Bence Hackett'a değer. Nerdeyse en az 20 mac oynayacak. Arroyo'suz onun eksikliğini ancak Hackett giderir. Onu da çok iyi dinlendirir.

Ben birde Gora'dan pivot pozisyonuna Bonsu'yu dinlendirsin diye top 16 için Dragicevic hamlesinin enfes olacağını düşünüyorum.

Hackett ve Dragicevic hamleleri bizi top 8 için büyük favorilerden yapar.

Hackett inşallah gelir çok istiyorum.Yukarıda arkadaş çok güzel uzun bir yazı yazmış ben de beğendim,katılıyorum dediklerine.Hackett ile boğazın karşısındakiler ve Cska'da devredeymiş.İşimiz zor ama bakalım.

Keşke şu hamleleri sene başı yapsaydık.Sene ortasında kadro kurmanın bedeli maddi ve manevi olatak ağır oluyor her ne kadar Ergin hoca bu konuda muhtemelen 1 numara olan birisi olsa bile.

O zaman geçmiş olsun.Hackett en kötü Nba yapacaktır sene sonu.

Emiliano ısrarla Galatasaray'ın ilgisi fazla diyor bu da dedikodu olsa bile beni ümitlendiren bir şey.

Hackett sezon sonu için de mantıklı bir seçim olur.

Birincisi Marko bu sene sonunda büyük ihtimal takımdan gider. Keza Domercant'da bu sene boşa çıkacak.

Arroyo'nun da son senesi olma ihtimali düşünüldüğünde Ergin Ataman seneye yabancı oyuncularda revizyon yapacaktır. Keza Macvan ve bu seneden sonra Erceg'de gönderilebilir.

Jamont Gordon
Daniel Hackett
Malik Hairston
Oyun Kurucu
Bonsu
İyi bir 4 numara

şeklinde bir yapılanma olabilir. Tabi bu durumda kısalardan biri lig de tribüne gitmek zorunda olacak yine.

Yanılmıyorsam sene sonu Erceg dışında tüm oyuncuların sözleşmeleri doluyor. Buna rağmen Erceg gönderilmeli ( CSKA da süre bitmeden gönderdi onu )
Bonsu ile mutlaka yeniden anlaşılmalı. Gordon ile de sözleşme süresi doldu ve her ne kadar beğendiğimiz bir oyuncu olsa da Domercant gibi aynı hataya düşmemek lazım. Hackett, NBA düşünmüyorsa mutlaka anlaşılsın derim.

Eğer Hairston'a ligde lisans çıkmadıysa hiç gerek yok uğraşmasınlar, alsınlar Hackett' ı . Ayrıca ne olursa olsun, Domercant tez vakitte takımdan gönderilmeli. Tamam fiziken bitiksin ama bu açığını kapatmak için bari ruhunu koy ortaya.

Pota altına mutlaka ama mutlaka Türk takviyesi yapmalıyız, Pazar dar, oyuncu az ama birşeyler yapmamız şart, Euroligi geçtim, ligdede çok zorlanırız mevcut pota altımızla, keşke Sameti alabilsek, yanınada Orhan Hacıyeva takviyesi ile savunma ve mücadele anlamında daha iyi olabiliriz...

Takımın belini büken nokta Domercant'ın formsuzluğu. Eğer Gordon sakatlanmasaydı, Ergin hoca Domercant'ın sözleşmesinin feshedilmesini isteyebilirdi.

Gordon geçen sezondan bu yana müthiş bir gelişim gösterdi. Ne zaman ne yapacağı belli olmayan 1-2 numara görüntüsü veriyorken, hemen her maç hücumda takımın sayı opsiyonu olmayı başaran ve ortalama üstü bir savunması olan bir kısa görüntüsü çizmeye başladı. Bütün bunlara rağmen yola Gordon'la devam eder miyiz, soru işareti. Domercant örneğinde acı bir tecrübe yaşamış bulunuyoruz çünkü.

Gelecek sezon kadro yapılanmasında çok çok dikkatli olmak lazım. Kimsenin ismini cismine bakmadan hamle yapabilmeliyiz.

Tahminim odur ki Domercant ve Jawai ile yollar ayrılır. Macvan, Erceg ve Marko'nun kaderi ise sezonun geri kalanında ne yapacaklarına bağlı.

Transfer lafından ben sıkıldım artık. Sene sonu geldiğinde ne yapacağız? Elimizde bir sürü kontratlı oyuncu ile? Artık kadronun kendi içinden çözüm üretme zamanı geldi mümkün olduğu kadar..

Dünkü maç da gösterdi ki takımda fark yaratan 2 oyuncu var Arroyo ile Bonsu, ki Arroyo'ya rakipler çok iyi önlem alıyorlar. Gordon olsa o da bir alternatifti. Furkan, Ender, Sinan ancak katkı verebilir. 4 numara rotasyonu yok, Domercant maalesef bitmiş okeye dönüyor, üzülerek sölylüyorum..

Takım olarak da 2 maçtır çok az sayı atıyoruz.. Bundan sonra maçları kazanırsak iyi savunmayla kazanacağız, başka çaresi yok.. Şu andaki sıralamalara bakılsa TOP16 grubu Barcelona-Nanterre- Real Madrid- Anadolu Efes-Galatasaray-Bayern München-Kuban-Panathinaikos şekliden grup oluşacak.. (tabii 2. bitirdiğimizi varsayıp sıralamalar da tahmini). Böyle bir grup olursa TOP8 iddiamız daha çok.. Nanterre-Efes-Bayern maçlarını içerde dışarda kazanabiliriz. Kuban'la 4. lük için yarışırız.. İç sahadaki tüm maçları kazanmak önemli geçen sene Efes'in yaptığı gibi.. Ama takımın şu andaki durumu bana ağzı dolu dolu iddialıyız deme şansı vermiyor. Belki içerideki muhteem seyircili FB Ulker galibiyeti silkelenmeyi sağlayabilir..

Ben Hackett'i alır hem lig hem de Avrupa kadrosuna yazdırır ve Hairston'u da sadece Avrupa'da oynatırım.

Hackett daha hazır ve lig avrupa temposuna rahat katlanır.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...