2013 - 2014 Sezonu Transfer Çalışmaları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Macvan NDong- Jawai Erceg güçlendiğimizi söyleyemeyeceğim.Eurocup'ta elenen takıma level atlatacak oyuncular alamadık

Eurocup'ta hiç oynamamış Göksenin, Henry, Marko (2maç), Arroyo (2maç) ve Hawkins'in durumundan dolayı EuroCup'a erken veda ettik. Kuban'dan 25 yemeseydik ya da içerdeki maçta son saniyede Hawkins'in şutu girse, tüm EuroCup yolumuz değişecekti.
En güçlü adaylardan biriydik. Kupayı alan Kuban'ı sahadan sildik, Henry'nin sakatlandığı maçta.

bence bu savunmada yumuşadık olayına fazla kafayı taktık, bireysel savunmayla takım savunması arasında dağlar kadar fark var, önemli olan oyuncuların rollerini bilerek ve paylaşarak takım halinde savunma yapmak, önümüzde fenerbahçe örneği var bo,ömer,sato,ilkan,oğuz beşini aynı anda izledik adamlar döküldü, normalde tek tek baktığımızda hepside kalburüstü savunmacılar, başka örneklerde var şampiyon olan takımda olmpyada antiç var adam sadece üçlük atmak için basketbolcu olmuş ama final serisinde çok iyi işler yaptı, savunmamızı takım halinde yaparsak bence başarılı oluruz, jawai ismide bence yeterli, yanınada hoca kimi istiyorsa onu almalıyız, hoca belliki bildiği isimlerle çalışmak istiyor, arroyo ismi geçtiği zaman çoğumuz burun kıvırdı, katkısı ortada, marko paşanın ismi geçtiğinde çoğumuz beğenmedik ama oda başarılı oldu bence, şimdi 4 numarada da hoca ercegi istiyorsa onu alıp ligin başlamasını dört gözle bekleyeceğiz:) bu arada herkes kombinesini ve yenilmez armada tişörtünü alsın salonu kırmızıya boyayalım:)

Eser bey'e katılıyorum, "size" önemli ama bir yere kadar. Esas belirleyici olan takım halinde iyi savunma yapabilmek ve hücum edebilmek. İki sezon önce bunun sayesinde top 8'in kapısına kadar geldik. Yoksa Savovic de Andric de Lakovic de öyle aman aman savunmacı değillerdi, bireysel olarak Gordon ve Shipp ön plana çıkıyordu sadece. Ama öyle bir bütün olduk ki o sezon, hiç kimsenin şans vermediği biz, az kalsın top 8 yapacaktık.

Yine daha yakından bir örnek, Domercant ve Göksenin'in sakatlığı ve Hawkins'in dopingi sonrası herkes darmadağın olacağımızı düşünüyordu. "Playoffa kalırsak iyi" falan diyip de kendi takımıyla alay eden bile vardı. Ama o karmaşadan yepyeni bir düzenle çıkmasını bildik, daha da iyi bir takım olduk, daha iyi savunma yapmaya başladık.

Eğer sağlam dönerlerse -ki gelişmeler bu yönde- Göksenin ve Domercant bize çok şey katacak bu sezon. Arroyo, Domercant, Cenk, Markoishvili ve -transfer edilirse- Erceg gibi şutuna güvenebileceğimiz oyuncularımız olacak kadroda. Ergin hocanın oyuncularından maksimum verimi almayı bildiği de göz önüne alındığında karamsar olmak için sebep yok.

Yine başlamış herkes aç gözlülüğe. Geçen sene de buralar böyleydi. O gelsin bu gelsin şu gelsin herkes gelsin hiçbiri yetmez bize. Az sakin olun ya.

Elde imkan varken keşke Lampe - Jawai Ve Kleiza - Jawai ikilileri ön planda tutulsa ama Erceg bitecekmiş gibi duruyor şu yazılanlara çizilenlere bakılırsa.

Yine başlamış herkes aç gözlülüğe. Geçen sene de buralar böyleydi. O gelsin bu gelsin şu gelsin herkes gelsin hiçbiri yetmez bize. Az sakin olun ya.

Aç gözlülükten ziyade herkes fikrini beyan ediyor. En iyi rotasyonu kendimize göre oluşturmaya çalışıyoruz. Murat Özyer gibi bir adam kulüpte oldukça da daha çok konuşulacak irdelenecek malesef herşey. En rahatı transfer sezonu kapanınca olacak herhalde bizim adımıza.

Şamil abi Planinic konusunda umarım pişman olmayız :( Planinic'i çok severim içim cız etti mesajını okuyunca :(

Gerçi Gordon da öyle değişik bi adam ki ne güvenebiliyorsun ne vazgeçebiliyorsun. Adam Türkiye kupası'ndaki Efes maçının son dakikalarında Savanovic'i tuttu ya, ötesi var mı? Bir periyotta 20-25 sayı atması falan ayrı bir olay zaten.

Bende Planinic alınsın isterdim abicim ama hoca bu şekilde uygun gördü, bildiği tanıdığı oyuncularla oynamayı seviyor. Bakalım Euroleague'de çok aman aman bi başarı beklemiyorum ama bu seneyide şampiyon kapatırsak A lisansı için şansımız oldukça artar ki bu da önümüzdeki sene için Spa ayarında oyuncularla cidden ilgilenmemize vesile olur. O yüzden Lig şampiyonluğu bizim açımızdan çokhayati bu sezon.

bizim kalibremizdeki bir takım için alabileceğimiz en iyi 5 numarayı aldık bence. neyin tartışmasını yapıyorsunuz anlamadım. Barcelona'dan bir pivot daha aldık işte, daha ne olsun. Krilenko'yu alabilecek halimiz yoktu ya. Kesinlikle faydalı olacağına inanıyorum, tabii sakatlık filan olmazsa. ayrıca 20-25 dakika süre alması oldukça kafi. çok beğendiğimiz Ndong ne kadar süre alıyordu ki? Furkan'ı da o kadar küçümsemeyin. Andriç'le birlikte 5 numarayı gayet iyi kapatıyordu, fazladan bir uzuna ihtiyaç yok.

Ndong'un orta mesafe şut isabetine takılıp kalınmasını da anlamış değilim. o ekstra bir oyuncu idi bu açıdan. ama bu şekilde bir 5 numara çok alışık olduğumuz bir özellik değil. bkz. Shaq, D.Howard vs.

ayrıca savunmanın takım halinde olması gerektiğine inananlardanım ve bu görüşteki arkadaşlara hak veriyorum. dolayısıyla bireysel savunma sıkıntısının çok fazla önem arz edeceğini de sanmıyorum. kaldı ki, sadece Andriç-Furkan ikilisi ile son 8'in kapısından dönmüş bir takım olarak, Jawai'nin katkısının daha fazla olacağı inancındayım.

Erceg Macvan arasında pek bir ayrım yapamıyacağım. ama şurası da bir gerçek ki, Macvan bu sene çok ümit beslediğimiz fakat hayal kırıklığı yaratan bir performans ortaya koyduğu için, BJK'deki gibi bir Erceg'in de takıma daha olumlu bir katkısının olabileceğini düşünüyorum.

kısa rotasyonumuz üst düzeyde olduğundan, vasatın üstü 4-5 rotasyonu ile çok iyi bir kadroya sahip olduk. Ergin hoca Eurocup'taki saçmalamalarını yapmayıp, Arroyo sonrası performansını takıma yansıtırsa, son 8'e kalmamız işten bile olmaz.

Eurolig sahnesinde yeni boy gösterecek bir takım olarak, (umulmadık aksilikler olmaz ise tabii) fazlasıyla kâfi ve iyi bir kadro oluşturduk. enseyi karartmaya gerek yok. büyük başarılar adım adım gelir. inşallah bu sene iyi bir çıkış yapıp, önümüzdeki senelerde daha iyi yerlere geliriz.

bence bu kadro, bu sene final-4 for görmüş takımların sadece 1 tık altında. dolayısıyla doğru bir coaching ile sürpriz başarılar (çeyrek final ötesi) yakalayabilecek çaptadır.

tek eleştirim Sertaç'ın gitmesinedir. bu uzun rotasyonunda 5-6 dakikalık süreler alabilecek potansiyele sahip olduğunu bize gösterdi, yazık ettiler. Mutlu'ya filan da gerek yoktu bence.

önümüze bakalım derim ben...

Taraftarımız hayal kırıklığına uğradı gibi geliyor bana ancak anlamakta güçlük çekiyorum Hemen hedef F4 olmuş bu hedef takıma yapılmış büyük haksızlıktır.
Arroyo Domercant Gordon Sinan Güler Cenk akyol Ender arslan Jawai Furkan aldemir Markoisvili Engin atsür Mutlu demir Ersin Dağlı Bu kadromuz gayet yeterli tek sıkıntı guardda yaşanabilir.
Hem artık merdivenleri 5er 5 er değil teker teker çıkma hedefindeyiz yoksa sonumuz ülkere döner.
Bize düşen o salonu doldurmak Desteğimizi eksik etmemek.
Her oyuncuya burun kıvırmak yanlış.
Bu arada Erceg bugün açıklanır.
Bir sampiyon olduk diye navarromu gelecekti onu anlamadım :)

Sertaç başka bir takıma mı verildi? Forumu sürekli takip edemiyorum maalesef ve sayfalar çok hızlı ilerliyor, atlamış olabilirim.

Sertaç Antep`e gitti kiralik, yerine - hala 100% - olmadi ama Mutlu geldi Mersin BB`den.

Önce bir Erceg gelsin bir temel kadro çıksın ortaya ondan sonra bakılıt,ilave lazım mı diye.

İzzet free agent mi bu arada, istesek alabileceğimiz bir durumda mı?

Mutlu Sertaç seçiminde oyum sertaça. bu yıl kaba bir hesapla euroligde en az 20 maç oynayacağız, sertaç ligde 12-13 dk, bazı maçlarda da 25-30 dk süre çok kolay verilebilirdi, bileğini baya düzeltmişti, uzun oyunculara şans vermemiz lazım, macvana verdiğim şansı sertaça verseydik bence daha iyi iş yapmış olurduk...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...