Macvan'la Erceg kıyaslanmaz vs. vs. sözler ediyorsunuz da, Euroleague'de kim ne yapmış ona da bakalım. Galatasaray 2 sezon önce Shipp sakatlığını yaşamasaydı bakalım kim konuşuyordu Erceg'i ?
Alpay bey herhalde futbolla karıştırdınızBasketbolda faul kime yapılıyorsa serbest atışı o kullanır sakat değilse.Ayrıca Jawai'nin faul aldırmadan çok faul alma özelliği ön plana çıkıyor ve süreleri birazda bu yüzden azalıyor.
Hiçbir çinliyi önermesek iyi olur.Hatırladığınız bir çinli var mı avrupa basketbolunda yıllarca oynayan.Onlar NBA olmazsa avrupaya burun kıvıran(cahillikten)basketbolcular.Öyle olmasa bile bizden önce çok takım olur avrupada jianlian'ı alan (yüksek rakamlarla).
Jawai geldi en azından bilinmezlik sona erdi.Şimdi Jawai'yi kadroda fantazi kurmadan hesap ederek yanında olması gereken oyuncuları(yerli-yabancı transferler)ve ondan verim elde etmenin yollarını tartışmalıyız.
6 yabancımız oldu.Ligde 1 oyuncu tribünde olacak.Genelde 1 veya 2 oyuncunun dönüşümlü olarak tribüne çıkmasından bahsediliyor ama efes 6 yabancı kullandığı bazı dönemlerde 6 oyuncusunuda sakatlıklar dışında dönüşümlü olarak tribüne çıkarıyordu.Önemli maçlarda gerekli oyuncularla sahaya çıkarız ama diğer maçlarda buna göre bir ayarlama yapıp herkesi maç ritmine sokar mutlu ederiz diye düşünüyorum...
Biliyorum ki Jamont konusunda çok düşündü hoca sonunda da vazgeçemediler. Eğer ondan vazgeçmiş olsak Planinic ile anlaşılmıştı bi sıkıntı yoktu o transferde. Göksenin'de aslan gibi dönünce biz vazgeçtik Planinic'den.
Macvan sezonun bir yarısı iyi diğer yarısı kötüydü. O kadar yerden yere vurmak haksızlık. Daha 23 yaşında hem. Partizan'da neler yaptığını biliyoruz. Kalıbına göre de şutu olması çok iyi. Birden fazla üçlük attığı maçları da var. Kalıbı nedeniyle savunmada ve sırtı dönük oyunlarında büyük potansiyeli var ama kullanamadı. Ama Eurobasketten sonra karar vermek lazım. Bu arada Erceg bitti sanırım forumda öyle bir hava seziyorum?
Partizan performansına değil, eğer hedeflerin büyükse Maccabi performansına bakmak lazım.
O zaman Erceg'in BJK değil CSKA performansına bakmak lazım. Gelirse inşallah Macvan'dan daha fazla katkı verir ama pek sanmıyorum umarım beni yanıltır. Eurobasketten sonra Macvan kararı verilse daha doğru olurdu bence.
kadromuz beli gibi
arroyo ender engin
gordon göksenin sinan
domercant cenk marko
ersin erceg(kleiza)
jawai furkan mutlu
handikapları hayli fazla.domdom uzun süre sakattı nasıl döneceği belli değil engin kasıma kadar yok gordon el bombası resmen adamın bir standardı yok çok iyi maçları var ama saç baş yoldurmuşluğu da çok özellikle yaptığı tercih hatalarıyla.sinan'ın kapasitesi belli.erceg soru işareti.takımda en güvenilir isim arroyo.onun da yaşı 36 bu uzun periyodda yerini dolduracak oyuncumuz yok.ligde yine en iddialı ekibiz ama euroleague performansını merakla bekliyorum.ya herkes bizi konuşacak ya da büyük hayal kırıklığı yaşayacağız gibime geliyor.