2013 - 2014 Sezonu Transfer Çalışmaları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Macvan'la Erceg kıyaslanmaz vs. vs. sözler ediyorsunuz da, Euroleague'de kim ne yapmış ona da bakalım. Galatasaray 2 sezon önce Shipp sakatlığını yaşamasaydı bakalım kim konuşuyordu Erceg'i ?

beşiktaş'ın yabancılarını beşiktaş taraftarı bu kadar benimsemedi yahu! oyuncuları hiç izlememiş olsak sırf şurada beşiktaş'ın yabancılarına yapılan yorumlara bakarak hawkins ile lebron,erceg ile love kıyası yapılabilir yani...

Macvan cok kotu bir sezon gecirdi. Sokamadigi sutlarin, oynamadigi post-uplarin, cekemedigi ribaundlari kenara koyacak olursak sahada ruhsuz bir goruntusu vardi.

Ergin Ataman en az 1 ozelligini on plana cikaracaktir Erceg'in. Sadece ceza sutlari soksa bile Macvan'dan daha cok goze batar takim icerisinde. Ama Erceg'den daha iyi bir alternatif varsa onu da degerlendirmek lazim, Kleiza gibi.

Macvan Ocak ayından itibaren devamlı olarak düşüşe geçti. Play-offlarda ribaund çekecek hali yoktu, üst üste iki boş turnike kaçırdığı oldu. Andersen'i ihya ettiği kupa ve lig maçını unutmak imkansız...

İyi başlamıştı ama berbat bitirdi özetle. Üçlük yüzdesi düştü, ribaund sayısı düştü, penetre falan zaten hak getireydi...

Erceg mi Macvan mı derseniz Erceg derim. Ama 7. yabancı olarak Euroleague'de oynatabiliytorsak da oynatalım. Ekim-Ocak arası izlediğimiz Macvan takıma katkı verir.

Arkadaşlar yorumlara şöyle bi baktım da Macvan'a biraz haksızlık yapıldığı kanaatindeyim.Evet bu sezon Macvan kötü bi sezon geçirdi ama bunun bir çok sebebi olabilir,adaptasyon sorunu yaşamış olabilir,bazı oyuncular yeteri kadar süre alamayınca performası çok yıkarı çıkamayabilir.Ama şu bi gerçek ki Macvan özellikle son 3 yıldaki çıkışıyla avrupa basketbolunda kendine önemli bi yer edindi ve henüz 23 yaşında.Yani nerden bakarsanız bakın önünde dolu dolu oynayacağı en az 10 sezon var.Macvan ile erceg arazında özellik olarak çok aman aman farklar yok.Ama madem macvan gönderilecek onun yerine oyunu hem içerden hem dışardan oynayabilen.Savunması da hücümu kadar olmasada etkili olan bi 4 numara tercihinde bulunsak daha iyi olurdu gibi.Tabi bu erceg kötü oyuncu anlamına gelmez,aksine beğendiğim bi oyuncudur ama bende yeteri kadar sert olduğunu düşünmüyorum.Çok iyi bi şutör olduğu da tarışılmaz.Umarım sakatlık falan yaşamaz ve bjk deki formunu bizdede bulur.7 yabancıyla ilgili yorumlara bazı arkadaşlarımız yukarda açıklık getirmiş.Bu durumda macvanı kesinlikle gödereceklerdir ama göndermek için avrupa şampiyonasının sonrasını bekliyorlar.Şampiyonadaki performansına göre iyi bi teklif alabilir macvan.

Arkadaş sizde öldürmüşsünüz Macvan'ı. 3 lüklerinin iyi olduğu, çift haneli sayılarda oynadığı çok maç oldu sezon ortalarına kadar. Ama son dönemde düşüşte olduğunu hepimiz biliyoruz o ayrı.

Macvan takımın en iyisiydi zaten! Adam berbat bir sezon geçirdi neyin savunmasını yapıyorsunuz arkadaşlar anlamıyorum ya. Gordon bile yerden yere vuruluyor büyük katkı vermesine rağmen. Sanırım tüm sezon ersinin tek başına 4 numarayı sırtlamasını unuttuk

Alpay bey herhalde futbolla karıştırdınız:)Basketbolda faul kime yapılıyorsa serbest atışı o kullanır sakat değilse.Ayrıca Jawai'nin faul aldırmadan çok faul alma özelliği ön plana çıkıyor ve süreleri birazda bu yüzden azalıyor.

Hiçbir çinliyi önermesek iyi olur.Hatırladığınız bir çinli var mı avrupa basketbolunda yıllarca oynayan.Onlar NBA olmazsa avrupaya burun kıvıran(cahillikten)basketbolcular.Öyle olmasa bile bizden önce çok takım olur avrupada jianlian'ı alan (yüksek rakamlarla).

Jawai geldi en azından bilinmezlik sona erdi.Şimdi Jawai'yi kadroda fantazi kurmadan hesap ederek yanında olması gereken oyuncuları(yerli-yabancı transferler)ve ondan verim elde etmenin yollarını tartışmalıyız.

6 yabancımız oldu.Ligde 1 oyuncu tribünde olacak.Genelde 1 veya 2 oyuncunun dönüşümlü olarak tribüne çıkmasından bahsediliyor ama efes 6 yabancı kullandığı bazı dönemlerde 6 oyuncusunuda sakatlıklar dışında dönüşümlü olarak tribüne çıkarıyordu.Önemli maçlarda gerekli oyuncularla sahaya çıkarız ama diğer maçlarda buna göre bir ayarlama yapıp herkesi maç ritmine sokar mutlu ederiz diye düşünüyorum...

Yok yok biliyorum tabi faul yapılan oyuncu kullanıyor faulü.Ama sonuçta takım faulü limiti daha kısa sürede dolunca daha çok tek atış çizgisine gidecek takım. Başta dribblingi olan Gordon olmak üzere, Arroyo,Cenk,Domercant gibi isimler bu işten istifade ederek o çizgiye daha çok gider diye düşünmüştüm ben. Yoksa Jawai'ye şut pozisyonu veya limit dolduktan sonra yapılan faulleri kastetmemiştim tabi.

O fizikte olunca beklenen şey tabi başta blok tehditdir. Jawai dediğiniz gibi staminası biraz düşük bir isim ve çabuk yorulabiliyor, kariyerinde daha çok yardımcı uzun oyuncu oldu 20 dakika civarı süreler aldı biliyorum, o konuda bende biraz endişeliyim açıkçası. Blok yapmaya çalışırken faul alması da normal ve bu nedenle 5 faul alarak çıkmak zorunda olabiliyor.

Bu arada Çinli oyuncu önermedim yanılmıyorsam ben karıştırıyor olmalısınız, ama o konuda yüzde yüz hak veriyorum size.

4 numara için büyük ihtimal erceg ile anlastık macvanda kadroda 7. yabancı olacak görünüyor acaba 4 hatta gerektiginde 5 numaradada kulanabilecegimiz eski oyuncumuz mike willkinston u tercih etsek bize fayda saglamaz mı?

Jawai eski Jawai değil Barselona'da oldu o bence gayet iyi bi transfere imza attık.

Biliyorum ki Jamont konusunda çok düşündü hoca sonunda da vazgeçemediler. Eğer ondan vazgeçmiş olsak Planinic ile anlaşılmıştı bi sıkıntı yoktu o transferde. Göksenin'de aslan gibi dönünce biz vazgeçtik Planinic'den.

4 numaraya Erceg geldi artık bakalım hocaya güvenmek lazım tabi Dom Dom'un nasıl döneceği ve Carlos'un Euroleague performansı da bizim açımızdan oldukça önemli.

Ha twitter da yazdım burada da söyleyeyim Spa ile hiç ilgilenmedik biz o söylentilerin çıkmasındaki ana fikir Carlos'un istediği kontratı alması için elini sağlamlaştırmakdı Ergin hocanın ufak bir kıyağı oldu Carlos'a, e tabi hakediyor Caros bunu o ayrı.

Macvan ile Erceg arasında çok fark var. Bu yıl Macvan'ı gördük ne savunma yapabildi ne skor üretebildi. Tamamen hayal kırıklığı yaşattı.

Macvan sezonun bir yarısı iyi diğer yarısı kötüydü. O kadar yerden yere vurmak haksızlık. Daha 23 yaşında hem. Partizan'da neler yaptığını biliyoruz. Kalıbına göre de şutu olması çok iyi. Birden fazla üçlük attığı maçları da var. Kalıbı nedeniyle savunmada ve sırtı dönük oyunlarında büyük potansiyeli var ama kullanamadı. Ama Eurobasketten sonra karar vermek lazım. Bu arada Erceg bitti sanırım forumda öyle bir hava seziyorum?

Biliyorum ki Jamont konusunda çok düşündü hoca sonunda da vazgeçemediler. Eğer ondan vazgeçmiş olsak Planinic ile anlaşılmıştı bi sıkıntı yoktu o transferde. Göksenin'de aslan gibi dönünce biz vazgeçtik Planinic'den.

Şamil abi Planinic konusunda umarım pişman olmayız :( Planinic'i çok severim içim cız etti mesajını okuyunca :(

Gerçi Gordon da öyle değişik bi adam ki ne güvenebiliyorsun ne vazgeçebiliyorsun. Adam Türkiye kupası'ndaki Efes maçının son dakikalarında Savanovic'i tuttu ya, ötesi var mı? Bir periyotta 20-25 sayı atması falan ayrı bir olay zaten.

Spapnulis'i de almamisken Erceg ve Jawai'den daha iyi transferler yapmamizi beklerdim acikcasi. Kafamda bir suru soru isareti var iki oyuncu icin. Tabi ki ikisi de kendilerini kanitlamis ve ozellikli oyucular ama kafa karistiran unsurlar cok malesef. Ozellikle sakatliktan donecek olmalari ve Jawai'nin sure problemi. Kadromuzda bir uzun daha olsa Jawai transferine daha sicak bakabilirdim.

Yine de Final 8'in hayal oldugu goruslerine katilmiyorum. Iyi bir kadromuz var ki gecen sene bunu basaran Efes kadrosundan da cok daha iyiyiz bence. Pota altinda az oyuncumuz olmasi ve guard rotasyonu beni dusundurse de. Planinic transferini isterdim acikcasi. Umarim Dom Dom saglam doner de bir numarada Gordon ve Sinan'dan faydalanbiliriz. Yoksa butun bir sezonu Ender ve Arroyo ile goturmemiz zor gozukuyor. Kadromuza soyle bir bakarsak,

Arroyo-Ender-Engin
Goksenin-Sinan-Gordon
Marko-Domdom-Cenk
Erceg-Ersin
Furkan-Jawai

Cesitli hucum opsiyonlari olan ve derin bir kadromuz var bence. Pota altinda biraz yumusadik gibi ama rebound katkisi veren agresif kisalarimiz da bol. Domercant ve Erceg'in gosterecegi performanslarin sezonun kaderini cizecegini dusunuyorum. Ozellike o eski Domercant donerse bu kadroyla Euroleague'de bile rakipler icin cok can sikici bir takim oluruz. Final 8 hayal degil!!!

Macvan sezonun bir yarısı iyi diğer yarısı kötüydü. O kadar yerden yere vurmak haksızlık. Daha 23 yaşında hem. Partizan'da neler yaptığını biliyoruz. Kalıbına göre de şutu olması çok iyi. Birden fazla üçlük attığı maçları da var. Kalıbı nedeniyle savunmada ve sırtı dönük oyunlarında büyük potansiyeli var ama kullanamadı. Ama Eurobasketten sonra karar vermek lazım. Bu arada Erceg bitti sanırım forumda öyle bir hava seziyorum?

Partizan performansına değil, eğer hedeflerin büyükse Maccabi performansına bakmak lazım.

O zaman Erceg'in BJK değil CSKA performansına bakmak lazım. Gelirse inşallah Macvan'dan daha fazla katkı verir ama pek sanmıyorum umarım beni yanıltır. Eurobasketten sonra Macvan kararı verilse daha doğru olurdu bence.

Aynı şeyi Erceg içinde söylüyorum zaten. Macvan'ın akılda kalan tek maçı, ayhan şahenk, Efes maçı. Bu maç performansının yanına yaklaştığı maç yok nerdeyse,bu sezon Ersin nerdeyse tek başına taşıdı o pozisyonda.

kadromuz beli gibi

arroyo ender engin
gordon göksenin sinan
domercant cenk marko
ersin erceg(kleiza)
jawai furkan mutlu

handikapları hayli fazla.domdom uzun süre sakattı nasıl döneceği belli değil engin kasıma kadar yok gordon el bombası resmen adamın bir standardı yok çok iyi maçları var ama saç baş yoldurmuşluğu da çok özellikle yaptığı tercih hatalarıyla.sinan'ın kapasitesi belli.erceg soru işareti.takımda en güvenilir isim arroyo.onun da yaşı 36 bu uzun periyodda yerini dolduracak oyuncumuz yok.ligde yine en iddialı ekibiz ama euroleague performansını merakla bekliyorum.ya herkes bizi konuşacak ya da büyük hayal kırıklığı yaşayacağız gibime geliyor.

kadromuz beli gibi

arroyo ender engin
gordon göksenin sinan
domercant cenk marko
ersin erceg(kleiza)
jawai furkan mutlu

handikapları hayli fazla.domdom uzun süre sakattı nasıl döneceği belli değil engin kasıma kadar yok gordon el bombası resmen adamın bir standardı yok çok iyi maçları var ama saç baş yoldurmuşluğu da çok özellikle yaptığı tercih hatalarıyla.sinan'ın kapasitesi belli.erceg soru işareti.takımda en güvenilir isim arroyo.onun da yaşı 36 bu uzun periyodda yerini dolduracak oyuncumuz yok.ligde yine en iddialı ekibiz ama euroleague performansını merakla bekliyorum.ya herkes bizi konuşacak ya da büyük hayal kırıklığı yaşayacağız gibime geliyor.

Arroyo 30 Temmuz 1979 doğumlu 8 gün sonra 34 yaşına girecek. Adamı 2 yıl daha yaşlandırdınız. İnsanlara yanlış bilgi vermeyin.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...