2014-2015 Sezonu Transfer Çalışmaları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Nisanda belli olan bütçe indirimi nedeni ile yeni oyunculardan nasıl yenı "senaryo" talep ettik ve nasıl kabul ettiler anlayan beri gelsin . Ayrıca bütçe madem Nisan'da belli Furkanla neden bütçeyi zorlayacak anlaşma yapılıyor . Önce bütçeye uygun olmayan bir anlaşma yapıp sonra bu anlaşmayı daha kabul edilebilir bir noktaya çekmek (üç yıllık garanti kontrat oyuncu iyi niyet göstermye de bilirdi ) bence başarı değil iş bilmezliğin ilanıdır. Merdi kıpti secaaat arz ederken sırkatin söylermiş

Mevcut kadro şöyle:

Arroyo, Nolan
Aradori, Sinan
Micov, Pocius
Erceg, KG
Furkan

Bir pivot kesin alınacak ama, yetmez. Mutlaka uzun rotasyonuna bir takviye daha yapmak lâzım. Ben pivot + 4/5 oynayabilen bir oyuncunun daha mantıklı olduğunu düşünüyorum. Jawai riskine girilecekse, Gani Lawal 4/5 olarak alınabilirdi aslında. Trabzon'un bütçesi belli, çok yüksek ücretlere gelmediği ortada. Şuanki kadroya göre Ender'in takımda tutulması, Cenk'in kalmasından daha önemli. 4/5 olarak D.J. WHITE gayet iyi transfer olur.

Micov'un herhalde mental sorunları var. Bugünki maçta kadroda yoktu.Yunanistan maçında akla zarar bir hata yaptı. Faul hakkı dolmuşken son beş saniye kala rakibe faul yaptı. Yunanistan o 2 serbest atış sayesinde maçı 66-64 kazandı.Kafası başka yerde. 20 dakika civarında süre aldı ancak sadece 1 top kullandı.

Jawai ile 1 yıllık anlaştığımız yazılıyor. Yıllık 550 bin dolar diyorlar. Maç eksiğini kapatması ile fiziksel olarakta hazır olacaktır. Forma girmesi biraz uzun sürecek gibi. Hucumda iyi gözüktü ama savunmada toparlanması. Özellikle ikili oyun savunmasını düzeltirse dakikaları artar. Oynamak istiyorsa savunmasını öncelikle hizaya sokmalı. Bu kadroya en uygun pivot.

Jawai'ye 550 bin biraz fazla geldi bana. Normalde fazla değil tabi de hem bizim bütçe hem de Jawai'nun durumu malum...

"Önceki sezonki sakatlığı nüksederse kulübün kontratı tek taraflı feshetme hakkı vardı" gibisinden bir madde koydurulsa güzel olur.

Twitter'da yazıyordu. Geçen sene Jawai 1.1 milyon alıyordu. Yani yarı yarıya inmiş. 550 bin çok degil. Aradori ve Nolanla aynı parayı alacak. 550 bin doları euro cevirirsek 350 bin euro civarı yapıyor. Aradori ile aynı. Jawai ile yapılan sözleşme özel bir sözleşme olacak.

Jawai'yi bugün izledim.İyi başladı ama daha sonra bana pek ışık vermedi.Furkan'ın yanında sağlam bi pivotumuz olsa tamam diyeceğim ama yola Jawai'yle çıkmak intihar olur bizim için.

Adamın aylar sonra ikinci maçı zamana ihtıyacı var mevcut durumu karar vermek için çok erken . Riskli evet ama almamız gereken bir risk gibi duruyor

Jawai formda dönemlerinde bile Kazan'da ve Barca'da ortalama 16-17 dakika süre alıyordu.Bu adam ciddi bir rahatsızlık geçirdi, 1 sene basketbol oynamadı ve şimdi yılda 60 maçta oynayıp ortalama 20 dakikanın üzerinde sahada kalarak katkı vermesini bekliyoruz

Kısaca Jawai formda dahi olsa onu verimli kullanmak için rotasyonda toplam 3 pivot olmalı ya da 2 pivotun varsa Jawai'nin yanındaki ortalama 23-24 dakika sahada kalabilmeli

Markoishvili 2 yıl oynamasa bile gerekiyorsa risk alırsın.Keza bu sene Aradori alınmayıp Jamont Gordon riskine girilse yine sesimi çıkarmam.Çünkü bu tarz adamlar hep fizik hem de mental anlamda kuvvetli oyuncular.
Ama Jawai'nin fizik yapısı da geçirdiği rahatsızlıkta belli.Bu saatten sonra geri dönmesi mucize.Bizim de öyle bir uzuna ihtiyacımız var ki her maç 20 25 dakika ortalamayla oynayıp pota altını karartması gerek.Jawai bu beklentimizi karşılayacak düzeye gelecek gibi gözükmüyor.Back-up'ı Dorsey olsa, Lawal olsa anlarım da Jawai-Furkan pivot rotasyonu çok yetersiz ve riskli olur.
Tabi bu konuştuklarım mevcut durum için.İnşallah Jawai mucizeye imza atar ve sakatlığını atlatarak döner.
Gerçi çok farazi konuşuyoruz çünkü Jawai'nin kalıp kalmayacağı belli değil.Kısa rotasyonumuz tatmin edici.Umarım uzun rotasyonumuz da tatmin edici olur.

Piyasada üzerine bıraz daha verınce gelecek uzun kaldı mı kı . Maric var . Kazan yedek Pivot olarak dahi tutmadı Stimac var Malaga yedek Pivot olarak dahi tutmadı . Benim aklıma gelen başka isim yok . ZAten vasat bir adamı almaktansa Riske girmek daha iyi bence. Milano da uzun süreli bel sakatlığından kurTulan James'i aldı ki orada nuks olasılığı daha fazla .Endişe ettiğiniz şey tekrar emboli geçirme olasılığı ise o konuda musterıh olun o risk çok çok düşük normal bir insana göre bıraz daha yuksek demek hala binde x ile ıfade edılecek bır olasılık demek .Zaten tekrar anlaşma yapılacaksa nörolojı doktorlarından görüş alınmıştır mutlaka . Bir de bu sezon Keremi de 5 numarada görürüz dıye düşünüyorum . Geçen sezon Efesde zaman zaman 5 numarada oynadı Furkan'dan 1 cm uzun kalınlık olarak yakınlar hatta Furkan'dan biraz daha kalındır sanırım Kerem . Furkan kadar 5 numara oynar herhalde .

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...