2014 Dünya Kupası

Dünya Kupası'nda Kim Şampiyon Olur?

• Kullanılan toplam oy
    45
  • Anket kapatılmış .
Belçika'nın bu oyununu görünce gönlümüzde yatan Arjantin için endişelenmeye başladım her ne kadar turnuvanın ilk maçına nazaran toparlanmış olsalar da bu Belçika'ya karşı işleri hiçte kolay değil.

Kolombiya'nın ise çok net hakem hataları olmazsa Brezilya'yı eleyeceğini düşünüyorum.

Fransa-Almanya son maçlardan sonra Fransa biraz daha ağır basıyor tabi Benzama'nın tek forvet oynaması şartıyla :)

Kosta Rika - Hollanda maçı ise süprise en yakın maç gibi duruyor.

Hollanda bi şekilde çıkar tahminimce(hatta şampiyon olurlar bence). Brezilya'nın yeter balıyla geldiği :) Fransa daha iyi durumda Almanya'ya göre ama Almanya kalitesini yansıtabilirse tam olarak, tur atlar. Arjantin'i yıllardır çözemedim zaten bişey diyemiycem :)

Hollanda bir şekilde turlar. Baktılar olay kopuyor 20 dakika oynayıp çekiyorlar fişi.
Arjantin buraya kadar rahat geldi. Zor kazandılar gibi gözüküyor ama öyle ya da böyle alacakları maçlardı hep. belçika övülüyor medyada ama son maçın ilk yarısındaki gibi Fellaini'ye kafa topu atalım mantığıyla oynarlarsa mantar olurlar 20 dakikada. Bİr de Hazard'ın illa adam geçeyim inadının tutmaması lazım. Neticede karşı tarafın bütün hücumcuları birer Hazard.
Almanya ise elensin istediğim bir takım. Löw aç olduğumu bildiği halde Çin lokantasına gidelim diyen eski sevgilim gibi. Onu buraya koy bunu şuraya koy falan filan beni bozuyor. Ben gelenekçi adamım. Fransa kazanır umarım oturaklı yapısıyla. Almanya normal oyunuyla bu kupayı her türlü alırdı ama böyle yaparak resmen kaşınıyorlar.
Brezilyaya son maçtan sonra sempatim arttı az biraz. Fakat nefretten nötre geçtim. Kolombiya kazansın isterim ama çok umrumda değil.

Alman Halkı sonunda Löw'e istediklerini yaptırdılar ve sonuç ortada. Lahm sağ beke geçince geri dörtlü daha rahatlıyor, Bastian'ın üstündeki yük daha hafifliyor ve daha iyi oynuyor ve takım daha akıcı oluyor. Lahm dünyada ki çoğu orta sahadan daha iyi bir orta saha ama sağ bekte gerçekten eşsiz. Karşısında ki oyuncuyu kilitliyor ve yaptığı tüm bindirmeler tehlike. Şu kadro yapısını bozmazsa Löw Almanya benim gözümde hala net favoridir. Ah bir de Reus olsaydı...

Çirkef, bencil, gösteriş budalası Neymar'a da, Brezilya'ya da acayip gıcık oluyorum. İnşallah 5 atar Almanlar.. Arjantin de hiç göze hoş gelen futbol oynamıyor. Zaten Messi ile Di Maria'yı çıkarınca pek birşey kalmıyor geriye. Nerde eski efsane kadrolar? Keşke Kosta Rika, Kolombiya, Şili gibi bir takım şampiyon olsaydı ama.. Bu durumda Hollanda veya Almanya'dan biri şampiyon olur umarım. İstediğim Wesley'li Hollanda tabii ki. Ama çok iyi oynayıp dikkat çekmesin. En iyi oyuncumuzu da kaçırmayalım elimizden.

Almanya - Fransa maçı beklediğimiz gibi gerçekleşti. Almanlar bir tane attı üstüne yattı Fransa'da tempoyu arttıramayınca pozisyon bulmakta zorlandı bayağı.

Kolombiya -Brezilya maçı ise hakem sertliğe çok izin verdi kartlarını unuttu böylece bayağı sindirildi Kolombiya. Brezilya top oynamadan seke seke geldi buraya kadar ancak her ne kadar ofansif açıdan kötü olsada Almanların bu turu geçeceğine inanıyorum.

Van Gaal'in Krul hamlesi enfesti.

Müthiş bir taktisyen gerçekten.

Krul da tüm köşeleri buldu ve 2sini tutarak yarı finali getirdi.

Almanya-Brezilya
Arjantin-Hollanda yarı finalleri enfes olacak.

Almanya-Arjantin finali bekliyorum. Bakalım ne olacak :)

En başından beri yazıyorum Hollanda şampiyon olur diye. Var işte, bu turnuvada en başından beri Hollanda'da şampiyonluk damgası var gibi sanki. Nolursa olsun şampiyon olcaklar gibime geliyor :)

Biz Portakal ve Samba severlerin hayali olan Hollanda-Brazilya finali çok yakın :)Yalnız Sneijder reis ve ilk dünya kupası içi Hollandayı mı yoksa Maracana faciasını unutturmak isteyen Brazilyayı mı desteklesem karar vermek güç.Neyse Allah başka dert vermesin :)

Biz Portakal ve Samba severlerin hayali olan Hollanda-Brazilya finali çok yakın :)Yalnız Sneijder reis ve ilk dünya kupası içi Hollandayı mı yoksa Maracana faciasını unutturmak isteyen Brazilyayı mı desteklesem karar vermek güç.Neyse Allah başka dert vermesin :)

Sneijder Allah nazarlardan saklasin formu müthiş. Forvet arkası olarak kullanıldığında ne kadar faydali olduğunu görüyüruz şu turnuvada. Umarım Prandelli onu en çok verim vereceği,katkı sağlayacağı yerde oynatir.

Bugunde 2 topu direkten döndü. Sneijder'in olmasından dolayı Hollanda'nin şampiyon olmasını istiyorum...

Turnuva başlarken gönlümden geçenler belliydi;

Tarihin gelmiş geçmiş en iyisinin, artık bu kupayı kaldırmasının zamanı geldiğinden dolayı, Arjantin.

Olmazsa, gönlümüz tabi ki Sneijder'in de etkisiyle Hollanda'dan yanaydı. Bugün yarı finalde karşılaşmaları üzdü. Ama ne diyelim, bu maçı alan, kupayı da alsın.

Kalan takımlar arasında Wesley Sneijder'in de etkisi ile gönül net bir biçimde Hollanda diyor.

Turnuvadaki sonuçlara göre, takımlarda oynayan oyunculara göre kim haketti bilmem ama artık alması gerekiyor derseniz yanıt elbette bellidir.

2002 Dünya Kupası - Turnuva 2.'si
2006 Dünya Kupası - Turnuva 3.'sü
2010 Dünya Kupası - Turnuva 3.'sü

Panzerlerin elinde hiç de sırıtmaz bu kupa..

Hollanda Arjantin maçında Cüneyt Çakır düdük calacakmis. Büyük başarı onun adına finali kaçırsa bile.