2014 Erkekler Dünya Şampiyonası - İSPANYA (Genel Konular)

Olmazsa olmaz oyuncu Durant. Liderliği alabilecek tek isim o, o olmazsa taht kavgaları çıkar, imparatorluk parcalanir. :)

Steph de var, abi. Has adamımdır.

Stephen Curry - Damian Lillard - John Wall
James Harden - Klay Thompson - Demar DeRozan
Chandler Parsons - Gordon Hayward
Kevin Durant - Anthony Davis
Andre Drummond - DeMarcus Cousins

Paul George'un ardından bu tarz bir kadro gelebilir.

Wall, Beal ve Millsap şampiyonada olmayacak ABD'de.

Sırbistan'da da Nemanja Nedovic kadro dışı kaldı sakatlığından dolayı.

ABD'nin nasıl bir takım oyunu sergileyeceğini bilemediğim için şu anda en büyük favori olarak İspanya'yı görüyorum. 12 kişilik taş bir kadro ile oynayacaklar. Sonra değişime giderler herhalde. Gasol, Navarro gibi oyuncuları bir daha göremeyiz milli takımda.

Wall, Beal ve Millsap şampiyonada olmayacak ABD'de.

Sırbistan'da da Nemanja Nedovic kadro dışı kaldı sakatlığından dolayı.

ABD'nin nasıl bir takım oyunu sergileyeceğini bilemediğim için şu anda en büyük favori olarak İspanya'yı görüyorum. 12 kişilik taş bir kadro ile oynayacaklar. Sonra değişime giderler herhalde. Gasol, Navarro gibi oyuncuları bir daha göremeyiz milli takımda.

İspanya' nın kesin kadrosu belli oldu mu ki?
Aşağıda yazdığım kadro ile gelirlerse ABD dahil her takım korkmalı derim....

01 Jose Manuel CALDERON
02 Sergio RODRIGUEZ
03 Ricky RUBIO
04 Sergio LLULL
05 Juan Carlos NAVARRO
06 Fernando SAN EMETERIO
07 Rudy FERNANDEZ
08 Victor CLAVER
09 Felipe REYES
10 Serge IBAKA / Nikola MIROTIC
11 Pau GASOL
12 Marc GASOL

San Emeterio yerine Abrines var, gerisi aynı abi. :)

Güzeşmiş ;)
San Emeterio yerine Abrines' in tercih edilmesi de Navarro' nun kulis gücü olsa gerek ;)

Devşirme olarak Ibaka mı Mirotic mi? Hoş yani Gasol kardeşlerin yer alacağı bir kadroda Mirotic biraz lüks olacaktır ama Ibaka uzun rotasyonuna farklı özellikleriyle büyük derinlik katar.

Mirotic turnuvada yok abi. Ibaka olacak. Ben kendi sahalarında olmasa bu kadar şans vermezdim belki ama yaptıkları tiyatrolar yanında yetenekli de bir kadro. Hani Calderon, Rubio, Sergio üçlüsü bile her sene 1 fire verirdi, bu sene üçü birden oynuyor. Mesela bizde 1 tanesi bile hatta çeyrek tanesi bile yok. :)

Avustralya kadrosu da çok güzel ama muhtemelen en fazla çeyrek final yaparlar.

Mirotic turnuvada yok abi. Ibaka olacak. Ben kendi sahalarında olmasa bu kadar şans vermezdim belki ama yaptıkları tiyatrolar yanında yetenekli de bir kadro. Hani Calderon, Rubio, Sergio üçlüsü bile her sene 1 fire verirdi, bu sene üçü birden oynuyor. Mesela bizde 1 tanesi bile hatta çeyrek tanesi bile yok. :)

Avustralya kadrosu da çok güzel ama muhtemelen en fazla çeyrek final yaparlar.

Dediğin gibi İspanya Milli Takımı kadrosundaki PG lerin bir tanesi bile Türkiye' de olsa sınıf atlardık.
Rodriguez-Calderon-Rubio-Llull İspanya' da rotasyona girip duruyorlar, hiçbirinin de bundan memnun olduğunu zannetmiyorum; en zayıf halkayı seçip (en zayıf halka da kimine göre Llull olur, kimine göre Rubio, seçim yapmak bile zor) Türkiye Milli Takımı' nda oynatsan direk final adayı oluruz.

Repeša cuts down Croatia NT roster to 15.

Croatia NT coach, Jasmin Repeša, has thanked Fran Pilepić and Darko Planinić for their services, as two players didn't show enough to get into 12 players that will participate in FIBA World Cup, that starts this month.

These are the remaining 15 players that will travel to France for exhibition tournament where Croatia will play against Serbia, Greece and France:

Roko Leni Ukić, Oliver Lafayette, Rok StipÄ￾ević, Krunoslav Simon, Bojan Bogdanović, Mario Hezonja, Luka Babić, Damjan Rudež, Dario Šarić, Mario Delaš, Miro Bilan, Damir Markota, Ante Tomić, Luka Žorić and Lukša Andrić.

Son Kadrodan çıkarılanlarla birlikte ABD aday kadrosu 15-16 kişiye kadar düştü.

PG - Derrick Rose - Stephen Curry - Kyrie Irving

SG - James Harden - Klay Thompson - DeRozan

SF - Chandler Parsons - Gordon Hayward - Kyle Korver

PF - Anthony Davis - Kenneth Faried

C - DeMarcus Cousins - Andre Drummond

14 Kişilik aday kadro olacak Damian Lillard yada Mason Plumlee'den birisini daha seçecekler.Lillard'ın çıkarılacağı söyleniyordu ama Durant olayı sonrası farklı birşey denemezlerse Plumlee olacak gibi

Durant önemli bir kayıp ve şampiyonluk konusunda "acaba"ları akıllara getirebilecek bir gelişme. Ama kuşkusuz hala çok iyi bir kadrolar, ancak lider kim olacak sorusu akıllara geliyor. Steph bunun için en iyi aday. Eğer bir lider oyuncu karmaşası çekmezlerse, kısa rotasyonları zaten çok iyi, üç numara ceza şutörü kaynıyor. Pota altında Cousins bence ciddi fark yaratabilecek bir oyuncu, hücum yönünde uzun zamandan beri Dream Team'lerde böyle iyi bir uzun göremiyorduk. Son yıllarda "bekçi uzun" olarak Chandler seçiliyordu.

Ancak şüphesiz şu gelmeyen isimlerden sonra, full kadro olan İspanya'nın iştahı kabarmıştır.

Amerika koçu takımın liderlerinin Harden ve Rose olacağını açıkladı.

Nasıl bir karar görücez Rose çok iyi bir saha içi lideridir ama saha dışında pek o karakterde bir oyuncu değil.Takip ettiğim için rahatlıkla söyleyebilirim genelde söylenen saha dışında suskun pek konuşmayan birisi Harden zaten bence o tarz birisi değil.

Ama bu turnuvada Anthony Davis ve özellikle de Cousins'le eşleşebilecek bir oyuncu yok bence uzunlarda hala en iyi takım ki takımdaki gençlerin hiçbirisi de çaylak falan değil hepsi kendini ispat etmiş oyuncular.

Amerika koçu takımın liderlerinin Harden ve Rose olacağını açıkladı.

Nasıl bir karar görücez Rose çok iyi bir saha içi lideridir ama saha dışında pek o karakterde bir oyuncu değil.Takip ettiğim için rahatlıkla söyleyebilirim genelde söylenen saha dışında suskun pek konuşmayan birisi Harden zaten bence o tarz birisi değil.

Ama bu turnuvada Anthony Davis ve özellikle de Cousins'le eşleşebilecek bir oyuncu yok bence uzunlarda hala en iyi takım ki takımdaki gençlerin hiçbirisi de çaylak falan değil hepsi kendini ispat etmiş oyuncular.

Rose'un sakatlık dönüşü nasıl olacak bilemem ama saha içinde o liderliği yapabilir dedin gibi. Ancak ben Harden'a güvenip takım liderliğini vermem, acayip yetenek, çok iyi skorer falan ama olmaz yani. Ben Steph'in bir şekilde sıyrılmasını bekliyorum, saha içi o reaksiyonları, direnci gösterebilir, liderlik edebilir.

Evren Büker ve Samet Geyik kadrodan çıkarılmış. 16 kişilik kadro kaldı şimdi.

Kadroda kalanlar:
Kerem Gönlüm
Cedi Osman
Doğuş Balbay
Mehmet Yağmur
Sinan Güler
Ender Arslan
Cenk Akyol
Furkan Aldemir
Melih Mahmutoğlu
Oğuz Savaş
Emir Preldzic
Barış Hersek
Barış Ermiş
Serhat Çetin
Kerem Tunçeri
Ömer Faruk Aşık

Kaynak: basketfaul.com

Evren Büker ve Samet Geyik kadrodan çıkarılmış. 16 kişilik kadro kaldı şimdi.

Kadroda kalanlar:
Kerem Gönlüm
Cedi Osman
Doğuş Balbay
Mehmet Yağmur
Sinan Güler
Ender Arslan
Cenk Akyol
Furkan Aldemir
Melih Mahmutoğlu
Oğuz Savaş
Emir Preldzic
Barış Hersek
Barış Ermiş
Serhat Çetin
Kerem Tunçeri
Ömer Faruk Aşık

Kaynak: basketfaul.com

Evren Büker kalmalıydi Mehmet Yağmur'un yerine !!

Hiç doğru ve hoş bir karar olmamış bence..

Ayrılacak diğer 4 oyuncu tahminimce Mehmet Yağmur,Melih,Barış Ermiş ve Barış Hersek olur...

Muhtemelen şöyle bir kadromuz olacak;

Tunçeri-Ender-Doğuş
Sinan-Emir
Cenk-Serhat-Cedi
KG-Oğuz(Emir)
Ömer-Furkan

Şu kadrodan pek bir şey beklemiyorum.

Tek güvencem Ergin Ataman !!!

Rose'un sakatlık dönüşü nasıl olacak bilemem ama saha içinde o liderliği yapabilir dedin gibi. Ancak ben Harden'a güvenip takım liderliğini vermem, acayip yetenek, çok iyi skorer falan ama olmaz yani. Ben Steph'in bir şekilde sıyrılmasını bekliyorum, saha içi o reaksiyonları, direnci gösterebilir, liderlik edebilir.

Rose'u çok övüyor ABD koçu hazırmış sanırım ama katkısı ne olur bilemem ama Lillard-John Wall'i falan harcadı ki iyi demekki.ABD takımının hazırlık maçını izledim iyi oynadı

Curry'nin de çok fazla o rolü alacağını sanmıyorum.Aslında lidere ihtiyaçları yok ama son 2 turnuvada takımın en önemli parçası olan Durant'in gelmemesi sorun olacak.

Durant'in çekilmesinde Paul George'un sakatlığı etkili olmuş sanırım ve birde Rose'un zamanında imzaladığı tarzda bir sponsorluk anlaşması imzalamak üzereymiş buna engel olacak bir sakatlık istemiyor sanırım.

Durant yerine Rudy Gay geliyormuş ki Gay gençlerle dolu kadroyu görünce sapıtıcak kesin zaten adamda liderlik fantazisi tarzı birşey var eline gelen her topu atar artık.

Türkiye kadrosu bence çok yetersiz bu kadroda takımın skor yükünü taşıyabilecek birisi yok en azından 2015'e aday olmuşken oraya hazırlık yapılmalıydı.U18 takımından 1-2 oyuncu kadroda olsaydı çok iyi olabilirdi.

Drummond- Davis'den inanılmaz şeyler bekliyorum. Şu gelmeyen isimlerle ekstra yük bindi ve genç yaşta hırslı oynayacaklardır. İkiside ribaund ve blok canavarı. Kısa rotasyonları zaten kusursuz, 3 numara rotasyonu da harika. Şimdiden heyecanlandım bu dünya kupası çok güzel olacak bence tıpkı futboldaki gibi :)