Türkiye 72-76 Yunanistan. Belki de ilk defa son dakikalarına kadar maçın içinde olduğumuz bir maç oldu , son periyodu oynama tecrübesini edinemedik hazırlık maçları boyunca , gönül isterdi ki bu sayı artsın . Basit top kayıpları çok can yaktı , Sinan çok kötü oynadı. Sinan'ın savunma performansı noktasında biraz 'overrated' olduğunu düşünüyorum toplum bazında. Sinan perdelere çok fazla takılan bir oyuncu , rakibinin karşısında da caydırıcı bir savunması yok , savunma anlamında bana göre en büyük artısı zaman zaman yaptığı pas araları ve savunma kaynaklı sayılar bulabilmesi. Takımda Ömer Aşık'ın süreleri 2-3 dakika daha artabilir mümkün olduğunca sahada kalmalı. Geçen Ender-Emir , Tunçeri-Cenk kombinasyonlarıyla süreleri paylaştırsak dengeli hücum ettiğimiz dakikaları artırabiliriz demiştim , Emir-Ender beni yanıltmadı ama Tunçeri'nin dalgalanan performansı beni yanılttı.Rotasyonda doğru hücum eden oyuncuların süresini biraz daha artırmak lazım çünkü YeniZelanda , Dominik , Finlandiya , Ukrayna maçlarında küçük farklar çok önemli . Emir'in harika oyunu söylemezsek ayıp ederiz. Bazen çok kızsak da Ender'in aldığı 17 dakika bana kalırsa az , organize olmakta zorlandığımız dakika sayısını minumuma indirmek için küçük ayrıntılara dikkat edilmeli ,Ergin Hoca'nın en sevdiği iştir aslında ama hazırlık maçlarında geniş rotasyon ve eşite yakın dakikalar tercih etti. Cenk zaman zaman 4 numaraya kaydı,bunu bazen Galatasaray'da da görüyorduk, Cenk'in 4 numaraya kayması oyunun açılmasına yardımcı oldu.Kullanılabilir bir durum ama dakikasını abartmayarak. Bunun bize olumlu getirileri oluyor ikili oyunlar için uzuna alan açılıyor,ikili oyun sonrası penetre için kısaya daha geniş saha görüşü ve alan kalıyor.4 numaraya kayan genellikle Cenk oldu Emir değil(ısrarla ezberler ifade ediliyor sosyal medya ve bazı muhabirlerde) . Barış Hersek iyi başlamıştı maça sanırım sakatlıktan dolayı riske edilmedi , Kerem Gönlüm 1/5 saha içi isabeti , 3/6 serbest atış isabeti ve kendi standartlarının altında savunma performansı gösterdi maalesef, yani kağıt üzerindeki 4 numaralarımızdan toplam 28 dakika yararlandık ve 1/7 saha içi isabeti aldık,kalan dakikaları 4 kısayla geçirdik.
Bir ara denediğimiz 4 kısalı baskılı savunma düşüncesi hüsranla sonuçlandı , rakip sürekli boş üçlükler buldu.Bu 3 dakika fark biraz daha açıldı momentum biraz daha Yunanistan'a kaydı , zaten organizsyon sıkıntısı çekiyoruz Doğuş-Melih-Cedi-Cenk-Gönlüm(Aldemir) 5 inin mantığa sığar bir tarafı yok , ben bu 3 dakikayı boşa geçirilmiş bir 3 dakika , zaman kaybı olarak görüyorum.Ergin Hoca denedi ,başarısız oldu. Cenk genelde 5 üçlük kullanıyor maçlarda %40 lık bir isabetle oynaması biraz daha fazla sayı , biraz daha fazla oyun içinde kalmak demek bugün 1/5 attı. Kerem+Ender 'i yanyana kullanmadı hiç koç , savunma sıkıntısı olsa da denemekte görmekte fayda var bence denenmeli özellikle Emir'in dinlendiği dakikalarda.
Genel olarak detaylara daha fazla dikkat edilmesi gerekir , çünkü son dakikaları domine edecek bir oyuncumuz yok. Organizasyona daha fazla katkıda bulunan oyuncuların dakikalarının küçük küçük artması , Cenk'in ve guardlarımızın dış atış performansı , Gönlüm,Aşık 'ın özellikle Gönlüm'ün şu %13-15 lik saha içi isabetini biraz daha yukarı çekmesi bizim için duruma göre değişebilir ama +5,+7 belki de daha fazla sayının hanemize yazılması demek.
29 dakikada 18 sayı , 6 asist , 5 ribaund gibi muhteşem yüzdelerle oynayan Emir'in son 2 serbest atışı ve şutu kaçırması aslında herşeyi özetliyor.(hem Emir'in hem ülkenin sıkıntısı) Son dakikalara bu şekilde girdiğimiz her maç bu sıkıntıyı çekeriz , maç sonu oynamayı bilen 'winner' yok , bu açıdan maç içerisindeki küçük detaylar son çeyrekte işimizi biraz daha kolaylaştırabilir.Yeni Zelanda hazırlık maçlarında ekstra performanslar gösterdi son dönemlerde grupta ABD haricindeki her maç çok önemli.
Yunanistan bu galibiyetten memnun mudur? Hala hali hazırda olan sıkıntıları devam ediyor , aynı düzen işliyor. Zizis+Sloukas'ın daha fazla sorumluluk alması(özellikle skor) ve K-Pap'ın dakikalarının artması onlar için çok önemli.