Oyuncular salak değil, kimse Galatasaray'daki parayı bırakıp başka yere gitmek istemez. Çünkü burdaki paranın yarısını başka kulüplerde bulamazlar. Gönderileceklerden bonservis almayı geçtim, cebine para koymadan bitirsek işi yeterli olur. Bu yüzden ilk önce 48 futbolcuyu 20-24 seviyesine çekip, işe yaramayanlarla vedalaşalım. Sonra transfere her türlü bakılır.
Transferde geciktiğimizi düşünmüyorum daha vakit var. Bizim iskeletimiz hazır, sadece eksik bölgeleri gidereceğiz. Oyuncuların, tutup tutmama şansı yok, herkesin ne vereceği belli geçen senelerden. Eksik bölgelerde bile takım içinde 10 üzerinden 5'lik alternatifler var ama şampiyonlar ligi seviyesinde değiliz. Şampiyonlar ligi için eksik bölgeler ise oyun kuran stoper, kaliteli sağ bek, topu ileriye taşıyacak sağ açık, Burak'tan farklı özellikleri olan yedek forvet ve Melo giderse yerine orta sahada adam yiyen, sert bir oyuncu olarak düşünüyorum.
15/16 sezonu için sözleşmesi devam eden, performansı düşük, gönderilmesini istediğim oyuncuların alacağı ücretler:
Eray İşcan - 270k euro.
Tarık Çamdal - 1.3m euro.
Furkan Özçal - 650k euro.
Ontivero - 450k euro.
Yekta - 1.1m euro.
Dzemaili - 2.1m euro.
Olcan - 1.7m euro
Umut Gündoğan - 400k euro
Toplam : 7,9m euro
Sözleşmesi 15/16 sezonunda biten oyuncuların, 14/15 sezonunda aldıkları net ücretler:
Sinan Bolat - 1.3 m euro
Gökhan Zan - 990k euro
Engin Baytar - 990k euro
Eboue - 2.2m euro
Pandev 2.4 m euro
Aydın Yılmaz - 900k euro
Sabri - 1m euro
Toplam : ~9,78m euro
Yeni gelen oyuncuların 15/16 sezonunda alacakları net yıllık ücretler :
Podolski - 3m euro
Bilal - 800k euro
Sabri - 1.6m euro
Jem Karacan - 600k euro
Toplam: 6m euro
Gelenler ile sözleşmesi bitip gidenlerden oluşan maaş boşluğu yaklaşık 4 m euro. Eğer performansı düşük olup buna rağmen yüksek ücret olan oyuncuları da gönderirsek 12 m euro'ya yakın bir maaş boşluğu oluşuyor. 11 tane de futbolcuyu göndermiş oluyoruz. Bruma'nın(1,2m euro) kiralık gideceğini, Melo'nun(3,1m euro) da ayrılacağını düşünürsek 4,3 m euro, 14/15 sezonuna göre toplam da yaklaşık 16 milyon euro az maaş ödeyip ,13 oyuncuyu gönderiyoruz.
Kısacası, takımdaki çöpleri temizlersek 16 m maaş bütçesi ile iyi oyuncular alabiliriz yada sağlıklı bir ekonomimiz olur. Lütfen şu çöpleri temizleyin.