Ben son yazılanları okudum ve Jem Karacan'ı niye aldığımıza dair kafamda fikir oluşturamadım Enes bey. Şunu görelim şampiyonlukta en büyük pay tabi ki Hamzaoğlu'na gider ama aldığımız şampiyonluk inanın bana fazlaca "Türk işi" bir şampiyonluk. Benim derdim yerli almak yabancı almak değil , iyi oyuncu almak. Mantıklı hareket etmek , maaş yükünü azaltmak için sayıca fazla oyuncu gönderip daha az ama kalite sağlayacak oyuncu almak. Biz son 7 -8 haftada arka arkaya galibiyetler aldık fakat bu galibiyetler bazı şeyleri örtmemeli. Selçuk,Burak,Sneijder,Muslera,Melo gibi bu gibi anları fazla fazla oynayan oyuncularımızı ve motivasyon , birlik-beraberlik gibi mental olgularımızı öne çıkartarak kazandık bu şampiyonluğu.Kazanmamız gerektiği için kazandık bu bizim kültürümüzde var ama her zaman önde giremeyebilirsiniz son düzlüğe. Bunda da yerli antrenörün etkisi tabi ki çok büyük. Benim bir iddiam var ; bu son haftalarda oynadığımız maçları 10-17. haftalar arasında oynasaydık o oyunla ciddi puan kayıpları yaşayacaktık , söylemek istediğim bu. Bu sonuç endeksli performansı sezonun büyük çoğunluğuna yaymak zor çünkü bu iş fazlaca "Türk işi" . Kaldı ki ligde tüm takımlar güçleniyor , daha güçlü bir lig bizleri bekliyor.
Hamzaoğlu'nun kredisi var tabi ki ama hoca takımdaki eksiklikleri görmeli. Ben şuna inanıyorum hayatın her anında "istemek" , sürekli hedeflemek çok önemli. Hep daha fazlası daha iyisi için çırpınmak , gerektiğinde kavga etmek ,susup eldekiyle yetinmekten evladır bu yolda. Ergin Ataman'ı kayıtsız şartsız sevenlerden değilim , beğendiğim / beğenmediğim yönleri mevcut ve yeri geldikçe bunları dile getiriyorum . Ergin Ataman doğrudur yanlıştır ama hedefine ulaşmak için , yönetime istediğini yaptırmak için her yolu deniyor ve sürekli istiyor. Hamzaoğlu yönetime rest çeksin demiyorum ama biz onun daha iyi bir Galatasaray kurmak için hedefler koyduğunu görelim. Bu oyuncularıma güveniyorum , Ferguson gibi olmak istiyorum demekle olmuyor , realiteye dönüp kendini ve ekibini yargılayabilmeli insan.
Hoca takımdaki eksiklikleri görüyor ve güçlendirmek adına gece gündüz çalışıyor da olabilir . Rafael - Farfan - Gomez gibi isimlerle ilgileniyoruz bu aslında arayış içerisinde olduğumuzun da göstergesi bir yandan. Tamamıyla haksızlık etmememiz gerekir ama bir de ağızdan çıkanlar var. Kameralar karşısında ekibini korumak adına söylediği inanılmaz cümleler var kabul etmek mümkün değil. Burası Galatasaray , burada taraftar hep ister. Bunun bilincinde olmanız ve söylemlerinizde kitleleri karşınıza almamanız gerekir. Hocanın ve yönetimin kitleleri yönetemediğini açıkça görüyoruz. Eğer sağ açık - sağ bek - stoper ve yedek forvet , yedek kaleci transferleri olursa yaz döneminde ettiğiniz onca laf ( Sabri-Perreira'dan iyi , evlat , Jem çok yetenekli , Melo yerine kendi içimizde çözüm vs vs ) sizin sadece imajınızı zedelemiş olacak. Bekleyip göreceğiz , gerektiğinde de sert biçimde eleştireceğiz. Şampiyon yapan , çifte kupa kazandıran kişinin kredisi vardır fakat asla dokunulmaz değildir. Herkes herşeyi dile getirebilmeli.