Fatih Terimle yollar ayrıldıktan sonra değiştirdiğimiz teknik direktör sayısı ortada.Hala kafamızı başka yöne çevirelim yerli olsun,yabancı olsun.Şöyle genç olsun böyle kurt olsun sırf bu zihniyet yüzünden Galatasaray yıllarını kaybetti bir yığın antrenöre ve istedikleri vasat futbolculara milyon eurolar,dolarlar akıtıldı ortaya koskoca bir borç yığını çıktı.
2013-2014 Roberto Mancini - İtalya
2014 Cesare Prandelli - İtalya
2014 - Hamza Hamzaoğlu
2015-2016 Mustafa Denizli
2016-2017 Jan Olde Riekerink
2017 Igor Tudor
Simdi oncelikle sunu soyleyeyim. 2013 yilinda, Fatih Terim, bizi yari yolda birakip, tupcu federasyona gitmemis olsa, o sene sonunda da sampiyon olacagimizi tahmin ediyorum. Bir kez daha 3 sene ust uste sampiyon olup, koyup gececektik.
Sonrasinda yasananlar ise yonetimlerin hatalaridir. Mancini geldikten sonra, devre arasinda yapilan ve bizi ciddi maddi sikintiya sokan akil almaz transferler, Unal Aysal yonetiminin hatasidir. Getirilen teknik direktorler ise, cogunlukla Dursun Ozbek yonetiminin beceriksizligidir.
Prandelli, Hamza Hamzaoglu, Mustafa Denizli, Riekerink... Daha once de yazmistim. Bir meslekteki degeriniz, calistiginiz kuruma denk veya daha yukaridaki kurumlarda calisabilme potansiyelinizle olculur. Bu saydigimiz isimlerin, Galatasaray denginde veya ustunde bir kulup calistirabilmisligi varmi bizden sonra?
Pardon soyle sormaliydim. Bunlarin hangisinin su anda "isi" var? TSL'de dahi is bulamayan teknik direktorlerden bahsediyoruz. Onlarin cok yanlis secimler olmasi, Fatih Terim'i yalniz ve tek dogru tercih yapmaz. Oncelikle bu konuda bir anlasalim. 2 yanlis 1 dogru yapmaz.
Hadi Fatih Terim yöneticilerle,başkanlarla anlaşamıyordu peki bu kadar teknik direktör niye gelip niye gitti?? Dil bilmiyor demekte ayrı bir komedi yahu adamın açın bir biyografisini okuyun bari nasıl Galatasaraylısınız 4 yıl üst üste şampiyon yapan Uefa kupasını alan teknik direktörünüzün kariyerinden bir habersiniz.Dil bilmiyorsa Fiorentina,Milanı nasıl çalıştırdı.Dil bilmiyorsa Galatasarayda en son çalıştırdığı kadroda nasıl 11 yabancı vardı bunlar komik bahaneler.
Kendi değerlerimizi yerin dibine sokmada bir numarayız yahu kebapçı basmışmış da bilmem ne.Kardeşim daha dün Gattuso sahada adam tokatladı çok uzağa gitmeyelim Şenol Güneşin kameraya yanşımış argo sözleri var ortada bir kulüp başkanı başka bir kulüp başkanını tokatlıyor tüm bunlar normal ama Fatih Terim kebapçı bastı pes doğrusu sevmiyorsan sevmiyorum de ama böyle komik bahaneler sunma.
Fiorentina ve Milan'da gorev yapti dogurudur. Ama ikisinde de sezonu tamamlayamadan kovuldu. Bir donem, Fiorentina'ya guzel futbol oynatti, lig 3;lugune kadar yukseldi (Arada Milan'i 4-0 yendi) , kupada finale yukseldi. Ama herhangi bir kupa veya somut bir basari kazanamadan gorevinden ayrildi (veya kovuldu). Dolayisiyla verdiginiz referanslar, "orada basarili oldu, burada da olur" argumanini desteklemiyor. Ozellikle, 4 ay suren Milan macerasinda, birlikte calistigi oyuncularin anlattiklarindan anliyoruz ki, Italya'ya tam olarak entegre olamamasi, onun en onemli gidis sebeplerinden biri olmustur. Kisacasi Fatih Terim, Italya'da basarili olamamistir.
Diger verdiginiz, Gattuso, Senol Gunes vs ornekleri de hep "2 yanlis 1 dogru yapar" mantigiyla yazilmis seyler. Ben kesinlikle katilmiyorum.
Bana gore, bu sezon Tudor disinda herhangi bir teknik adamla bitirilip, onumuzdeki sezon Abdullah Avci ile calisilmalidir.