2017-2018 | Şampiyon Galatasaray Futbol Takımı

2 haftadır cumhurbaşkanından, başbakandan, başbakanın eşinden, spor bakanından, siyasilerden, TFF'den, Şeytan'dan, görsel ve yazılı medyadan yabancı sınırı ile ilgili bir söz, eleştiri, öneri duyan oldu mu? Ne olduysa 2 haftadır kimse yabancı sınırı demez oldu. Niye? Çünkü 2 haftadır Galatasaray puan kaybediyor, 2 haftadır Galatasaray'ın hakkı hakemler tarafından gasp ediliyor. Yani haftalardır yapılan tantananın nedeni Galatasaray'ın başarılı olması.

Son Feghouli cezasıyla, bu iş iyice ayyuka çıktı. Babel'in rakibin yüzüne istemeden de olsa vurduğu tekme, 2 maç iken sonradan itiraz olmamasına rağmen 1'e indirdiler. Feghouli'nin kırmızı kart bile olmayan pozisyonu 3 maç ile cezalandırıldı. Tudor'dan, oyun planından, atak oyundan önce konuşulması gerekenler; Galatasaray düşmanı hakemler, TFF ve spor ahalisi...

Umarım, bu akşam spor ahalisini "yabancı sınırı" üzerinde birleştiririz. Hepinizi üst üste koyacağız...

Oynanan oyunun son halkası da böylece Feghouli oldu..İşte bundan dolayı diyordum üzerimize oynanan oyunları görmek lazım diye..Bu olay Tudorun çıkardığı takımdan veya oynattığı sistemden çok öte bir olay..Biraz gözleri açmak gerekiyor..

Burak beyin dediği gibi yabancı sınırı diye aylarca medyada yaygara çıkardılar ta ki biz 2 haftadır puan kaybedene kadar!! 2 haftadır ses seda yok neden acaba? Biz puanlar kaybediyoruz diye olmasın sakın..Çok bariz bir şekilde üzerimize oynanan bir oyun var..

Bizler taraftar olarak bu oyuna gelmememiz gerekiyor..Sorunumuz keşke Tudor vs olsa..Emin olun onlar bizim başarılı olacağımızı düşündüğü için bu senaryolara giriyorlar ama ne yazık ki bunu kendi taraftarımız göremiyor..

Son düzenleme:
Feghouli'ye 3 maç ceza vermişler. Yuh artık! İyice mide bulandırmaya başladılar.

2 mac zaten direk kirmizidan dolayi da, 3. macin sebebi ne ola ki ? hicbir izahi yok, tamam adami itti su bu, ama bu sebeple 3. maci alan dunya da kac oyuncu vardir acaba ? rezalet bir durum bence, 3. mac cezasinin izahi bile yok, hakeme kufur yok sonrasinda taskinlik yok, efendice sahayi terketti gitti. yatacak yeriniz yok, iyi aile cocuklari sizi >=)

Her hafta bi takımın gönlünü yapmaya çalışıyorlar. Kontrolü çoktan yitirdiler. Yok mu bunları görevden alacak birileri.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Bugün güzel bir galibiyet aldık takımımızı tebrik ediyorum..Hızlı oynadığımız zaman fark yaratıyoruz sahada..Yalnız herkes 352'ye takmış vaziyette..Olay 352 ya da 433 değil, olay mentalite. Sahaya ne yansıttığın önemli olan..Bu maçta da bunu gördük..

Ayrıca Belhanda'nın da bu takım için ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gördük..Belki gösterişsiz gibi oynuyor ama arkada önemli işler yapıyor..En önemlisi Belhanda bu takıma hız katıyor..Baskı oyununda Ndiaye ile birlikte takımın vazgeçilmezlerinden..Bu takım hızlı oynamak zorunda!!

Son düzenleme:
Bugünkü farklı galibiyet çok önemliydi son 2 hafta yaşanan puan kayıpları sonrası. Sezon başında Kayserispor maçındaki gibi oynadık. İyi mücadele ettik, presi doğru şekilde yaptık, gol yollarında akıllı oynadık ve kazandık. Kadrolar açıklandığı zaman, "eyvah puan kaybı" düşüncesine girdim. Ama maçın başındaki erken gol, sistemin daha doğru oynanmasında önemli katkı sağladı. Çünkü ilk yarının sonlarına doğru maç 0-0 devam etseydi bu sistem tutmadı deyip sistemi değiştirecektik. Ama atılan golle birlikte yanlış hatırlamıyorsam bu sezon ilk defa oynadığımız sistemle farkı daha çok açtık. Bizi yenmek için rakip takımların 1-0 öne geçmesi gerekiyor. Eğer 1-0 biz öne geçersek rakip takım çok zor öne geçer. Oyunu iyi kitliyoruz, fizik olarak güçlüyüz, etkili kontra silahlarımız var. Yani rakip 1-0 gerideyiz hurra hücum yapalım derse 2'yi de 3'ü de yerler. Mesut Bakkal yanlış hatırlamıyorsam skor 4-0 iken takım hücuma çıkacağı anda sakin olun diye uyardı ve topu geriye verdiler. Artık onlar da neyi çok iyi yapıp neyi yapamadığımızı iyi biliyorlar. Gençlerbirliği kötü oynamadı özellikle orta saha ve hücumda etkililerdi ilk yarının bir bölümü özellikle. Ama defansları cidden leş. Beşiktaş ve Başakşehir bunlara nasıl yenilmiş acaba.

Bu maç özelinde Tudor'un, skor 4-0 olduktan sonra sarı kart sınırında bulunan Fernando'yu çıkarma hamlesini beğendim. Yerinde bir değişiklikti. Maicon'u da yine aynı şekilde çıkarması iyiydi. Çünkü Maicon'a ciddi bir yük biniyor hem defansta hem de hücumda. O yüzden onun dinlenmesi iyi oldu. Ama Tolga'nın çıkıp Koray'ın oyuna girmesini hiç iyi bulmadım. Yasin veya Sinan girseydi belki 6'yı 7'yi bile bulabilirdik. Orta saha çıkarıp neden defans aldık hiçbir fikrim yok. Zaten yenilen golde de Koray'ın büyük hatası var. O değişiklik harici Tudor'u beğendim.

Takımda sol tarafın komple olmaması her geçen maç daha fazla göze batıyor. Latovlevici'nin girdikten sonra 1 tane olumlu hareketi yok mesela. Sol ayaklı sol stoperimiz olmadığı için Serdar ve Denayer mecbur sol stoper oynuyor ve oyun kurmada hata yapıyorlar. Seneye mutlaka oraya Maicon gibi bir sol stoper bulmak lazım. Ayrıca Asamoah ne kadar erken gelebiliyorsa gelmeli. Ne Latovlevici ne de Linnes bizde oynayacak seviyede değiller. Sol taraftan hiç hücum yapamıyoruz.

2 haftalık bir ara var sonrası Başakşehir deplasmanı. Başakşehir bize hep ters gelmiştir. En son onlara karşı galibiyetimizi de 2015'te aldık. Son 4 maçta 1 beraberlik 3 mağlubiyet aldık. Bu maçta da yine zorlanacağız. Feghouli ve Serdar yok. Zor ama bu maçı kazanırsak zaten şampiyonluk şarkıları söylenmeye başlanılır. Tudor'un üzerinde büyük maçları kazanamama stresi var. Bu maçta kırılırsa sonraki maçlar o kadar zor olmaz. Zaten ikinci devre Bjk, Ts, Bursa, Konya, Başakşehir, Antalya maçları içeride olacak. Bu çok önemli bir detay.

Yolun sonu şampiyonluk olsun.

Ya arkadaş senin sıkıntın ne ya? Niye sürekli kanatsız oynuyor bu takım, niye macera arıyorsun kendi kendine ?!!!

Ben israrla basaksehir macini bekliyorum. su 4-0 yenildigimiz igrenc macin rovansini bekliyorum. basak uzerine 2-3 transfer yapti gecen yilki takima, biz de komple yeniledik yani tudorun istedigi takim olmusuz sozde, macin nerede oldugu onemli degil bizim stad basagin stadi veya uganda da bir yerde, merakla o maci bekliyorum. iyi hoca su bu hespinin notunu o macta verecegim. 1 farkla yenilirse buyuk hoca, 2 farkla yenilirse eh iste, 3 fark degisen hicbirsey yok, daha beteri de olmaz herhalde.

31 ekim de uzerine basa basa bu yaziyi yazdim, bosuna yazmadim, gorunen koy o kadar barizdi ki tasi gedigine koymak kaliyordu bana, ama Tudorun hakkini yemeyeyim kendisini gelistirmis, gecen yil 4-0 yenilmisti bu yil 4-1 simdilik,

Kendi takimi degil diye 4-0 yenildiginde kimse ses etmemisti, simdi guya takimi kendi kurmusya yine 4 yedi, en hafifinden sunu soyleyeyim 2 farkli takimla ayni takimdan 4 yiyorsan senin capin ederin budur, Futbol bilgin felan hikayedir, Senin gibi teknik adam olmaz.

Bu adam gram teknik bilgi beceriye sahipse ben adam degilim!!!

Mac 5-1 bitti, rezalet resmen - koyune donsun bu adam, elin hocasını is bilir diye kavga ederek alirsaniz olacagi budur!

Moderatör tarafında düzenlendi:
Herkesin korktuğu, yenilmez denen takımı kendi salak saçma fantezilerine 4 lük edip madara ettin ya defol git tez zamanda!

Basketten sonra futboldada çok güzel hezimet yaşadık bugün ama sorumlulular hala o koltuklarda.Bu ülkede bu koltuklar ne değerli arkadaş ne olması lazım daha yahu ne olacak ki o koltuklardan ineceksiniz!!!

Neymiş efendim Belhanda çok iyiymiş, fizik gücü varmış, sahanın her yerindeymiş, Tudor'un sistemine çok iyi uyuyormuş!

Moderatör tarafında düzenlendi:
5 tane yemişiz ne hakem diyorsun, demeyin; ilk iki golde ince şekilde hakem itelemesi var. İlk gol faul değil, ikinci gol bizim lehimize tehlikeli hareket olarak değerlendirilmeliydi. Bu hakemi kimse eleştirmeyecek çünkü bariz bir hata yapmadı. Başakşehir net bir galibiyet aldı, galibiyetlerini küçültmek için yazmıyorum.

Başakşehir'in rakip kim olursa olsun oyun planını bozmayışı çok önemli. İlk 4 hafta önde basan, sonra ne olduysa basmayan, bir maç üçlü oynayan, öteki maçta 4lü oynayan, diğer maç çift forvete dönen, sonraki maç tek forvet ile çıkan Tudor'un bunu anlamasını beklemiyorum. Her maç ayrı macera aramaya gerke yok. Galatasaray'ın bir oyun planı olur, ona göre oynar.

Eren ve Gomis ile oynadın, onlara top getirecek oyuncular yok. 2-0 yeniksin, değişiklik yapmıyorsun. 2-1'e getiriyorsun değişiklik yok. 3-1'e geliyor yok. Abi sen ne iş yaparsın orada? Sonuç olarak Başakcity, Fener, Beşiktaş ve Trabzon'a karşı, 7 maç 1 beraberlik, 6 mağlubiyet. Daha doğru düzgün gol atamamışsın bunlara. Bir de halen utanmadan Galatasaray'ın teknik direktörü!

Bu arada Galatasaray Genel Kurulu'ndan iğreniyorum. Göksel Gümüşdağ, bizim kulüp üyesi. Az önce, üyesi olduğu kulübü(yanlış anlaşılmasın bu kulüp Galatasaray) yendi diye başkan haline bakmadan göbek atıyordu. Olay buradan başlıyor...

Mac sonu aciklamasi tam bir facia idi, utandim resmen soylediklerinden, duyun da inanmayin, rakipte Adebayor var dedi :) Bu adamin istifa erdemine sahip olduguna inanmiyorum. cocuk gibi birsey, Fifa Manager da oldugunu dusunuyor galiba, gerceklerle hic alakasi yokmus gibi davraniyor.

Şu rezilliğin sorumluları başta Tudor olmak üzere tüm oyuncular ve hakemdir!! Tudor'dan başlamak gerekirse; yahu rakibin orta saha adamları yokken sen nasıl kanatsız diziliş ile başlarsın!! Bu nasıl bir akıl tutulmasıdır..Bu maça 433 ile başlamak lazımdı yazıklar olsun!!! Emre ve Mahmut kadroda yok iken Başakşehir'in kanatlardan geleceği apaçık belliydi..Bunu görememek gerçekten akıl tutulmasıdır!! Bu sezon ikinci kez aynı hatayı yaptın ve bu sefer vazo gerçekten kırıldı..Kendi kendine sıkmak bu olsa gerek!!

Oyunculara gelirsek böyle oynamaya kimsenin hakkı yok!! Muslera bile dağınık halde, Maicon ve Denayer rezalet, Belhanda'nın sahada varlığı belli değil, Gomisin o yırtıcılığı bile kaybolmuş vaziyette!!Hakeme gelirsek; tüm bu eleştirilerimin dışında ilk yarıda yine ince ince doğradı..Birinci golde faul yoktu, ikinci golde ise rakibin tabanını atladı!! Tabi bunlar bugünkü maçın gölgesinde kalacak Tudor ve oyuncular sayesinde!!

Adam gitti basaksehire çift forvet çıktı yetmedi kanatsız çıktı yetmedi oyuna inatla müdahale etmedi utanıyorum ya şu takimın büyük maçlarda oynadığı oyundan bu nasıl bir rezilliktir .Adamların orta sahaları yoktu birde utanç verici söylenecek birşey ne çilemiz varmış arkadaş 2 sezondur hem futbolda hem basketbolda .