2017/2018 Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi

Fenerbahçe-Galatasaray (M)
Galatasaray-Eskişehir (G)
Büyükçekmece-Galatasaray (G)
Galatasaray-Trabzon (G)
Y.Giresun-Galatasaray (G)
Galatasaray-Tofaş (M/G)
Uşak-Galatasaray (G)
Galatasaray-Beşiktaş (M/G)
Sakarya-Galatasaray (G)
Galatasaray-İBB (G)
Banvit-Galatasaray (M)
Galatasaray-Efes (G/M)

3 tane ekstra maçımız var.

Beşiktaş, Efes ve Tofaş şu maçlarda 3'te 3 veya 2 yapabilirsek play-off şansımız yüksek. Tabi Eskişehir ve Sakarya'yı kesin yenmek şartı ile.

7. sırada olabilirsek

Çeyrek Final:

Galatasaray-TOFAŞ

Yarı Final Yolu:

Beşiktaş-Daçka/Efes/Banvit

olacak.

Şu an bunları telaffüz etmek hayal gibi gelebilir ama iyi bir kenetlenme ve aslında takıma cuk oturacak 1-2 takviye ile imkansız diye bir şey de yok.

Koçumuz muhakkak düşünmüştür bir hazırlık maçı mutlaka oynamamız lazım. Haftaiçi Çarşamba veya Perşembe bir hazırlık maçı FB Doğuş maçı öncesi çok iyi olur.

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde 19. Haftanın Sonuçları, Puan Durumu ve 20. Haftanın Maç Programı:

19. Haftanın Sonuçları:

TOFAŞ 84-79 Sakarya Basket

Yeşilgiresun Basket 90-81 İstanbul BŞB

Trabzonspor 88-84 BANVİT

Demir İnşaat Büyükçekmece 63-77 Anadolu Efes

Eskişehir Basket 84-85 Gaziantep Basketbol

Fenerbahçe Doğuş 80-60 Galatasaray Odeabank

Pınar Karşıyaka 71-93 Darüşşafaka

Muratbey Uşak 65-75 Beşiktaş Sompo Japan

Vr8LQv.png

20. Haftanın Maç Programı:

BANVİT - Yeşilgiresun Basket

Galatasaray Odeabank - Eskişehir Basket

İstanbul BŞB - TOFAŞ

Gaziantep Basketbol - Demir İnşaat Büyükçekmece

Darüşşafaka - Beşiktaş Sompo Japan

Anadolu Efes - Trabzonspor

Pınar Karşıyaka - Fenerbahçe Doğuş

Sakarya Basket - Muratbey Uşak

Son düzenleme:
Bu haftaki maç çok önemli. Eskişehir'e yenilirsek düşme stresini hissetmeye başlarız. Antep de kendi sahasında yenerse sıkıntılı dönem başlar bizim için. Bu hafta taraftar olarak da sağlam destek vermemiz lazım.

önümüzdeki 5 maç sonunda 7. sıraya çıkabiliriz.
Biz sırasıyla B.çekmece,trabzon,giresun,tofaş,uşak ile oynuyoruz hepsini kazanırsak 38 puan olur en çok tofaş maçı zor geçer
İBB uşak(g),BJK(m),sakarya(m),daçka(m),banvit(m) 34 puana çıkar
ekişehir,ksk(g) FB(m),daçka(m),b.çekmece(G),trabzon(m) 37 puana çıkar
sakarya bugün uşak maçını aldı varsıyorum beşiktaş(m),daçka(m),ibb(g),banvit(m),efes(m)38 puana çıkar

bizim asıl zor maçlar bu 5 maçlık dönemden sonra başlıyor zaten ondan sonra 7.sırayı koruyabilir miyiz çok şüpheliyim

Şu an ligde 9.sıradayız. 10.sırada ki İBB'de Buva'ya talip var bir iki gün içinde ayrılırsa şahane olur. Bunun haricinde önümüzde ki fikstür güzel ama asla kolay değil. Her takım her takımı zorluyor. Bizim Banvit ve Efes maçımızın son 2 maç olması büyük avantajımıza olacak. O yüzden önümüzde ki süreci en iyi biz değerlendirirsek ilk 8'e yerleşebiliriz. Çok kritik bir maratona giriyoruz bizim için belirleyici unsur sakatlık yaşamamak olacak. İnşallah ilk 8'e doğru geliyoruz.

Son 5.30 Uşak 64-61 önde Sakarya deplasmanında haydi be Uşak kazan şu maçı bu maçı Uşak kazanırsa bence 7 den play off a gireriz.

Ya abi play-offa girmemiz niye önemli sizin için? Girsek bile çeyrek finalde eleneceğiz zaten ne gereği var. Şampiyonluk hariç her sonuç taraftar için başarısızlıktır. Eurocup'a katılım için yeterli derece alalım yeter de artar.

Tercih yani? BANVİT ve Beşiktaş Sompo Japan EuroCup'a katılmayı kabul ederse zaten gidemiyoruz. "Galatasaray play-off'a bile kalamadı," cümlesi benim hoşuma gitmiyor. Gerçi yönetim memnun. Sende memnunsun anlaşılan.

Benim bildiğim anlaşma var giden kulüpler 3-4 yıllığına gidiyor. Zaten FikOrman Uleb'in turnuvalarına hırsızlık demişti onların anlaşmayı bozacağını sanmıyorum. Seneye Eurocup'a gideceğimizi bilsem 14. sırada bile olmayı kabul ederim çünkü bu sezon bitti artık. Ha çeyrek finalde elenmişiz ha 14. olmuşuz. Arada hiçbir fark göremiyorum. Şampiyonluk harici her derece aynı.

Şahsen ben 8. sıradan bile olsa play off yapmamızı isterim sonuçta biz Galatasarayız play off dışında kalırsak takımın geçmişine ayıp olur. (Oktay hoca sezon başı gelse bu takım ligte yarı final oynardı.)

Benim bildiğim anlaşma var giden kulüpler 3-4 yıllığına gidiyor. Zaten FikOrman Uleb'in turnuvalarına hırsızlık demişti onların anlaşmayı bozacağını sanmıyorum. Seneye Eurocup'a gideceğimizi bilsem 14. sırada bile olmayı kabul ederim çünkü bu sezon bitti artık. Ha çeyrek finalde elenmişiz ha 14. olmuşuz. Arada hiçbir fark göremiyorum. Şampiyonluk harici her derece aynı.

Bu mantıkla gelecek yıl sezon başlamadan çekilelim, nasılsa şampiyon olamayız :)

Bu mantıkla gelecek yıl sezon başlamadan çekilelim, nasılsa şampiyon olamayız :)

Yazdığınız argümanla hiç alakası yok yazdığımın. Bir kere futboldaki ligle basketboldaki lig aynı değil. Çünkü orada ilk 2'ye girince ŞL oluyor yani şampiyon olmasan bile ŞL'ye gitme şansın var. Ama basketbolda şampiyon olsan bile EL'ye gidemiyorsun. EL'ye gitmek için tek yol Eurocup'u kazanmak. Onun haricinde ligde şampiyon olmak dışındaki her sonuç önemsiz. Eurocup şampiyonluğu lig şampiyonluğundan daha değerli oluyor. Gelecek sezon ligde 14. olacağız ama Eurocup'u kazanacağız deseler koşulsuz şartsız kabul ederim.

Yazdığınız argümanla hiç alakası yok yazdığımın. Bir kere futboldaki ligle basketboldaki lig aynı değil. Çünkü orada ilk 2'ye girince ŞL oluyor yani şampiyon olmasan bile ŞL'ye gitme şansın var. Ama basketbolda şampiyon olsan bile EL'ye gidemiyorsun. EL'ye gitmek için tek yol Eurocup'u kazanmak. Onun haricinde ligde şampiyon olmak dışındaki her sonuç önemsiz. Eurocup şampiyonluğu lig şampiyonluğundan daha değerli oluyor. Gelecek sezon ligde 14. olacağız ama Eurocup'u kazanacağız deseler koşulsuz şartsız kabul ederim.

Yasin görüşlerine saygı duyuyorum. Seni böyle düşünmeye iten olaylar yaşadık doğru fakat önümüzde iç sahada Tofaş, Sompo Japan, Anadolu Efes maçlarını kazandığımızı düşün? PlayOff'ta Doğuş harici her takımla mücadele içine girebiliriz. Bu inanç bu istek hem bizlerde hem koçumuzda fazlasıyla var. Oyuncu grubu da hırsla geliyor. Gerekeni hep birlikte son topa kadar neden yapmayalım kardeşim ? Başaracağız, başarmak için ne gerekiyorsa çabalayacağız.

(Eurocup'la anlaşmamız var seneye otomatik gideceğiz bildiğim kadarıyla bu arada)

Yasin görüşlerine saygı duyuyorum. Seni böyle düşünmeye iten olaylar yaşadık doğru fakat önümüzde iç sahada Tofaş, Sompo Japan, Anadolu Efes maçlarını kazandığımızı düşün? PlayOff'ta Doğuş harici her takımla mücadele içine girebiliriz. Bu inanç bu istek hem bizlerde hem koçumuzda fazlasıyla var. Oyuncu grubu da hırsla geliyor. Gerekeni hep birlikte son topa kadar neden yapmayalım kardeşim ? Başaracağız, başarmak için ne gerekiyorsa çabalayacağız.

(Eurocup'la anlaşmamız var seneye otomatik gideceğiz bildiğim kadarıyla bu arada)

Gönül ister ki tabii ki gidebileceğimiz en üst noktaya gidelim. Ama gitmesek de çok önemli değil neticeye bakarsak. Finali oynayıp kaybetmekle play-off'a kalamadan elenmekle hiçbir fark yok sadece bunu belirttim. Tarih ikincileri yazmıyor hele hele basketbolda ligde 2. olanları. Ligde şampiyonluk bile maddi ve manevi hiçbir kazanç sağlamıyor kulüplere. Eğer yazdığınız gibi anlaşmamız varsa ve seneye doğrudan gideceksek bu çok iyi bir haber. Böylece son maçlara üzerimizde baskı olmadan çıkarız.

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde 20. Haftanın Sonuçları, Puan Durumu ve 21. Haftanın Maç Programı:

20. Haftanın Sonuçları:

BANVİT 104-80 Yeşilgiresun Basket

Galatasaray Odeabank 84-78 Eskişehir Basket

İstanbul BŞB 73-80 TOFAŞ

Gaziantep Basketbol 87-67 Demir İnşaat Büyükçekmece

Darüşşafaka 74-67 Beşiktaş Sompo Japan

Anadolu Efes 98-91 Trabzonspor

Pınar Karşıyaka 69-74 Fenerbahçe Doğuş

Sakarya Basket 83-73 Muratbey Uşak

PlzgL5.png

21. Haftanın Maç Programı:

Beşiktaş Sompo Japan - Sakarya Basket