2017/2018 Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi

Çekişmeli geçen Uşak Giresun maçına bakıyorum da bir ara bizimle adı geçen Davon Jefferson Giresun'da sahada. Kilo sorunu göze çarpıyor.

Uşak maçında Bynum resmen gölge savunması yaptı. Yıllarca yazdım ama son 3-4 senede epey düşüş yaşamış gibi.

Ibekpa'nın şortu da oyun tarzı gibi tam seksenler havası yaratıyor.

Zamanında dakika vermediğimiz ve bizdeyken zerre gelişme kaydedemeyen Sertaç konusunda Ufuk Hoca'yı tebrik etmek lazım.

Eldridge çok iyi oyuncu.

Tofaş müthiş bir zaferle Daçka'yı devirdi. Willbekin kötü oynadı ama JJ Johnson oldukça iyidi. Bu iki ismi de seneye alabilsek güzel olur ama özellikle JJ çok kalite oyuncu.

Üç haftadır, Eskişehir maçlarına denk geldim ve izledim. İnanılmaz bir düşüş var bu takımda. Özellikle bu hafta, sanki kasti oynamadı takım. Oyuncular para almıyor ya da başka bir problem var. Güzel bir seri yakalarsak, böyle giderse Eskişehir'i ve BBSK'yı geçebiliriz.

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde 16. Haftanın Sonuçları, Puan Durumu ve 17. Haftanın Maç Programı:

16. Haftanın Sonuçları:

İstanbul BŞB 85-71 Eskişehir Basket

Muratbey Uşak 85-82 Yeşilgiresun Basket

Beşiktaş Sompo Japan 78-74 Trabzonspor

Sakarya Basket 77-67 Demir İnşaat Büyükçekmece

Gaziantep Basketbol 66-77 Galatasaray Odeabank

Darüşşafaka 54-58 TOFAŞ

BANVİT 63-61 Fenerbahçe Doğuş

Anadolu Efes 89-77 Pınar Karşıyaka

gOZAZQ.png

17. Haftanın Maç Programı:

Yeşilgiresun Basket - Beşiktaş Sompo Japan

Eskişehir Basket - BANVİT

Galatasaray Odeabank - Darüşşafaka

TOFAŞ - Muratbey Uşak

Fenerbahçe Doğuş - Anadolu Efes

Pınar Karşıyaka - Gaziantep Basketbol

Trabzonspor - Sakarya Basket

Demir İnşaat Büyükçekmece - İstanbul BŞB

Son düzenleme:
Göktürk Ural'a tokat hadisesini hem oyuncunun ailesi hem de menajeri büyüttü. Menajeri kimdi Levent Topsakal yani Can Topsakal'ın biraderi.
Ayrıca kimse kusura bakmasın Göktürk Ural'a atılan tokatla bu tokat aynı değil. Çocuk günlerce yüzündeki kızarıklıkla dolaştı.

Göktürk Ural'a tokat hadisesini hem oyuncunun ailesi hem de menajeri büyüttü. Menajeri kimdi Levent Topsakal yani Can Topsakal'ın biraderi.
Ayrıca kimse kusura bakmasın Göktürk Ural'a atılan tokatla bu tokat aynı değil. Çocuk günlerce yüzündeki kızarıklıkla dolaştı.

Tokatın niteliği mi oluyormuş? Böylesi komik bir değerlendirmeyi ilk defa okuyorum!
Aynı spor şirketinin farklı pozisyonlarındaki iki çalışanından biri, diğerine canlı yayında tokat vurup azarlıyor ve bunu mahrum izhar edecek yönlerini bulabiliyoruz; Melih'in yüzünde iz kalmamış ya da hafif baba şefkatiyle okşamış...

Bu tipik bir şiddet tezahürüdür; suçtur, kişiliksizcedir ve en önemlisi de, o karakter fukarası Melih'in ebeveyni ve ailesi bu tabloyu gördüğünde olağan mı karşılayacak?
Biz de okulda çocuklara vurunca, müfettişler ''okulda şiddet yasak'' diyorlar; ancak öğrenci yaramazlık yaptı ve ben onun iyiliği için sert br ikazda bulundum diyoruz ama hayır, bu olmaz denilir!

Şiddetin kategorisi ya da ölçüsü olamaz; bu Melih için onur kırıcı bir hâlettir ve koç için de, hem ikili davranıştır hem de şiddet eğilimli bir seciye profiline haiz olduğunun ispatıdır!
Acaba Vesely'e de kurabilir mi merak ettim? Çünkü her maç rakiple dalaşan ve hakemlerle uğraşan bu adam da sopayı hakediyor...

Obra'nın yaptığına tokat deniliyorsa sadece komiklik etmiş oluyoruz. Siz de çok iyi biliyorsunuz ki tokat bile değil o hareket. Vesely'i de bağırıp çağırıyor adam yüzüne alık alık bakan birine şiddetli bile olmayan bir uyarı yapmış.

Bana da pek tokat gibi gelmedi yapılan hareket. Daha ziyade buraya bak lan şapşal tarzında bir müdahale. Tokat demek abartı oluyor. Yanılmıyorsam Obranın Bjelica'yı bir arkadaşına saygısızlık yaptı diye kolundan tutup maçtan defetmişliği var. Sezon sonu göndereceği amerikalı için kendi vatandaşını sahadan kovabilen bir adam. Vesely de dinlemez Melih de. Bu konuda tarzı karakteri belli , beğenip beğenmemek tercih meselesi tabi.

Diğer taraftan Ergin hoca'nın yaptığı işler kötü giderken hıncını hiç süre almayan gencecik bir çocuktan çıkarmasıydı. O sezon takımda tokatlık bir sürü ruhsuz varken üstelik. Bu nedenle eleştirilmesi çok da abes değildi.

Son düzenleme:
Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu dün yayıncı kuruluşa konuk oldu. Söyledikleri şeyler arasında en çok dikkatimi çeken önümüzdeki sezon yumuşak bir geçiş ama 2019-2020 sezonu itibariyle kulüpleri ciddi mali kriterler getirilecek ve yaptırım uygulanacak demesi. Türk basketbolu için çok önemli bir hamle olacaktır. Umarım kararlı bir şekilde hareket edilip bu uygulama hayata geçirilir.

Toney Douglas' a ne olmuşsa Mehmet Yağmur'dan hallice oynuyor. Bu sene takip ettiğim kadarıyla fiyasko bir transfer olmuş Efes için.

Herhalde fb-efes oyuncuları da aynı benim gibi yeni uykudan kalkmış hala uyanamamışlar. Çok sıkıcı bir maç oluyor.
Yalnız bu sıkıcı maçı izlerken Efes'deki Dunston-Stimaç ikilisi bizde olsaydı ne de güzel olurdu diye de aklımdan geçirmedim değil...

Ergin Ataman ilk başlarda Efes'e hareket getirse de geçen zaman içinde fiyasko oldu... Kendi kurmadığı kadro fakat berbat bir kadro da değil. O'nun winner yapısını kaybettiğini görmek üzücü... Maçı izlemedim fakat maç sonu Obra hakkında söylediği şeyler doğruysa vah Obra koçun haline...

Ergin Ataman ilk başlarda Efes'e hareket getirse de geçen zaman içinde fiyasko oldu... Kendi kurmadığı kadro fakat berbat bir kadro da değil. O'nun winner yapısını kaybettiğini görmek üzücü... Maçı izlemedim fakat maç sonu Obra hakkında söylediği şeyler doğruysa vah Obra koçun haline...
Şaşırdık mı..? Ben kendi adıma şaşırmadım.. biraz toparlayabilir ama çok da farklı olmaz diye tahmin ediyordum, yine toparlama şansı olabilir belki birkaç transfer daha yaparsa ama işi kolay değil. Nejat sayman filan algı yaratıyordu Ergin hoca gelse Efes uçar, bütün kabahat Perasovicte gibisinden..ben o gün de söyledim Perasovic de öyle gömülecek bir koç değil ve bence Efes'te mesele öyle Koç meselesi de değil yalnızca..

Ergin hoca Fenerbahçe'yle olan davasında ne yazık ki Fatih Terim olmak yerine gittikçe Şenol Güneş'leşmeye başladı. Terim Fenerbahçelilerin hemen hepsi ve pek çok spor otoritesi tarafından nefret edilen bir karakter olmasına rağmen yıllar içinde getirdiği ve ülke topraklarında pek görülmeye alışılmadık istikrarlı başarısıyla hiç yoktan yaptığı işte herkesin saygısını kazanmayı başardı. Şenol Güneş ve Ergin Ataman ise genelde başarılı olmalarının aksine bilhassa Fenerbahçe'ye karşı geliştirdikleri obsesif derecesindeki nefretleriyle kendi meziyet ve isimlerini de ikinci plana atmaya başladılar. Maçlarda bir türlü sakin kalamadıkları içinde kenarda bulundukları her anda kendi kulüplerine ve takımlarına zarar vermeye başladılar. Fenerbahçe iyi takım da Efes'e karşı 1.5 periyotta maçı bitirecek marj da yok iki takım arasında. Tek Milutinov gibi ham bir uzunla bile Fenerbahçe pota altını darmadağın eden Olympiakos'tan sonra Efes'in giren çıkanıyla bu kadar dış şuta bağımlı kalması soktuğu günde bile sadece Fenerbahçe'nin işine yarıyor. Ve artık Ergin hocanın Mccollum bağımlılığından kurtulup bilhassa Fenerbahçe gibi fizikli takımlara karşı isolation'dan fazlasını parkeye koyması gerek artık. Bugün yine Efes'te sıfır top rotasyonu, sıfır potaya atak, savunmada da sıfır caydırıcılık vardı. Üstelik pota altında kıtanın en sert adamlarından birine sahip olmasına rağmen bu konuda bu kadar yetersiz olması da tamamen Ergin hocaya yazar ne yazık ki.

Ben açıkcası hoca Amerika'ya gidip geldikten, biraz da olsa kafayı dinlendirdikten sonra koçluk hayatında başka bir yola girer diye umuyordum. Ama ne yazık ki Obradovic, Ivkovic, Gershon gibi 30 yıldır bu işten ekmek yiyen ve her anlarında kendini geliştirme çabasında olan büyük isimlerin aksine kendisi Vujosevic, Pesic gibi eski oyunun temellerine olan bağımlılığını devam ettiriyor. Ergin hoca burada yine başarısız olursa bundan sonra kendisi için Galatasaray'dan başka kapı kalır mı onu da bilemiyorum. Daha kendisi sadece 52 yaşında, artık saha içindeki saçma olaylardan sıyrılıp biraz kendisinin yeterliliğini ve renovasyonunu sorgulama zamanı geldi diye düşünüyorum.

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde 17. Haftanın Sonuçları, Puan Durumu ve 18. Haftanın Maç Programı:

17. Haftanın Sonuçları:

Yeşilgiresun Basket 58-82 Beşiktaş Sompo Japan

Eskişehir Basket 80-81 BANVİT

Galatasaray Odeabank 77-89 Darüşşafaka

TOFAŞ 97-72 Muratbey Uşak

Fenerbahçe Doğuş 100-74 Anadolu Efes

Pınar Karşıyaka 74-67 Gaziantep Basketbol

Trabzonspor 96-79 Sakarya Basket

Demir İnşaat Büyükçekmece 107-78 İstanbul BŞB

EPJakZ.png

18. Haftanın Maç Programı:

BANVİT - Demir İnşaat Büyükçekmece