2017/2018 Transfer Dönemi ve Kadro Yapılanması

Cok uzun zamandir foruma yazmiyordum ama dayanamiyorum artik. Bu sene herkesin negatif tavrina ragmen takimdan umitliydim, dogru hamlelerle Oktay Mahmudi'nin ilk senesi gibi bir seneyi yasayabilirdik yeniden yapılanma sürecinde. Erman Kunter de coaching olarak Ufuk Sarıca'dan asla kotu degil, Sarica son 4 senede 2 kez dusuk butceyle basari elde ediyorsa Kunter'le de biz elde edebilirdik. Ama Erman Kunter saha disinda kotu bir koc oldugu icin organizasyon olarak bir takim kurulabilirdi. Zalgris ve Baskonia'nin kendi organizasyonlari, takimi kurup ona gore koc belirliyor. Yuksek butceli degilsen bunu yapmak en dogru secim. Ama once Tugberk Gedikli, sonra Ege'nin gitmesi ve yerine Dogukan Sonmez'in gelme haberlerinden sonra play-off yapmak buyuk basari gibi duruyor. Yahu Ege ile Dogukan neredeyse ayni ucreti alacak, Ege gibi bir parca varken niye 2.lig topcusu Dogukan'i istiyorsun. Tugberk de Orhan Haciyeva gibi, Bsl'de dusuk butceli takimlarda iyi 7. oyuncu olur ama bizde hic sure alamaz. Orhan 150 bin alıyordu gectigimiz sene, onun yerine Eurocup icin tamamlayici ekstra yabanci almak daha mantikli o parayi vermek yerine. Yabanci pivot-Ege rotasyonu ligi kaldırabilir ama Eurocup icin oraya ucuz bir yabancı pivot alabiliriz. Norvel Pelle'nin 150 bin'den fazla isteyecegini dusunmuyorum. Bunlari yapmazsak, son Besiktas kariyerinden bile daha basarisiz donem yasatir bize Erman Kunter. 4 milyon dolara su tarz bir kadro kurarsak basarili

Bruno Fitipaldo (300) - Mehmet Yagmur (300)
Deandre Kane (500) - Goksenin (300)
Howard Sant Roos(350) - Blake Schilb(450)
Isaac Fotu (350) - Ersin Dagli (300)
Lasme (450) - Ege (100)- Norvel Pelle (150)

Fitipaldo'nun opsiyonu var, kendisi Eurocup icin kabul edilebilir seviyede cevresini ona uygun doldurursan. 450 bin dolarlik yer de biraktim, diğer giderler ve Emir'in kapali kontratindan cikamama durumu icin.

Son düzenleme:
Fitipaldo'yu kadrolarına yazanları görünce yemin ediyorum bana bi titreme geliyor. Hele Göksenin'le beraber ikisinin top getirmeye çalıştıklarını düşününce iyice kendime geliyorum.

4 milyonluk bütçe ile bilindik isimlerden bir kadro kurmamız çok zor, Furkan Aldemir gibi isimler imkansız gibi. O yüzden riske girmek gerekiyor, özellikle 1-2 numaralarda. Tüm dünya için bakarsak müthiş bir havuz var. Sadece Amerika ile sınırlanmamak lazım. Geçen sene de o riske girmiştik ama tutmamıştı, bu sene tutar umarım.

Salon gelir getirmez, salon dolmadığı sürece düz bir betondan farkı yok.
Basketbolda scout ekibi diye bir olay yaygın değil. en azından Avrupa'da. Her şeyden önce Genel Menajer var.
Sponsor tabi ki olmalı. Ama sponsora sen parayı ver çekil dersen o sponsor da sana başka bir şeyler söyler. En azından bugüne kadar böyle oldu bizde.

Altyapı meselesine gelince bu sadece Galatasaray'ın değil TR Basketbolunun genel bir sorunu. Ataman transferlerde çok hata yaptı ama bunun bir sebebi de Ataman'ın şubenin başındaki tek karar verici konumda olması.
Ben salon konusunda size katılmıyorum. Bence salon dolu olursa para getirmez; Sen salonu yalnızca taraftar için yaparsan zaten yapma, içinde kiralama alanlarını yaparsan gelir elde edersin; abdi ipekçi gibi bir salon yapılmasına kesinlikle karşı olan bir insanım. FB spor kulübü taraftarlardan elde ettiği kazanç mi çok; yoksa organizasyonlardan elde ettigivgelir fazla araştırma yapılması gerekiyor. Ben bu forumda her zaman yazacam. Kiralama alanı çok olacak bir salon yapılması gerekiyor. Taraftarın salona uzak az olması benim için ikinci plandadır. Bu benim düşüncem

Ben salon konusunda size katılmıyorum. Bence salon dolu olursa para getirmez; Sen salonu yalnızca taraftar için yaparsan zaten yapma, içinde kiralama alanlarını yaparsan gelir elde edersin; abdi ipekçi gibi bir salon yapılmasına kesinlikle karşı olan bir insanım. FB spor kulübü taraftarlardan elde ettiği kazanç mi çok; yoksa organizasyonlardan elde ettigivgelir fazla araştırma yapılması gerekiyor. Ben bu forumda her zaman yazacam. Kiralama alanı çok olacak bir salon yapılması gerekiyor. Taraftarın salona uzak az olması benim için ikinci plandadır. Bu benim düşüncem

Fener salonunda parayı organizasyondan kazanıyor. Bizim de öyle bir salona ihtiyacımız var. Mesela Beşiktaş'ın vadafone arenada da bir sürü organizasyon oluyor.

Salonun konumuna göre bence bu değişir. Mesela VW Arena'da yapılan etkilnikleri, Arena yanına yapılacak bir salonla düşündüğümüzdee VW arena bir adım önde olur. Çok merkezi yerde her yerden ulaşım alanı olan, çevresinde bir çok etkinlik alanı olan bir salon. Arena için de bir sürü etkinlik olacak deniyordu ancak çok ciddi bir etkinlik olmadı yıllardır. Bahsettiğimiz Arena çevresine salon fikrine ben de karşıyım ama düşündüğümüz gelir getirecek bir ortamda yapılacak bir salona ben de sizin gibi düşünüyorum

Semih konusunda konuşmak gerekirse kariyeri son sürat düşüşte zaten. Geçen sene hiç oynamadı ayrıca. Az parada istemez o yüzden hiç gerek yok ha uygun bize uyacak bir ücrete inse fena olmayabilir ama sanmıyorum yine de.

Semih Erden'in Anadolu Efes'le anlaştığı yönünde haberler var, Furkan Aldemir Darüşşafaka'nın kontratlı oyuncusu, zaten aldığı ücrette bizim verebileceğimiz rakamların çok üstünde. Bizim alabileceğimiz yerli uzun Deniz Kılıçlı olabilir. Yüksek maliyeti olmayacaktır.

Birkan da Furkan da muhtemelen yeni sezonda Fener forması giyerler. Darüşafaka azalan bütçesiyle o kontratları karşılayamaz. Doğuş, Fenerbahçe'ye hediye eder onları

Sinan bu kulüpten 4 sezonda 3,6 milyon euro kazandı, çok çok ciddi bir meblağ bu. Hiçbir takımda bulamayacağı dakikaları buldu, inisiyatif almasına kimse ses etmedi. Allah'ı var, çok da katkısı oldu bize. Bir çok maçta kritik yerlerde sorumluluk alıp galibiyetlerimize imza atanlardan biri oldu. Fakat tam tersini de yaşadık, özellikle geçen yıl canımızı yaktığı maçlar aklımızda.

Bazı konularda bizi delirtse de devam etmesini isterim doğal olarak. Maaşında fedakalığa gitmesi ve 500 bin dolar civarına imza atması bu kadar zor olmasa gerek. Zaten yaşı ve inişli çıkışlı performansı belli. Umarım takımda kalır...

Son düzenleme:
Semih geçen sezon hariç milli takım ile birlikte çok iyi işlere imza atmıştı (Obradovicli fener sezonundan itibaren) lakin omzu çok sıkıntı yaratıyor diye biliyorum. Zaten Darüşşafaka bu sebeple takımdan göndermişti onu. Ayrıca çok yüksek meblağ ister.

Erman kunterin genis bi oyuncu havuzu var. Cogu ortalama oyuncular olsada oyunculari iyi taniyip onlardan nasil verim alacagini iyi biliyo. hedefimizdeki oyunculardan beni cok heyecanlandiran olmasada vasatin uzerinde bi kadromuz olcak gibi. Ligde yarifinal mucadelesi veririz. Avrupada son 16 yada bi supriz yapip ceyrekfinal kovalariz. Otesi niye olmasin ama olmasi icin sansin yanimizda olmasi gerekecek.

Bu bütçelere keyif veren takımlar zamanında kuruldu, tabi ki hedefler var ama bence önemli olan keyif veren bir sezon olması önümüzde Hite - Dee - Owens - Gaines - Hüseyin - Tufan - Cenk - Cüneyt ve D-wash - Rancik - Wilkinson - Jasaitis - Fatih - Evren gibi örnekler var hatta bunlara Erman Kunterli Koch - Lyday - Ardalı takımda keyif veren sezon geçirmişti.

Eskisi gibi tüm takımlar sil baştan, koçlar sil baştan yok artık. Hedef 4€ ile tabi ki ilk 2 olamaz yarı final ligde tabi ki başarıdır. Öncelikle şunu kabul etmeliyiz ki takımların kadroları belli üstlerine takviye olacak biz ise sil baştan koç dahil olmak üzere, bu yüzden takım oyunu tercihi yanlış olur bence bireysel olarak güçlü yönleri olan oyunculara gitmeliyiz. Sistem adına bir uğraşa girilirse taraftar beklemez tut ki girmek isteniyor o zaman Mahmudi doğru tercih olurdu.

Hesaplı ama doğal skorer, hesaplı ama müthiş atlet, hesaplı ama asla geçilmez tarzı oyuncuları bir araya getirip keyif almalarını sağlamak lazım keyif alırsalar sezon sonuna kadar bir bütün olabilirler, yoksa sistem kurallar filan ona uygun bu bütçeye oyuncu bulunmaz, McCollum gibi belli süre sonra kendini bulup hemde takımı seviye atlatan oyuncular şart. Kısacası 500€'luk oyuncudan 1.5€'luk performans Theodore gibi.

Valla 4 milyon ile çokta kötü kadro kurulmaz. Tüm Avrupa bizi tanıyor oyuncuları ikna etmek çok zor olmaz. Bjk gibi takım kimyasına uygun oyuncu grubu bulabiliriz. 1 ve 5 pozisyonlarına takımın yükünü sırtlayacak isimler alalım yeter.

Anadolu Efes Genel Direktörü Alper Yılmaz: "Sinan Güler'le ilgileniyoruz. Geçen seneyi çok iyi oynadı, görüşme halindeyiz" (@sporx)

Efes eger yerli oyuncu olarak 4 sene önce gönderği ve şu anda 34 yaşında olan Sinan'a kalmışsa vah onların haline. Altyapıyı, hatta bence bütün dükkanı kapatsınlar. Çekilsinler artık basketboldan. Yahu yazık günah. Sinan'ında yolu açık olsun. 4 sene de biz de dünyalığını yaptı, 6+2 yabancılı sistemde şu haliyle maksimum ederi 400bin usd. Efes ne veriyor bilmiyorum ama o da Cenk Akyol model olur orda. Bizdeki gölge savunması ile perasovic ona zor tahammül eder.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Son düzenleme: