2017/2018 Transfer Dönemi ve Kadro Yapılanması

Bu sezon takımdaki oyunculardan kalacak kimse yok gibi.
bence takımı bir duvar olarak düşünürsek tek tek tuğla olarak iyi yabancı oyuncular vardı. bunları bir arada tutacak uyumu yani çimentoyu oluşturamadık.
aralarından birkaçı ile devam etsek iyi olur.
mesela tibor, tyus, diebler, micov, mccollum..
bütçe durumunu işi bozabilir tabi.

Diebler, euroleague yapar diye düşündüğüm için gitmiş olarak kabul ediyordum ama beşiktaş'a gidişi üzücü oldu. Ufuk sarıca faktörü dışında bjk'nin verip de bizim veremeyeceğimiz bir şey yoktu ki biz eurocup oynayacağız onların aksine. Belli ki şube sorumlusu arkadaş kendisinden daha iyi alternatifler belirlemiş. Hayırlısı

Diebler, euroleague yapar diye düşündüğüm için gitmiş olarak kabul ediyordum ama beşiktaş'a gidişi üzücü oldu. Ufuk sarıca faktörü dışında bjk'nin verip de bizim veremeyeceğimiz bir şey yoktu ki biz eurocup oynayacağız onların aksine. Belli ki şube sorumlusu arkadaş kendisinden daha iyi alternatifler belirlemiş. Hayırlısı

Evet Avrupa'nın LeBron'u Pearson !!!

Ben genel yorumların aksine yabancı oyuncularımızın(Tibor ve McCollum hariç), takım kimyası adına olumlu katkılar verecek oyuncular olduğunu düşünmüyorum zaten sezon başında da çoğu zaman konuşmuştuk..Takımda Fitipaldo, Sinan, Diebler, Schilb, Daye gibi oyuncularla savunma yapmak imkansıza yakındı..Nitekim bunu Euroleague maçlarında defalarca gördük!! Sistem olarak hatalı kurulmuş bir kadro oluşturmuştuk..Bu açıdan Tibor ve McCollum dışında takımda tutacağım oyuncu olmazdı..

Gecen sene ki takimdan Tibor disinda fiyat/performans olarak iyi diyebilecegim hic kimse yok aslinda. Belki Goksenin diyebilirim bir nebze. Her acidan basarisiz bir sezon gecmisken neden giden oyuncularin arkasindan bu kadar uzulunuyor anlamis degilim. Butce den bagimsiz olarak bence micov disinda butun yabanci oyuncular ile zaten yollar ayrilmaliydi. Pleiss kalsin cok isterim ama bence imkan yok, hatta cska yada efes hala nasil almadi sasirarak izliyorum.

Erman Kunter esasinda cok temel bi yaklasimi soylemis; 1 ve 5 e gore yan parcalari monte edicez. Ben de kendisininden koc olarak cok umutlu degilim, ama en azindan kimya olarak daha mantikli bir takim yapisi kuracak diye bekliyorum. Gecen sene ki rezaletten sonra zaten ne kadar kotusu olabilir ki???

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Göksenin,Ege ve Emir'in yıllık ücretini bilen var mı ?

Göksenin 400 bin dolar olması lazım tam emin değilim yalnız hiç bir yerde yazmıyor senelik ücreti. Emir'in de ha keza öyle ama daçka zamanında 1 milyon dolar kazandığını hatırlıyorum. Bizde de 700-800 bin dolar aşağısında kazanmıyordur. Ege de 200 bin olması lazım.

Göksenin 400 bin dolar olması lazım tam emin değilim yalnız hiç bir yerde yazmıyor senelik ücreti. Emir'in de ha keza öyle ama daçka zamanında 1 milyon dolar kazandığını hatırlıyorum. Bizde de 700-800 bin dolar aşağısında kazanmıyordur. Ege de 200 bin olması lazım.

Böyle ise zaten nerde ise 1,5 eder toplam bütçenin nerede ise yarısı .Sinanı tutmaya Semihi almaya çalışıyoruz deniyor.Yabancıya para kalmaz.Ben 150,250,400 gibi tahmin ediyordum.Egenin ilk profesyonel kontratı idi büyük olasılık TL üzerindendir zaten.Emir'i Fener muhtmelen vir miktar para ödeyerek serbest bıraktı sonradan da pek taliplisi çıkmadı onun yıllık ücrette 500'ü geçmez bence ama Göksenin 250'den fazla alıyordur belki

Herkes gitsin Micov kalsın. Bu kulüpte Muslera ile birlikte en sevdiğim iki isim. Yine ondan bir fedakarlık bekleyeceğiz sanırım yaparsa gerçekten benim gözümde efsane olur. Yapmasa bile her zaman benim için farklı bir yeri olacak.

Goksenin ve Ege'nin kontratlari Tl bazinda. Goksenin galiba900 bin - 1 milyon tl civari, Ege ise 100 bin tl. Emir'den ise buyuk kazik yiyoruz. Gecen sene 450 usd idi. Bu sene galiba artiyor o rakam.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Çok teşekkürler! Emir'in kontratından ben de endişeli idim.Göksenin 250 bin dolar civarı bu durumda tahmin ettiğim gibi,Ege 50 bin dolar bile değil Emir de 500-550 olsa toplam yaklaşık 800 bin dolar mevcut oyuncular.Sinan'a Efes 500k Euro önerdi begenmedi deniyor.Demek ki kalsa en azından 600 bin Dolar civarı verilecek.Semih'e ilgi var deniyor piyasası düşmüş olsa da en az 400 de o alır e bir yerli daha alınacak bütçenin yarısı yerliye gitti demek bu Semih haberi doğru olmasa bile yine oraya bir oyuncu lazım bütçenin yarıya yakını yine gider, halbuki en zengininden en fakirine hemen bütün takımlar bütçenin %75-80'ini yabancıya ayırıyor.Sinan ve Micov kalırsa (Micov da 500k dolar civarı alsa.1 ve 5 önemli dendi oraya da ortalama 500 binlik iki oyuncu gelse as 4 numaranın da dahil olduğu kalan 3 yabancı için 500-700 bin dolar arası bir para kalır.

Eric McCollum-Josh Adams-Muhammed Baygül
Cris Babb-Göksenin Köksal-Okben Ulubay
Cameron Clark-Suleiman Braimoh-Emir Preldziç
Austin Daye-Metin Türen
Norvel Pelle-Semih Erden-Ege Arar

Göksenin,Ege ve Emir'in yıllık ücretini bilen var mı ?

Göksenin'in ücreti geçen sene yükseltildi ve sözleşmesi uzatıldı. Sanırım 250bin $ dan 350bin $ a çıktı. Ege'nin ücreti oldukça cüzi bu nedenle ücretini yükseltip sözleşme uzatmamız gerekli bence aksi halde potansiyelli (en azından rotasyonda faydalı bir yerli oyuncu olacak olan) bir genç oyuncumuzu kaptırabiliriz. Emir geçen sene 350 bin euro aldı bu sene dolar bazında 400 bin $ diye biliyorum. Bence kalite/ücret ve devşirme bir oyuncu olduğunu gözönünde bulundurursak 400bin$ normal bir ücret.

Micov'la ben olsam çok büyük bir indirime gitmezse devam etmezdim. Temel nedenim maliyet değil 4 numara için oldukça yavaş ve bence zaten 4 numara ile alakası kalmaı oyun olarak. Shumpert Micov gibi oyuncuları sezonun 25-30 maçında maç başı ort. 30 dk ya yakın 4 numarada seyretmekten artık sıkıldım açıkçası. Oktay hocaya saygım var ayrıntıcı bir antrenördü ama Ataman'ın biraz ezberden Micov'u 4 oynattığını düşünüyorum. Dediğim gibi Micov'un oyun aklı şut kalitesi profesyonelliği malum ancak 6 yabancılı rotasyonda daha kullanışlı oyuncular gerekli bana göre.

Ücret konusuna gelirsek eveli sezon 570 bin euro alıyordu Micov Eurocup şampiyonluğu sonrası ücreti artırıldı. Sanırım 700 ya da 750 bin euro oldu. İndirime gidecektir çünkü sanmıyorum ki Micov'a gelen teklifler geçen sene aldığı ücretin yakınına bile yaklaştığını. 4m $ bütçeyi gözününe alırsak takım nispeten şekillendikten sonra uygun ücretle uzatılabilirse uzatılmalı bence. Geçen sezon en büyük sorunumuz hocanın oynatmasa da rotasyonun kalabalıklığı kadar oyuncuların bireysel olarak kullanılılışlığının zor olmasıydı.

GS Basketbol Günlüğüâ€￾ @GSBasketGunlugu <small class="time" style="font-size: 14px; color: rgb(101, 119, 134);"> 22 Haz</small><button class="ProfileTweet-actionButton u-textUserColorHover dropdown-toggle js-dropdown-toggle" type="button" aria-haspopup="true" style="color: rgb(101, 119, 134); font-style: inherit; font-variant: inherit; font-weight: inherit; font-stretch: inherit; font-size: 16px; line-height: 1; font-family: inherit; margin: 0px; overflow: visible; cursor: pointer; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; border-width: 0px; border-style: initial; border-color: initial; padding: 2px 9px; transition: box-shadow 0.15s ease-in-out; position: relative;">Daha fazla
</button>

Geçtiğimiz sezon İtalya'nın Varese takımında forma giyen atletik uzun Norvel Pelle ile ilgileniyoruz. (Basketinside)

Kimdir Nedir bilen var mı gençler ??

ben az çok izlemiştim geçen sene uşak varese maçında . birincisi çok atletik bi adam ikili oyunları iyi oynuyor ve ribauntlarda oldukça etkili bence maliyeti ucuzsa alınabilir .