2017/2018 Transfer Dönemi ve Kadro Yapılanması

İstatiatiklere bakarsak İtalyada sıra takımının rotasyon oyuncusuymuş.Ayrıca haberler menejer işi gibi sportando Türk ve Rus takımlarından ilgi var yazmış.Başka bir italyan kaynaklı twitter hesabında da Tofaş,GS,Daçka ilgileniyor gibi bişi görmüştüm,Oyuncunun Avrupa kupasında oynayan takımlar için çıkış hakkı varmış.Bu tarz oyuncular için Dedikodu çıkacaksa genelde Rusya ve Türkiye diye çıkıyor.Bana tamamen uydurma haber gibi geldi ama bütçe 4 milyon doları kesinlikle aşmayacaksa ve Sinanda kalırsa 150 bin bandında 2 oyuncu almak zorunda kalabiliriz (Kunter de genç yabancılarda alabiliriz derken ucuz yabancının nazikçesini söylemiş oldu) kesin ilgimiz yoktur diyemiyorum ama bir de 75k çıkış ücreti ayrıntısı var ki onu da düşünürsek iyice saçma geliyor bana

Yerli rotasyonunu Göksenin-Sinan-Semih-Preldzic(toparlanmış) şeklinde kurabilirsek atletik ve savunma handikapı olmayan yabancılarla heyecan verici maçlar oynayabiriz.

Ama yine de bu bütçeyle kupa hayali kurmak çok zor. Yukardaki yerli rotasonunu kurabilirsek 6 yabanciya 2-2.5 milyon dolar arası bir para kalıyor

Son düzenleme:
Sinan'a teklif edilecek kontrat önemli, çok düşük bir rakam teklif edersek oyuncuyu da kulubu ve vefalı davranmayı düşünmekten kurtarmış oluruz. Örneğin Efes 800 teklif ederken biz 400 teklif edersek... Bütçe de malum ama yine de tavan ücret alacağını bilerek verebileceğimiz en iyi rakamı verirsek top Sinan'da olur o zaman serzenişte bulunmaya hakkımız olur tabi efes ve fenerbahçe kalkıp abuk sabuk bir kontrat önermezse... 600-700bin$ bandında kalabilir mi ödeyebilir miyiz iyi hesap etmek lazım...

Twitterda Efes Sinana 500 bin euro onerdi gibi birşeyler gormüştüm.Basketfaule göre (ki yorumlarını sevmesemde habercilikte en iyi site bence) biz Sinan'a bir teklif yapmışız tabi beklentisini karsılamamış bir teklif daha yapacakmışız (belki de yapmışızdır artık eski haberdi bu) hani ilk teklif en az 400-450 olsa biz de 500'e çıkacağız sanırım.

Moerman gelsin çok isterim ama Banvitteki sezonunda bile 500+ euro almıştı şimdi EL'de vasat sayılabilecek istatistikler yaptığı bir sezondan sonra miminmum o civarda piyasası olur gibi

Arkadaşlar herkese iyi akşamlar. Uzun süredir siteye giremiyordum. Aykut ve Cem abi çok iyi yazılar yazdılar, bir çok maç izlediler, emeklerine sağlık. Ben onlar kadar emek harcayamadım. Ama bende çıkan isimlerden bir kadro yapmıştım paylaşmak isterim.

Josh Adams-Mehmet Yağmur
Sinan- Göksenin- Edwin Jackson (Mccolum-para durumuna göre ilk tercihim mc ama)
Mckisic-Cameron Clark- Emir
Moermann- Ege
M. Fall (Vidmar-İverson) Davon Jefferson-
Para kalırsa ve ucuza gelirse Semih.

İlk zamanlarda, Erman Hoca gelmeden yaptığım kadrom buydu. Şimdi burdan Mckisic ve Edwin Jackson gitti. Scorer Guard için zaten ilk adayım Mccolumdu. Mckisic yerine de Ponitkayı yazıyorum şimdi. En olmadı Schilbi tutarım tekrardan. Sinan da 300e falan oynayacaksa tutarım yoksa gerek yok.

Clark Avtodor'a gitti. Baygül de 2-3 numara abi.
Baygül, Sinan a alternatif olarak alındı.
2-3 numaralarda şu an; Baygül, Göksenin ve Emir var. Belki Sinan eklenecek.
Bu sene 6 yabancı ve 6 yerli olacak sanırım.
Ege ve Sinanda olur ise 5 oluyor 1 de genç takımdan oyuncu alarak 6 olarak tamamlayabiliriz

Bence Yabancılar ise;
Kesin 1 numara oynayan guard,
1-2 oynayabilen, Gordon tarzı Combo
2-3 oynayabilen Strawberry veya Justin Carter tarzı atletik forvet en az 2.00 olmalı
4 numara atletik ve orta mesafesi olan ve arada bir de olsa ceza 3 lüklerinde başarılı
4-5 numara oynayabilen, bu sene uşaktaki atletik amerikalı gibi, ismini anımsaymadım ama en az 2.10 civarı
5 numara kesinlikle 2.13 civarı ve atletik olmalı.

Dikkat ettimde devamlı atletik oyuncu kavramını kullanmışım. Galiba bu seneki durum etkilenmesi oldum ve rakipler ile müccadele edemediğimizden sanırım.

Son düzenleme:
Baygül, Sinan a alternatif olarak alındı.
2-3 numaralarda şu an; Baygül, Göksenin ve Emir var. Belki Sinan eklenecek.
Bu sene 6 yabancı ve 6 yerli olacak sanırım.
Ege ve Sinanda olur ise 5 oluyor 1 de genç takımdan oyuncu alarak 6 olarak tamamlayabiliriz

Bence Yabancılar ise;
Kesin 1 numara oynayan guard,
1-2 oynayabilen, Gordon tarzı Combo
2-3 oynayabilen Strawberry veya Justin Carter tarzı atletik forvet en az 2.00 olmalı
4 numara atletik ve orta mesafesi olan ve arada bir de olsa ceza 3 lüklerinde başarılı
4-5 numara oynayabilen, bu sene uşaktaki atletik amerikalı gibi, ismini anımsaymadım ama en az 2.10 civarı
5 numara kesinlikle 2.13 civarı ve atletik olmalı.

Dikkat ettimde devamlı atletik oyuncu kavramını kullanmışım. Galiba bu seneki durum etkilenmesi oldum ve rakipler ile müccadele edemediğimizden sanırım.

Düşük bütçede mücaedele edebilmenin yegane yolu atletik oyunculardan geçiyor ama oyun zekası olanları aradan ayıklamak işin zor kısmı tabi. :)

Ryan Boatright, Howard Sant Ross, Austin Daye, Moustapha Fall, Norvel Pelle bence dikkat edilmesi gereken oyuncular. Daye'nin de EC seviyesinde çok iyi bir 4 numara olduğunu düşünüyorum.

bo mccalebb(dj cooper)-sinan(mehmet yağmur,can)
reggie williams(daequan cook)-muhammed-göksenin
micov(scotty hopson,jarell eddie,jp prince)-emir
moerman(daye,dajuan summers)-macvan(james mays)
iverson(kirk,lasme,julian wright,fesenko)-ege

Sakatlık talihsizliği olmazsa 4 milyon dolara gayet de Eurocup ve lig şampiyonluğu için iddialı kadro kurulabilir. Neden tüm Avrupa piyasası sadece Fransa'nın vasat takımlarından ibaretmiş gibi davranıyoruz anlamıyorum. Erman hoca da -eğer kafasında böyle bir köhnemiş kalıp varsa- bir zahmet vazgeçsin bundan, tüm Avrupa piyasasını ve hatta NBA yaz ligini tarayacağını umuyorum.

Boatright (550) - Can (75)
Ponitka (450) - M. Baygül (75) - Göksenin (250)
Micov (600) - Emir (500)
D.Nichols (450) - Ege (25)
C.Iverson (600) - Semih (400)

Emir'in ikinci yılında kontratı ilk sezonunkinden daha çokmuş sanırım. Bir de sezon ortası 4 takviyesi yaparsak gayet iyi bir kadro olabilir.

Son düzenleme: