Şu ana kadar yapılan transferler ve izlenen politika çok hoşuma gidiyor. Düşük bütçeyle kadro kurulacaksa böyle dengeli olmalı. En basitinden 2014-15'teki gibi bütün yan parçaların orta karar olduğu, takımın sadece Arroyo'nun sırtında gittiği dönemdense 2010-11'deki gibi tümü vasatın bir tık üstü oyunculardan oluşan ama herkesin belli bir katkı verecek yetiye sahip takım kimliğini tercih ederim. Bu anlamda skorerliği bilinen ama 29 yaşına kadar belli bir patlama yapamayan Dwight Hardy, yine aynı şekilde kalitesi bilinen ama kabuğunu bir türlü kıramamış Scott Hopson transferlerinden de NCAA'de iyi işler yapmış ama hayatında profesyonel ligde top oynamamış TJ Cline'la 100.000 dolara alınan riskten de memnunum. Daha iyileri alınabilir miydi, her zaman ama böyle düşük bütçeli ve deneme tahtası takım olacaksanız her zaman bir hamle için bütçenizde yer ayırmanız gerekir. Bu oyunculardan 1-2'si yatarsa sezon için gerekli dokunuşlar yapılır, hiçbir şey yapamasak bile en büyük kaybımız 1 sezon olur. En azından altından kalkamayacağımız borçların ve egoların altına girmediğimizi bilmek insanın içini rahatlatıyor. Mahmuti'nin 2, Ataman'ın ilk sezonu gibi bu takımın sadece basketbol için sahada olacağını bilmek şubenin son 3 senedir yaşadığı ortamda benim için yeterli bir fazilet.
Yukarıda saydığım sebeplerle alınan ve transfer için ismi geçen oyuncular içinde içime en sinmeyen Semih Erden olur. Semih'in basketbol yeteneğine ve hırsına güveniyorum ama 100.000 dolara NCAA'den adam denediğimiz ortamda 600-650.000 dolar civarı bir paranın günün oyununda modası geçmiş ve yakın tarihte önemli sakatlıklar yaşamış bir oyuncuya yatırılmasını istemem. Onun yerine Khem Birch veya bize ilk geldiğindeki Patric Young gibi oyunun tek savunma tarafını dahi oynayan bir oyuncu bulsak şu kadroya daha faydalı olabileceğini düşünüyorum. Tabii gönül Pleiss'ı takımda tutmak isterdi ama gerek karakteri, gerek oyuncu kalitesiyle Pleiss bizim olduğumuz seviyenin üstünde bir adam. Şu zamanda Khem Birch'in bile Avrupa'daki 2 senesinin ardından NBA gördüğü ortamda yeni bir Patric Young'ı bulmanın zorluğunun farkındayım ama Semih, Oğuz tarzı uzunların bu takımı başarıya götürecek formül içinde bir şeye derman olabileceklerine inanmıyorum. Semih'e verecek 600.000 dolarımız varsa keşke o parayı Sakarya'ya 500.000 dolara giden Moustapha Fall'a yatırsaydık. Ama ben böyle bir transferin yapılacağını sanmıyorum, bence oraya adı çok daha az duyulan ve önceliği çember savunma olan bir uzun getireceğiz, en azından umudum o yönde.