2017/2018 Transfer Dönemi ve Kadro Yapılanması

Barış Eşlik'in Trabzon'a gitmesiyle 6.yerli oyuncu konusunda aday kalmamış gibi görünüyor. Engin Cenk vs çok düşük olasılık... Bu da 7 yabancılı bir rotasyon kurulacağı anlamına mı geliyor acaba?

Listemize olup da bizi tercih etmeyen alamadığımız isimler de olabilir tabi M.Baygül belki Barış Eşlik bile, inşallah herşey planlanan gibi gidiyordur.

Şu ana kadar yapılan transferler ve izlenen politika çok hoşuma gidiyor. Düşük bütçeyle kadro kurulacaksa böyle dengeli olmalı. En basitinden 2014-15'teki gibi bütün yan parçaların orta karar olduğu, takımın sadece Arroyo'nun sırtında gittiği dönemdense 2010-11'deki gibi tümü vasatın bir tık üstü oyunculardan oluşan ama herkesin belli bir katkı verecek yetiye sahip takım kimliğini tercih ederim. Bu anlamda skorerliği bilinen ama 29 yaşına kadar belli bir patlama yapamayan Dwight Hardy, yine aynı şekilde kalitesi bilinen ama kabuğunu bir türlü kıramamış Scott Hopson transferlerinden de NCAA'de iyi işler yapmış ama hayatında profesyonel ligde top oynamamış TJ Cline'la 100.000 dolara alınan riskten de memnunum. Daha iyileri alınabilir miydi, her zaman ama böyle düşük bütçeli ve deneme tahtası takım olacaksanız her zaman bir hamle için bütçenizde yer ayırmanız gerekir. Bu oyunculardan 1-2'si yatarsa sezon için gerekli dokunuşlar yapılır, hiçbir şey yapamasak bile en büyük kaybımız 1 sezon olur. En azından altından kalkamayacağımız borçların ve egoların altına girmediğimizi bilmek insanın içini rahatlatıyor. Mahmuti'nin 2, Ataman'ın ilk sezonu gibi bu takımın sadece basketbol için sahada olacağını bilmek şubenin son 3 senedir yaşadığı ortamda benim için yeterli bir fazilet.

Yukarıda saydığım sebeplerle alınan ve transfer için ismi geçen oyuncular içinde içime en sinmeyen Semih Erden olur. Semih'in basketbol yeteneğine ve hırsına güveniyorum ama 100.000 dolara NCAA'den adam denediğimiz ortamda 600-650.000 dolar civarı bir paranın günün oyununda modası geçmiş ve yakın tarihte önemli sakatlıklar yaşamış bir oyuncuya yatırılmasını istemem. Onun yerine Khem Birch veya bize ilk geldiğindeki Patric Young gibi oyunun tek savunma tarafını dahi oynayan bir oyuncu bulsak şu kadroya daha faydalı olabileceğini düşünüyorum. Tabii gönül Pleiss'ı takımda tutmak isterdi ama gerek karakteri, gerek oyuncu kalitesiyle Pleiss bizim olduğumuz seviyenin üstünde bir adam. Şu zamanda Khem Birch'in bile Avrupa'daki 2 senesinin ardından NBA gördüğü ortamda yeni bir Patric Young'ı bulmanın zorluğunun farkındayım ama Semih, Oğuz tarzı uzunların bu takımı başarıya götürecek formül içinde bir şeye derman olabileceklerine inanmıyorum. Semih'e verecek 600.000 dolarımız varsa keşke o parayı Sakarya'ya 500.000 dolara giden Moustapha Fall'a yatırsaydık. Ama ben böyle bir transferin yapılacağını sanmıyorum, bence oraya adı çok daha az duyulan ve önceliği çember savunma olan bir uzun getireceğiz, en azından umudum o yönde.

Tj Cline'ın bir kaç videosunu izledim eğer avrupa basketbolunun sertliğine uyum sağlayabilirse gerçekten önemli bir oyuncu olabilir. Özellikle bu seneki koşan takıma geçiş hücumlarında önemli asist katkısı yapabilir oyun görüşü gerçekten iyiye benziyor. Hardy,Hopson ve Renfroe ile birlikte çok iyi geçiş hücumları izleyebiliriz. Umarım takıma faydalı olur.

Son düzenleme:
Geçen sene ki kadro ile farkı bi emek olması, geçen sene resmen Galatasaray'a çok fazla yoğunlaşamadım minvalinde açıklamaları vardı Ergin Ataman'ın bunu ben kabul edemem, kulübedeki boşvermii tavırlarını kabul edemem. Eğer Erman Kunter bir maç boşversin Galatasaray'ı onunda gitmesini isterim Nasıl ki hırs küpü Ergin atamanı desteklediysek geçen sene ki ergin atamandanda nefret ettik

Bir transfer de yönetici kadrosuna yapmışız. Mete Budak basketbol takımımızın medya sorumluluğuna getirilmiş....

https://twitter.com/mete_budak/status/891247720752709632

Süper hamle...

Kunter açıklandığında çoğunluğumuzun oluşturduğu negatif havadan biraz olsun arındığımızı gözlemliyorum ve oldukça mutluyum. Her zaman söylediğim gibi hataları sonuna kadar eleştireceğiz fakat eldeki imkanlarla da maksimumu isteyeceğiz. Bu haftaiçi itibariyle Semih Erden hariç tüm transferlerin açıklanacağını ve her şeyin netleşeceğini düşünüyorum. Semih Erden konusunda da forumda birçok arkadaşımızın yazdığı görüşlere ben de katılıyorum. Benim için Emir kadar hatta daha fazla Galatasaray'a yakıştırmadığım karakterde bir sporcudur. Kadromuza katarsak da muhakkak faydalı olacağını düşünüyorum orası da ayrı. Kağıt üstünde alınan oyuncular süper mükemmel müthiş değiller fakat berbat kötü de değiller. En doğru yorumları hazırlık aşamasında izleyerek yapacağız. Şimdilik umudumuz var. Umarım oynadığımız basketbolla keyif aldığımız çok az hakem konuştuğumuz harika bir sezon geçiririz. Sinan Erdem Spor Salonu'nda bu sene yerimizi alacağız. Şahsen ben Beylikdüzü'nde oturduğum için bana daha iyi oldu salon değişikliği fakat genele yorarsak hem sinerji hem ulaşım olarak Abdi İpekçi'ye nazaran dezavantajlı. Kısa süre içinde oluşacak olumlu havayla Sinan Erdem'i de benimseyip yolumuza bakarız.

Güzel dileklerimin yanı sıra Galatasaray'ımızın, sevdamızın kurucusu Sayın Ali Sami Yen'i de rahmetle anıyorum...

Hazır Galatasaray'ı çok seven genç insanlara fırsat vermeye başlamışken kökten değiştirsek herkesi daha güzel olur :)

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

İverson Kızılyıldız'la, Zirbes Bayern'le, Lima Beşiktaş'la anlaştı. Biz de muhtemelen Semih'in keyfini bekliyoruz. Hatta ona bütçe ayırmak içinde gittik 100 bin dolara oyuncu aldık

Pota altı takviyesi çok önemli durumda.

Renfroe (iyi hamle)
Yağmur (iyi hamle)
Hopson (maksimum hamle)
Hardy (daha iyisi olabilirdi)
Summers (daha iyisi olabilirdi)
Hendrix (daha iyisi olabilirdi)

Bunların yanına

Colton Iverson (kalıplı ve savunmacı 5 numara)
Semih Erden
Koş koş at oyununa alternatif olarak top da taşıyabilen bir 2-3 numara

PG: Renfroe-Yağmur
SG: Hardy-2/3-Göksenin
SF: Hopson-Emir-2/3
PF: Summers-Hendrix
C : Iverson-Semih-Ege

bu kadro idare eder EuroCup için. Lig de yarı finali geçebilmemiz çok zor zaten.

Ufuk Sarıca-Beşiktaş
Obradovic-Fenerbahçe
Anadolu Efes
David Blatt-Daçka

4'ü de bizi eler.

Efes stimacı alarak yoluna devam ediyor. Bence bu sezon daha dengeli kadro kuruyorlar mütevazı isimlere rağmen.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi