2017/2018 Transfer Dönemi ve Kadro Yapılanması

Cline 4 numara olduğuna göre bir 5 numara daha alıp transferi kapatacağız galiba. Semih gelirse belki bir kısa yabancı alınır.

Adamın adını o kadar duymamışım ki başta mesajı yazarken twitter profilinde yazdığı haliyle Teej Cline diye yazmıştım :D

Bi de nedense gard sanarak izledim videolarını. İlk pozisyonda şutunu görünce o nası şut çocum dedim sesli biçimde. Ama oyun tarzını az çok anladım. Kolejden geliyor, dumanı üstünde daha. Ateşi devam ederse Hendrix'İn 5 oynadığı anları bile kotarabilir çünkü çocuk ribauntlarda agresif belli ki.

Hayırlı olur umarım.

Anlattıklarınıza katılıyorum kısmen yalnız şunun farkına varmak gerekiyor..Bizde bir basketbol aklı yok..Ne Ufuk Sarıca gibi bir koç, ne de Darüşşafaka gibi bir basketbol aklını ortaya koyan bir olgu yok..Öte yandan daha bu takıma 2-3 tane daha oyuncu katılacak şimdiden genel bir yorum yapmak yanıltıcı olur..Ayrıca Darüşşafaka'nın bütçesi de bizden fazladır diye tahmin ediyorum..

Bende isterim Hardy, Hopson veya Summers gibi oyunculardan daha iyisini almak ama bunun için bütçe ve basketbol aklı gerekiyor..Neden bunlar yok oturalım hep beraber tartışalım ama bu yönetim ve bu bütçe varken yapılan hamleleri beğendim..Bunlardan fazlasını beklemek hayalcilik olur ki daha önce dediğim gibi kadro kimyası açısından bence eldeki malzeme fena değil..

Yani bende transferlerden daha ziyade onları alıp getiren basketbol aklını eleştiriyorum.

Bir Gherardini'den önceki Generbahçe transferlerine birde sonraki transferlerine bakınca bunun önemini anlıyorsunuz. Obradovic gibi bir koç bile çok yanlış adımlar atabiliyor.

Bizde Gherardini gibi transferlere kontratlara kadar herşeyi yönetecek koça sadece sahada takımı yöneteceği başka meselelerle uğraşmayacağım rahatlığı verecek bir ismi geçtim, Erman Kunter gibi basketbolda modası geçmekte olan bir isim yerine bize gelmek için elinden geleni yapan Ve geçen sene önemli bir yükseliş gösteren Filipovski'yi seçecek basketbol aklı olsun yeter.

Kessin derken, 40 dakika Ege oynasın bu adama süre bırakmasın mı demek istiyorsunuz ?

Ege ilk 5 çıksın sahaya,Hendrix 4 te oynar,bu da artık kenarda 5 dakika oynasa yeter. Saolsun youtube videoları az çok antreman,nba yaz antremanları falan gösteriyor.Bu oyuncunun 2 dakikalık antreman performansı yeter.3.dakikayı izlemeye gerek yok:=) Earl Clark'tan tutun, Derrick Brown bu tıfılı blok manyağı yapar.Bu mesajı kes kopyala yaptım hatırlatacağım ileride.

Ufuk Sarıca çok iyi bir kadro kurmadı. Hatta oyun kurucu pozisyonunda patlamasına rağmen Stimac biraz Clark ve Roll sayesinde final yapti asil marifet gereken 3 oyuncuyla final yapilabilinen ligde 3 yildir ceyrek-yari-ceyrek yapmak

Böyle oyuncu alın canımı yiyin işte. iyidir kötüdür bilmiyorum hep beraber göreceğiz ama bu dönemde böyle riskleri almak lazım. umarım önümüzdeki diğer sezonlar için de opsiyonu filan vardır.

Yani bende transferlerden daha ziyade onları alıp getiren basketbol aklını eleştiriyorum.

Bir Gherardini'den önceki Generbahçe transferlerine birde sonraki transferlerine bakınca bunun önemini anlıyorsunuz. Obradovic gibi bir koç bile çok yanlış adımlar atabiliyor.

Bizde Gherardini gibi transferlere kontratlara kadar herşeyi yönetecek koça sadece sahada takımı yöneteceği başka meselelerle uğraşmayacağım rahatlığı verecek bir ismi geçtim, Erman Kunter gibi basketbolda modası geçmekte olan bir isim yerine bize gelmek için elinden geleni yapan Ve geçen sene önemli bir yükseliş gösteren Filipovski'yi seçecek basketbol aklı olsun yeter.

Evet bende inanın bu şekilde bir basketbol aklı olsun isterim kulüpte..Yukarıda GM ve altında onla çalışacak bir koç ve işleyen düzen..Ne yazık ki bu yönetimle bu olgular gerçekleşmez bende bunu demek istiyorum..Haklısınız ama siz doğru bir yapıdan bahsediyorsunuz..Umarım Mayıs 2018 de gelecek yeni yönetimle beraber bir basketbol aklı ortaya koyarız, en azından temellerini atarız..

Ege ilk 5 çıksın sahaya,Hendrix 4 te oynar,bu da artık kenarda 5 dakika oynasa yeter. Saolsun youtube videoları az çok antreman,nba yaz antremanları falan gösteriyor.Bu oyuncunun 2 dakikalık antreman performansı yeter.3.dakikayı izlemeye gerek yok:=) Earl Clark'tan tutun, Derrick Brown bu tıfılı blok manyağı yapar.Bu mesajı kes kopyala yaptım hatırlatacağım ileride.

Teşekkürler, not aldım söylediklerinizi. ÖNgörülerinizdeki bazı dokunuşlardan özellikle etkilendim bundan sonra sıkı takibinizdeyim. İyi geceler.

Daha görmeden gömmeye gerek yok, yüceltmeye de. Bakıp görücez, yaşı ve azmi dolayısıyla iyi şeyler yapabilir. İstatistikleri de ilginç. Neden bilmiyorum ama Young gibi bi patlama yapacak hissi var bende.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Young tarzı hamleler iyi olabilir videolarda Egeyle arasında bir fark göremedim burada izleyince daha iyi yorumlayabiliriz.

Ben 1 kısa hamlesi bekliyordum ama gelmeyecek sanırım.Hata yapılıyor bence ne olursa olsun 1 tane daha kısa alınmalı.

İzlediğim kadarıyla hücumda hareketli bir oyuncu. Topu alıp potaya gidip bitiriyor. Hücumda seri bir oyuncu desek daha iyi olur. Pas yeteneği saha görüşü istatistikten belli zaten. Yalnız potaya kat eden oyuncuları çok iyi görüyor. Asistlerinin çoğu bu yolla. Atletik bir takım için iyi bir oyuncu diyebilirim. Savunma özelliklerini bilmiyorum. Fersuya göre ayakları yavasmis.

Fazla beklentiye girmeden iyi bir transfer olduğunu düşünmek istiyorum

Skorer gücümüz zaten üst düzey ama bu takımın 2 senedir savunma sıkıntısı var. Ve bu sene de savunma anlamında sıkıntı yaşayacağız gibi.

Cline'nin yanına savunmacı bir pota altı oyuncusu alırlarsa güzel hamle ama görünüşe göre Semih'le birlikte başka oyuncu alınmayacak.

Cline, Summers, Hendrix, Ege, Semih pota altı rotasyonu savunma anlamında büyük sıkıntı yaşar. Semih'i saymazsak kadroda 2.05 üstü oyuncu yok, onun da sakatlık dönüşü ne kadar katkı verir zor. Uzun yıllar sonra caydırıcılığı olmayan bir pota altı olacak.

Lasme tarzı bir pota altı daha gerekliydi.

Bu bütçeye göre iyi sayılabilecek bir kadro kurduk. Hatta geçen sezonki rezalet kadro kimyasından birçok artısı var. Daha dengeli atletik lakin basketbol iq'su biraz düşük bir kadro olacak. O da bu bütçeye göre normal.

Sanıyorum 6 yabancı ile başlayıp,Semih'e 600 bin dolar belki biraz daha fazla bir para gömeceğiz. Sezon ortasında da 7. yabancı olarak 100 bin dolara bir kısa bulup getiririz.