K
Kürşat Kosovalı
Misafir
En sert deplasmanlardan birinde geri adım atmadı Efes ve ezici bir üstünlük kurarak kazandı.
Haterlık çekememezlik bilmem ne damgası yememek için yazmadım hiç. Fenerbahçe fazla abartıldı bu benim “şahsi ! “ görüşüm. Şimdi istatistik bazında herkesin doğal olarak çıkıp “her takımı yendi euroligde lider” deme hakkı var elbet ama Milano, Münih, CSKA, Madrid, Zalgiris, Baskonia aklıma gelen son saniyelerde kazanılan mucize maçlar. Geçmiş yıllarda Udoh, Dixon, Bogdan + Datome’nin süper olduğu zamanlardaki ezici oyun yok. Bi yerde mağlubiyet(ler) geleceği ya da gelmesi beni pek şaşırtmadı. Farzedelim Madrid maçı son saniye girmese, Münih bütün maç üstün götürdüğü maçı son dakikada vermese, Baskonia son saniyede kaybetmese, CSKA klasik CSKA bunalımına girmese en az 5 mağlubiyet vardı. Ama basketbol bu tabi , o toplar girdiği için lider olursun bunlar konuşulmaz, girmezse 4-5. basamakta olursun o zaman belli eder kendini. Son olarak dediğim gibi oyunlarını öyle öve öve bitirilemeyen “rakibi sürklase eden” olarak asla görmüyorum. Tekrar tekrar bastıra bastıra söylüyorum benim şahsi görüşüm bu.
Efes’e gelirsek aslında onlar için de Fenerbahçe’nin tam tersini düşünüyorum. Kaybettikleri maçların %90 ında maçın tek hakimiydiler Barcelona maçının ikinci yarısı hariç. Eğer onlar da saçma Madrid, Olympiakos, Barcelona kayıpları olmasa belki de şu an onların liderliği konuşuluyordu. Zalgiris maçı çok güzel ve heyecan verici oldu. En azından deplasman galibiyetine olan güvenleri tazelendi. Efesin yeniden heyecan verici bir takım olması güzel bir şey.
Yasin hocam, "final bile oynayamaz" ne demek ? oradaki "bile" ile gelinen noktaları biraz küçümsemiş olmuyor musunuz ?Fb şu ana kadar 2 mağlubiyetle gidiyor ancak birçok maçı son anda kazandılar özellikle Cska, Real, Milano gibi maçlar onlar için extra oldu. Sezon başında Fb bu sene final bile oynayamaz demiştim. Bakalım öngörüm tutarlı olacak mı?
Fb gibi yüksek bütçeli takımların çeyrek finali göreceği garanti. Ancak Fb son 3 senedir final oynadığı ve hatta bu süreçte şampiyon bile olduğu için o ifadeyi kullandım. Ben nedense bu sene final oynayamayacaklarını düşünüyorum. Tabi benimki sadece kişisel bir tahmin. İşin teknik boyutu çok kapsamlı olur.Yasin hocam, "final bile oynayamaz" ne demek ? oradaki "bile" ile gelinen noktaları biraz küçümsemiş olmuyor musunuz ?