Fenerin büyük ihtimalle birinci bitireceğini varsayıyorum.Bu durumda F4 yarı finalinde Real- Cska kapışması olacak. Bu maçta ben Cska'yı daha önde görüyorum. Real bana durdurulması daha kolay bir takım gibi geliyor. Lull sakatlığının etkisini atlatamadı ki aşil sakatlığının kalıcı etkileri olması normal ve hep bu şekilde kalabilir bir daha eski Lull'ü düzenli performans anlamında göremeyebiliriz. Lull haricinde de Real'de durdurulamayacak bir oyuncu yok. Ligin ilk yarısını ilk 5 sırada tamamlayan 4 takımla yaptığı maçların 3 tanesini kaybettiler, sadece Efes'i o da efesin saçmalamasıyla yenebildiler. Seviye yükseldikçe Real'in zorlandığı bir gerçek. En büyük artıları fazla farkedilmese de ligin en iyi savunma takımlarından birisi olmaları. Rakibi en düşük yüzdede tutan takımlardan.
Cska'da ise De Colo e Ser-Rod sezona yavaş başlasa da vites arttırmaları durumunda Cska mecut halinden daha iyi bir noktaya çıkabilir. Oyun çok fazla Clyburn'ün üstüne kalıyor ki ben kendisini istatistik yapsa da güvenilmez bir oyuncu olarak görüyorum. Mala bağlaması çok olası. De Colo ve Ser-Rod biraz vites arttırırsa Cska finalin bir ayağı olur.
Diğer tarafta sürpriz olmazsa fener gelir. Green veya sakatlık dönüşü Ennis'ten bir tanesi de takıma dahil olabilirse net bir şekilde çözülmesi en zor, farklı senaryolara en hazır takım konumundalar. 20 hücum ribaundu verdikleri maçı da kazanabiliyorlar, 9 asitle tamamladıkları maçı da. Çok iyi şut sokarak da, kötü hücum ettiklerinde de. Kazanmanın yolunu bir şekilde buluyorlar.
F4 döneminde en çok ihtiyaç duyulan iki özellik var birisi farklı senaryolara hazır olabilmek, ikincisi de o döneme formda girebilmek. Son iki sezonun şampiyonu ligi beşinci bitirerek şampiyon oldu. Bu nedenle Fener net favori diyemem ama o iki özellikten bir tanesine sahipler Diğeri de olursa( o döneme formda girerlerse) şampiyonluğu kazanmaları da yüksek ihtimal olur.
Geçen sene şampiyonluğu Real'in kazanması Real adına bir handikap, kazanma açlığı da çok belirleyici oluyo.