2018-2019 Galatasaray Futbol Takımı

Aksine Belhanda rezaletti. 6 ya da 7 tane top kaybetti, orta alanda dikine hiç top taşıyamadı. İkili mücadelelerde 2 tane yanlış karar olmazsa hemen hemen her topu rakibe verdi, hem de yerlerde yatarak. Son dakikalarda da, en önemli pozisyonda kız gibi topa vurarak, olası 3 puandan etti.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Statik forvet bize göre değil. Gomis, Burak, Drogba, Elmander, Necati, Baros hepsi de dinamik adamlardı. İlk yarı net şekilde eksik oynadık.
Onyekuru da baskıdan ötürü hiçbir etki gösteremedi.

Başakşehir muhtemelen bu sonucu değerlendirecektir.
Hiçbir şey oynayamamış olmamız da beni şaşırttı, sanki hafta içi transfer sürecini oyuncular yürütmüş.

Fatih hoca sahanın en iyisi Feghouli’yi çıkarıp güya dinamik genç Yunus’u aldı çocuk eli belinde koşamıyor..
Muslera da neden baştan sona her top kullanışında 3-0 öndeymişiz gibi ağırdan aldı anlamadım. Sonunda dayanamayıp küfür etmişim kullan artık şu vuruşu diye.

Böylesi ehemmiyetli maçta yediği gol, tam bir amatörlük ve sicilinde bunun gibi çok gol var.
Yazık oldu, evet kötü oynadık ancak adamların pozisyonu dahi olmayıp, sadece yarı sahamızda yediğimiz kalabalık baskı ile bunu olağan karşılayamıyorum.

Muhammed Selçuk'un dediği gibi, sanki 1 puan için gelmiş gibi ağırdan hareket eden Muslera, tüm takıma sirayet etti ki, son dakikalarda hala kaleciye geri pas yapıyorduk. Fark 8 olduğunda, bu düşmeye bilir.

Kaleyi görüp de şut çeken bir Allah'ın kulu olmaz mı ya? Siz ne biçim hücum oyuncularısınız! 90 dk sonunda attığımız toplam şut 1, o da Belhanda'nın rakip kaleye yuvarladığı şut denemeyecek pas. Yazık.

Alayınız bir Sneijder etmezsiniz..

Muslera formsuz keşke bölge hakimiyeti daha iyi olan bir kalecimiz olsa ama Djalma da ömrünün golünü attı abi top uzaydan indi ya o topu yersin hala eleştirelim diyorsanız topu oyuna berbat sokuşlarını eleştirelim. Ben şahsen bugun Ndiaye ve Onyekuru ya kitlendim. Bu Onyekuru 2-3 yıla ya tekrar Belçika'ya döner yada İspanya 'da Gijon tarzı bir takımda oynar. Böyle kanat olmaz bilekleri kalastan, ayağını topa asla sokmuyor, kafasını kaldırmıyor forveti besleyemiyor, güçsüz oyunun bilmiyor hayatında zaten hiç orta yapmadı büyük ihtimal bu nedir arkadaş yemişim onun attığı golleri etkili olabilmesi için ya açık alanda yakalayıp hızıyla adam geçecek tabi bunu yaptıktan sonra da kaleye kadar gidip vuracak açıyı yakalaması lazım yoksa yine bitecek atak veya altı pasta ayağına top gelecek.Ndiaye de takımdan ilk kesilmesi gereken oyuncu bence ya biraz sorumluluk alır insan bizi sol da Ömer bayram ın saçma sapan ortalarına mahkum bıraktı bu takımın çok iyi bir orta saha almaya ihtiyacı var seneye ve mümkünse şut topa vurmayı bilsin.

Ndiaye demişken iyi oldu hatırladım. Bu adam Tudor dönemi kaplan gibi bir oyuncuydu orta alanda. Şimdi ne oldu da her maç rakibini arkadan formasına asılarak sarı kartla durduruyor ? Sarı karta abone oldu adam resmen. Hiç bir caydırıcılığı kalmadı mı bana mı öyle geliyor ? Kontrat aldı diye falan mı böyle yapıyor yoksa ?

Ndiaye bence yanlış pozisyon için eğitilmiş 8 numara için fazla kontrolsüz ve oyun bilgisi zayıf. Topla dikine gidebilmesi, vücudunu iyi kullanması hızı gücü bu adamı sağ kanat ve sağ bekte daha çok iş yapacağını düşünüyorum eğer Fm19 oynamaya karar verirsem ilk işim bu adamı kanat yapmak olacak 😀

Ndiaye demişken iyi oldu hatırladım. Bu adam Tudor dönemi kaplan gibi bir oyuncuydu orta alanda. Şimdi ne oldu da her maç rakibini arkadan formasına asılarak sarı kartla durduruyor ? Sarı karta abone oldu adam resmen. Hiç bir caydırıcılığı kalmadı mı bana mı öyle geliyor ? Kontrat aldı diye falan mı böyle yapıyor yoksa ?

Bende artık bize geçen sene şampiyonluğu getiren Fernando Donk 2 lisine dönsek mi diyorum artık yavaştan yavaştan?

Bu maçta ki değişiklikler de çok enteresan geldi.
Mitroglou çok erken çıktı.
Feghouli takımın en formda oyuncusu iken çıktı.
Fatih Hoca bu 2 değişiklikte bence hata yaptı.
Bu arada babası hastaymış Allah hayırlı acil şifalar versin...

Ndiaye kiralık değil mi, bu adama 15 milyon veren İngilizler dahi pişman oldu. Tudor dönemindeki savaşçı ve saldırgan futbolundan şuan eser yok ancak önü açık olduğunda dikine gidişi ve baskı yapması Terim'in muhtemelen hoşuna gidiyor çünkü takımda başka ön ve orta alanda baskı yapan bulunmuyor.
Adamın nitelikleri sınırlı, sanıldığı gibi hızlı değil, sadece topla rakip arasına bedenini doğru konumlandırdığı için dikey çıkışlarında topu ileriye kadar güvenle taşıyabiliyor yani kanatlar için hiçbir artı vasfı yok, şut hiç yok yani o bölge için sadece agresifliği ve dikey çıkışları adamı 11'e abone ediyor!

Donk candır, geçen sezonun bence şampiyon olmamızdaki en büyük faktördür ve maalesef Terim, bence ondan çok erken vazgeçti hatta Fernando'nun bugünkü oyununu görünce, Donk bunların en az aynısını yaptığını hatta fazlası olarak, hava hakimiyeti, soğukkanlılığı, rahat oyunu ve top çalışlar da Fernando'dan daha iyidir.

Takım puan kaybettiğinde bunlar konuşulur doğrudur ancak işler olumlu gidince zaten düzene çomak sokulmaz; bence Emre'nin dönmesi, Donk'un 11'e monte edilmesi, Ömer denilen 2.Sabri'yi kampa dahi almamalı ve şu takımın 10 numarasının Feguili olduğu gerçeğinin uygulaması gerektiğini düşünüyorum.

Belhanda'nın geçtiğimiz maçlara göre daha düşük bir performans sergilediğine katılıyorum ama orta sahanın düşmesindeki birinci etken olduğuna dair eleştirilere katılmıyorum. Belhanda'dan çok daha kötü bir N'diaye ve Fernando vardı. N'diaye çok düzensiz ve istikrarsız. Fernando ise prime zamanındaki iyi yaptığı şeyleri yapamamaya başladı. Linnes'i çok severim ama top hakimiyeti ve oyun kalitesi açısından Mariano'nun çok uzağında maalesef. Bir de Ömer Bayram eklenince bek katkısı sıfıra indi ve maça hakim olamadık. Ömer Bayram'ı, Caner Erkin'in Ersun Yanal öncesi dönemine çok benzetiyordum ama bu kadar da oyun bilgisi eksikliği de fazla. Sene sonuna kadar bir daha şans verilmemesi lazım. Sol kanatta git gel yapabilen bir oyuncu, fizik kapasitesi müsait ama ne yapacağına dair en ufak bir fikri yok. Galatasaray'da bek oyuncusu olmanın sadece git gel yapmakla olmayacağını öğrenmesi lazım.

Akhisar ikinci yarı tek kale oynadı, pozisyonlara da girdi ama gol yapamadılar.

Başakşehir 8 puan fark oluşturdu. İlk yarı kaybettiğimiz puanları bu saatten sonra toplasak da artık kontrol Başakşehirde! Bakalım kalan 14 haftada neler olacak.

Belhanda’nın 1,5 yılda attığını Kagawa 3 dakika da attı.
Olsun Belhanda asistin asistini yapıyor!
Nasıl kaçırdık böyle bir oyuncuyu hem de Nagatomo bizde iken.
En az 10-12 gol atar çok rahat...