2018-2019 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

Amatör şubeler özelinde, Galatasaray'ın bu yılı ve pek tabii ki hiç yoktan gelecek 3 yılı adına güzel bir okuma. Buradaki pek çok gerçek Galatasaraylı'nın zaten uçarı kaçarı hayallerden, yersiz ve abartı fantezilerden sıyrıldığının farkındayım ama yine de bundan sonra izlenecek en mantıklı rotanın daha sağlam bir izahı için bu yazıyı okumanızı tavsiye ederim. Galatasaray'ın değerli kongre üyesi İlker Canalp'ten:

Seçim zaferi ve Galatasaray’da yeni dönem – Penceremden Yansımalar

Bütçe Banvit gibi,Tofaş gibi 3 - 5 milyon olmalı,biz de az bütçeyle sağlam kadro kurmalıyız fikrine asla katılmıyorum.Galatasaray o takımlarla bir mi ? O takımların Fb ile rekabet etmek gibi bir mecburiyetleri yok,ayrıca bizimle aynı büyüklüğe sahip değiller.Taraftar sayıları bizimle aynı mı ? Galatasaray büyük oynamaya mecburdur !!!!! Madem ki büyük bir kulübüz,madem ki en büyük taraftar kitlesi bizde o zaman ezeli rakibimizle yarışmak zorundayız.

Bakın bu 3 - 5 milyona kadro kuralım muhabbeti vizyonsuz yönetimlerin istediği bir şey dir.Ve çok saçma bir şey dir.Madem 3 - 5 milyonla zirveye oynamak mümkün niye fb,real o kadar para harcıyor ? Enayiler mi ?

Yüksek bütçeyle başarılı olma ihtimalin % 90 düşük bütçeyle başarılı olma ihtimalin % 10 dur.Sen o % 10 ihtimalin peşinde koşarken bir bakmışsın küme düşmüşsün,ondan sonra ağlasan neye yarar.

Galatasaray büyük oynamaya mecburdur !!!?

Önemli olan gelecek sezon ne olacak endişesi yaşamadan düzenli ve istikrarlı yatırımdır.

Çünkü istikrar sağlandıkça yanlışlar da yapsan sonunda bir şekilde doğruyu bulma şansın yüksek.

Mesela şikesever camia yüksek bütçelere geçtiğinden beri bir sürü fos transferi var. Sato'lu Andersen'li sezonu fos bile değil rezillik! Ama yatırım devam ettikçe hata yapa yapa doğru bulunuyor.

Obradovic'in de sayısız yanlış transferi var. Örneğin bu sezon aldıkları oyunculardan Melli dışında bekleneni veren yok. Lâkin eski kadroyu büyük ölçüde korumaya güçleri yettikleri için F4 yapmaya devam ediyorlar, diğer yandan gelecek sezon yine büyük paralar harcayacaklarının getirdiği rahatlıkla istedikleri gibi stressiz bakıyorlar önlerine.

Bunca avantaja rağmen hâlâ çoğunluğu basketboldan anlamayan ve bu kadar yatırıma rağmen salonu boş bırakan taraftarları var.

Galatasaray yönetimi de ne yapıp edip düzenli/büyük bütçeleri sağlamalı ve gerisini taraftara bırakıp arkasına yaslanmalıdır.

Pierria Henry-Kartal Özmızrak(Bugrahan Tuncer)

Bryce Cotton-Göksenin Köksal

Mateusz Ponitka??(Sylven Landesberg)-Tolga Geçim

Raymar Morgan??(De'Mon Brooks)-Scott Eatherton-Burakcan Yıldızlı

Alec Brown(Robert Carter)-Jackie Carmichael -BoraHun Paçun

Şu kadro 3-4 milyon dolar seviyesine rahatlıkla kurulabilir.Morgan ve Ponitka Euroleague seviyesinde talip bulabilirler.Onların yerine de olabilecek diger isimleri de yazdım.Umarım bu isimler dikkate alınır.Özellikle Alec Brown,ve Henry seviye atlamaya çok müsait isimler.Bunları degerlendirmemiz lazım.

Eatherton kulübüyle sözleşme uzattı, Landesberg'te muhtemelen Euroleague yapar.

Şu görev dağılımı bir an önce yapılsın.
Borçlar ve yasaklar bir an önce kalksın.
Ve bizde bir an önce transfer heyecanı yaşamaya başlayalım...

Bugün tahminim görev bölümü resmi siteden açıklanacaktır. Önümüzdeki günler çok şeye gebe. İçimde bir sıkıntı var nedense her an Oktay Mahmuti istifa etti son dakikası görebilirmişiz gibi bir his var Allah korusun...

- Transfer yasakları ne zaman kalkacak?
- Koç'un istedikleri harfiyen sağlanabilecek mi?
- Ömer Yalçınkaya ile transferde başarı mümkün değil ne olacak bu adamın durumu?
- Bütçeye ek sponsorluk aranacak ama ne zaman bulunacak? Mesela Ağustos ayında sponsor bulsak transferde ne kadar işimize yarar?

Bu soruların cevabı yüksek ihtimal Ömer Cansever'de. Kendisine ulaşmaya çalışıyorum umarım başarırım ve bilgi ediniriz kısa vade de.

Tofastan Banvitten adam yaziyorsunuz da adamlar basarili olduklari alistiklari sevdikleri yerden daha iyi para veya daha yuksek hedefler icin ayrilirlar sadece. Su an ikisini de saglamamiz zor. Muhtemelen onlar kadar butcemiz olacak onlar kadar hedefimiz olacak. Ayni sartlar altinda kimse sehir ortam takim degistirmek istemez memnunsa.

Bana kalirsa koc Juskevicius ile devam edecek, Hardy de kalabilir. Orta mesafesi olan bir pivot aliriz diye dusunuyorum. Koc ikili oyun ustunden yuksek posttan orta mesafe sokan veya iceri devrilen uzunlari seviyor. Bunlar haricinde uc numarada mucadeleci oyunu bilen bir yabanci aliriz. Balkan kokenli bir iki yabanci gelir diye dusunuyorum.

Mahmudi'yi cok sevsem de tke sevmedigim ozelligi transferde menejer tandansli calismasi ve yetenek citasi dusuk takim kurmasi. Umarim bu kez yetenek ve mucadeleyi birlestirir ve son topa kadar savasan gurur duyulacak bir takim olusturur.

[FONT=&quot]Eyüp Yıldızâ€￾ @eyupyildiz<small class="time" style="font-size: 14px; color: rgb(101, 119, 134); margin-right: 5px; white-space: nowrap;"> 2 sa.2 saat önce</small><button class="ProfileTweet-actionButton u-textUserColorHover dropdown-toggle js-dropdown-toggle" type="button" aria-haspopup="true" style="color: rgb(101, 119, 134); font-style: inherit; font-variant: inherit; font-weight: inherit; font-stretch: inherit; font-size: 16px; line-height: 1; font-family: inherit; margin: 0px; overflow: visible; cursor: pointer; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; border-width: 0px; border-style: initial; border-color: initial; padding: 2px 9px; transition: box-shadow 0.15s ease-in-out; position: relative;">Daha fazla
</button>

[/FONT]

[FONT=&quot]Oktay Mahmuti, transfer çalışmalarına başlamış arkadaşlar. Yakında imzalar atılmaya başlar.Ben koça güveniyorum, Galatasaray'ın adına yakışır bir takım kuracağına inanıyorum

hadi bakalım biraz heyecanlanalım
[/FONT]

Bütçe Banvit gibi,Tofaş gibi 3 - 5 milyon olmalı,biz de az bütçeyle sağlam kadro kurmalıyız fikrine asla katılmıyorum.Galatasaray o takımlarla bir mi ? O takımların Fb ile rekabet etmek gibi bir mecburiyetleri yok,ayrıca bizimle aynı büyüklüğe sahip değiller.Taraftar sayıları bizimle aynı mı ? Galatasaray büyük oynamaya mecburdur !!!!! Madem ki büyük bir kulübüz,madem ki en büyük taraftar kitlesi bizde o zaman ezeli rakibimizle yarışmak zorundayız.

Bakın bu 3 - 5 milyona kadro kuralım muhabbeti vizyonsuz yönetimlerin istediği bir şey dir.Ve çok saçma bir şey dir.Madem 3 - 5 milyonla zirveye oynamak mümkün niye fb,real o kadar para harcıyor ? Enayiler mi ?

Yüksek bütçeyle başarılı olma ihtimalin % 90 düşük bütçeyle başarılı olma ihtimalin % 10 dur.Sen o % 10 ihtimalin peşinde koşarken bir bakmışsın küme düşmüşsün,ondan sonra ağlasan neye yarar.

Galatasaray büyük oynamaya mecburdur !!!?

Altına imzamı atarak katılıyorum.

Bizde transfer processi nasıl işliyor bilen var mı arkadaşlar..? Transferleri koç isim vererek mi yapıyor mesela Fatih terim gibi yoksa, bana guard lazım bana pivot lazım vs diyerek Şenol güneş tarzında mı..?

- Görev dağılımı Salı günü gerçekleşecekmiş.
- Sabah akşam koç ve yönetim kurulu iletişim halindelermiş.
- Ömer Cansever , Mahmut Recevik ve Erol Özmandıracı(e spor) devam ediyor şubede.

Eyüp Yıldız‏ @eyupyildiz<small class="time" style="font-size: 14px; color: rgb(101, 119, 134); margin-right: 5px; white-space: nowrap;"> 2 sa.2 saat önce</small><button class="ProfileTweet-actionButton u-textUserColorHover dropdown-toggle js-dropdown-toggle" type="button" aria-haspopup="true" style="color: rgb(101, 119, 134); font-style: inherit; font-variant: inherit; font-weight: inherit; font-stretch: inherit; font-size: 16px; line-height: 1; font-family: inherit; margin: 0px; overflow: visible; cursor: pointer; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; border-width: 0px; border-style: initial; border-color: initial; padding: 2px 9px; transition: box-shadow 0.15s ease-in-out; position: relative;">Daha fazla
</button>

Oktay Mahmuti, transfer çalışmalarına başlamış arkadaşlar. Yakında imzalar atılmaya başlar.Ben koça güveniyorum, Galatasaray'ın adına yakışır bir takım kuracağına inanıyorum

hadi bakalım biraz heyecanlanalım

Yalan haber, klasik Eyüp Yıldız gazlarından biri. Hocanın düşündüğü oyuncular tabi ki belli ama daha kendisinin bile kalacağı belli değil. Yönetimden hala bir hareket yok, Yalçınkaya denen vizyonsuz ile beraber bıktırma politikası devam ediyor.

Yalan haber, klasik Eyüp Yıldız gazlarından biri. Hocanın düşündüğü oyuncular tabi ki belli ama daha kendisinin bile kalacağı belli değil. Yönetimden hala bir hareket yok, Yalçınkaya denen vizyonsuz ile beraber bıktırma politikası devam ediyor.
Berkay yamanin aciklamasinin dogruluguna imzami atiyorum. Eyup banvit kocu olayindaki vedaha bicok olaydaki gibi taraftarin gazini almak istedikleri gibi yonlendirmek icin bilincli veya bilincsiz kullaniliyo.

Yeni sezon oncesi 2 kocta kacarsa sasirmam suan hicbi garantisi yok ikisininde kalcaginin.

Su mesaji hatirlatmakta fayda var. Belli odaklar devreye girmezse bu olasilik hicte azimsanmiycak boyutta suan.
Kiminle arayi iyi tutcagini biliyo. Once topsakalin her dedigine evet diyip onun 1 numarali adami oldu sonra bu yonetim gelince sudan cikmis baliga donduler subeyi taniyan yalcinkaya ile secime kadar devam edelim dediler bu surede yalcinkaya cansever ve recevikle topsakalla kurdugu bagin benzerini yine ayni yontemle kurdu. Yonetim basketbola para harcamak istemiyoya forumda son gunlerde yazilan efe ve genclerle devam edelim oneriside yonetime hosgorunmek icin. Hep kendini kurtarmak icin.

Son düzenleme:
Bizde transfer processi nasıl işliyor bilen var mı arkadaşlar..? Transferleri koç isim vererek mi yapıyor mesela Fatih terim gibi yoksa, bana guard lazım bana pivot lazım vs diyerek Şenol güneş tarzında mı..?
Oktay Mahmuti liste veriyor, şube yönetimi menajerlerle görüşüyor. Transfer çalışmalarının başladığı Yalçınkaya'nın söylemi.

Ozan Korkut'un yönetim listesi seçilseydi bence büyük ihtimalle şimdiden bir şeyler gündeme gelirdi,sponsor konusu veya koç konusu 2 hafta içinde belli olurdu.Dursun Özbek seçilemedi ama seçime girerek Galatasaray basketboluna yine zarar verdi,o seçime girmeseydi seçimi % 90 Ozan Korkut kazanacaktı ve biz amatör şubelerle ilgili daha umutlu olacaktık.

Play off'a giremediğimiz bir sezonun sonunda Galatasaray başkanı olan kişi basketbolla ilgili daha hassas olmalı,daha iddialı olmalı,tabi bu şube umrundaysa !

Bu kadar ümitsizliğe gerek yok. Galatasaray taraftarının sesine kimse kulak tıkayamaz. Yönetim mutlaka bir şeyler çıkaracaktır ortaya bütçe bazında. Ha bütçe vermeyi reddederlerse, Can Topsakal&Dursun Özbek örneği malum... Ama ellerinden geleni yapacaklarına inanıyorum.

Ozan Korkut'un yönetim listesi seçilseydi bence büyük ihtimalle şimdiden bir şeyler gündeme gelirdi,sponsor konusu veya koç konusu 2 hafta içinde belli olurdu.Dursun Özbek seçilemedi ama seçime girerek Galatasaray basketboluna yine zarar verdi,o seçime girmeseydi seçimi % 90 Ozan Korkut kazanacaktı ve biz amatör şubelerle ilgili daha umutlu olacaktık.

Play off'a giremediğimiz bir sezonun sonunda Galatasaray başkanı olan kişi basketbolla ilgili daha hassas olmalı,daha iddialı olmalı,tabi bu şube umrundaysa !

Ozan Korkut'un görüştüğü-anlaştığı bir sponsor varsa bir zahmet yeni yönetime de yönlendirir herhalde. Yani en azından Galatasaray'lıyım diyen birinin böyle yapmasını beklerim.