Ufuk Sarıca gibi modern hocanın elinde böyle malzeme varken halen Ersan'ı 5 başlatmayıp takımın hızını düşürmesini anlayamıyorum. Furkan gibi yeteneğin bu milli takımın değişilmez ilk 5 oyuncusu olmamasını da anlamlandıramıyorum. Fener adı geçtiği gibi Furkan'ı alabilse Obradovic Furkan'ı Melih'in arkasında mı başlatacaktı? Melih'in ilkel oyun tarzı anca iki takım bench oyuncularına dönünce daha düşük seviye savunmalara karşı işler. Biz Sırbistan gibi en üst düzey basketbol ülkesini Melih'in primitif perdeden çıkıp attığı üçlüklerle tehdit etmeye çalışıyoruz. Yarı sahada biraz Wilbekin ve çokca Furkan dışında bu takımda yaratıcı olabilecek oyuncu yok. Cedi tempo oyuncusu, Wilbekin tam sahada çok daha etkili, Ersan yaşı ilerlemiş de olsa tempolu oyunda halen çok disiplinli ve mobil, Melih'in bile koş koş oyununda verimi çok daha artar. 2019 basketbolunda elde bu kadar iyi malzeme varken halen Semih'le, Ege'yle uğraşmamız garip geliyor bana. Çok istiyorsan Ege'yi çember savunucu olarak tut, Semih'i kadroya almanın mantığı nedir? Sertaç dışında 16-18 dakika süre alabilecek 5 numara yok bu takımda, gerek de yok. Ersan'la başla, Sertaç'la geriden getir. Karşında Marjanovic gibi anomali bir 5 numara varsa Ege'yi atarsın 5 dakika sahaya, zaten Sırbistan'ın da Marjanovic'i 5 dakikadan fazla sahada tutabilecek lüksü yok. Ufuk Sarıca bu kafayla devam ederse çok değerli bir jenerasyonu en önemli olgunlaşma çağlarında hiç etmiş olacak.