2020-2021 Euroleague

Fb evinde CSKA'ya uzatmalarda 78-77 mağlup oldu.
Eddie acaip bir şutör. Avrupa'nın en iyi şutörü olabilir.

Bugün Maccabi evinde Bayern'e yenildi.
Milano, Oly'e kaybetti. Oly'de Harrison 16 sayı ile oynadı.

Anadolu Efes gerçekten bu sene iyi durumda değil. Tamam taraftar etkisi var. Ama çok basit ribauntları bile alamıyorlar. Micic uykuda resmen. Rezalet oynuyor. Bu takımın tek sorunu Larkin değil. Ama geç gelecekse eğer 3-4 maç daha kaybedebilirler. Her takım Alba Berlin değil.

Larkin yokken Efes'in kısa savunması da felaket. Zalgiris delici bir takım bile değil ona rağmen topu yere vuran çembere kadar gidiyor. Felaket bir savunma performansı.

Basarılı olan her takımı bir sonraki sene satacaksın tum oyuncuları neredeyse..Belhanda ve Feghouliyi mesela 2 sampiyonluk sonunda satacaktık. % 85 90 takımlar basarılardan sonra degismeli ..Eger aynı takım kalırsa doygunluk oluyor.

Schiller inanılmaz işler yapıyor. Son yıllarda oyun olarak gördüğüm en iyi noktada Zalgiris. Lauvergne çok iyi toparlanmış hem fizik hem kafa olarak.

Abi geçen sene Larkin olmayan hatta sanırım Micic ya da Dunston da olmayan maçlar vardı ama Efes sürekli aynı ritimde önüne geleni ezip geçiyordu. Mesela star meselesi olsa 2 sezon önce geldiğinde Weems’li o pahalı kadroyla eurolig kazanırdı. Bu sene perte çıkmış takım resmen. Umarım tek sorun Larkin olmamasıdır. Aksi halde geçmiş olsun şimdiden.
Bu arada ben yanlış mı gördüm yoksa Zalgiris salonu full+full muydu? Belki o görüntüler video veya foto koyma teknolojisidir futbolda olduğu gibi, benim cahilliğimdir. Şaka gibi olamaz öyle bi görüntü skandal.

5000 seyirci vardı. Yani Euroleague her geçen gün o kadar kötü bir organizasyon oluyor ki. Bazıları seyircili oynayabiliyor bazıları oynayamıyor. 20-0 sayacaklardı Zenit ile Asvel'i kamuoyu baskısı olunca vazgeçip maçları ertelediler. Yani seyirci olayını daha önce düşünemedi mi koca Euroleague? Ya da bu korona sayılarının takımların oynama ihtimalini neredeyse sıfıra indireceğini? Yanılmıyorsam geçen hafta Bursaspor 20-0 galip sayıldı. Bu niye tescil edildi de bunlar edilmedi? İnsanların tepkisine göre yönetiliyor Avrupa basketbolunun bir numaralı organizasyonu. Hele o değişen müziğe girmiyorum bile.

Basarılı olan her takımı bir sonraki sene satacaksın tum oyuncuları neredeyse..Belhanda ve Feghouliyi mesela 2 sampiyonluk sonunda satacaktık. % 85 90 takımlar basarılardan sonra degismeli ..Eger aynı takım kalırsa doygunluk oluyor.

Hiçbir şey kazanmadan neyin doygunluğu? Geçen sezon şampiyon olmadılar. Eğer olduklarını sanıyorlarsa bu rüyadan uyansınlar bir an önce. Ama bu takımdan sadece 2 yılda MOTUM ve PETERS'ın ayrılmasını kafam almıyor. Takımın iyi gitmesi her oyuncunun bu düzenin parçası olmasını gerektirmediği gibi rakiplerin güçlenirken, bırakınız onlar bizim seviyemize çıksınlar rahatlığıyla doğrulardan son sürat uzaklaşırsın.

Takıma yeni heyecan verici oyuncular gerekiyordu. Özellikle de uzun rotasyonuna ama Sertaç'a güvenerek PETERS yerine oyuncu bile bakılmadı. SINGLETON ve DUNSTON'dan daha kaç yıl verim almayı bekliyorlar acaba.

Larkin Efes'ten..Muslera Galatasaray'dan komple gidince heralde bu 2 takım yerleri doldurulmadıgı takdirde zor şampiyonluk görür oynadıkları branşta.

Bence Anadolu Efes'in havası tamamen bozuldu. Geçen sene ve ondan önceki sene Larkin olmadan da maç kazanıyorlardı. En azından Larkin olmadan Zalgiris( her ne kadar çok iyi de olsalar), Zenit ve Feneri yenebilirlerdi. En çok yine onları Fener zorlardı. Ama Zenit ve Zalgiris'i yenebileceklerini düşünüyordum. En azından geçen seneki formları olsa. Efes'in 3 temel problemi var bence şu anda. 1- takım 1 sene daha yaşlandı. Başarı gelmese de bir doymuşluk var. Takımda enerji yok. 2-Singleton ve Anderson gönderilmeliydi. Singleton garanti kontrat alınca yatıyor. Barcelona'da da öyleydi. Anderson'un Efes'e kattığı pek birşey yok şu anda. 3- Micic'in çok düşük formu. Takımın 2 oyun yönlendiricisinden biri olan Micic rezil oynuyor. Efes şu anda sadece Simon'un eline bakıyor. Bu ve bunun gibi sorunlara Larkin'in yokluğu da eklenince Efes tanınmaz hale geliyor. Larkin gelse bile form bulması 1-2 ayı bulacak gibi. Sorunlar düzelir mi bilinmez.

Fener Obradovic dönemindeki ölü toprağını üzerinden atmış. Savunmaları takım halinde çok daha iyi, hücumda da De Colo geçen yıldan sonra yeniden CSKA'daki gibi lider haliyle oynuyor. Takımdaki bütün bitik oyuncuları yolladılar, yerine oyuna aç 2-3 tane Amerikalı aldılar. Aynı anda da Euroleague'in en iyi 1-5'ini korudular. Sloukas-Datome gibi heriflerin kontratlarından nasıl çıkabildiler bilmiyorum ama başarılı bir operasyon yapmış gibi görünüyorlar. Bu yıl da Final Four'un en önemli 2-3 adayından biri gibiler.

Konudan biraz bağımsız, CSKA Berlin maçını anlatan spikerin adını bilen var mı? Adamın 2 yıldır anlattığı her maç çok komik çünkü kendi duygularını ve eleştirilerini çok koyuyor maça😄

Reynolds ile Bayern içeriyi patates edince Fener başka yollara başvurdu. Utanma Vesely kendini salon dışına uçur, bi kol darbesine öldü bitti yerlerde metrelerce sürüklendi.

Fener sert kayaya çarptı. Fark ilk yarı 20 nin üzerindeyken herkes maç bitti derken Bayern geri döndü. 1 dakika kala maç berabere.

Eddie denen boş üçlük dışında vasfı olmayan adamı kral ilan etmişti spikerler. Adamda ne savunma ne atletizm var, oyun aklı da sıfır. Yedirdiği sayının da haddi hesabı yok.