2020-2021 Euroleague

Lorenzo Brown hep böyledir. Bir maç kazandırır diğer maç kaybettirir.

İlk yarıyı 20 sayı geride bitirip maçı kazanmak büyük emek ve karakter ister. Trinchieri hoca büyüksün 👏

Keşke seni takımın başında görebilsek. Nerde bizde ki başkan ve yönetimde o vizyon...

CSKA evinde Alba Berlin'e mağlup oldu. Berlin ekibi 2 gün önce Efes'ten evinde fark yemişti.

Oly-Maccabi maçı da çok çekişmeli geçiyor.

Milano ve Madrid maçı da çok güzel izlemenizi tavsiye ederim.

En kritik hücumda topu parkenin en kötüsüne emanet etmek Kokoskov' un kalitesini belli etti zaten. Hoş Csk maçında da aynı hatayı yapmıştı, olur böyle şeyler demişlerdi. Şimdi tescilledi kalitesini zaten. Böyle geniş bir kadroyu Bayern gibi vasat bir takım karşısında kullanamadı. Obradoviç' i çok arar bunlar. Ha bu arada fark 20 olunca sosyal platformlarda ezdik, geçtik, Lewandovski gelsin sizi kurtarsından sonra böyle bir tokat yemeleri hoş oldu. Getirin oradan Fethiyespor, Eddie kardeşim şov yapacak.

Kokoshkov'da kim allah aşkına..Ertugrul Erdogan'dan ne eksigi var ne fazlası var.Fb de Ertugrul Erdogan olsa bugun ku macı vermezlerdi diyim net. Fb Kokoshkov'u alınca icimden şimdi yandılar demiştim ve daha bunlar iyi gunler. Barcelona(Saras hoca) bunları +20 ler ;)

Henüz daha sezon başı.7-8.haftadan sonra görmek lazım takımları ancak Efes potansiyelli bir takım toparlanacaktır Larkin de katılınca özellikle.fbden de colo ve veselyi çıkar euroleaguede son 3 e oynar.fbnin şöyle bir şansı var sezon başında;artık obra takımı olmadığı için rakipler yüksek motivasyonlu değil obrayı yenmek başlı başına bir motivasyon kaynağıydı.

Anadolu Efes'li oyuncular sözleşme uzattı, güzel kontratlar kaptılar ve rahatladılar.
Efes de geçen sene ki Fenerbahçe gibi aynı takımla devam etmenin sıkıntısını yaşıyor.
Micic ve Singleton yatıştalar resmen. Oyuncular sıkılmış belli. Larkin de gelse bu takım zor düzelir.

Ergün Ataman' ın en büyük hatasıda bu oldu zaten. Geçen sene Harrison' u çok istiyordu ve Anadolu Efes oyuncuyla anlaşmıştı ancak Anderson' la devam etme kararı aldı son anda. Singleton' un bana göre geçen sezon kariyer sezonlarından biriydi, bana göre bir takımın olmazsa olmaz oyuncularından biri de değil. Bu sene yanıbaşında Harrison ve Poythress gibi iki adam varken, Anderson ve Singleton' u yüksek maaşlarla kadroda tutması çok yanlıştı, bununda yansımalarını görüyoruz zaten. İyi koçların, iyi teknik direktörlerin en kötü yanı egoları. Bunu futbolda Galatasaray çekti geçen sene, çekmeye devam ediyor, Efes' te basketbolda.

Bu haftaki maçlar çok güzel oldu bence. Bol çekişme ve rekabet vardı. Özellikle Milano Madrid maçı çok keyifliydi. SerRod müthiş istedi maçı ve aldılar.
Fener Bayern maçı da savaş alanıydı resmen. Sistemini oturtan orta sıra takımların meyvelerini aldığı bir sezon izliyoruz aslında. Bayern, Valencia gibi ekipler özellikle...

Galatasaray basketbolda da az çekmedi emeklilikte yaşa takılmış, idmandan çok rehabilitasyon merkezinde, ruhunu teslim edilmiş oyunculara 800-1 milyon ödemekten. Şimdi 50 bin euroyu bir araya getireceğiz diye 50 bin takla atıyoruz. Beinsports ekibi yüzünden maç izlemekten soğuyorum. Adamlar israil deplasmanından gelmiş iç sahada oynuyorsun 10-11 kişilik rotasyonun var 20 sayıdan maç vermenin bahanesi devrede 20 sayı önde olman ve yorgunluk olmamalı.

Fenerin en büyük hatası ( bu maç özelinde demiyorum sadece ) hayatında hiç bir takıma liderlik etmemiş Nando’yu takımın lideri olarak konumlandırmak. Cska dönemine bakın hep ikinci adam. Hep bir liderin yanında onun yönlendirmesiyle oynayan biri. Teodosic çok iyi besliyordu onu, sonra Higgins de bu görevi aldı. Yani adamın zaten fiziksel sıkıntıları var asla tüm sezonu sağlam geçirecek diye güvenemezsin üstüne bir de takımı emanet ettiler. Büyük hata illa ki bir yerde patlayacak bu sistem.

Haterlık olmasın diye yazmadım da Kızılyıldız ve Efes maçları ölçü değildi. Biri ligin en zayıf takımı, diğeri tuhaf şekilde aklı başından gitmiş hayalet Efes. Ki o Efes az daha yenecekti Micic olmasa. Tvde öve öve bitiremediler kaç haftadır. Yok Kokoshkov şunu yapmış bunu yapmış. Gördük neler yapmış. 20 sayı farkta Fener esti gürledi, Bayern öne geçince “yorgunluk var tabi :) “ yorumları, hahahah iyiymiş.

Son düzenleme:

Euroleague geri adım attı iyi hoş da sakat BERTANS'ı 8.oyuncu diye kadroya alan Khimki'ye haksızlık olmuyor mu? Bu kurallar son düzenlendiği gibi olsa sahaya çıkmayacak takım önceki kuralın cezasını çekmemek için sahaya çıktı diye cezalandırılmış oldu. Bence kuralları değiştireceklerse de bu geriye işlememeliydi. Kural saçmaydı ama en kötü kural bile kuralsızlıktan iyidir. Sezon başı herkes bu kuralı kabul ettiyse işin şans kısmı mı dersiniz yeterince önlem alamama ya da oyuncuların biri dahi olsa sorumsuzluğunun bedelini takımın çekmesi m dersiniz bir şekilde bunun olumsuz etkilerine de herkes katlanmalıydı. Bundan sonrası için kural değişebilir ama geçmişe dönük kural değişmemeli. Çünkü sadece bu kuraldan olumsuz etkilenenleri etkilemiyor, bu kurala rağmen ayakta kalmaya çalışanlara da haksızlık oluyor. Futbolda yabancı kuralına göre sistemini kurmuş kulüplerin zırt pırt kural değişiklikleriyle doğru planlamalarını cezalandırılmasına döndü bu olay.

Olan zoraki sahaya cikan khimkiye oldu gercekten. Hukmen malup olsalar simdi sans dogmustu.

Olan zoraki sahaya cikan khimkiye oldu gercekten. Hukmen malup olsalar simdi sans dogmustu.

Euroleague karizmasını kaybediyor.
Bunu nasıl açıklayacaklar?
Ya da çoğu takım seyircisiz oynarken, seyircili oynayan takımlara müsade etmelerini nasıl açıklayacaklar?
Şampiyonlar Ligi çok yakın zamanda basketbolda da futbolda ki gibi 1 numaralı platform olabilir...

Bu virüsün galiba Euroleague'e bir gıcığı falan var. Dünyada o kadar spor organizasyonu yapılıyor. Hatta bir kısmı seyircili oluyor ama Euroleague kadar başlar başlamaz sapır sapır döküleni yok. Benim aklım almıyor bu durumu.

Nedovic Feneri sever. Daha önce Unicaja'da oynarken kariyer rekoru kırmıştı İstanbul'da . Şimdi de çok iyi oynuyor. Ahmet'te bugün Duncan gibi. De Colo potaya bakmıyor bile.