Fenere nazar değdirdim. Ne maç oluyor dedim o andan sonra fener motoru kapattı sanki. Eksikleri olmasa fener bırakmazdı bu seriyi ama şu son çeyreği izleyince çok zor artık diyorum.
Kadrosu geniş ama esnek olduğuna pek katılmıyorum. Özellikle kısa rotasyonunda kendi skorunu yaratabilecek kıskanın olmaması bu tip maçlarda kitleyebiliyor takımı. Higgins o oyuncudur mudur tartışılır en azından performans olarak değil.Bende beğenmiyorum oynadıkları oyunu ama ilk sezonu henüz eşleşmeyi geçtiği takdirde başarısız bir sezon geçirdi denmez.Saras ağır sınıfta kaldı koçluk anlamında. Zalgiris gibi underdog bir takımda ne kadar başarılıysa burada da bir o kadar başarısız. Bu kadar esnek ve geniş bir kadroyu dar bir kalıba oturtup bu kadar sınırlı bir şey çıkarmak büyük başarı gerçekten.
Eddie, Melih den daha fazla katkı verirdi. en azından hem şu tehdidi var, De colo için hem pas alternatifi olurdu hemde onun üztündeki odağı biraz olsunazaltırdı, hem de ribaund alıyor.Açıkçası ben eksiklere çok bağlayamıyorum bu durumu. Vesely dışında geri kalan oynasa da oynamasa da bir etki yaratacağını düşünmüyorum. De Colo'ya topu verip, al sen at bizi kurtar mantığıyla maç oynuyorlar. Barthel, Brown zaten basketbola yabancı kalmışlar iyice. E oynamayanlardan kim maça etki edecekti? Ulanovas mı, Eddie mi, Ahmet Düverioğlu mu, Melih mi? Birazcık Pierre bir şeyler katardı o kadar. Zaten bütün sezonu De Colo-Vesely üzerine yığmak başlı başına saçmalıktı. Al işte ikisinden 1 tanesi bile olmasa güle güle.
Bu arada rakibin de James ile yolları ayırıp, Milutinov gibi sayılı uzunlardan birini sakatlığa kurban verdiğini de atlamamak lazım. Zaten maçın bu kadar başa baş geçme sebebi de Fener'in yıllardır CSKA'ya ters gelmesi ve CSKA'nın klasik panik atak geçirip kitlenmesi.
Kadrosu geniş ama esnek olduğuna pek katılmıyorum. Özellikle kısa rotasyonunda kendi skorunu yaratabilecek kıskanın olmaması bu tip maçlarda kitleyebiliyor takımı. Higgins o oyuncudur mudur tartışılır en azından performans olarak değil.Bende beğenmiyorum oynadıkları oyunu ama ilk sezonu henüz eşleşmeyi geçtiği takdirde başarısız bir sezon geçirdi denmez.
Benim bahsetmek istediğim doğal skorer. Son zamanlarda şampiyon olan takımlardan gidersek decolo, bogdanovic, spanoulis, Llull hatta Rice gibi oyuncular. Hanga yaşlandı ki zaten daha çok tamamlayacı bir oyuncu, Abrines de daha çok şutunu tercih eden bir isim geldiğinden beri de iyi durumda değil. Mesela efesin en büyük lüksü bu Larkine sahipler yetmiyormuş gibi Beoubuis, Micic hatta Simon gibi tıkandığın anda anlık skor patlaması yapabilecek isimler.Bu esnekliği sağlayamayan da Saras'ın kendisi ki zaten. Hanga gibi Abrines gibi topu yere vurabilen, şut atabilen oyuncuları rol oyuncusu yapıp üretim işini sadece Higgins ve Calathes üzerinden yapmaya çalışırsan patlaman çok normal zaten.
alakalı alakasız her şeye itiraz ediyor tam fb topçusuGaruba bir tek bana mı itici geliyor diye düşünüyorum...