2020-2021 Euroleague

Akşamki diğer maçıda umarım Bayern kazanır ve 1-1 yaparlar.Bir önceki maçta Milano'nun geri dönüşü ve son saniye basketi tebrik edilesi olsada,ben sezon genelinde Bayern'in oyununu ve mücadelesini daha çok beğeniyorum.

Jaycee Carroll’a airball attıran bir savunma yapıyor Efes :) Hücumda zaten inanılmaz keyif veren bir takımdı ama bu seride savunmayı da harika yapıyorlar.Tebrikler Ergin Hoca’ya.

Dunston’a üzülüyorum sadece. %50siyle bile oynasa o parkede herkesi gömer boyalı alana. Yaştan dolayı o hallerini bir daha göremeyeceğiz sanırım.

Efes çok sinir bozucu bir takım. Bazen ne yaparsan yap olmaz derler, işte öyle bir durumda Real. Adamlar pişman olmuştur Fener'i yendiklerine.

Caner Eler ve Ali Emre Dedeoğlu'nun maç anlatırken elinde çekirdek olduğuna yemin edebilirim ama ispatlayamam. Maç değil de sanki dizi film izliyor gibi sohbet edip büyük keyifle dedikodu yapıyorlar. Süper ya, şu kadar keyif alsak yeterdi hayattan.

Sloukas gitti De Colo devam ediyor. Yani kör olsa koklayarak o topun senden çıktığını görür, o kadar ayan beyan bir pozisyon. Ama inatla hakemlere itiraz ediyor bana değmedi diye. Nefret ediyorum şu oyuncu tiplerinden. Bir insan kendi onuruna gururuna haysiyetine nasıl yakıştırır herkesin şahit olduğu bir yalanı? Şöyle adamların direkt men edilmesi lazım. Koskoca profesyonel sporcusun, bak işine. Sürekli bir hakemlere oynama durumu.

Fener bu sefer maçı sonuna kadar bırakmadı ama yine olmadı. Son anda nefesleri yetmiyor. Vesely dönerse istanbul’da kesin alırlar maç.

Barthel değil, Kenan Sipahi'dir bu maçın müsebbibi. Barthel boş kaldığında CSKA maçın içindeydi ama Kenan arka arkaya 0/4 serbest atış attığında CSKA tamamen maçtan kopuk geziniyordu parkede. Yani bir kez daha gördük ki isteyen kendini geliştiriyor arkadaşlar. Arkadan saç bağlamayla, ağızda sakız, artist artist gerinerek gezinmekle sporcu, basketbolcu olunmuyor. Tavares, Diop, Pleiss, Sertaç gibi adamlar yüksek yüzdeyle şut atarken sen guard oyuncusu olarak 5 yaşında çocuk gibi tuğla atarak 0/4 ile dönüyorsun serbest atış çizgisinden. Ve onları atsan rakibin iyice abandone olup karşılık veremeyecek, vurup geçeceksin skorda. İnanın şu serbest atış olayı çok basit. Ben de basketbol oynuyorum, ilk zamanlarda ben de atamıyordum ama kısa bi çalışmayla leblebi gibi atıyorum orta mesafeleri ve bunun için para da almıyorum. Alt yaşlarda MVP seçilmişti galiba bir de bu arkadaş... Bunlar sözde profesyonel basketbolcu. Göksenin ve Kenan gibiler aşım pişsin, çark dönsün de ekstraya gerek yok modunda yapıyorlar bu sporu.
Bu işi severek yapanlar da yaş kaç olursa olsun bir yerde kendilerini aşıp farklı seviyelere gelmeye hak kazanıyorlar.

Ha bu arada maç bitiminde de inatla ''Ataşehir'de her şey farklı olacak'' diyip durdular sürekli, sanki çıkışta kavgaya çağıran ergenler gibi. Ataşehir'de bir halt olacağını zannetmiyorum, 3-0'la vurup geçer CSKA. En kötü 3-1 biter. Herkes Larkin-Micic olmasa diyip Vesely'in yokluğunu bahane ediyor da, ilk maçta Larkin-Micic toplam 21 pir yaptığı halde Efes ezdi geçti. Fener'de durum siyahla beyaz kadar farklı. CSKA kendi kendine tribe girmezse rahat vurup geçer.

Yani midem ağrıdı şu Barça-Zenit eşleşmesini izlemekten. Esneyip duruyorum. Diğer eşleşmelere bakıyorum Milano-Bayern de inanılmaz kötü seyir zevki. CSKA-FB maçı tempo yüksek ama kalite düşük. Sadece Efes-Madrid eşleşmesinde basketbol izledim ben şahsen. İnsan basketbola doyuyor.
Gasol’ü de oynatmayacaksan niye aldın? Adamın zaten son sezonu. Sen de elenmenin eşiğinde geziyorsun. Niye aldınız o zaman bu adamı buralarda kullanmayacaksan 8-10 dakika.

Caner Eler ve Ali Emre Dedeoğlu'nun maç anlatırken elinde çekirdek olduğuna yemin edebilirim ama ispatlayamam. Maç değil de sanki dizi film izliyor gibi sohbet edip büyük keyifle dedikodu yapıyorlar. Süper ya, şu kadar keyif alsak yeterdi hayattan.
Caner Eleri çok severdim ama Socratesin Terime düşman Yayınları sonrasında fikrim değişti. Ayrıca Beko maçlarında öyle değiller ama.

Son düzenleme:
Brandon Davies gerçekten hayranlıkla izlettiriyor kendini. Basketbola resmen aşık adam ve sadece işine odaklanıyor. Bir şey soracağım ama sadece bana mı öyle geliyor merak ediyorum: Chuck Davis'i anımsatmıyor mu sizce de oyun tarzı?