Tyus iyi oyuncu ama şu ortamda Tyus kötü oyuncu tercihi. Sorun çok daha başka seviyelerde.
10 yıl önce olsa söylediklerini çok mantıklı bulurum ama artık kalıplı uzunların günümüz basketbolunda o kadar da önem arzettiğini söyleyemeyiz. Savunma bir kişinin mücadelesiyle iyi veya kötü olmuyor.Birde Lasme gelirse tam olur. Olmadı Austin Daye falan da zorlanabilinir. Tek kelime ile skandal transfer. Neden skandal oldugunu gelecek 2-3 macta goreceksiniz. Onyayacagımız maclar Tofas-Dacka ve Telekom...Bu 3 takımın pivotuna karsı 2.03'luk pivotun katkısını gormeye hazır olalım.... Yazık cidden. Ligdeki takımların pivot durumlarına göre değil,hangi oyuncuya borç takmadıysak rica minnet boşta kalan oyuncuya teklif yapıyoruz..... Sanki dünyada oyuncu yokmuş gibi , Futbolda ( Onyekuru-Seri-Bruma) hep kaset gibi aynı oyuncularla donerken, şimdide basketbolda çaresizlik,vizyonsuzluktan eski oyunculara doneriz. Sezon gitmiş biz Tyus'ı alıyoruz..Playoffa kaldın diyelim şansada olsa 8.olduk.Efes 3-0 Fener 3-0. Ne oldu? Zarar. Ya 8 milyon-10 milyon usd lik fix takım kur,ya da Besiktas gibi gelecek vaadeden oyuncuların yanına NBA için patlama yapmaya hazır ucuz 4-5 yabancı koy oyna.
10 yıl önce olsa söylediklerini çok mantıklı bulurum ama artık kalıplı uzunların günümüz basketbolunda o kadar da önem arzettiğini söyleyemeyiz. Savunma bir kişinin mücadelesiyle iyi veya kötü olmuyor.
Sadece pota altı savunması değil konu, takım halinde yolunda gitmeyen şeyler var.
Hines gelse itiraz edecek miyiz veya pleiss uzun da teması çok mı seviyor? Zach Auguste yeteri kadar uzun değil miydi gömüldü burada defalarca.
Ayrıca Tyus un savunması yetersiz demek insafsızlık olur. Eziliriz, parçalanırız demek için çok erken.
Yazmışken şunu da ekleyeyim. Daye de dalga geçilecek, kötü bir oyuncu değil. En azından kadromuzdaki motum dan daha istikrarlı olduğunu söyleyebiliriz. Takım kötü gidiyor diye biraz agresiflik var hepimizde anlıyorum ama gömmeye bu kadar erken başlamak biraz insafsızca değil mi?
Adam 'ın Yeteneğine söyleyecek söz yok ama,disiplinsiz,ve takım ı küçümseyen tavırları kabul edilemez.Macon niye gidiyor yahu?
Şaka mı bu?
Theodore eşinden dolayı Türk statüsünde oynayabiliyorsa buyursun gelsin, yabancı kontenjanında sayılırsa bir artısı pek olacağını sanmıyorum son performanslarına bakınca.Bence bu saatten sonra uzun almanın anlamı yok. Net bir kanat almak lazim. Theodore kovaladığımıza göre paramız var.
Theodore eşinden dolayı Türk statüsünde oynayabiliyorsa buyursun gelsin, yabancı kontenjanında sayılırsa bir artısı pek olacağını sanmıyorum son performanslarına bakınca.
Orası ayrı konu zaten , adamlarda şu anda bile Bobby ile Türk milli takımlarında oynama şansı olmayan, Ürdün milli takımında oynayan Ahmet Düverioğlu ile 20 yaşına kadar Türk milli takımlarında oynayamayacak Tarık Biberoviç’i yerli statüsünde oynatıyorlar.Milli takım forması giymeden yerli statüsünde oynayamıyorsun. Öyle bir şey olsa zaten kimse bize bırakmaz sırf shipp türk olmasın diye yazılı kuralı değiştirmiş preldzic Bobby aynı takimdayken kural değiştirmiş adamlar nihayetinde.