2021-2022 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

Son postların tamamına yakınını okudum yönetimleri mevcut durumu bütçesizliği normalleştirmeye çalışan mesajlar olmuş ama kesinlikle olmamalı. Galatasaray başkanı üç yıl süre için seçilir ve vaatler vizyonlar doğrultusunda bugünden itibaren belirgin bir değişim ve güçlü bir basketbol takımı ivedilikle oluşturulmalıdır. Kimsenin kimseden sihirli değnek beklentisi yok ama gerekli adımlar doyurucu bir şekilde ivedilikle atılmalıdır. Bu sene böyle gider artık bütçe belli vs gibi statükocu söylemleri kesinlikle kabul etmiyorum. Bir yönetim üç sene için seçiliyor ve çöpe atılacak değil bir yıl bir gün bile YOK!

Radikal kararlar vermek güçlü adımlar atmak zorundayız. Güçlü bir basketbol ve eurolig a lisansı hedefimiz varsa yeniden kendi liginde şampiyonluğa oynayacak bir Galatasaray oluşturulmalı ilk aşamada sonra wildcard sonra da A lisansı hedeflenmeli ve buna yönelik adımlar net bir şekilde atılmalı. Şampiyon olamayabilirsin rakipler zorlu ama şampiyonluğa oynamak durumundasın. Dolayısıyla gittikçe artacak bir bütçe ve hedeflerle yola devam edilmeli. Bu sezon için de minimum 4 milyon dolarlık bir oyuncu bütçesi kesinlikle olmalıdır. Güvenilir bir bütçe ve iyi bir şube yönetimi olmazsa olmaz.

Adnan Polat döneminde nasıl Oktay Mahmuti'yi getirip ileriye doğru bir adım attıysak benzer adımlar atmak benzer hedefler koymak zorundayız. Transferde adı geçen yerli oyuncular hala oldukça vasat böyle giderse Ekrem Memnun'un erkek basketbolundaki koçluk kariyeri de çok uzun sürmez maalesef. Ekrem Hocayı çok severim ama kendisiyle olacak mı olmayacak mı bunu görmemiz ve belli hedeflere yürümemiz gerekiyor.

Benim de hoşuma gitmiyor 2-3M'ye tav olma fikirleri. O zaman biz niye başkan seçimi yaptık ? Mustafa Cengiz de aynı şekilde götürüyordu şubeyi, niye riske girdik ? Bu şube 4 KOCA YIL boyunca amaçsız kalıp, birinin gelip sahiplenmesini bekledi hep. Zamana ihtiyaç varmış; oldu bir 4 sene daha bekleyelim. Vakit yok, az zamanda çok iş lazım; çok geç kaldık basketbola. Minimum 4M bütçe gelmedikçe geçmiş olsun.

Ekrem Hoca ne öldürür ne güldürûr.
Bu sene yine 2 3m dolara bütce kurup seneye 7 8 lik saglam bütce saglam Koç ile hedef giderim bu benim sahsi fikrim.

Ekrem Hoca takimi ligte tutmadi Galatasarayin Büyüklügü tuttu Ekrem hoca zor zamanda Elini taşin altina soktu ama ne sistem ne ikili oyun ne farkli set hic birsey koyamadi takimin üstüne bu yüzden benim beklentim yok.

Bana kalsa yine Koç olarak aciklandi ama Hocam sen gel Sube sorumlusu Genel Menejer ol biz Koc bulalim derim.

Sube sorumlusu olmasi neden iyi olur Hem kadin Hem erkek basketboluna hakim olmasindan dolayi güzel olur.

Ekrem Hoca ne öldürür ne güldürûr.
Bu sene yine 2 3m dolara bütce kurup seneye 7 8 lik saglam bütce saglam Koç ile hedef giderim bu benim sahsi fikrim.

Ekrem Hoca takimi ligte tutmadi Galatasarayin Büyüklügü tuttu Ekrem hoca zor zamanda Elini taşin altina soktu ama ne sistem ne ikili oyun ne farkli set hic birsey koyamadi takimin üstüne bu yüzden benim beklentim yok.

Bana kalsa yine Koç olarak aciklandi ama Hocam sen gel Sube sorumlusu Genel Menejer ol biz Koc bulalim derim.

Sube sorumlusu olmasi neden iyi olur Hem kadin Hem erkek basketboluna hakim olmasindan dolayi güzel olur.
Son yıllarda çok zaman kaybettik. Bir yılı daha kaybetme fikri kabul edilmez. Koçla oturur konuşursun bu hedeflere beraber gidemeyeceğini hissedersen başka bir koçla yola devam edersin. Ekrem memnun koltuğa zaten yapışmaz. Öyle bir durumda da Ekrem memnunu yönetici pozisyonunda değerlendirmek iyi bir opsiyon olabilir.

Son yıllarda çok zaman kaybettik. Bir yılı daha kaybetme fikri kabul edilmez. Koçla oturur konuşursun bu hedeflere beraber gidemeyeceğini hissedersen başka bir koçla yola devam edersin. Ekrem memnun koltuğa zaten yapışmaz. Öyle bir durumda da Ekrem memnunu yönetici pozisyonunda değerlendirmek iyi bir opsiyon olabilir.
Zaten bana kalsa direk Yöticilik görevi verilsin ayni fikirdeyiz

Ekrem hoca hem kadın hem erkek şubede çalıştığı için şube yöneticiliğini çok güzel yapar.
Ama onun yerine kimi getirebiliriz?
Oktay Mahmuti gelir mi?
Ya da yabancı koç mu tercih edilmeli?

Beşiktaş 'ın ne kadar bütçesi sponsor geliri var? Fenerbahçe nin sponsor gelirleri kendi iş adamlarının sponsorlukları. Tav olmak değil kaynak meselesi. Nef sponsor oluyorsa Doğa Sigorta olduysa Galatasaraylı oldukları için öncelikle. Efes Telekom şirket kulüpleri 3-4m beğenmeyen nerden sponsor kaynak bulacak merak ediyorum, Galatasaraylı işadamları 30 yıldır ne kadar katkı sağlamış ? Cem Uzan söz verdiği paraları ödemedi Jardel o yüzden satılmak zorunda kalındı.

R.Madrid Barça global kulüpler Türk takımları ile karşılaştırılamaz. CSKA vb. kulüplerin basketboldan geliri harcadığına göre oldukça düşük. EL falan o kadar gelir yok basketbola yatırdığınız paranın dönüşü EL de kalıcı da olsanız bir Türk takımı için 4-5m u geçmez. Kur ve ülke ekonomisi belli kulüpler ciddi zararda bunlar kısa vadede değişmez.

Fazlasının da karşılığı pek yok aslında Micic Tofaş ta kaça oynuyordu, oyuncuyu orta vadede elde tutmak için düzenli ödeme, ortalama 500 bin $ verebilecek bir bütçe gayet yeterlidir. Üstüyle zaten yarışamazsın yarışmanın da mantığı yok. Yoksa 1m maaş verdiğin oyuncunun dengini 300-400 bine bulup oynatan da var.

Is yapabilecek yerli havuzundan 4-5 oyuncu alabilecek, yabancı başı ortalama 300-400 bin dolar verebilecek bütçe son derece yeterlidir.
Yerli oyuncuları kolayca kaybedip zor alabiliyorsan işimiz kolay değil.

Mahmuti looser ya gerek yok.
Mahmuti gelicekse Ekrem Hoca ile devam edelim yabanci koc bulmak önemli

Oktay Mahmuti 2 kere kazık attıktan sonra gelmez takıma. Ayrıca koçluğa geri döneceğini de pek sanmıyorum.

Kariyeri, başarıları ve şampiyonlukları ortada olan Mahmuti'yi looser olarak görüyorsan Ekrem Memnun'un erkek basketbol için koca bir sıfır olduğunu da kabul etmek zorundasın. 1. Ligi bırak 2. ligde bile takım bulamayacağı ortada olan Ekrem Memnun'u basketbol takımımıza yakıştırmak tarif edemeyeceğim bir küçülme hali. Hiçbir şekilde kabul etmiyorum.

Maurizio Buscaglia boşta. Keşke kendisini takımın başına getirebilsek. Eminim biraz araştırılsa Türkiye'de fark yaratacak daha fazla yabancı koç bulabiliriz.

Oktay Mahmuti 2 kere kazık attıktan sonra gelmez takıma. Ayrıca koçluğa geri döneceğini de pek sanmıyorum.

Kariyeri, başarıları ve şampiyonlukları ortada olan Mahmuti'yi looser olarak görüyorsan Ekrem Memnun'un erkek basketbol için koca bir sıfır olduğunu da kabul etmek zorundasın. 1. Ligi bırak 2. ligde bile takım bulamayacağı ortada olan Ekrem Memnun'u basketbol takımımıza yakıştırmak tarif edemeyeceğim bir küçülme hali. Hiçbir şekilde kabul etmiyorum.

Maurizio Buscaglia boşta. Keşke kendisini takımın başına getirebilsek. Eminim biraz araştırılsa Türkiye'de fark yaratacak daha fazla yabancı koç bulabiliriz.

Ekrem Memnun’u GS basketbol takımı için yeterli bulmadığınızı hepimiz anladık inanın .Bunu tekrar tekrar ve sınırları zorlayan yeni betimlemelerle ifade etmenizin ne anlamı var cidden anlamış değilim. En azından yeni gelişmeler oldukça ben demiştim falan deseniz ne bileyim yeni bir transfer ya da kötü geçen bir hazırlık maçı vs.

Göksenin Ve Eray hariç tüm yerliler gitti Ege ve Canberk geldi yazmış Basketfaul . Bir 4 numara ve PG dışında yerli gelmeyedebilir sanki sg için pek de dişe dokunur yerli kalmadı Dorukhan da TT yaptı

1cisi Bana emri vaki yapamazsin istedigimi istedigim sekilde görürüm
2cisi yazilarimi okusan ukalalik yapmasan Ekrem Hoca yetersiz dedigimide görursun
3cusu cok övdügün Mahmuti Büyük kocta neden takim calistirmiyor senelerdir.

Muhammed Baygül boşta imiş aslında ama Bahçeşehire gidiyormuş biz alamaz mıydık altyapı oyuncumuz üstelik.Bu arada acayip 2-3 yabancı gelmeyecekse bütçenin artacağı falan yok Göksenin muhtemelen geçen seneki kadar almaz Yiğitin görece yüksek kontratı da yok bu sene zaten toplam bütçe dolar bazında aynı kalsa yabancı büçesi biraz artar otomatik 3 milyon dolar falan olsa epey iyi bir yabancı bütçesi kalır ama hiç umutlu değilim

Muhammed Baygül boşta imiş aslında ama Bahçeşehire gidiyormuş biz alamaz mıydık altyapı oyuncumuz üstelik.Bu arada acayip 2-3 yabancı gelmeyecekse bütçenin artacağı falan yok Göksenin muhtemelen geçen seneki kadar almaz Yiğitin görece yüksek kontratı da yok bu sene zaten toplam bütçe dolar bazında aynı kalsa yabancı büçesi biraz artar otomatik 3 milyon dolar falan olsa epey iyi bir yabancı bütçesi kalır ama hiç umutlu değilim
Can Maxim alalım bari 2 numaraya.Bildiğim kadarıyla bitti sözleşmesi.

Ekrem Hoca'nın küçülme için geldiğine dair nasıl bir veri var elde? Taurasi - Fowles oynarken Bone gelmişti bu da küçülme hareketiydi o zaman.

İkincisi, fikrini belirtmekte sıkıntı yok ama ben konuşuyorum cümlesini kurmadan sürekli birilerini ya da bi şeyleri aşağılamadan cümle kuramıyorsun Erdal. İnandığın şeyi sana özelden de anlatıyorum yeterince. Senin konuştuğunu görüyoruz, solda da sen olduğun belli. Kendini fark ettirmek için 1 ile anlatılacak şeyin içine aşağılayıcı vurgulamalar koymana gerek yok.

1- Genel Menajer'lik pozisyonu için Hüseyin Beşok ve Kerem Tunçeri isimleri konuşuluyor.
2- Yerli oyuncu olarak, Can Korkmaz ve Burakcan Yıldızlı ile görüşülüyor, transfer olacaklarını düşünüyorum.
3- Yabancı oyuncu olarak, James Blackmon, Jaiteh ve Suleyman Braimoh gündemde+

Via Eyüp Yildiz

Hüseyin Beşok zaten federasyonda görevli değil mi ?

Jaiteh duyumu pek inandırıcı değil bence ,Süleyman bütçe biraz artıyorsa gelebilir belki

Tercih ettiği ve takımda tutmadığı yerlilere bakınca huyunda suyunda sorun yoksa Ekrem hoca Canlardan önce Kenan’ı tercih edebilir sanki

Yerli oyuncu konusunda geç kaldık diye yazayım diyorum ama daha koç konusu var. Yeni yönetim seçilmeden önce basketbolla ilgili çok şey söyledi ama basketbolun geri planda olduğu daha ilk günden anlaşılıyor.

Öncelikle söylemeliyim ki Ekrem Hoca çok bitik haldeki bir takımı ligde tutmayı başardı. Elindeki kadrodan öyle harika ikili oyunlar çıkarabileceği horn dizilimi veya open/spread üzerinden sürekli içeri penetre eden bir takım görmek mümkün değildi. Bu şekilde eleştirilmesi de bana çok anlamsız geliyor. Ülkenin en iyi koçu olan Ergin Hoca da bizdeyken beş saniyede topu kenardan oyuna sokamama gibi tuhaf bir kronik problemimiz vardı. Veya Mahmuti döneminde harika ikili oyunlar izlediğimiz de oldu ama 1-2 oyuncunun form düşüklüğü veya kaybıyla takım yerinden oynayabiliyordu. Ufuk Sarıca desen hala kilit maçlarda maç sonlarında saçmalayabiliyor.

Ekrem Hoca ile devam edilebilir bence, çok da iyi olur. Zaten Ekrem Memnun ve Cem Akdağ haricinde çok seçeneğimiz de yok sanıyorum. Yabancı koç çok isterdim, belki önümüzdeki yıl olur ama bence asıl yabancı koça ihtiyacımız olan alan futbol. Mahmuti son gelişinde iyiydi bence ama basketboldan çok koptu. Ha derseniz ki looser olabilir mi? Bence olamaz. Olsa olsa loser olabilir. Looser ne demek o da bilmiyordur.