2021-2022 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

Şube yöneticileri Turgay Zeytingöz ve Kerem Tunçeri.
Transfer edilen oyuncuları Beinsport ve İsmail Şenol zaten açıkladılar.
Ekrem Memnun'un yardımcıları geçen sene ile aynıdır yahut yenileri de açıklanır varsa.
Sezon açılışı için zaten erken şu an dediğim gibi; basketbolda sezon açılışları geç oluyor, futbol gibi değil.
Bilet ve kombine olayları da tamamen muamma zaten malum pandemi durumu. Eylül'de kapanma gelmesi muhtemel.
Bunların dışında tek sıkıntı Nef'in vereceği meblağ ve salon durumu. O konularda haklısınız tabii ki.

Ancak dediğim gibi; şimdilik, ah vahlar edecek durumda da değil basketbol şubesi. Tatminkâr transferler yapıldı, önemli yöneticiler getirildi. Belli ki göz ardı edilmeyecek şube. Zaten basketbolda çok detay verip, her ismi anında açıklayan bir takım da pek yok. Misal son EL şampiyonu Efes'te yaprak kımıldamıyor aylardır. Galatasaray'ın da transfer dönemi yıllardır genelde böyle. Bunlar ilk kez yaşanan şeyler değil. Daha düne kadar herkes isyan ederken 2 günde 3 tane çok iyi isim açıklandı mesela. Ve bunların hiçbirinin harfi bile geçmedi sosyal medyada.
Futbol için rezalet olduğumuz su götürmez bir gerçek ancak basketbol için aynısını söyleyemem, şimdilik.
Muhammet Bey, ben ne demek istediğimi anlatamadım sanırım.
Diyorum ki; Burak Bey yönetime gelirken; kurumsal bir yapıdan bahsetti.
Turgay Zeytingöz ve Kerem Tunçeri göreve geldiyse ve harıl harıl çalışıyorsa; bunu açıklayıp, bizim vizyonumuz budur demek için illa sezonun 2 hafta öncesini mi beklemek gerekir?
Efes’in twitter sayfası sürekli bir paylaşım yapıyor. Keza Fener de 1 hariç transferi bitirdi ve açıkladı. Karşıyaka, Bursa transferlerini bitirdi ve açıkladı.
Bu tarz işler taraftarın ilgisini çeker, bu tarz işler şubede aidiyet yaratır.
Siz düşünsenize; bir yere CEO-başkan olarak gelip, yeni bir ekip yaratıyosunuz. O ekip harıl harıl çalışıyor ama üyeleriniz bu işten haberdar değil. Bu sizin için büyük eksi yazar.
NEF ve hedefler konusuna girmiyorum bile. Ben transferden ziyade bir vizyon, bir planlama açıklaması bekliyorum ve bunun için size göre erken olabilir ama bana göre çok geç kalındı. Sen geçen yıl kümede zor kalmışsın, çık açıkla yani.

Ben sizin meramınızı anladım tabii ki. Ancak diyorum ki bunlar yeni şeyler değil. Kulüplerin transfer olayları hep böyle olmuştur yıllardan beri. Antrenmanlara çıktığı halde açıklanmayan oyuncular biliyoruz FB'de olsun bizde olsun diğer takımlarda olsun. Misal Fener'in de Polonara transferi 1 ay sonra falan açıklandı, bittiği halde.
Şube olayları bizim de anlam veremediğimiz şekilde böyle yürüyor maalesef yıllardır. Basketbolla ilgili ketum oluyor kulüpler. Ayda yılda 1 açıklama yayınlıyorlar.
Birkaç gün sonra resmi olarak açıklanır zaten. Şu an yapılan transferleri hepimiz biliyoruz ve memnunuz. Sadece resmi olarak açıklanacak, bu da çok önemli değil.
Diğer vaatler ve kurumsallaşma, AŞ olma olaylarında zaten hak verdiğimi önceki mesajlarımda da yazdım.

13 takipçili ve normalde Türkçe yazan bir hesap.Troll yani. Zaten “plan to pursue”su mu kalmış Ağustosa geldik

Muhammet Bey, ben ne demek istediğimi anlatamadım sanırım.
Diyorum ki; Burak Bey yönetime gelirken; kurumsal bir yapıdan bahsetti.
Turgay Zeytingöz ve Kerem Tunçeri göreve geldiyse ve harıl harıl çalışıyorsa; bunu açıklayıp, bizim vizyonumuz budur demek için illa sezonun 2 hafta öncesini mi beklemek gerekir?
Efes’in twitter sayfası sürekli bir paylaşım yapıyor. Keza Fener de 1 hariç transferi bitirdi ve açıkladı. Karşıyaka, Bursa transferlerini bitirdi ve açıkladı.
Bu tarz işler taraftarın ilgisini çeker, bu tarz işler şubede aidiyet yaratır.
Siz düşünsenize; bir yere CEO-başkan olarak gelip, yeni bir ekip yaratıyosunuz. O ekip harıl harıl çalışıyor ama üyeleriniz bu işten haberdar değil. Bu sizin için büyük eksi yazar.
NEF ve hedefler konusuna girmiyorum bile. Ben transferden ziyade bir vizyon, bir planlama açıklaması bekliyorum ve bunun için size göre erken olabilir ama bana göre çok geç kalındı. Sen geçen yıl kümede zor kalmışsın, çık açıkla yani.
7 gündür paylaşım yapmamış hesap. Daha bugün Bismillah oyuncu performanslarını yolladılar.

Kurumsallikdan bahsediyorsak.
Kurumsal kimliğimizi bu yapida bizi kimler temsil edicek.
Temsil edenlerin imkanlari neler.
Kısa orta uzun vade dönemlerindeki hedefler neler??

Sessizligimizde boğuluyoruz

Üst üste transfer haberlerinin ardından son bir kaç gündür çok fazla sessiz kaldık, artık bazı açıklamaların zamanı geldi. Gerek kurumsal gerekse oyuncu anlamında.

Kerrry Blackshear Hapoel ile anlaştı transfer klüpler arasındaki buyout pazarlığına kaldı deniyor (acaba devam eden sözleşme mi var yoksa bir ara bizde olduğu gibi sözleşme bitse bile yabancılar için lig içi buy out olayı mı var?)

Genelde Ağustos başı ufaktam çalışmalar başkar 2. ,3. haftasının başında tam takım çalışılırdı en geç 10 gün içinde falan transferi bitirmek lazım .Yabancılar neyse de Sadık konusu ne durumda acaba

Kerrry Blackshear Hapoel ile anlaştı transfer klüpler arasındaki buyout pazarlığına kaldı deniyor (acaba devam eden sözleşme mi var yoksa bir ara bizde olduğu gibi sözleşme bitse bile yabancılar için lig içi buy out olayı mı var?)

Genelde Ağustos başı ufaktam çalışmalar başkar 2. ,3. haftasının başında tam takım çalışılırdı en geç 10 gün içinde falan transferi bitirmek lazım .Yabancılar neyse de Sadık konusu ne durumda acaba
Sözleşmesi varmış galiba şu anki takımı ile. Onun için boy out vermek zorunda galiba Hapoel.

Basketfaul Emir Daçka ile BJK GS ile anlaştı diye bir haber girmiş.Tam bir sızdırma operasyon haberi gibi duruyor . Necip efendi sürekli birilerine etik dersi falan veriyor.Önce bir kendi sitesinin önünü süpürsün.Bu bir tafafa tutup tutmayacağı belli olmayan oyuncu için bir ton vakit kaybettik üzerine de ya nakit kaybedeceğiz ya da ortada kalıp saçma sapan bir duruma düşeceğiz.

3 haftadır transfer ile ilgili bir haber bile gelmiyor çalışma süresini de hesaplarsak 3 haftamız var bu haftaları iyi değerlendirmemiz gerekiyor hazırlık maçları eylülün başında altyapi oyunculari ile çıkmayacaksak maçlara bu süre içinde transferi bitirmemiz gerekiyor

Hayden Dalton ismi çıktı.

Oyuncu kalitesi olarak bakarsak şutu, reboundları, atletizmi bizim seviyelerde kusursuz bir transfer bana göre. İzlediğimde içimden geçirmiştim alır mıyız diye

Mühendislik olarak bakarsak Kravish ile ne kadar doğru bir ikili tartışılır

Adı geçen Blackshear'e göre çok farklı bir profil. O 4.5 numaraydı, Dalton ise 3.5

Son düzenleme:

Oyuncu kalitesi olarak bakarsak şutu, reboundları, atletizmi bizim seviyelerde kusursuz bir transfer bana göre. İzlediğimde içimden geçirmiştim alır mıyız diye

Adı geçen Blackshear'e göre çok farklı bir profil. O 4.5 numaraydı, Dalton ise 3.5
3.5 numara ise o zaman 1 tane daha 4 numara hamlesi gelir. Çünkü 4 numarada Türk alternatif yok. Bana sorarsanız sadık kabaca zor gibi.

5 yabancı olacak ise 3.5 daha mantıklı sanki ama genel olarak bir 4.5 bir 3.5 bir 2,50 toplam 6 yabancı olsa iyi olur.Diğer Blackshear da 4 numara için bir tık yavaş ve hantal gibi idi sanki