2023-2024 Galatasaray Erkek Futbol Takımı

Sergio Oliveira bu hafta calismalara baslayacak dedi Okan Hoca.
Gecen sezon bizi sampiyon yapan tandem Torreira-Oliveira bu arada :)

Kerem 10 numara oynuyordu zaten. Mertens son zamanlarda form grafigini yükseltti.
Manchester, Bayern maclarinda Kerem 10 numaraydi. Girdigi posizyonlari gol yapsa su an zaten cok farkli seyler konusuyorduk.

Okan Hoca 4-4-2 oynamayi seven bir hoca. O yüzden Carlos Vinicius geldi zaten 10 numara yerine cift forvet oynamayi secer bazi maclarda.

Son olarak. Football Manger veya FIFA oyunu degilki bu. Ndombele gitsin, Oliveira, gitsin, Ziyech fesih yapilsin, Tete gitsin.
Yani bu kadro gayet yeterli bir kadro.
Dostum sana laf anlatmak gerçekten çok zor.
Yönetimin ve Erdem Bey' in peşine takılmışsın yanlışları bile göremiyorsun.

Toreira ve biraz Kerem Demirbay' ı kenara al geri kalanlar gerçekten sıkıntılı.

Oliveira bu sezon oynadığı kaç iyi maç hatırlıyorsun geçen sene şampiyon yaptı kalsın diyorsun.
Ndombele 25 hafta geçti 1 tane iyi maçı yok, o cüsse ile olamaz da.
Kaan defansif iyi ama orta saha olarak Toreira ile olur mu büyük soru işareti.
Berkan niye gitti neden döndü, orta sahada ne kadar katkı verir kocaman bir soru işareti.
Eyüp kaliteli kumaş ama çok toy hemen ilk 11 e atamazsın önünde uzun bir yol var.

Ee kim kaldı. Süper kahraman Toreira ve Papatya falı Demirbay.

Sayısal olarak kalabalığız ama etkinlik olarak çok yetersiz bir rotasyon.

Pc oyunu oynamıyoruz doğru o zaman yapılanırken saçma işler yapmayıp doğru transferleri baştan yapacaktık. Bile bile lades yapıp kurşunumuzu NDombele de sıkmayacaktık. Geçen sene şampiyon olduk diyorsun ama hem sahada hem saha dışında bu sene çok başka bir rakip var karşında unutuyorsun. Bunun için ne saha dışında pasif pısırık kalacaksın ne de saha içinde rakibin kadrosunu eksik bırakmazken işini eksik yapıp kadronu eksik bırakacaksın.

Mazallah Toreira Fred gibi sakatlansa 2-3 ay oynamasa şampiyonluğun elinden kayıp gitmeyeceğini söyleyebilecek bir renktaş varmı. Bu takım da herkesin yeri bir şekilde dolar ama Toreira giderse 3.lük yarışı yaparız.
 
Ndombele önce kilolarını versin napoli döneminden bile daha kilolu.
Oliveira ise antreman dışında sorumsuzca kendini sakatladı kabul edilebilir birşey değil.
Başka takımda olsa ceza alırdı.
Göğüs kası yırtığını ilk kez duyduk onun sayesinde. Ziyech desen 1 var 5 yok neyse kısacası bakıcaz Okan hocaya güveniyoruz.
Artık transfer dönemi bitti destek zamanı.
 
Torreira, Kerem Demirbay, Kaan Ayhan, Eyüp Aydin, Berkan Kutlu, Sergio Oliveira, Ndombele gibi sayısal çokluk olunca hamle yapılamadı tahminim; bence de topla dribblingi mevcut 8-10 numara bir isim lazımdı.
Lakin vakit destek vakti; kadro yeterliligi ve Okan Hoca'nın yönetim idaresi gerekeni yapacaktır yine.
 
Torreira, Kerem Demirbay, Kaan Ayhan, Eyüp Aydin, Berkan Kutlu, Sergio Oliveira, Ndombele gibi sayısal çokluk olunca hamle yapılamadı tahminim; bence de topla dribblingi mevcut 8-10 numara bir isim lazımdı.
Lakin vakit destek vakti; kadro yeterliligi ve Okan Hoca'nın yönetim idaresi gerekeni yapacaktır yine.
Zaten 14 yabanci kurali var bir yabanci gitmeden alamiyorsun.
Gelecek sene bu kural 12 yabanci olarak güncellenecek.

Sezon sonu elimiz rahatlayacak. Ziyech, Ndombele, Mertens gidicek. Muslera, Nelsson ayrilabilir.
Bunlarin yerine bonservisiyle kaliteli yabancilar ekleriz. Kadronun iskeleti mevcut zaten.
 
Bu arada Galatasaray’in anayasasinda 3 tane kural varsa :
1 Kulubun kurucusu Ali Sami Yen’dir
2 Renkleri sari kirmizidir
3 Yeni transfer ilk macinda asla 11 oynamaz.

Drogba,Sneijder ikilisi dahil hic bir ses getiren transferin ilk geldigi macta 11 oynadigini hatirlamiyorum.Hatta sezon basinda Giresun macina Mertens ve Torreira’da yedek baslamisti.Oysa 1 hafta once transfer edilmislerdi.

Zaniolo geleli 1 ay oldu anasini satayim.Nasil olur da Mata’nin yerine tercih edilmez ? Bir de Hoca mactan once diyor ki Zaniolo’nun 90 dakikayi cikaracak gucu yoktu.Ya Hocam Mata’nin 20 dakikayi cikaracak gucu yok ama oynatiyorsun.

Gelen giden fark etmiyor.Bu cidden kulubun anayasa maddesi gibi birsey oldu.Acil sol bek dedin hocam ama yine Berkan oynuyor.Ustelik hazir gelen bir oyuncu varken.

Zaha-Kerem konusuna girmek istemiyorum fakat Hoca’nin Zaha’yi 3-4 mactir kulubeye hapsetmesi hic hosuma gitmiyor.Ozelllikle de son maclarda Kerem’in berbat oynamasina ragmen.

Umarim kazaniriz.
 
Iyi oyun ve iyi mucadele.Ancak su iyi ve baskin oyunlarimizi daha farkli skorlarla taclandirsak tribune gelen taraftar da ekran basindakiler de daha fazla tat alir.Cunku bu oyunun hakki cok daha farkli skorlu galibiyetler.

Takima ve teknik ekibe tebrikler.Yola devam.
 
Mertens inanılmaz bir oyuncu. Bu yaşta böyle bir teknik, oyun aklı ve şut yeteneği... Adamı izlemeye doyamıyorum. Bana Arroyo'yu hatırlatıyor.
Birine çok pis patlayacağız ama bakalım kim olacak. Her maç rahat 6 atacağımız maçlar 2-3 anca bitiyor talihsizliklerden. Birine 6-7 sallayacağız yakındır.
 
ben daha evvel yönetim basliginda da söyledim burda da söylüyorum, Galatasaray'ın transfere ihtiyacı yoktu hiçbir zaman. transfer söylemleri yönetime 1 ay zaman kazandırdı başka bir olayı yoktu bu devre arası doneminin. yönetim gömülecekse hak hukuk davalarında gömülecek. şu lig adil yonetilse, Prag maçı öncesi +10 puan fark takar, artık ligi salabiliriz Avrupa'ya odaklanabiliriz derdik. ben her hafta Fenerbahçe'nin en az 1 penaltı jokeri kullanmasından sıkıldım. bide bu ortamda çıkıp Fenerbahçe ile kardeşiz temalı açıklamalar yapılıyor iyice sinir uçlarımızla oynaniyor. lig bu sene öyle kirli ki Prag'a elenip tüm ilgimizi lige vermemizi istiyorum. bu sene lig sampiyonlugu her şeyden önemli. ligi her şeyden önemli yapan şey ise bu yaşananlar.
 

Üst