2023-2024 Galatasaray Erkek Futbol Takımı

Ilk yarida kusursuz bir oyunla skoru rahat rahat alan bir takim,ikinci yariyi da normal olarak Prag macini dusunerek sakin oynayarak,aktif dinlenme ve rotasyon yaparak gecirdigimiz bir mac.Bireysel olarak herkes cok iyiydi ama ozellikle Davinson mukemmel oynadi.Davinson’un yani sira yeni transfer Kohn ve Tete’nin performanslari sevindirdi.Sol beki halletmis gibi duruyoruz.Sag kanatta da Tete’nin isin icine girmesiyle hucum konusunda rotasyon olarak da cok rahatlayacagiz.Bu arada Kerem Demirbay su an ligdeki en formda 8 numara.

Okan Buruk aktif en iyi Turk Hoca.Surekli kendini guncelleyen,her gecen gun kendini gelistiren ve her yaptigi dokunusta “vardir bir bildigi” lafini rahatlikla soyleten modern bir teknik direktor.Cok sansliyiz boyle bir hocamiz oldugu icin.

Takima ve teknik ekibe tebrikler.Yolun sonu sampiyonluk olacak insallah.
 
Koskoca Galatasaray Takimi’nin Avrupa icin son kadro bildirim gunu 1 Subat oldugu 3 aydir belliyken bir adet sag bek ve bir adet sol bek yetistiremeyen yonetim Sparta Prag’a elenmemizin bas sorumlusudur.

Ilk macta Icardi’nin mucizevi son dakika goluyle kazandigimizda da yonetimi agir elestirmistim.Utanin ya utanin.Su iki macta orjinal beksizlikten perisan etti adamlar bizi.
 
İki bek transferini de Avrupa kupasında oynatmayı beceremeyen yönetim amatörlüğü ile en kritik anlarda halı sahada oynuyormuşçasına saçmalayan oyuncu amatörlükleri birleşince sonuç kaçınılmaz oldu. Yazık oldu. Avrupa 1-2 beden büyük geldi. Annemizin liginden devam. Yalnız sadece Türkiye ligi için de bu kadar masrafa gerek yoktu. Icardi de geçen sezonu mumla aratmaya devam ediyor.
 
Sag bek yok.Sol bek hic yok.Mertens’in alternatifi yok.8 numarada lig icin nicelik var fakat Avrupa icin tempo yapacak bir tane topcumuz yok.

30 milyon Euro’ya oyuncu sattiniz.Kimseyi almadiniz bazi kucuk hesaplariniz icin.Degdi mi su rezillige ? Kimse bana yazin havuz daha genis,bankalar birligi bilmem ne anlatmasin.Su rezilligi kurtaracak herhangi bir arguman yok.
 
Orta kalite iki bekimiz olsa bu turu geçerdik. Devşirme oyuncular ile ligde idare ediyoruz ama Avrupa'da olmuyor. Bu eleniş yönetime yazar. Gerek yazın, gerekse devre arasında, transferde sınıfta kaldılar. Umarım ligde şampiyon oluruz da bu elenme bir işe yarar.
 
Rakip her türlü bizden çok hak etti turu. Bu akşam bir Galatasaraylı'dan ziyade Türk olarak utandım. Hakikaten işin içine biraz organizasyon girince seviyesi ne olursa olsun tüm Avrupalı rakiplerimize karşı madara oluyoruz. Geçtim sağbeki, orta sahayı, 2. ligden aldığı beki elinde parası varken Avrupa listesine yetiştiremeyen takım zaten Avrupa'da olmayı da hak etmiyordur. Doğruya yönelmeyeceğimizi bilsem de şu turda Prag'dan yenilen tokat, ittir kaktır kaliteyle geçiştirelecek bir Pirus zaferinden çok daha hayırlıdır bizim için diye düşünüyorum, tabi pek inanmasam da gerekli dersler çıkarılırsa.
 
Avrupa'da ileri turlara gidip harika maçlar izlememize engel olan takımların Sparta Prag ve Kopenhag olduğunu bilmek insanı kahrediyor.
Bunun dışında Okan Hocadan razıyım.
Boey'in en kritik zamanda gittiğini yazmıştım onun sayfasında. Maalesef büyük bedellere sebep oldu.
 
Bu yıl Avrupa açısından en önemli başarımız CL'ye geri dönmemiz oldu. Transfer şampiyonu yönetimimizin transferleri ön elemelere yetiştirememesine rağmen üç eleme turu geçip CL arenasında yer bulmayı başardık. İşin diğer kısmına gelirsek Molde-Kopenhag-Sparta Prag gibi sistemli oynayan vasat takımlar karşısında oyun ve tempo olarak kaybettik. Son maçta önde basıp arkada kapanmak gibi Kopenhag'vari bir şeyler denedik ama pek iyi sonuç vermedi. Molde'yi saymazsak skor olarak da kaybetmiş olduk. Bu sebeple on kişi kalan Manu ve Kopenhag'dan aldığımız puanları saymazsak grup aşaması ve sonrasında çok etkisiz kaldık. Görüntü itibarıyla o kadar da iyi olmadığı ortaya çıkan Bayern bizi 15 dakika tempo yaparak geçti.

Söylenecek çok şey var açıkçası... Transfer oburluğuna kapılan yönetim her transferden İcardi çıkarmaya çalışırken İcardi'nin performansı düştü. Ndombele'nin aylar sonra bu durumda olduğu halde-adam çok sevimli orası ayrı- kadro dışı kalmaması, tempolu maçlarda en fazla arayacağımız oyuncular olan Midtjö, Yunus ve Zaniolo'nun gönderilmiş olması, bir türlü yapılamayan kanat beki transferleri, takımın 10 kişi kaldığı anda gol yemesi ve hiçbir yedek planının olmayışı, Okan Hoca'nın uzun süre 65. dakikaya kadar oyuncu değiştirmeyip gelen eleştiriler sonrasında 60'ta otomatik olarak en temposuz oyuncuları oyuna almaya başlaması-bizim ligde kendi sahamızda tempoyu düşürmek için işe yarayabilir ama Avrupa'da hep hüsran oldu- ve merkez oyuncularından kanat beki yaratmaya çalışmamız gibi sorunlu olduğunu düşündüğüm konular var. Elbette ana problem yönetimin takımın sorunlarına kulak tıkayıp kafasına göre hareket etmesi. Okan Hoca'nın da sinerjiyi bozmamak adına yönetime laf çarpmamayı tercih ettiğini ve doğru yaptığını düşünüyorum ama sezon sonunda Tete, Ndombele gibi oyunculardan nasıl kurtulacağız onu da bilemiyorum.
 
burda herkes Kopenhag, Sparta Prag vesaire vesaire örnek veriyor sistem takimi diyor ama bunlarin neden böyle oldugunu sorgulamiyor.

Taraftar olarakta kendimizi sorgulamaliyiz ozaman. Sen her iki senede bir yönetim veya teknik direktör degistirerek sistem takimi olamassin veya bi sistem olusturamassin.

Fatih Terim 3. Döneminde ayrildiktan sonra sirasiyla Mancini, Prandelli, Hamza, Tudor ve sonunda yine Terim geldi.

Bu takimlarint taraftarlari ikinci veya ücüncü olunca Hoca istifa etsin yönetim gitsin diye yangin yapmiyor.
Dünkü mactan sonra bile kac tane yok bugün hocayi yeme günü yok bugün Erden Timuru yeme günü minvalinda yazi okudum.

Biz taraftar olarak ne bekliyoruz ? Her sene sampiyonlukmu her sene avrupa kupasinda büyük basarilarmi?
Hem taraftarlar basarisiz olan gider mantigiyla yaklasiyor hemde böyle sistem takimlarini kiskaniyoruz :)

Her transfer döneminde yüzde yüz basari orani bekliyoruz. Konu sol bek sag bek degil. Büyük resime odaklanamiyoruz hep kücük detaylarda boguluyoruz.

Manchester City yillarca tonlarca para harcadi ama sonunda Guardiola gibi bir Teknik Direktör getirdiler. Ilk sezonunda Guardiola ücüncü oldu. Herhalde Guardiola bizim takimin basina gecse ücüncü oldu diye gönderirdik :) Sorun iste burdan kaynaklaniyor.
 
lig bitene dek bu adamların ardındaki karlı dağ biziz. Eleştirisi, hesabı olan son maç biter hesabını görür. O güne kadar tek hedef 24.
 

Üst