2023-2024 Galatasaray Erkek Futbol Takımı

Formanın adaletli dağıtıldığını düşünmüyorum. Zaha değil miydi santrafor çıktığı Trabzon deplasmanında hattrick yapan? Daha ne yapması lazım bu adamın? Geçen sezonki halinden eser kalmamış, sahada ölü gibi dolaşan, gelen topa hareketlenmeye bile tenezzül etmeyen Icardi, her maç 11 başlayacak diye kural mı var? Sosyal medya trolleri sürekli yalandan övmeye çalışması komik kaçıyor artık. Bakambu’yu da gönderip daha kötüsünü aldık. Torreira’nın yanına dinamik bir 8 numara alınmamasından bahsetmiyorum bile. Prag maçları da moralleri çok bozdu, Tff zaten ayrı rezalet. İnsanda heves falan bırakmıyorlar. Neyse kusura bakmayın, biraz karamsar gelebilir yazdıklarım lâkin gerçeklerden de bahsetmek lazım. Herkese iyi forumlar.
 
Orta sahada yamadan da olsa bulunan Kaan-Torreira birlikteliği bozulduğundan beri takım ayağı biraz top yapabilen takımlara karşı iyi işler yapamıyor. Hoş devre arasına kadar idare etsin yeter denerek umutla beklenen orta sahayı geçtim, 2. ligden alınan sol beki Avrupa'ya yazdıramayan bir yönetim varken bu kadarcık bir teknik adam tercihi de ne kadar tartışılır orası soru işareti. Barış Alper'in en kötü oynadığı yerin sağ bek olduğunu da bir kez daha tecrübe etmiş olduk. Haftaya İnönü'de şansımız olsun istiyorsak sağ bekte Davinson, ortada Kaan-Torreira tercih etmeliyiz. Bugünkü gibi yumuşak bir orta sahayla Gedsonsuz Beşiktaş'a karşı bile çok şansımız olacağını düşünmüyorum.
 
Travmatik Prag macindan sonra burada biz de dahil cogu taraftarin sinirlerinin alt ust olmasinin uzerine cumartesi gunu malum rakibimiz tam puan kaybedecekken son dakikada hakemlerin oturma organindan uydurduklari penaltiyla kazanmasi (ustelik bu sezon ilk defa olmuyor bu) ve ustune ustluk bugun maca saatler kala en buyuk yildizimiz Icardi’ye verilen sacma sapan cezanin ardindan gercekten bu maca oyun olarak konsantre olmak cok zordu.

Takim istekliydi ve son zamanlarda yasanan bu bahsettigim saha disi olaylar oyunculari kamcilamisti.Burasi gercek.Ancak saha disi olaylarin oyun olarak yansimasi ilk yarida olumsuz oldu.Acikcasi kotu oynadigimiz bir ilk yariyi 2-1 onde kapattigimiz icin sansliydik.

Ancak ikinci yarida daha derli toplu bir takim vardi.Penaltiyi gole cevirmis olsak mac 60.dakikada bitecekti.

Bugun iyi oyundan cok kazanmak inanilmaz onemliydi.Takimin istegi,kenetlenmesi ve 3 gun once aldigi agir maglubiyete ragmen ayaga kalkmasiyla liderlige devam etmemiz cok guzel.

Guzel olan birsey daha var ki o da Okan Buruk’un bugun oyuncu degisikliklerini erken yapmasiydi.Kaan degisikligiyle savunma anlaminda ikinci yarida sikinti yasamadik.

Tabi ki bencede forvet olarak Zaha baslamaliydi.Bu elestirilebilir bencede.

Kazanarak devam ediyoruz.Onumuzdeki Besiktas macini da kazanip o stadyumdaki ugursuzlugumuzu da bitirecegiz insallah.Sen sampiyon olacaksin !
 
Ofsayt pozisyonu için ''neyini izliyorsun işte ofsayt'' derken , tekrarında aynı hizada olduklarını gördüm. Varmış VAR odasının bir bildiği demek ki. Tete'nin penaltısında da kesinlikle müdahale var. Sertliğini ve dozajını bilemem ama %100 rakip vurmuş ayağına bizimkinin.
Vinicius'un tertemiz golünü iptal ettiler yok yere. Ve Torreira'nın da yüzüne gelen dirsek var kartsız biten.
Köhn penaltısı için de ''ayıp yaptığın'' diyordum ki, ters açıda rakibin tabanla vurduğunu gördüm. Doğru kararmış ve hatırlamıyorum ama kart göstermediyse de kırmızı çıkabilirmiş.
Moral bozukluğu ile döndüğümüz Avrupa macerasından sonra ayakta kalabilmek önemliydi. İyi günümüzde değildik. Galibiyet güzel moral oldu ve iyi de ağlattı şikecileri.
Bir parantez de Nellson ve Sanchez'e açmak lazım. İnanılmaz formdalar maşallah. Özellikle Nellson geri dönüşten sonra daha da iyi görünüyor. Taş gibiler Allah nazardan saklasın ikisini de.
Şimdi sırada BJK derbisi var. Her ne kadar rakip formsuz olsa da derbi atmosferleri ve deplasman zordur. Kendi oyunumuza geri dönersek üstünlüğü kurup rahat çıkacağımızı düşünüyorum.
Şikeciler de Hatay deplasmanında. Volkan abileri bir kıyak daha geçecektir rövanşta kardeşlerine. Gider paf takımdan stoper alıp forvete falan koyar yine saçma şeyler deneyip puan vermek için. Bu sebeple bizim mutlaka kendi oyunumuzu bularak, şansa ya da kötü oyunla 3 puan mevzusuna mahal vermeden direkt olarak ezerek galip gelmemiz elzem. Hocamıza güveniyorum.
 
Elbette ligde şampiyon olmalıyız lâkin Avrupada başarı yakalayamayan Galatasaray’ın bir tarafı hep eksik kalmıştır. “Avrupa Fatihi” lakabı durduk yere kazanılmadı. Ne yazık ki; bu geleneğimizden gün geçtikçe uzaklaşıyor gibiyiz.
Kurulan bu kadroya rağmen Kopenhag, Prag gibi hayati karşılaşmalardaki dağılmamız fazla hafife alınıyor, çok çabuk unutuluyor. Yönetime amatör branşlardaki başarısızlıktan dolayı futbol kulübü diyorduk lâkin övündükleri tek branş olan futbolda da epey çuvalladılar. Yaz dönemi hamlelerinin çoğundan verim alamadık. Boey iyi paraya satıldı lâkin yerini dolduramadık. 10 yıl önce stoper oynayan bizim şimdi sağ bek olarak transfer ettiğimiz Aurier; bırakın Avrupa maçına yetişmeyi, iyileşip sahalara dönene kadar lig bitmezse iyidir. Köhn doğru transfer gibi duruyor ancak o da amatör bir şekilde Prag maçına yetiştirilemedi. Demirbay vs bu hantallıkla, yumuşaklıkla takımın as orta sahası olamaz. Ankaragücü maçında yıldızlaşır lâkin kritik maçlarda eziliriz. Torreira’nın yanına inatla dinamik, dikine oynayabilen, delici bir 8 numara eklemesi yapılmadı. 37’lik Mertens’in hâlâ bir alternatifi yok. Kanatlardan gerekli gol katkısını zaten alamıyoruz. Ziyech ortalıkta yok, Tete oynasa da boş. Icardi uzun bir süredir “aşkın olayım” yerine “o eski halimden eser yok şimdi” şarkısını dinlettiriyor taraftara. En iyi olduğumuz yer stoper hattımız. Yazın yine kadroda büyük revizyona ihtiyacımız var. Ligde şampiyon olup önümüzdeki sene Avrupa’da da adımızdan söz ettirmemiz gerekiyor artık.
Tıpkı eski günlerde olduğu gibi..
 
Szymanski’de attigi goller haric pek bir numara goremedim ben.O golleri atamamaya basladiginda basta Fbliler de olmak uzere bazi supheler olusur herkeste.Cunku oyunun icinde hic yok.Oyle oyunu domine eden veya hat kiran bir orta saha oyuncusu degil.Fred derseniz eyvallah ama Szymanski de pek bir numara yok bence.

Eylul ayinda yazmistim bunu.9 mactir skor yapamiyor ve su an herkes kendisini sorguluyor.Oyun ici katkisi sifir oldugu icin skor yapamadigi her mac hayalet bir topcudur.

Bizim Dries Mertens’imiz var sukurler olsun ki..
 
Inanilir gibi degil.Hoca resmen kupadan elenmeyi istedi ve elendik.Su cikan rezil kadronun,rezil degisikliklerin,rezil futbolun baska aciklamasi yok.Bu Gunay’i da kim aldiysa ellerinden operim (!) Ismail Cipe’den bile daha kovasini nasil bulmusuz valla inanilmaz.
 
Temposuz ligde sanki ŞL maçı oynayacakmış gibi rotasyonun dibine vurup kupayı elinin tersiyle itti Fener de, Galatasaray da. Fener'i bilmem ama şu rezil futbolun telafisini hafta sonu Beşiktaş maçında yapar bari umarım büyük topçularımız. Bugün cam adam gibi hangi Karagümrüklü topu ayağına alsa buyur ağam diye içlerinden geçirdiler.
 
Umarim Besiktas macinda Kaan Ayhan’i sag bek oynatmak gibi bir hata yapmayiz.Bariz bir sakatligi var bu adamin.Bildigimiz Kaan degil.Ne ileri ne geri gidebiliyor.Temposu yok.Hizi zaten yok.Paslari inanilmaz kotu.Valla delik desik eder orayi Masuaku ile Cenk.Aurier yetisiyorsa o oynasin.Yetismiyorsa da Baris Alper oynasin.
 
Umarim Besiktas macinda Kaan Ayhan’i sag bek oynatmak gibi bir hata yapmayiz.Bariz bir sakatligi var bu adamin.Bildigimiz Kaan degil.Ne ileri ne geri gidebiliyor.Temposu yok.Hizi zaten yok.Paslari inanilmaz kotu.Valla delik desik eder orayi Masuaku ile Cenk.Aurier yetisiyorsa o oynasin.Yetismiyorsa da Baris Alper oynasin.
Ben Kaan ı sağ bek görmekten sıkıldım. Kendisini suçlamıyorum ama rekorla sattığın adamın benzeri Kaan mıdır? Bek dediğin herşeyden önce hızlı olacak.
 
Ben Kaan ı sağ bek görmekten sıkıldım. Kendisini suçlamıyorum ama rekorla sattığın adamın benzeri Kaan mıdır? Bek dediğin herşeyden önce hızlı olacak.

Oynadigimiz oyuna kesinlikle uygun degil zaten.Bizde bek oynayacak oyuncunun cok iyi bir gecis oyunu hucumcusu ve savunmacisi olmasi lazim.Bu da atletizm demek.Sacha Boey’in bizde bu kadar basarili olmasi ve Angelino’nun Adekugbe kadar bile performans verememesinin sebebi bu zaten.Kaan Ayhan klasik bir 6 numara aslinda.Bu mevkinin disinda oynadigi diger pozisyonlarda sadece bazi maclarda idare eder.Ben her ne kadar bek oynamasi taraftari olmasam da Baris Alper Aurier’in yoklugunda sag bekteki tek secenegimiz.
 

Üst