2024-2025 Kadın Voleybol Takımı (Galatasaray Daikin)

Sude mi Cansu mu denince bir tercih yapıp Cansu diyebilirsiniz ben katılmasam da ama sonuçta bizim hedeflerimizde bir takım için "yetersiz" oyuncu. Bizim hedeflerimize yardım edecek seviyede değil. Cansu veya Sude'nin 4. smaçör olmasının takıma bir katma değeri olmayacak temelde.

Meliha Eczacı ile anlaşmış Eczacı seneye ilk 3 de yer alır yine.Tek kayıpları Boskovic oda zaten takımın ana yapı taşı onsuz zorlanırlar.Ama görünen kadroları yine ilk 3 de yer alacak seviye de.Bir tane üst düzey skorer bir köşe gelse Eczacı ile kafa kafaya ilk 3 için yarışırdık ama yöneticiler Fedusio transferini daha değerli buldu.

İşin tekniğine vesayre girmek istemiyorum. Halen daha voleybol şubesinden mantıklı ve vizyoner hamleler bekleyenler olduğunu görmek beni şaşırtıyor. Bu kokuşmuş düzende Galatasaray voleybolu bir adım dahi öteye gidemez. Dünya genelinde her sene tonla para harcayıp hiçbir kupa kazanamayan bir şube olduğunu sanmıyorum. Voleybol şubesinde tepeden tırnağa tüm yönetim ve idari kadro değişmedikçe bir başarı beklemek hayalcilik olur.

Bizim de zaten 1 yıldır dediğimiz şey bu.Bu şubeye yatırım yapılmıyor en azından bu sezon ufaktan yapıldı güzel bir hava yapalım belki sponsor gelir oo taraftar da artı biraz para mı versek der ilgiyi görünce yönetim.Boskovic Egonu gelmiyeceğini bilidiğimiz için üst seviye ama elit olmayan bir oyuncuya sevinince biz voleybol cahili oluyoruz Egonu dururken neden bu alındı böyle şampiyonluk gelmez oluyor.Her zaman yazıyorum bir anda asla Vakıf Eczacı olmıycaz burda en az 3-4 yılda oraya çıkarız diyince de linç yemiştim.Bu takım da güzel havadan etkilenip bir iş adamı bir kaç sponsor el atmadığı sürece bu takım kupa alamaz.Egonu neden gelmedi Boskovic neden gelmedi diye şuan olmayacak şeylerin yangınını yaptıkça bu şubeye yönetim para aktarmaz bence.Bu sezon yapılanmasında ben açıkçası yönetimi takdir ediyorum.Ama gelecek sezon için de bir o kadar etmiyorum.Tamam yine iyi kadro kuruldu ama power smaçör almak bu kadar zor olmamalı piyasa da çok bir isim kalmadı zaten Fedusio ne katacak çok merak ediyorum.

An itibarı ile;
GALATASARAYTHYKUZEYBORUZEREN
Puan50434235
Galibiyet16151413
TakımlarKeçiörenArasBahçelievlerAydın
BeşiktaşZerenEczacıbaşıTHY
EczacıbaşıSarıyerFenerbahçeNilüfer
KuzeyboruBahçelievlerGalatasarayKeçiören

Sonun da seneler sonra ilk 4 de yer alıyoruz.Önümüz de Beşiktaş ve Keçiören maçı var iki maçı da kayıpsız geçersek ilk 4 garantilenir.Bu iki maçta rahatlıkla alabileceğimiz maçlar.
Tabloyu paylaştım. Dikkat edilmesi gerekir. Riske girmemek için kalan maçların en az 3 tanesini kazanmamız gerekir. Biz sadece 2 tanesini kazanır, THY de kalan 4 maçını kazanırsa, 18'e 19 1 galibiyet geriye düşeriz ki bunun anlamı mazallah 5.lik olur. O nedenle, önceden yazdığım gibi, şu saaten sonra her maç final havasında olmalı. THY maç kaybeder yada kaybetmez bizi ilgilendirmemeli. En az 3 maçı almalıyız. Esas olan galibiyet sayılarıdır. Ancak galibiyet sayılarının eşitliği durumunda puan devreye girer. Bu alanda bir hayli avantajlıyız. Puanlar da eşit olursa, o zaman da ikili averaj devreye girer ki, burada da Galatasaray THY maçları itibarı ile 3-2'ye karşı 3-0 ile öndeyiz.

Son düzenleme:
Bu yıl en çok sevindiğim galibiyet bu oldu harikasınız çok mutluyum ne diyim 🥰🥰🥰
Kusura bakmazsanız, buna uzun bir ek yapmak istiyorum.

Önceden de yazmıştım. Osman Uraner'den çok fazla söz etmek istemiyorum. Saatlerce geyik muhabbeti ve her nedense konudan sapma pahasına, kendi kişiliği ile ilgili uzun uzun anlatımlar arasında İlkin ve Galatasaray'a dokundurmalarını artık çok fazla önemsemiyorum. Her ne hikmetse, Galatasaray ve oyuncularına en çok saldıranlar da, aslında ben Galatasaraylıyım diyenler oluyor, Böyle taraftarlar, rakip takımların başına diyorum.

Bunun son örneklerinden birisi de, daha önceden de yorumlamaya çalıştığım Fotospor yorumcuları Violet Duca ve bilgisi tartışmalı Cahit Yavuz. İyi polis kötü polis misali bir programa dönüşmüş ve hedef her zamanki gibi Galatasaray, Alexia ve İlkin. Özellikle Cahit Yavuz, gemi öylesine azıya almış ki, adeta ne dediğini bilmeden saldırılarını başka bir seviyeye yükseltmiş.

Son iki programlarında Galatasaray Chieri yorumları tam ibretlik. Bunu da yine sözkonusu oyunculara saldırmak için bahane olarak kullanıyorlar. Burada hepimiz, Challenge'de bu eşleşmede yukarı çıkacak takımın kupayı alabileceğini yazıp durduk. Bunun, geniş kadro oyuncu kaliteleri de dikkate alındığında denk güçlerin mücadelesi olduğunu defalarca yazdık. Nitekim iki maçın sonuçlarının da bunu kanıtladığını gördük. Galatasaray set bile alamaz diyenlere karşın, sahamızda kötü yenilmemize rağmen, müthiş bir dirençle deplasmanda durumu eşitledik ve altın sette burun farkı ile 15-13 kaybettik. Bunu hepimiz biliyoruz. İlkin'in performansını da değerlendirdiğimiz bu maçlarda, beklentinin altında kaldığını da vurguladık yani ortada bir fanatizm de yok....

Hal böyle iken, Cahit Yavuz, adını ilk kez duyduğumuz Polonya ekibini eleyen THY'yi göklere çıkararak, hele hele Tuğba'ya extra övgüler yağdırarak, ne kadar mükemmel olduğunu, nasıl akıllı olduğunu, ne kadar mükemmel kaptanlık yaptığını anlata anlata bitiremiyorlar. Bir de Tuğba kısa ama oynar diyorlar. Bunun da özetle anlamı, İlkin kısa ama oynayamaz, kapasitesi bu diyorlar. İstatistiklere bile bakmıyorlar. Polonya ekibi, herşeyden önce Olympiacos seviyesinde bile değil ama bunlara göre THY mükemmel...Benzer yorumlar Vakıfbank-THY yorumlarında da devam etti.

Cahit Yavuz ve ekip o kadar uçmuş ki, THY'yi playoff'da görüp bundan sonra ne yapacağını konuşuyorlar. Evet Tuğba uçtu kaçtı.... Bir de diyor ki "Galatasaray garip bir takım olmuş". Buna Violet müdahale ediyor. Bu da kesmiyor, o kadar Galatasaraylı ki, eski koç'un adını düşüne düşüne ve notlarına bakarak "FERHANDEZ" diye telaffuz ediyor, bu da kesmiyor, hızını alamayıp "Galatasaray'ı bozan isim İlkin'dir" diye yumurtluyor. Bunu da aklınca açıklamaya kalkarak daha da komik durumu düşüyor. Efendim neymiş, bu İlkin'in kendisinden kaynaklanmıyor, menejerlerinden ve etrafındakilerden kaynaklanıyormuş. Violet yine müdahale ederek, o zaman İlkin'i öne sürme diyor, o ise hızını alamayarak hayır sürerim, batıran taraf orası diyerek hala İlkin'i hedef alıyor. Sonra çok şey biliyormuş gibi, pasörlerle konuşuluyormuş da İlkin antene doğru kurşun pas benzeri pas istiyormuş da, İlkin akıllıymış ne istediğini biliyormuş, paraleli de kullanıyor gibi ipe sapa gelmez ne anlatmaya çalıştığını kendisinin bile bilmediği şekilde İlkin'e bindirmeye çalışıyor ve medya desteğinden söz ediyor. Be hey voleybol cahili, smaçörlerle pasörlerin bunu konuşmasından daha doğal ne olabilir ki... Her oyuncunun fiziksel yetenekleri farklılık gösterir ve bunu açıklamaya kalksak, burada kitap yazarız....Medya ve sosyal medyaya bakınca da, en çok eleştirilen ve linçlenen oyuncuların başında gelen oyunculardan birisi de, bu yorumcuların katkısı ile İlkin'dir.

Bütün bunların altında yatan gerçek neden ise, beğenirsiniz beğenmezsiniz, başarılı bulur yada bulmazsanız, alın teriyle, yıllarca bu formaya hizmet ederek, üst düzey başarıya olan özlemi ve hırsı ile, ve bu formaya olan sadakati nedeniyle, kazıya kazıya bu takımın kaptanı ve ruhu oldu. Bu nedenle İlkin'e yapılan bu saldırı ve aşağılamalar, aslında bu formaya ve camiaya yapılan saldırılardır ve takım yükseldikçe, bu saldırılar da artacaktır. Naz'ın Galatasaray'a olası transferini bile hazmedememiş Galatasaray'lı Cahit efendi... Tüm bu saldırılara karşı, oyuncularımızı ve takımımızı sahiplenme zamanıdır. Kimse bu saçmalıklara kanmamalı.

Beğenirsiniz, beğenmezsiniz. İlkin de, Tuğba da, Hande de, Derya da hatta yeni dönemin yıldızı Yaprak da, milli takıma hizmet için hazır olması gereken smaçörlerdir. Akıllı olanlar, bu oyuncuları, sorumsuzca birbiri ile yarıştırmaya kalkarak, buradan program diyerek kendilerine malzeme çıkarmaya çalışanların, aslında kime ve neye hizmet ettikleri de sorgulanmalıdır.

Özellikle bu maç sonrasında, sürekli İlkin/Tuğba eşleştirmesinden İlkin'i masumca eleştirme değil ama temelde aşağılamaya çalışanların, İlkin nezdinde Galatasaray Daikin'imizi yok hükmünde sayanların ne söyleyeceklerinin de bir hükmü kalmamıştır. Bu galibiyet, sürekli bel altı vurmaya çalışanların suratına atılmış bir şamardır. Şu saatten sonra Galatasaray'ımız 4. olur ya da olmaz. Bu takım karakterini ortaya koydu. Tabii ki gönlümüz ve duamız, takımımızın 1-4 playoff'lara kalması ve buna yakınız.

Yine Cahit'in yaptığı bir çağrı vardı. THY'nin fan olayına, takımdaşlık olayına önem vermesi gerekiyormuş. Hatta Pilotları Burhan Felek'in üzerinden'mi geçirirler ne yapacaklarsa yapsınlar diyor....Kusura bakma Cahit Yavuz ama THY uçağı, Burhan Felek'in üzerinden geçemedi. Arıza yaptı :)

Zaman ayırmak isteyenler buralardan bakabilirler;