#30 Caleb Green

Sakatlıktan iyi dönmese sakatlık diyeceğim, şu anki durumuna hiçbir şey diyemiyorum. Serbest atışlarda nutkum tutuldu resmen. Her sene farklı takımda oynama sebebi buymuş sanırım. Play-offlarda kendine gelmezse gidicidir.
 
Üzerinden zaman geçtiği için bazı şeyleri unutuyoruz bence. Caleb senenin ortasına kadar 4 numarayı 30 dakika civarı ortalamayla tek başına taşıdı. Bunu yaparken de gayet efor gerektiren bir görevi vardı. Savunmada Lasme ile birlikte takımın temel taşlarıydı. Tek fast-break sayısı üreten oyuncumuzdu. Şutu hep istikrarsızdı ve genelde hep ilk 2 şutu hücumdaki performansında belirleyici oluyordu. Ama sakatlanmadan önceki 3-4 haftalık dönem beni bayaa şaşırtan müthiş bir form ve istikrar kazanmıştı şutlarında. Tam da böyle bir dönemde sakatlandı.

Sakatlığın psikolojisini nasıl etkilemiş olacağını düşünüp ve kötü dönmesini bekliyorken müthiş döndü(Tabi sadece üçlük sokarak). Savunmada ya da potaya gidişlerde eski durumunda olmadığı için(fiziksel sebeplerden dolayı) tek silahı şutları kaldı. Bir iki maç o şutları da sokamayınca iyice düştü. Ama tabii ki bu seviyedeki bir oyuncunun bu aşırı düşüşüne bunlar bahane olmamalı. Hiç güven vermediği bir gerçek.
Ancak bu adamın oynadığı dönemde hiçbir zaman ciddi bir formsuzluğunun olmadığını da unutmamak gerekir. Sene boyunca Micov gibi istikrarlı bir oyuncunun bile formunda dalgalanmalar olan dönemler olduğunu biliyoruz. Green gibi duygusal bir oyuncunun bunları yaşaması olası bence. Bir üst seviyenin oyuncusu mu değil mi o tartışılabilir. Tek başınayken verdiği katkının rekabet ortamında düşmüş olması bence çok kötü bir gösterge. Ama yine de bize bu sene daha çok maçta katkı verecektir. Ben kendisine çok güveniyorum.
 
Bu seri Green´in serisi değil bunun zaten böyle olacağı belliydi. Green tempo oyuncusu biz ise bu seri çok daha kontrollü oynamaya çalışıyoruz ve Green ritmini bulması zor ama eğer finale çıkarsak bizim için gayet değerli bir oyuncu .Acikcasi Renenes´in yerinde olsam eğer böyle oynamaya devam edeceklerse Green tam Gran Canaira´nın oyuncusu, hayatta kacirmazdim.
 
Maçların önemi artınca streste artıyor, ellerin titremesi böyle bir şey, 2 serbest atışı da kaçırmasını buna bağlıyorum. Umarım deplasmanda o üçlüklerini bol bol izleriz.
 
Sadece 3'luklere takilmamak lazim, ben bugun kendisinden farkli bir katki bekliyorum. Malum Omic'in savunmasi sikintili, hem blok tehdidi yok hem kolay geçiliyor, bugun Canaria'nin savunmasi ev sahibi olmanin avantajiyla daha on alanda baskili olursa Omic'i bolca disari çikararak bunu avantaja çevirebiliriz. Kendisi donemeyince ya yardim savunmasindan Caleb'e orta mesafe sut attiririz ya da Lasme-Caleb ayni anda parkedeyse Caleb'i dis atisçidan ziyade boyali alanda kullanip potaya yoneltiriz. Bunun için Hocanin 4 numaranin rolunu kendi planina gore biraz daha esnek belirlemesi lazim ama yapmadigi sey degil. Pota altlarini çokertmeliyiz.
 
Maçlar ne kadar kritik ve telafisi zorsa Ergin hoca o kadar dar rotasyon yapıyor.Ayrıca genelde maç başında bir rotasyon planı oluyor kafasında faul gibi dış etkenler olmadıktan sonra pek oynamıyor o planla.Green'e pek dakika vermez bana kalırsa bu maç.Micov,Schilb,Lasme,Davis,Mc,Sinan ana rotasyon olur yedinci adam Göksenin kalan az sayıda dakikayı da Curtis ile Green paylaşır
 
Green'in performans düşüşünü sakatlik sonrasi iyi dönüş yapamamasina baglamistim ama bu durum daha cok psikolojik gibi duruyor .
Chuck Davis'in Bayern ve Gran Canaria maclarindaki performansiyla takimin 4 numarada ilk tercihi olmasi mental olarak green'i fazlasiyla etkilemis..
Yoksa eurocup grup aşamasi ve ligde kusursuz üclük atan tam bir all-around görüntü cizen green'in , basketbolu unutmus görüntüsünün baska bir aciklamasi yok ..
Dün aksam bol rotasyon yaparak bizi epey yoran dacka karsisinda green ile denedigimiz her rotasyon girişimi pahaliya patladi.
Özellikle ilk yari bitimine 3 dakika 10 sayi öndeyken iki üclük denemesi potamiza beş fastbreak sayisi olarak döndü.
Belkide farki dahada açıp ikinci yariya daha iyi baslayacaktik...
 
Green sakatlığında önce de özellikle Eurocup'da vasat altı hatta streç bir 4 numara için kötü bir yüzde ile üçlük atıyordu. Eurocup'da ilk gruptaki üçlük yüzdesi %28.Üstelik bu düşük yüzdeyi istikrarsız bir performansla yakalamış.Birkaç maçta çok yüzdeli atıp maçların çoğunda şimdiki gibi çok çok kötü bir yüzde yakalamış.Eurocupın ilk grup aşamasında daha çok zayıf rakiplerle oynadığımız ve özellikle iç sahada maçları erken kopardığımız için ve rakiplerimiz de çok dirençli takımlar olmadığı için rakiplerinin de disiplinin kırılmasının etkisi ile hücumumuz normal oyun planımızın ötesinde bir tempo kazanıyordu.Bu yüksek tempolu ortamda Green yüzdeli üçlük atmasa bile iyi oynayabileceği bir ortam buluyordu.Sakatlığın ve sakatlık sonrası dakikalarının almamasının da etkisi vardır mutlaka ama mevcut durum biraz da bununla ilgili bence.

Arkasında guard varken bile sırtı dönük oynama meziyeti yok,set hücümunde topu yere vurup adam geçemiyor,dış şutu da istikrasız ve pozisyonuna göre vasat altı olunca Green belli seviyenin üzerindeki bir takımda o takımın birincil oyun planı run&gun olursa verim verebilir ancak.Belki Canaria'nın sisteminde verimli olabilir mesela.Sonuç olarak en düşük maaş alan yabancılarımızdan biri elinden geleni de yapıyor ama yetenekleri sınırlı malesef
 
Greenden sezon başında ne bekliyorsak fazlasını aldık. Kafamızda soru işaretleri uyandıran bir isimdi hatta neden sakatlık sorunu olan bir oyuncuyla devam ediyoruz diye düşünenler bile olmuştur. Öncelikle Greenin hiçbir zaman istikrarlı bir şutu yoktu, o ilk şutu girse bile %90 düşük yüzdeyle atmaya devam edecek. Greenin bir formsuzluğu var bu da gerçek, tamam üst seviyede zorlanıyor o seviyenin oyuncusu değil ama Uşak hariç ligin vasat takımlarına karşı bile ne sayı atabiliyor, ne o klasik sahayı ilk geçen oyuncu olabiliyor. Ben anlayamadım bu düşüşü açıkçası Davis geldi diye performansını bir üst noktaya çıkarmaya çalışması gerekiyor aslında. Keza 7.yabancı olmamak için ekstra oynamalı. Ama olmuyor, seneye zaten yok da bu senede 7.yabancı olacak gibi
 

Üst