#8 Shavonte Zellous

Gönderilme süreci Whalen'ın ki gibi mi acaba ?

Yoksa resmi sitede denildiği gibi mi ?

Taurasi veya Maya'dan birisini getirmeliyiz.
 
Zellous sen geçen sene skor anlamında en çok güvendiğim isimdin. Her maç 35-40 dk oynadın. Sana haksızlık yapıldı. Ama biz alıştık.
 
Lindsay için 'Galatasaraylılık ruhunu kavrayamadı' diye açıklama yapan zihniyet ve/veya kişiler ile Zellous için disiplinsiz davrandı ithamında bulunan zihniyet ve/veya kişiler aynı.

Nedir Galatasaraylılık ruhu bana açıklayabilir mi o kişiler acaba? Herhangi bir oyuncu para almadan oynamak zorunda mı?

'Galatasarayda kimsenin parası kalmaz' değil mi? Geç ödenir ama ödenir. O zaman Zellous da geç gelir ama gelir. Sen ödemediğin maaş için sorumluluktan kaçıp geç gelen oyuncuya sorumluluk yükleyemezsin!

Parası ödenmemesine rağmen Türkiye Kupasını kazandıran ve son ana kadar mücadele eden Lindsay Whalen mı, Türkiye Kupası&Euroleague&Türkiye Ligi'ni kazanmasına rağmen parasının ödenmesini isteyen Shavonte Zellous mu Galatasaraylılık Ruhunu kavrayamadı yoksa oyuncuların emeğinin karşılığını vermek yerine arkalarından çamur atmayı tercih edenler mi?

Sizin Galatasaraylılık ruhu dediğiniz şey bu mu? Eğer bu zihniyet Galatasaraylıysa ben değilim!

Oyuncuları suçlamaktan, arkalarından çamur atmaktan vazgeçin artık.

Yapılan resmi açıklamanın son cümlesi gazetelerde çıkan 'parası ödenmediği için gelmedi' haberini net olarak teyit ediyor.

Bu açıklamalar ile bu zihniyet ile sadece yılda bir kez maça gelen ve basketbol ile ilgilenmeyen seyircileri kandırabilirsiniz -ki günümüzdeki bilgi akışının geldiği noktayı düşününce o bile zor.

Oyuncunun maaşını zamanında ödemek zorundasınız bunu kafanıza sokun önce! Eğer siz parasını zamanında ödemezseniz oyuncu da her türlü hukuki hakkını kullanmakta sonuna kadar haklıdır.

Oyuncuya disiplinsiz ya da Galatasaray ruhunu kavrayamadı diye çamur atarak sorumluluktan kurtulamazsınız.

Bu yaptıklarınızın sonucunda şubede ne kadar başarı varsa o takımın ne kadar başarısızlık varsa da yöneticilerin hanesine yazılır; yaptıklarınız ile bunu net olarak hak ettiğinizi bilin!

Bu işin tel sorumlusu Murat Özyer değil elbette; ondan başlayarak adını bilmediğim futbolculara milyon dolarlar harcayıp bir dakika oynatmayan ama bu kulübe kategorisindeki en büyük kupayı kazandıran oyunculara maaşını ödemeyen ne kadar idareci&yönetici varsa hepsinin sorumluluğu var.
 
Adamlarsa sezon sonunda kupa-kupalar aldığımızda çıkıp ''ehehe 3 kupayı alan takımımız paranın önemli olmadığını...'' tarzı açıklamalar yapmazlar !
 
Shavonte'nın parasını odemeyen bır kulup Maya veya Penny'nın parasını nasıl odeyecek acaba kaldıkı Shavonte bunlardan daha ucuza oynar.
 
Zellous was looking forward to going back to the team and defending the championships.

"I love the team, the head coach there, have nothing but nice things to say about the coach," said Zellous, who played collegiately at Pittsburgh. "I learned a lot playing with them last year. They are having money problems and that's the frustrating thing."

Though she did not go into details about what financial issues the club is having, she said if the situation can be resolved she would return.

"I think I would go back over there," Zellous said. "I love Istanbul, it's a great city. I love the coach, love the team we have. Everything was good. That's why it's sad."

http://espn.go.com/wnba/story/_/id/11816505/shavonte-zellous-indiana-fever-takes-turkish-team-arbitration
http://espn.go.com/wnba/story/_/id/...-indiana-fever-takes-turkish-team-arbitration

ESPN'in haberinden kopyaladığım yukarıdaki alıntının çevirisi:

Zelllous, eski takımına dönmek ve şampiyonluğu korumak istiyor.

"Takımı ve baş antrenörü seviyorum; antrenör için güzel şeylerden başka söyleyebileceğim hiçbir şey yok. Geçen sene Galatasaray'la oynarken çok şey öğrendim. Para problemleri var ve bu moral bozucu."

Zellous, kulübün çekmekte olduğu finansal problemlerle ilgili detaylara girmedi ancak sorun çözülürse geri dönebileceğini belirtti.

"Sanırım Galatasaray'a geri dönerim. İstanbul'u seviyorum, harika bir şehir. Antrenörü ve sahip olduğumuz takımı seviyorum. Her şey harika gidiyordu. İşte, bu yüzden üzücü bir durum."



 
ESPN haberini iki kez dikkatlice okumaya çalıştım.

Açıklamasından anladığım kadarıyla Zellous sözleşmesinde yazan primden değil Ünal Aysal'ın 'Fenerbahçe'yi yenerseniz primleriniz ikiye katlanacak' şeklinde söz verdiği (muhtemelen Euroleague'i aldıktan sonra ligi de almaları halinde primlerin iki katına çıkacağını söyledi Ünal Aysal) primin kendisine ödenmediğini ifade ediyor.

Kulüp ve Murat Özyer ise olaya hukuki açıdan yaklaşıp sözleşmesinde yer alan prim ve diğer alacaklarının ödendiğini ifade ediyor muhtemelen.

Buraya Shavonte'nin söz verilen prim ödenmediği için değil sözleşmesinde yer alan primlerinin de ödenmediği için gelmediğini dipnot olarak ekleyelim.

Yukarıdaki bilgiler şimdiye kadar ki haber ve açıklamalardan çıkardığım sonuç.

Hukuki anlamda ispat edilebilirlik açısından baktığımızda kulüp haklı çıkar ama etik ve ahlaki açıdan baktığımızda -eğer böyle bir söz verildi ve tutulmadıysa- Shavonte haklıdır.

Konunun bir diğer yönü ise Shavonte'nin başka kulüpte oynayabilmesi için bizim kulübün bonservis haklarını vermesinin gerekiyor olması ve bunu henüz kimseye vermemiş olması.

Konuyu FIBA'ya taşıdığında prim konusunu nasıl ispat edecek bilmiyorum, pek mümkün görünmüyor. Ama FIBA ve FIFA genellikle sporcuların oynaması yönünde görüş bildirdiği için oynaması için geçici lisans vb. bir imkan yaratacaktır.

Kişisel görüşüm: Galatasaray Spor Kulübü Başkanı bir söz verdiyse bunu ya kulübün imkanlarını kullanarak ya da kişisel olarak yerine getirmek zorundadır. O koltuk bunu gerektirir.

Ayrıca hem söz verilen ve sözleşmesinde yer alan primleri ödememek hem de oyuncu bunu talep ediyor diye sözleşmesini feshedip başka takımda oynayabilmesi için gereken imkanı tanımamak da tam anlamıyla bizim Yönetime yakışan bir tavır olmuş.

İnşallah Shavonte FIBA tarafından haklı bulunur ve hem geçen yıl söz verilen prim hem de bu yıl için anlaşılan ama sözleşme feshedildiği için ödenmeyecek olan 315.000 USD kulüp tarafından kendisine ödenmek zorunda kalır.
 
Ne güzel gittin kızım Fener'e sessiz sedasız. Bu kız bizim oyuncumuz değil mi, hakları bizde degil mi? Neden para almadık Fenerden? Hiç hesap soran, sallayan yok. Ne güzel dünya be!
 
Ben de bugün bunu bitirdim. Belki de hayatının tek başarısı, Galatasaray'da geçirdiğin 2013-2014 senesi olacak.
Hoş, gittiğin takım sen geldiğinde bundan bahseDEmedi bile. Ne büyük bir eziklik :D
 
Mersin'deyken bile çok istediğim bir oyuncuydu bize geldiğine çok sevinmiştim kötü zamanında bile bir kere eleştirmedim ama o el hareketi ile gözümde sıfır oldun. Pondexter'dan ne farkın kaldı. Seni sen yapan bu takım bu Koç. Nasıl böyle bir saygısızlık yaparsın aklım almadı neyse ilerde çıkar dersin Fbden gönderilince hayat bu belli olmaz belki tekrar dönerim falan diye aman diyim.
 

Üst