Dün Doncic'in inanılmaz performansıyla Slovenya, Fransa'yı rakibimiz yaptı. Doncic gerçekten inanılmaz bir oyuncu. Gallis'i geçip Avrupa Basketbol Şampiyonası tarihinde 2. en skorer isim oldu. Ben zaten geçen gün Giannis 41 sayı atınca, Doncic'ten de bir patlama bekliyordum. O böyle şeyleri kafaya takar her zaman.
Bizim takıma gelince, güzel bir İspanya maçı oynadık bence ama kaybedeceğimizi tahmin ediyordum. Yine de başabaş oynadık. Ezilmedik. Son topa kadar gitti. Ama Larkin'in basit bir hatasıyla kaybettik maçı. Sanırım Diaz'dı. Hem Larkinden topu çaldı, hem de Alperen'e 5 faul aldırdı. Bence Alperen çıkmasa biz bu maçı alırdık.Maçtan sonra Ergin hoca açıklamalar yaptı. Larkinin elinde bir problem varmış. O yüzden şut atmıyormuş. Daha önce de Furkan ve Cedi için benzer açıklamalar yapmıştı. Bunların bir kısmı bahane gibi geliyor bana ama bir kısmı da doğrudur tabi. Larkin Türkiye'ye dönüp MR çektirecekmiş. Oradan Berlin'e gelecek.
Bundan sonra Fransa ile oynayacağız çaprazdan. Fransa eski Fransa değil. De Colo da gelmedi. Pota altında çok caydırıcı bir Gobert var yalnız. Çok fazla ribaunt alıyor. Yabusele de iyiydi bu turnuvada. Güvenilir olmayan el Heurtel de orada ama maç başına 7 asist yapıyor. Savunmada felaket tabiki. Bence çaprazdan bizim için gelebilecek en iyi takım geldi. Fransa eski gücünde değil. Çok kırılgan bir yapıları var. Ama biz de çok inişli çıkışlı bir grafik çiziyoruz ve turnuvada şu ana kadar hiç güçlü bir takımı yenemedik. Berlin'de işler biraz farklı olabilir, Seyircilerimiz gelecektir. Ama yine de Fransa'yı bir adım önde görüyorum. Maç ortada olmasına rağmen 51% Fransa, 49% biz diyorum ben. Tabi eğer seyirciyle gaza gelmezsek. En çok güvendiğim oyuncumuz Alperen. Nazar değmesin muazzam bir turnuva geçiriyor. Bu sefer ona büyük bir test te olacak. Fall,Poirier ve Gobert üçlüsüyle başa çıkmaya çalışacak. Sertaçtan biraz daha katkı almamız lazım. Özellikle üçlükleri sokarsa bizi çok rahatlatır. Ercan Osmani'ye de çok iş düşecek. Uzunların maçı olabilir bu maç. Cedi'ye hiçbir zaman güvenemiyorum maalesef. Kendi şutunu yaratmaya çalışması,el üstü şut atması, zorlamaları. Sıkıntı yaratıyor. 20 sayı attığı maçlar da bile çok fazla boş atış kaçırıyor. Furkan da inişli çıkışlı ama Gürcistan maçı ona pozitif yansımış gibi. Ona da ihtiyacımız olacak. Umarım ilk defa bir büyük maç kazanır ve bir üst tura çıkabiliriz. Ama işimizin zor olduğu bir gerçek.