Forumda Daye ismini ilk yazanlardan biriyimdir muhtemelen, hatta kimseden ismini duymadan Daye transerini beklemeye başlamıştım. Benim için gayet optimal bir transfer çünkü alacağı ücretle olası potansiyel faydası çok olumlu. Ancak, burada yazılan yorumları okuduktan sonra klasik Türkiye mentalitesini gördüm maaesef. Oyuncu daha sahaya ayak basmadan göklere çıkarmak veya yerin dibine batırmak ne yazık ki bizim insanımzın hastalıklarından biri. Daha şimdiden Daye için inanılmaz bir beklenti oluşturuluyor, yapmayın lütfen bunu; sonra oyuncu iki maç kötü oynasa burada demediğini bırakmayanlar olacaktır.
Yukarıda Alperen Bıkmazer isimli arkadaşım haklı olarak bir soru sormş, "madem bu kadar yetenekli ve potansiyelli neden bu kadar ucuz" diye. Ben cevabını vereyim kendisine:
Daye kolejden yüksek beklentiyle draft edildi, ama, NBA'de çok gezdi, dikiş tutturamadı; şu an 28 yaşında ve henüz Avrupa'da kendisini ispat etmiş değil. Böyle bir oyuncuyu Euroleague'in yüksek profilli takımları henüz almaz bu sebepten. Galatasaray aldı çünkü İtalya liginde gösterdiği yüksek performans ve oyuncunun potansiyeli cezbediciydi. Oyuncu Euroleague'de de kendi potansiyelini yansıtırsa o zaman sizin bahsettiğiniz yüksek kontratlar teklif edilebilir. Ancak bu transfer kesin tutacak, çok büyük patlama yapacak diye bir beklenti de doğru değil, oyuncuya gereksiz baskı yapar; bu tarz transferlerde ayakların yere daha sağlam basmasında fayda var.